-
Κι εμένα μου λείψατε. Ναι, το παλιό ΄΄dolphin΄΄ είμαι. Μπαίνω κάθε μέρα σχεδόν αλλά φοβάμαι λίγο να μιλήσω για ΄μένα.
Καλά πάω, είμαι σε ένα βάρος όπου νιώθω καλά με το σώμα μου, έχω περίοδο, τρώω ισορροπημένα, εξακολουθώντας βέβαια να φοβάμαι κάποιες τροφές και τα γλυκά. Το μόνο γλυκό που τρώω χωρίς τύψεις είναι η γρανίτα φράουλα.
Έχω να κάνω βουλιμικό από το Φεβρουάριο, χρονικό διάστημα ρεκόρ για ΄μένα. Πηγαίνω ακόμα σε ψυχίατρο. Για κάποιο διάστημα έπαιρνα ηρεμιστικά (stedon, noziman). Eδώ και 15 μέρες περίπου τα έχω σταματήσει. Λόγω άγχους μάλλον δεν κοιμάμαι επαρκώς. Προσπαθώ βέβαια, όσο μπορώ, να αναπληρώνω ώρες ύπνου τα Σβκ. Όχι ότι τα καταφέρνω πάντα βέβαια...
Αυτά σε γενικές γραμμές...Θα αρχίσω να γράφω πιο συχνά. Θέλει προσοχή όμως. Βλέποντας και κάνοντας...
Σας φιλώ!
-
Καλησπέρα σε όλα τα καινούργια και παλιά μέλη.
Έχω πάρα πολύ καιρό να μπω στο φορουμ και η αλήθεια είναι πως αυτή η απόσταση με βοήθησε.
Ξεχάστηκα, σταμάτησα να σκέφτομαι τα κιλά μου και όλα πήραν τον δρόμο τους.
Έχω φτάσει κοντά στον στόχο μου και για να είμαι εικρινής και εδώ που είμαι αισθάνομαι ικανοποιημένη.
Δεν έκανα δίαιτα, δεν πήρα χάπια, έχω πάνω από 1 χρόνο που έχω απαλλαγεί από την βουλιμία.
Απλά έμαθα να δίνω σημασία στις ανάγκες μου. Δεν έκοψα τις πίτσες και τα σουβλάκια! Εννοείται πως θα πάω με την παρέα μου για φαγητό ή/και για ποτό!
Απλά τώρα πια ξέρω να το ισορροπώ. Και αν για κάποιο καιρό ξαναπάρω μερικά κιλά δεν στεναχωριέμαι.
Λέω ότι τώρα το ευχαριστιέμαι, περνάω καλά και όταν είμαι έτοιμη θα ξαναπροσέξω.:grin:
Πηγαίνω γυμναστήριο αλλά όχι πια συστηματικά. Πάω όταν έχω όρεξη και όχι επειδή "πρέπει".
Εννοείται ότι τα κιλά μου τα έχασα σταδιακά, περίπου 1,5-2 χρόνια (δεν ήταν πολλά όμως/ 14 κιλά). Φυσικά δεν περίμενα ότι θα ξεφορτονώμουν αμέσως τις ατασθαλείες μιας ζωής!
Αλλά όταν χάσεις τα πρώτα κιλά, φορέσεις πιο μικρό νούμερο, ξεκινάς να αποκτάς κίνητρα. Βλέπεις την διαφορά και σου αρέσει αυτή η αλλαγή, δεν κάνεις δίαιτα απλά για να την κάνεις.
Οπότε η γνώμη μου ειναι πως πρέπει να σταματήσουμε να πιέζουμε τον εαυτό μας. 'Οταν αισθανεστε έτοιμοι ξεκινήστε την προσπάθεια και πάλι, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάζετε και να χαλάτε την ψυχολογία σας.
Μην βάζετε χρονικά περιθώρια. Το ζητούμενο δεν είναι να βγουν όλοι αδύνατοι στις παραλίες, αλλά να αισθάνονται υγιείς καθ'όλη την διάρκεια του χρόνου!
-
Εγω εχασα 60 κιλα σε ενα μιση χρονο, χωρις επεμβαση και χαπια. Θα τα διατηρησω γιατι δεν εχω αλλη επιλογη πλεον. Πεταξα ολα τα παλια μου ρουχα και πηρα στενα, μικρα νουμερα. Οποτε ετσι και δεν κουμπωνει κατι, κατευθιαν το ξεφορτωνομαι. Δε με παιρνει να αλλαξω παλι γκαρταρομπα.
-
Xairetw tin parea kai ws kainourgia niwthw polu tuxeri pou ekana estw kai mia swsti epilogi pou voithise kai sunexizei na voitha... Exasa kila pou mexri twra den xanapira giati apo auti mou tin prospatheia pira isws to simantikotero munima gia mia kaluteri zwi... PEITHARXIA. Kai den ennow peitharxia sta grammaria pou tha faw alla peitharxia se auta poy tha faw. Otan kataferoume na apotoxinwthoume mporoume na ta kataferoume kai auto na kratisei arkei autos o swstos tropos zwis na ginei ena me emas. Episis paratirisa oti polloi anthrwpoi mesa se autous kai egw paliotera trwgame gia xronia oti na nai kai perimenoume se polu mikro diastima na doume apotelesma. Thelei loipon ektos apo PEITHARXIA kai YPOMONI alla panw ap ola ENIMERWSI. Kai pros Theou makria apo farmakeutika skeuasmata. Min to xehasete pote! Eimaste o,ti trwme!
-
χτες συζητουσα με την γειτονισα, και της μιλουσα για αυτο το θεμα. Μενει στο διπλανο διαμερισμα και ειναι πολυ μεγαλυτερη απο μενα, πανω απο πενηντα. Την ξερω τα τελευταια 4 χρονια και παντα την βλεπω στα ιδια κιλα.
Της ελεγα λοιπον οτι εχω αρκετα ωραια ρουχα, αλλα ολα ειναι διαφορετικα νουμερα, ξεκινοντας απο 44 και φτανοντας στο 54. Εμεινα εκπληκτη οταν μου ειπε πως ζουσε αυτο το πραγμα, του γιο γιο για παρα πολλα χρονια. Ειχε φτασει 90 κιλα, τα εχασε, ειναι στα 62 και τα διατηρει για 15 χρόνια τωρα!!! Επεσα απο τα συννεφα, δεν το φανταζομουν με τιποτα...
Εκανε αυτο που λεει η merry maker misery: μεταποιησε πολλα της ρουχα (οσα γινοταν), χαρισε τα υπολοιπα και ξεφορτωθηκε τη ζυγαρια. Μολις δει οτι το παντελονι ζοριζεται να κουμπωσει- δεικτης οτι εφτασε στα 65, προσεχει για κανενα μηνα και επανερχεται...
Εγω παντως πηρα πολυ κουραγιο, ελπιζω και σεις!
-
απο προσωπικη εμπειρια το λεω, με λιγη προσοχη διατηρουνται....όταν ειχα χασει 15 κιλα για 2 χρονια τα διατηρησα με μια αποκλιση +-2... κ δεν ηταν οτι μεσα σε αυτο το διαστημα εκανα αυστηρη διατροφη...απλα τηρουσα καποιους "μικροκανονες" που ολοι γνωριζουμε... πχ δεν ετρωγα καθε βραδυ απ'εξω, προσπαθουσα αυτο να γινεται 1-2 φορες την εβδομαδα, αλλα οτι γινοταν δεν στερουμουν κατι..ετρωγα κανονικα...προσπαθουσα να αποφευγω "τσαμπα" θερμιδες, στο σουβλακι ζητουσα πιτα αλαδωτη κι ας ετρωγα και 1 μεριδα πατατες, ζητουσα τη μεριδα μου με ρυζι αντι για πατατες γτ ηξερα οτι θα φαω απο τα ορεκτικα που θα ηταν κυριως τηγανητα, καθε σαββατο μεσημερι ετρωγα σαλατα με τοστ γτ ηξερα οτι κατα 99% το βραδυ θα φαω κατι απ' εξω, στις γιορτες ζητουσα μικρο κομματι τουρτα, συνεχισα τα λαιτ αναψυκτικα για να αποφευγω τη ζαχαρη ενω το μεγαλυτερο μερος σιγα σιγα το αντικατεστησα με ανθρακουχο νερο... μεσημερι-βραδυ παντα ετρωγα σαλατα, ενω τηρουσα τα ενδιαμεσα..κ γλυκο ετρωγα 2-3 φορες την εβδομαδα αντι για ενδιαμεσο...
τα προβληματα δημιουργηθηκαν οταν σταματησα τις σαλατες, τα γευματα μου απο 5/μερα έγιναν 1-2 "βαρβατα", κ γενικα οταν σταματησα να εχω φραγμο... πχ μπορει να ετρωγα 2 πιατα μακαρονια με κιμα το μεσημερι και αλλα 2 το βραδυ κ την υπολοιπη μερα τιποτα....το να τρωω απ'εξω σταματησε να τυχαινει κ εγινε συνηθεια, ενω τα φρουτα πλεον δεν μου ελεγαν τιποτα, κ ειχαν αντικατασταθει (πληρως ομως) απο σοκολατες/μπισκοτα/πατατακια κτλ..
κ εννοειται οτι μολις εβλεπα 2-3 κιλα πανω αντι να μαζευομαι, ελεγα "ε,δεν ειναι τιποτα" κ τελικα κατεληξα να ειμαι +28κιλα
γενικα θεωρω ότι ειναι καθαρα στο χερι μας να διατηρησουμε την απωλεια, αρκει η σωστη διατροφη να γινει τροπος ζωης κ οχι μεσο για απωλεια κιλων...κ εννοειται (κ αυτο το λεω με σιγουρια) με 5 γευματα τη μερα ετρωγα πολυ περισσοτερο κ καλυτερο ποιοτικα φαγητο απ'οτι όταν παχυνα... οταν παχυνα ετρωγα 1-2 φορες τη μερα κ ενιωθα μονιμως πεινασμενη...
-
αυτο ειναι το αγαπημενο μου τοπικ, το ειχα ξεχωρησει απο πριν ακομα κανω εγγραφη, κι ομως ειναι η πρωτη φορα που νιωθω ετοιμη να γραψω κι εδω... κι ο λογος ειναι οτι το μεγαλο μου αγχος δεν ηταν να απαλαγω απο τα τα περιττα κιλα αλλα να αλλαξω νοοτροπια και τροπο σκεψης ωστε να μπορεσω να παραμεινω σε ενα βαρος για παντα...
μεχρι τωρα πολλες φορες εχω καταφερει να χασω και να ξαναπαρω 10 , 20 και 30 κιλα και μαλιστα σε πολυ μικρα χρονικα διαστηματα. αυτο κατα τη γνωμη μου οφειλεται οτι παντα ακολουθουσα λαθος διαιτες της μοδας που μου αφηναν απωθημενα με αποτελεσμα να ξαναπεφτω σε βουλιμικα, υπερφαγικα και φτου κι απ΄την αρχη...
στην τελευταια μου προσπαθεια απο τις πρωτες μερες του 2011 ενιωσα οτι γινεται κατι διαφορετικο. για πρωτη φορα δεν εβαλα χρονικα περιθωρια αλλα ξεκινησα απλα πηγαινοντας για να χασω το επομενο κιλο χωρις αγχος ή βιασυνη. ειπα οτι πρωτα θα αγαπησω το σωμα μου και μετα θα το αλλαξω. θα μαθω να μην το κατακρινω και να το εκδικουμαι αλλα θα συγχωρω τα τυχον στραβοπατηματα. θα το ακουω και δεν θα του στερω αυτο που εχει αναγκη γλυκο ή αλμυρο απλα θα προσπαθω να του δινω αυτο που ζηταει αλλα στην καλυτερη δυνατη εκδοχη. και με αυτα και με κεινα εφτασα εδω 7 μηνες μετα το μεγαλυτερο διαστημα που καταφερα μεχρι τωρα να πειθαρχισω αλλα χωρις να εχω νιωσει ουτε στιγμη οτι εχω κουραστει και γεματη δυναμη για την συνεχεια. και οταν λεω συνεχεια δεν εννοω μεχρι να πιασω τον στοχο γιατι δεν ειναι ενας αριθμος ο στοχος μου αλλα το να συνεχισω να αγαπαω να φροντιζω να ακουω και να κανακευω τον εαυτο μου...
αυτην τη φορα πιστευω οτι θα τα καταφερω.
-
Εγω στην συντηρη που ειμαι τωρα τρωω κανονικα απλα δν τρωω ψωμι και δν πινω αναψυκτικα και οταν δω οτι χορτασα το παραταω το πιατο και το μισο να εχει μεσα.
Σπυρος
-
ποσο καιρο εισαι σε συντηρηση?
-
ναι εχασα 17 κιλα με διατροφη κ στοχος μου να παω 69 για αρχη. μετα ενα διαλλειμματακι... κ μετα στοχος τα 67 οπου κ θελω να σταθεροποιηθω.
-
κοντα στο 3μηνο, και το αστειο ειναι οτι 3 μερες τιν βδομαδα στανταρ θα παμε να ψησουμε σε καμια παραλια
Σπυρος
-
Μπραβο τελεια! Ειναι ισως το πιο δυσκολο πραγμα να φτασει ενας πρωην παχυσαρκος στο σημειο να αναγνωριζει τον κορεσμο και να σταματαει εκει. Να τρωει οσο χρειαζεται το σωμα. Σου ευχομαι να μπορεσεις να το τηρησεις για παντα :thumbup:
-
Υπαρχει καποιος που να αδυνατισε με τη διαιτα ντουκαν ,να ειναι στο 4ο σταδιο (τελευταιο σταδιο / αυτο της συντηρησης) και να διατηρει τα κιλα του?
-
αυτό είναι ένα απο τα αγαπημένα μου θέματα στο φόρουμ.
απο τότε που συνειδητοποίησα πόσοι απο μας παρατάνε την προσπάθεια τους στην μέση, η την ολοκληρώνουν αλλά μετά ξαναπαίρνουν το βάρος τους, το μεγαλύτερο μέρος της ασχολίας μου σε ότι αφορά το κανονικό βάρος, είναι "μελέτες" ανθρώπων που είναι κανονικού βάρους ανέκαθεν, και προσπαθειών που πέτυχαν μακροχρόνια.
όσοι τα έχετε καταφέρει η έχετε κάνει κι εσείς "μελέτες" η έχετε κάνει παρατηρήσεις για την επιτυχία την δική σας η των άλλων, είστε ευπρόσδεκτοι να μας δώσετε τα φώτα σας. :)
-
επαναφερω ενα θεμα που με ενδιαφερει πολυ, μηπως καποιος που δεν το ξερει εχει να προσθεσει κατι και κυριως, μηπως καποιο παλιο μελος που επισκεπτεται το φορουμ, περασει και θελησει να μας κανει καποια ενημερωση για την πορεια και τις διαπιστωσεις του.