-
magdalena μου, για να είναι αξιόπιστο το κατά πόσο έχεις ανάγκη από λίπος πρέπει να πας σε κάποιον διαιτολόγο για να το κάνει σωστά και να σου δώσει και τις κατάλληλες πληροφορίες. γιατί άντε και έμαθες ότι έχεις χαμηλό ποσοστό λίπους...το θέμα είναι να το αντιμετωπίσεις και σωστά και να το αυξήσεις με τον κατάλληλο ρυθμό και την κατάλληλη ποιότητα. είχα και εγώ σε μια φάση πάθει κάτι με την περίοδό μου, πέρυσι την άνοιξη που είχα χάσει απότομα βάρος τον απρίλιο δεν εμφανίστηκε καθόλου και τους επόμενους μήνες ερχόταν για λίγες μέρες με μειωμένη ροή και τον αύγουστο πάλι δεν ήρθε. πήγα σε γυναικολόγο και με έστειλε να κάνω ορμονικές εξετάσεις. ευτυχώς όλα ήταν φυσιολογικά...η περίοδος ακόμα κάνει κάτι περίεργα, ας πούμε τον δεκέμβριο μου ήρθε 2 φορές!!! για να δούμε αυτό το μήνα θα εμφανιστεί; σου προτείνω λοιπόν να κάνεις και μια ορμονική εξέταση, δεν είναι τίποτα. αν όλες οι ορμόνες κυμαίνονται στις τιμές που πρέπει δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι ότι θα αδιαθετήσεις και πάλι. όμως μην περιμένεις να γίνει και τόσο άμεσα. ο οργανισμός όταν δέχεται τέτοια μεγάλη επίθεση, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να σταματάει οποιαδήποτε λειτουργία του στερεί την ελάχιστη ενέργεια που του δίνεται. δεν μπορεί να είναι για πολύ καιρό έτοιμος να καταρρεύσει και κατά τα άλλα να παράγει σωστά τις ορμόνες και να έχεις περίοδο. δώστου λίγο χρόνο, μην πιέζεσαι, στο ξαναλέω αν δεν υπάρχει κάποια διαταραχούλα σε κάποια ορμόνη, τότε ο μόνος λόγος που δεν αδιαθετείς είναι το λιγοστό λίπος σου. όταν με το καλό αυξηθεί, και έχεις ένα πιο υγιές βάρος το σώμα θα αρχίσει και πάλι όλες τις λειτουργίες. καλό θα ήταν να μην αγχωνόμαστε τόσο πολύ, γιατί πολλές φορές η περίοδος δεν έρχεται λόγω αυξημένου στρες! το έχω πάθει ΚΑΙ αυτό!! μην ανησυχείς καθόλου. θα έρθει η μέρα που θα έρχεται και πάλι κάθε μήνα και θα λες όχι ρε γαμώτο, σήμερα βρήκε να ρθει???:spin:
-
Καλημέρα Staraki και σε ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου.. Με καθησυχασες αρκετα.. Η αλήθεια είναι ότι έχω πιεστεί αρκετα, από τη στιγμή που μου κόπηκε η περίοδος, νιώθω μισή, δεν νιώθω γυναίκα, μακαρι όλα να πάνε καλά και να έρθει σύντομα..
-
Magdalena μου καλή σου μέρα γλυκό μου κορίτσι. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σου λόγια. Και εγώ παίρνω δύναμη από σένα και από άλλα κορίτσια του φόρουμ. Στην αρχή είχα μπει πολύ διστακτικά αλλά σιγά σιγά βρήκα εδω μέσα άτομα και αισθάνθηκα για πρώτη φορά ότι υπάρχει κάποιος που με καταλαβαίνει και που δε θα με κρίνει για τα λάθη του παρελθόντος και θα με νιώσει όταν καμιά φορά με πιάνουν τα άγχη μου και ο πανικός μου γιατί μπορεί μεν πλέον να βρίσκομαι στο σωστό δρόμο οι μέρες ανορεξίας είναι παρελθόν εδώ και 7 μήνες αλλά σίγουρα το μυαλό ακόμα συνεχίζει να με προδίδει και να με πιάνουν οι ανασφάλειες μου.
Δυστυχώς ή ευτυχώς χρειάζεται καθημερινός αγώνας και επίπονη προσπάθεια. Κάποιες μέρες θα ναι καλές, κάποιες κακές. Το σημαντικό είναι να μην το βάζουμε κάτω.
Εννοείται λοιπόν ότι μπορείς να με ρωτάς ότι μα ότι θες. Γιατρός δεν είμαι αλλά εννοείται ότι με μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω όταν μου ζητήσω αν και εφόσον μπορώ να το κάνω.
Θα συμφωνήσω με το σταράκι μας. Δηλαδή θα ήταν προτιμότερο να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ειδικού στο θέμα της λιπομέτρησης πιο πολύ για να έχεις αποτελέσματα ακριβείας.
Τα τεστ στο ιντερνετ εντάξει μπορεί να είναι ένας γνώμονας αλλά δε σου εξασφαλίζουν ακρίβεια αποτελεσμάτων.
Επίσης ναι γιατί δεν κάνεις και κάποια ορμονική εξέταση? Δεν είναι τίποτα και έτσι θα σαι και ήσυχη ή ίσως ένα υπερογράφημα. Προσθεού έτσι μην τρομάξεις έτσι όπως στα γράφω. Αυτά στα λέω για το προληπτικό του πράγματος για να σαι ήσυχη γιατί μπορεί πχ κάποια ορμόνη σου να ναι χαμηλή και να εμποδίζει την περίοδο να έρθει.
Όσο για το ποσοστό του λίπους επίσης δε μπορώ να σου πω αν είναι η νο1 αιτία που δεν έχουμε αδιαθετήσει ακόμα απλά εμένα τόσο η διαιτολόγος όσο και ο γυναικολόγος μου είπαν ότι είναι σίγουρα ένας ανασταλτικός παράγοντας. Μάλιστα η διαιτολόγος μου μου έφερε ως παράδειγμα τις αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής τις οποίες αναγκάζουν να έχουν πολύ χαμηλό λίπος στον οργανισμό με αποτελεσμα να έχουν προβλήματα περιόδου.
Φανταζομαι η επόμενη ερώτηση σου είναι ωραία είμαι ελλειποβαρής πως ανεβάζουμε το λίπος?
Αυτή την απάντηση την ψάχνω και εγώ. Το τι φαγιά γεμάτα λιπαρά έχω φάει και τρώω δε μπορώ να σου περιγράψω. Τι βούτυρα, τι κρεατα με λιπαρά, τι λιπαρά τυριά. Δεν είναι βέβαια και πολύ ενδεδειγμένο αυτό αλλά στην απελπισία μου και εγώ. Αυτό που μου χει πει βέβαια η διαιτολόγος είναι ότι όσο ανεβαίνω στο βάρος τόσο θα βάζω μαζί και λίπος και μυική μάζα που επίσης εγώ εχω πρόβλημα και επίσης επειδή πάω γυμναστήριο να μην κάνω πολύ αερόβια άσκηση (ποδήλατο, διάδρομο πχ) γιατί καίει λίπος αλλά να φροντίσω να κάνω πιο πολύ βαράκια.
-
Καλημέρα Μαράκι μου, τι κάνεις?
Το απόγευμα θα πάω σε μια γυναικολόγο που πάει η ξαδέρφη μου χρόνια τωρα, να δω τι θα μου πεί, να μπω σε μια σειρά και επιτέλους να γίνω όπως και πρίν.. Οταν αδιαθετούσα πριν, μερικές φορες δεν μου αρεσε, ιδιαιτερα το καλοκαιρι που παμε στη θαλασσα, τωρα μου εχει λειψει η περιοδος, οι πονοι της, εστω και το ελαχιστο που ενιωθα εγω..
Οτι μου πει η γυναικολογος θα σου πω να μου πεις και εσυ τη γνωμη σου..
-
καλημέρα και πάλι. Τελεια. Νομίζω κάνεις σωστά. Αυτή θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει καλύτερα. Στο φινάλε ίσως να σου δώσει τίποτα χαπάκια για να αδιαθετήσεις έστω και με αυτά για να ξεγνοιάσεις λιγάκι.
Κράτησε με ενήμερη σε παρακαλώ. Να δούμε τι θα σου πει να πράξουμε και εμείς αναλόγως. Εγώ έχω μήνες να πάω. Πλέον δε μπορώ να κάνω κάτι αλλο αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω και άλλες γνώμες γιατρών επί του θέματος.
-
Εννοείται Μαράκι, οτιδηποτε μου πει θα σου πω.. και χαπάκια να μου δώσει, θα τα πάρω χωρίς ενδοιασμούς και δευτερη σκεψη..
Θα τα πουμε το απόγευμα, κατα της 5 θα πάω και θα σε ενημερωσω..
-
τέλεια θα περιμένω νέα σου. Να σου πω μόνο για τα χαπάκια. Σε γενικές γραμμές δεν τα συνιστώ και νομίζω ότι και η γιατρός αν δεν συντρέχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα θα σου πει να τα αποφύγεις και να περιμένεις την περιοδο δια της φυσιολογικής οδού. Εγώ έκανα συγκεκριμένη θεραπεία 7 μηνών και αδιαθετούσα με τα χάπια επί 7 μήνες συνέχεια αλλά φυσικά μετά από μόνα τους δεν ήρθαν και συν τοις άλλοις μου προκαλούσαν μεγαλο εκνευρισμό. Το μόνο καλό με τα χάπια ήταν ότι αδιαθετούσα και έτσι ηρεμούσα κάπως ότι ξέρεις έστω και με τα χάπια είχα περίοδο και από τη στιγμή που με πιάνουν τα χάπια προφανώς κάποια στιγμή θα έρθουν και από μόνα τους.
Καλά εγώ είμαι βέβαιη ότι δεν έχεις κάποιο σοβαρό ορμονικό πρόβλημα αλλά καλά κάνεις και το κοιτάς. Το πολύ πολύ σου λέω κάποιες τιμές να είναι χαμηλές. Εγώ έχω μια ορμόνη χαμηλή που οφείλεται στην απώλεια κιλών δε θυμάμαι ακριβώς πως τη λένε αλλά δεν είναι κατι ανησηχυτικό.
Το συγκεκριμένο θέμα το χω ψάξει αρκετά και να ξέρεις για να μην αισθάνεσαι μειονεκτικά ότι είναι πρόβλημα πολλών γυναικών. Καταλαβαίνω το άγχος σου και εγώ τα ίδια περνάω και τα περνάω 3 χρόνια στην αρχή δε νόμιζα πως είμαι η μοναδική στον κόσμο αλλά είναι λέει ένα γενικό φαινόμενο. Ακόμα και γυναίκες παχύσαρκες μπορεί να εμφανίσουν τέτοια προβλήματα, επίσης έχω μια φίλη η οποία δεν είχε ποτε θέματα βάρους και όμως από μικρή έχει προβληματα και είχε και αυτή 2 χρόνια να αδιαθετήσει χωρίς να υπάρχει κάποια παθολογική αιτία.
Θεωρω λοιπόν ότι μάλλον είναι θέμα λίπους και στρες. Ειδικά το δεύτερο προσπάθησε να δουλέψεις. Είναι πολύ δύσκολο το ξέρω αλλά πίστεψε με επειδή τυραννιεμαι τόσο καιρο όταν τρελαίνομαι στο άγχος έχω αντίθετα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.
Προσπάθησε να συνεχίσεις την καθημερινότητα σου όπως παλιά σαν να μην τρέχει τίποτα. Είμαι σίγουρη ότι σε 1-2 μήνες θα χεις αποτέλεσμα.
-
Και εγω έχω ενα προαισθημα οτι θα ερθει από μονο του σε 2 μήνες, αλλά δεν χάνω κάτι να το ψάξω κ καλύτερα, δεν νομίζω από κύκλο 28 αντε 29 ημερών να κοπεί μαχαίρι η περίοδος ετσι ξαφνικά λόγω ορμονικού προβλήματος ή πολυκυστικών ωοθηκών.. Με το που έχασα κιλά κ εφτασα κάτω από τα 50, κόπηκε...Κουφο μου φαίνεται...
-
Μαράκι μου, μολις γύρισα από τη γυναικολόγο, μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω κάποιες ορμονικές εξετάσεις και να βρούμε για ποιο λόγο έχω αμμηνόροια.. Παίζει ρόλο και τα κιλά μου είπε που έχασα και γι αυτό πρέπει να βρω χρόνο να κάνω αιματολογικές εξετασεις και να λυθεί το πρόβλημα..
-
κορίτσια εντω μεταξύ σήμερα πάλι βγάζω λιγο αίμα, όπως όταν τελειώνει η περίοδος..μα τι θα γίνει τελικά????έχουν σπάσει τα νεύρα μου, έχω πρηστει απίστευτα σε στήθος κ κοιλιά, δεν έχω παντελόνι που να μου χωράει, νιώθω σαν βοδι κ δεν βγαίνει το γ@μημενο το αίμα να ξαλαφρώσω....Τι άλλο να κάνω ρε γαμώτο?έχω ξεπεράσει κ τα κιλά που ήμουν κάποτε κ τελικά τι γίνεται??αν με πιάσει κάποιος απτη μυτη θα σκάσω..τόση ζημιά έχω κάνει πια στον οργανισμό μου??
-
Ροζούλα, μήπως σου έρχεται περίοδος? Πιστευω μέχρι αυριο να έχεις κανονική περίοδο..
-
ʼντε Magdalena μου μπράβο να δεις που τώρα πια θα μπεις σε μια σειρά. Εγώ να δω πότε θα δω χαιρι.
Ροζούλα μου λογικά είναι θέμα χρόνου για να ρθει η περίοδος. Λογικά είναι στην αρχή να έχει κάποιες διαταραχές. Σιγά σιγά θα επανέλθει στο κανονικό. Όχι οχι δε θέλω να πιστέεψω ότι τα σκατώσαμε τόσο πολύ
-
Μαράκι μου και κατι σημαντικό που μου είπε είναι οτι συνηθως επανέρχεται η περίοδος αν σου λείπει λίπος ή σου προκάλεσε κάποια δίαιτα την αμμηνόροια.. Οπότε βλέπουμε...
-
μακάρι κορίτσια μου,αλλά δεν το βλέπω για κανονικλη περίοδο.έχω κράμπες , έχω πρηστεί ανεξήγητα πολύ, αλλά φοβάμαι οτι παλι στα ίδια θα μείνω και εφόσον δεν έχω να πάρω άλλα κιλά, αρχίζω να πιστεύω οτι θα μείνω έτσι μέχρι να πάρω φάρμακα.Σκέφτομαι να πάρω την γυναικολόγο, αλλά δεν θέλω να δώσω πάλι διάσταση και να σχολούμαι όλη τη μεραμε αυτό, γιατι έχω ήδη κουρατσεί υπερβολικά.Μιλούσα με μια κοπελίτσα σήμερα, 20 χρονών και θυμήθηκα τον εαυτό μου κάποτε..με ωραίο σωματάκι, ακομλεξάριστη, τσαμπουκαλού, υγιής..και εγώ τις τελευτ. μερες νιώθω πάλι πως αδυνατώ να άνταποκριθώ στο οτιδήποτε, νιώθω ανίκανη να ζήσω, νιώθω πως θα με στοιχειώνει για πάντα αυτή αρρωστημένη περίοδος της ανορεξίας, οι εμετοί, τα φρικτά βράδια, η μοναξια..το τίποτα.Και ενω θα έρεπε να είμαι χαρούμενη για τα έστω μικρά βηματάκια που έχω κάνει, ο παλιός μου εαυτός δεν έχει επιστρέψει και τρέμω μήπως δεν επιστρέψει ποτέ.Είναι πρόσφατα όλα, και το ξέρω πως θέλει χρόνο και προσπάθεια διαρκή, αλλά τελικά εκτός απο την περίοδο που έχασα, έχασα και ένα τεράστιο κομμάτι της ανεμελιάς μου με ολη αυτή την ιστορία, ακόμη το σκοτάδι δεν έχει φύγει απο μέσα μου και αυτό μου στοιχίζει πολύ περισσότερο απο το οργανικό.Και ό,τι με τρομάζει περισσότερο, είναι πως αντί να απολαμβάνω τις έστω και διστακτικά νέες στιγμές που ζω, αναζητάω συχνά το παλίο μου "καταφύγιο", το ανορεξικό σώμα μου..φοβάμαι με τα πάντα πλεον, δεν έχω τρόπο να οριοθετήσω την ευτυχία πια, δεν ξέρω καν αν υπάρχει..Συγνώμη για την απαισιοδοξια, προσπαθω μερες να τα κρατησω μεσα μου και ήρθαν και ξεσπασαν..Ονειρα γλυκα σε ολους και ας ευχηθουμε ο καιρος να αποδειχτεί καλός κ στοργικός γιατρός .
-
Ροζούλα μου καλή σου μέρα, μην απογοητευεσαι γλυκιά μου, η περίοδος θα επιστρέψει σε όλες μας, ας είμαστε αισιοδοξες..
Οσο για τον παλιό εαυτό σου, ανήκει στο παρελθον, προσπάθησε να κάνεις μια νεα αρχή, να έχεις στόχους και όνειρα για τη ζωή σου.. Ολα θα πάνε καλά.. για όλες μας!