Quote:
Originally posted by silencer
Φίλε Petran σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις συμβουλές σου. Επίτρεψέ μου να διευκρινίσω - προσθέσω κάποια πράγματα που το μέγεθος του πρώτου μηνύματός μου δε με άφησε να γράψω:
1ον τις εμβοές τις έχω γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Δε με απασχολούν. Απλά τις ανέφερερα για να βοηθήσω τους φίλους που πάσχουν γράφοντας ότι \"υπάρχουν και χειρότερα\"
2ον τα οποία είναι η ΥΠΕΡΑΚΟΥΣΙΑ. Με πολύ απλά λόγια: ήχοι πάνω από κάποια db και ιδιαίτερα υψίσυχνοι προκαλούν ΠΟΝΟ. Ανόθευτο, καθαρό, δυνατό πόνο. Και κάψιμο μέσα στο αυτί. Σα να σε δέρνουν με μια βέργα. Το γάβγισμα του σκύλου, το λάλημα του πετεινού, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βροντερές φωνές, οι τσιρίδες των παιδιών, όλα αυτά που για τους άλλους είναι κομμάτι της καθημερινότητας για εμένα είναι απλά πηγές ΠΟΝΟΥ!!!!
3ον όπως έγραψα έχω επισκεφθεί ως τώρα 9 γιατρούς. Μάλιστα ένας εξ αυτών έχει γράψει και εργασία για την ΥΠΕΡΑΚΟΥΣΙΑ στην Αμερική όπου σπούδαζε. Ακολουθώ λοιπόν τη θεραπεία του η οποία συνίσταται σε κατανάλωση νερού και τροφών με ψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, λήψη φαρμάκου που αυξάνει την αιμάτωση στην περιοχή του αυτιού και ακρόαση του λεγόμενου pink noise σε καθημερινή βάση. Είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς ένα pink noise generator στο διαδίκτυο. Όλα αυτά έχουν βελτιώσει την κατάσταση αλλά ελάχιστα. Τα αυτιά μου εξακολουθούν να μη δουλεύουν σωστά.
4ον ο γιατρός αυτός μου έκανε λόγο για ένεση κορτιζόνης κατευθείαν μέσα στον κοχλία. Αλλά, όπως είπε, πρέπει να είναι το τελευταίο μας όπλο. Κι εγώ θέλω αν είναι δυνατό να αποφύγω κορτιζονούχα φάρμακα. δεν είναι ό, τι καλύτερο για τον οργανισμό.
Από αυτά όλα τα συμπληρωματικά πιστεύω να αντιλαμβάνεστε ότι πλέον για μένα το δίπτυχο ησυχία - απομόνωση είναι χαρά. Όταν είμαι σπίτι, σε ελγεχόμενο περιβάλλον, όλα είναι θαυμάσια. Έξω με περιμένει το δίπτυχο θόρυβος - κόσμος. Και εκεί τίποτα δε μπορεί να είναι καλό....