Quote:
Originally posted by noufaro
πριν λίγες μέρες ξαναέγραψα το απίστευτο πράγμα που ένιωσα και πιστεύω ότι στην σημερινή κοινωνία οι πειρασμοί είναι αμέτρητοι( από φίλους, μέσα ενημέρωσης, lifestyle)και χρειάζεται πραγματικά κάποιος να έχει ψαχτεί πολλή μέσα του ώστε να διατηρήσει τις αξίες, την γνησιότητα και....τον εαυτό του.Σας είχα γράψει ότι ετοιμάζομαι για γάμο μετά από 8 χρόνια σχέσης...ώσπου βρέθήκαμε με τον πρώην μου που είμασταν μαζί μόλις 2 μήνες, βγήκαμε(επέμενε πολύ να μου μιλήσει)και μου είπε ότι θέλει να ξαναπροσπαθήσουμε, διότι τότε ήταν ανώριμος ενώ τώρα θέλει σοβαρή σχέση.Δεν πίστευα με τίποτα ότι η συνάντηση αυτή θα με αρρώσταινε.Έκανα λάθος που βγήκα και σκάλισα το παρελθόν γιατί πραγματικά οι προηγούμενοι έρωτες αν ήταν αληθινοι μας έχουν αφήσει πληγές που αναπάσα στιγμή ανοίγουν καιν τότε.......
noufaro, δεν νομίζω πως κάποιος χρειάζεται να έχει ψαχτεί μέσα του για να μην νιώσει όπως ένιωσες εσύ στην συνάντηση με τον πρώην...σαφώς και χρειάζεται να ξέρεις ποιός είσαι και να σέβεσαι κάποιες αξίες που εσύ θεωρείς πρωταρχικές για να εχεις μια σχέση ζωής, αλλά μην ξεχνάς ότι περα απο την προσωπικότητα και την καλλιέργεια μας, ρόλο παίζει και το συναίσθημα. θέλω να πω..αν μετα από 8χρ. σχέσης \"αρρώσταινα\" με μια συνάντηση από το παρελθόν, τότε το πρωτο που θα σκεφτόμουν θα ταν πως ο άνθρωπος που είμαι τωρα ίσως να μην με γεμίζει...σιγουρα οι ανεκπλήρωτοι έρωτες εχουν μια ιδιαίτερη μαγεία, κι αν ήσουν μόνη θα κατανοούσα πλήρως την ταραχή σου..αλλά αν ημουν στην θεση σου, το θεμα μου δεν θα ηταν \"μήπως είμαι επιπόλαιη¨ή ¨κοιτα να δεις ποσοι πειρασμοί υπάρχουν\", αλλά αν θέλω τελικά να είμαι με αυτόν που επέλεξα να περασω την ζωη μου μαζί του...γιατί, αν το χεις βρει αυτό που ψάχνεις, δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία να αναρωτηθείς, πόσο μάλλον να αρρωστήσεις όπως λες, αντίθετα αφιερώνεσαι σε αυτό και το αναπτύσσεις...ίσως είμαι απόλυτη εδώ αλλά ναι, νομίζω πως αν θες πραγματικά να είσαι με κάποιον και ξέρεις και το γιατί θες, τότε δουλεύεις αυτό στο οποίο είσαι και όχι τους πειρασμούς που ετσι κι αλλιως υπαρχουν αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα απειλή. τωρα το αν αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος όπως σου είπαν τα παιδιά ( έχω την εντύπωση ότι σε σένα αναφερόταν ο thessalo και όχι στην sunbeam ) δεν ξέρω, εγω νομίζω πως ειναι δυσκολότερο να εισαι κάπου αλλά να μην νιώθεις πλήρης γιατί αυτό θα ανακυκλώνεται μέσα από νεους πειρασμούς...το ξέρω ότι δεν ζήτησες άποψη περί του τί να κάνεις, απλά παρέθεσες τον προβληματισμό σου, απλά εγω θα σου λεγα ότι καλό θα ήταν να προβληματιστείς μεν, αλλά γύρω από την τροχιά της σχέσης που είσαι γιατι το τί ενιωσες για τον πρωην δεν ειναι διάφορο από το πώς νιώθεις για τον νυν...