Quote:
Originally posted by NADINE
Όλη αυτή η συζήτηση στηρίζεται στη λογική του βλέπω προϊόντα στο ράφιν κι ανάλογα με το πόσα έχω
στην τσέπη μου επιλέγω το καλύτερο δυνατό ν'αγοράσω.Προσωπικά έχω άλλη εικόνα για την αγάπη
και τις ανθρώπινες σχέσεις,όπου λίπος,φαλάκρα,πορτοφόλι,
προσόντα,όλα αυτά τα γήινα,δεν παίζουν μπάλα.
Δε νομίζω να μπορούμε ούτε χάριν κουβέντας να μιλούμε για "ίδια χαρακτηριστικά"κατά τα άλλα,
ούτε να υποτιμούμε τόσο πολύ την ανθρώπινη αξία βάσει ενός αριθμού!Ναι,υπάρχουν πολλοί
με ποσοτικά κριτήρια εμφάνισης,οικονομικής επιφάνειας,φήμης κλπ. και άλλοι,που δίνουν έμφαση
σε άλλες προτεραιότητες.Ο κόσμος είναι και ρατσιστής και σκληρός κι αδιάφορος κι ένα σωρό άλλα
αρνητικά σε κάθε τι διαφορετικό.Δεν αρέσουμε όλοι σε όλους ούτως ή άλλως για πολλούς λόγους.
Το πρόβλημα είναι όταν εμείς φερόμαστε ρατσιστικά στον εαυτό μας.Γιατί τον εαυτό σου τον κουβαλάς
μονίμως,δε μπορείς να μη του δώσεις σημασία.Σου κάνει πλύση εγκεφάλου και σιγά σιγά σου ροκανίζει τη ζωή!
Δε με αφορούν οι λόγοι βάσει των οποίων κάποιος θα ήθελε ή όχι να σχετιστεί μαζί μου αν είναι άντρας
(εχει χαμηλή αυτοπεποίθηση,είναι φετιχιστής,βολεύεται μέχρι να βρει κάτι καλύτερο κλπ) καθώς
έχω την κρίση να τους αντιληφθώ κι ανάλογα να κινηθώ ούτε οι λόγοι για τους οποίους κάποιος
θα μου φερθεί ρατσιστικά κοινωνικά(έλλειψη παιδείας,σεβασμού,δικά του κόμπλεξ κλπ),πρόβλημα του!
Με αφορά πώς εγώ βλέπω εμένα,πόσο συμβιβάζομαι,τι ανέχομαι από τους άλλους,πόσο πείθομαι
πως δεν αξίζω,πόσα μου στερώ,πόσο χειρότερη γίνομαι από αυτό που στους άλλους βλέπω κι απεχθάνομαι.