Σήμερα ευτυχώς είμαι καλύτερα Μαρία μου,άσε με ζάλισε ο άνδρας μου χτες όλη μέρα να πάμε μέχρι το νοσοκομείο να με δουν ,αλλά το θεώρησα χαζό να πάω για τις αναγούλες,άσε που με τα διπλά χειρουργεία έχουν δουλειές με φούντες!
Printable View
Σήμερα ευτυχώς είμαι καλύτερα Μαρία μου,άσε με ζάλισε ο άνδρας μου χτες όλη μέρα να πάμε μέχρι το νοσοκομείο να με δουν ,αλλά το θεώρησα χαζό να πάω για τις αναγούλες,άσε που με τα διπλά χειρουργεία έχουν δουλειές με φούντες!
Χαίρομαι, Ιωάννα μου, που νιώθεις καλύτερα! Όμως να τον ακούς τον αντρούλη σου, αν νιώσεις ότι κάτι δεν πάει όντως καλά, μην κάνεις την υπεράνω, βουρ στο γιατρό!
Ιωάννα μου κι εγώ χαίρομαι πολύ που είσαι καλύτερα! Συμφωνώ όμως και με τη Γιώτα και με τον αντρούλη σου. Αν αισθανθείς πάλι κάτι που σε ανησυχήσει τουλάχιστον πάρε τηλέφωνο! Όντως στο νοσοκομείο έχουν πολύ δουλειά αλλά κι εμείς "work in progress" είμαστε! Λοιπόν σήμερα:
Παρασκευή 9/9
Πρωί: μισό ποτήρι milko free
Δεκατιανό: Δεν προλάβαινα ξύπνησα αργά :P
Μεσημέρι: 50 γρ κοτόπουλο και 1 κουταλιά μανέστρα και 1 κουτ. γλ. σως γιαουρτιού
Απόγευμα: τίποτα (είχα πολύ δουλειά δεν πρόλαβα :( ) Ήπια όμως πολύ νερό!
Βράδυ: 50 γρ κοτόπουλο πανέ ( το υγιεινό ;) ), 20 γρ παρμεζάνα και 1 κουτ γλ. μαγιονέζα λάιτ. Θεώρησα ότι κάνει να φάμε αφού έχει ελάχιστα λιπαρά και σάκχαρα αλλά για να είμαι σίγουρη θα πάρω τηλ τη Νάνσυ από Δευτέρα να ρωτήσω. Η αλήθεια είναι ότι έφαγα ελάχιστο και δε με πείραξε
σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια ,για το ενδιαφέρον :love: Δεν θέλω να πολυ-πηγαίνω στο νοσοκομείο ή να παίρνω τηλ για τις χαζο-αμαγούλες μου,ο καθηγητής μου είχε πει πριν από ένα μήνα περίπου ,πως μπορεί να φάω κάτι το πρωί και αν δεν το έχω μασήσει καλά ή δεν το έχω χωνέψει να πάω το μεσημέρι να φάω και να με πιάσει τάση για εμετό,αν και προχτές που ήμουν χάλια δεν είχα φάει κάτι ιδιαίτερο!ελπίζω να μην με ξαναπιάσει γιατί αναγούλα και μαζί ζαλάδες που με πιάνουν δεν υποφέρονται!
Χτές
πρωί μισό ποτήρι μίλκο
ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
μεσημέρι μισό τόστ (είχε αρχίσει να με ξαναπιάνει ψιλο-αναγούλα και είπα να μην με πιέσω)
απόγευμα 30 γρ λογάδι
βράδυ ένα σουβλάκι χοιρινό 50γρ,2 μπουκιές ψωμί
σήμερα
πρωί 1/3 γάλα,20γρ δημητριακά
ενδιάμεσα 30γρ λογάδι
μεσημέρι 2 φύλλα κατσαρή σαλάτα και 50γρ τόνο
απόγευμα 30γρ λογάδι
βράδυ 70γρ ρολό κοτόπουλο,4-5 τηγανητές πατάτες
ελπίζω να έχει επιστρέψει και να την βρεις καθώς εδώ και τρείς εβδομάδες λείπει με άδεια,το έχω ξαναπεί...μα πόση άδεια έχει πια μέσα σε ενα χρόνο???όλο λείπει!Quote:
Originally posted by welldah
θα πάρω τηλ τη Νάνσυ από Δευτέρα να ρωτήσω.
Ακόμη λείπει???? :shocked2: Θα κάνω μια προσπάθεια από Δευτέρα και βλέπουμε! Θέλω να τη ρωτήσω και πότε μπορούμε να φάμε γαρίδες. Μήπως ξέρεις εσύ Ιωάννα μου ή κάποιος άλλος? Μου έχουν λείψει πολύ! ʼσε που είναι και καλή πηγή πρωτεΐνης χωρίς ίχνος λίπους!
Σάββατο 10/9
Πρωί: 1 φρυγανιά με 2 κουτ γλ. κατίκι
Δεκατιανό: 1 κομματάκι κοτόπουλο πανέ "υγιεινό"
Μεσημέρι: 60 γρ σολωμός, 1 κουτ. γλ. σως γιαουρτιού και 2 πηρουνιές μπρόκολο
Απόγευμα: 3/4 λουκάνικο κοτόπουλο τύπου φρανκφούρτης, 1 κουτ. γλ. κατίκι
Βράδυ: 50 γρ κοτόπουλο παϊδάκια, 1 μικρό κομματάκι μπριζόλα χοιρινή και 1 μικρό κομματάκι φέτα κατσικίσια. Μετά από το απαραίτητο μισάωρο ήπια και 3/4 coca zero. Το φαγητό και ειδικά το κοτόπουλο ήταν πολύ ζουμερό και νόστιμο και πραγματικά το ευχαριστήθηκα!
Πιστεύω ότι χθες ήταν μια καλή διατροφική μέρα και έφαγα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σήμερα τα βλέπω πιο σκούρα τα πράγματα καθώς ξύπνησα άργά κι έχω ήδη χάσε 2 γεύματα. Τι να κάνω όμως χρειάζεται και το ξενύχτι με φίλους!
Μαρία, το κοτόπουλο πανέ το βάζεις στο τεφάλ χωρίς λάδι? Δεν σε βαραίνει το πανάρισμα? Μου αρέσουν τα πανέ αλλά μια φορά που δοκίμασα βάρυνα αφάνταστα!
Όχι Γιώτα μου στο φούρνο. Το μαρινάρω σε γιαούρτι και 1 κουτ. λάδι, το αλατοπιπερώνω αφού αφαιρέσω το πολύ γιαούρτι και το πανάρω σε φρυγανιά ανακατεμένη με λίγη παρμεζάνα και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Το ψήνω στο φούρνο και γίνεται πολύ ελαφρύ και νόστιμο! Αν θες μπορείς να το πανάρεις και σε αυγό αλλά κι εμένα μου πέφτει βαρύ!
Μμμ, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Θα το κάνω! Έχω αρχίσει και βαριέμαι, όλο τα ίδια τρώω, γιατί προ-χειρ, ήμουν ένα κακομαθημένο και δεν έτρωγα τα φαγητά (μόνο σκουπιδοφαγητά με εξιτάραν!...) . Τώρα πρέπει να μάθω να τρώω και σαν άνθρωπος, να βάλω νέες γεύσεις κτλ.. Thanks!
χαχα Γιώτα μου σε καταλαβαίνω! Έμένα με εξίταρε και μόνο η ιδέα ότι αυτό που θα φάω θα είναι μέσα σε συσκευασία! Λάτρευα (και λατρεύω δυστυχώς ακόμη για να είμαι ειλικρινής) το junk food. Είχα κάνει πλούσια τα delivery της γειτονιάς. Για να μη μιλήσουμε για τα παγωτά, σοκολάτες, γαριδάκια κλπ. Ελπίζω να μπορέσω να αποβάλλω αυτές τις προτιμήσεις!
Το τρίπτυχο της ιστορίας της ζωής μου! γιαμι γιαμι, αλλά , όχι, ψηλά το κεφάλι, Μαράκι, προχωράμε στη νέα μας φάση, χωρίς εξαρτήσεις! (όσο μπορούμε βέβαια...)Quote:
Originally posted by welldah
παγωτά, σοκολάτες, γαριδάκια
πάντως κορίτσια έχω να σας ενημερώσω την ημέρα που έφαγα τα γιάμι-γιάμι φουντούνια,πήγα μια χαρά τουαλέτα :D
σήμερα έχουμε και λέμε
πρωί 180γρ γιαούρτι
ενδιάμεσα 2 κουταλιές μικρές εκμέκ (ήμουν σε βαφτίσια)
μεσημέρι μισή πατάτα φούρνου,μισό κεφτεδάκι,μιά μπουκιά φέτα,2 δάχτυλα χοιρινό ψητό (στο τραπέζι όλα αυτά και μετά φυσικά ήμουν σκαζμένη)
απόγευμα μισή μπανάνα
βράδυ 4-5 τηγανητές πατάτες,60γρ ρολό κοτόπουλο
Αααααχχχχχχχχχ εκμέκ!
Λοιπόν σήμερα:
Κυριακή 11/9
Πρωί: τίποτα
Δεκατιανό: τίποτα (τι να κάνουμε ξενυχτάμε που και που!)
Μεσημέρι: 50 γρ χοιρινή μπριζόλα και 3 πατάτες "σαν τηγανιτές" ( κομμένες όπως και οι τηγανιτές και αραδιασμένες σε λαδόκολλα με μία κουταλιά λάδι. Τις ψήνω στο φούρνο στον αέρα και γίνονται τραγανές έξω και καλοψημένες μέσα. Πραγματικά σαν τηγανιτές! Αν θέλουμε βάζουμε και τυρί τριμμένο από πάνω για την έξτρα πρωτεΐνη ή ρίγανη κτλ ) και 1 κουτ. γλ. σως γιαουρτιού
Απόγευμα: μία μπουκιά γραβιέρα ( ήμουν σκασμένη από το μεσημέρι)
Βράδυ: 3/4 καλαμάκι κοτόπουλο, 1 μπουκιά μπιφτέκι και 1 κουτ. γλ. σως γιαουρτιού
για την Ιωάννα λοιπόν ... μετά από 2 χρόνια!!!
πρωινό: 2 φέτες τυρί ένταμ, 2 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη, 4 φρυγανιές
δεκατιανό: σήμερα τίποτα ... καφέ ελληνικό σκέτο με γάλα
μεσημέρι: 1 βαθιά κουτάλα ρύζι τηγανητό με αυγό και σουρίμι
απόγευμα: 2 μπισκότα με καρύδα, 1 μπολ κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια, καφέ ελληνικό σκέτο & αργότερα ένα παγωτίνι με μπισκότο
βράδυ: 2 αυγά τηγανητά, 2 φέτες ψωμί, 1 μπουκιά λουκάνικο πρασάτο & χοιρινή πανσέτα (τσίμπησα από άλλο πιάτο)
αυτή ήταν μια ημέρα που δεν έφαγα κανονικές ποσότητες για το πόσο τρώω συνήθως
πχ το Σάββατο ήταν
πρωινό: 1/2 κούπα γάλα ελαφρύ + κρέπα με 1 κουταλιά γλυκού μερέντα (δεν είναι καλό να μαγειρεύεις λιχουδιές για τους υπόλοιπους τελικά γιατί υποκύπτεις)
δεκατιανό: 1 και 1/2 κριτσίνι, 1 φέτα ζαμπόν - 1 φέτα τυρί
μεσημέρι: 2 βαθιές κουτάλες φακές τις οποίες άλεσα γιατί είχαν χοντρή φλούδα και φοβήθηκα, συνήθως τις τρώω κανονικά πλέον , ψάρια τηγανητά (σύνολο 5 ψάρια, υπολογίζω περίπου 100 γραμ κρέας καθαρισμένο)
απόγευμα: σε επίσκεψη καφέ ελληνικό σκέτο, 6-7 χούφτες πατατάκια και μπατονέτες ... έχω μεγάλη αδυναμία σε αυτά δυστυχώς :smilegrin:
βράδυ: 1 σουβλάκι χοιρινό και 1/2 σουβλάκι κοτόπουλο (σκέτο καλαμάκι που λέτε και οι Αθηναίοι) , 12-15 πατάτες τηγανητές, 2 μικρά κολοκυθάκια + 1 λουλουδάκι κουνουπίδι + 1 λουλουδάκι μπρόκολο στον ατμό, 6-7 καλές πιρουνιές τορτελίνι με τυριά και μπέικον σε στυλ σουφλέ - έσκασα!!!
ευχαριστώ!!!ήθελα να δω τι περίπου ποσότητες θα μπορώ να φάω μετά από 2 χρόνια,αν και θα προτιμούσα να συνεχίσω να τρώω τις ποσότητες που τρώω τώρα και να μην έχω τον φόβο μην τυχόν και ξεφύγω και η ζυγαριά ανηφορίσει!