παλι παραταση οι φακες, εκανα το υπερτατο φαγακι, ομοιο του σε νοστιμια οχι φιλε δεν υπαρχει! Αγγιναρες με αρακα, πατατουλα, καροτακι! Ανιθο και δε συμμαζευεται! Ανυπομονω να παω σπιτι να φαω :sniffle:
Printable View
παλι παραταση οι φακες, εκανα το υπερτατο φαγακι, ομοιο του σε νοστιμια οχι φιλε δεν υπαρχει! Αγγιναρες με αρακα, πατατουλα, καροτακι! Ανιθο και δε συμμαζευεται! Ανυπομονω να παω σπιτι να φαω :sniffle:
Δεν μου αρέσουν αυτα τα φαγητα :$
Εγω σημερα λογο προεγχειρητικης διατροφουλας κοτοπουλάκι και ρυζάκι....
Η κουζινα σημερα θα μεινει κλειστη, οι κουταλες κρεμασμενες! Θα φαμε εξω, θα επιλεξω το πιατο μου με λαχανικα η το πιατο μου με μια σαλατα, και θα φαω 1 μπουκια απο ολα τα αλλα πιατα/μεζεδες. Και φυσικα γλυκο στο τελος 1 κουταλια!
Ομως σκεφτομαι μηπως εκανα ενα κεικ του συζηγου, καθε βραδυ τρωει σοκολατες και χαζομαρες απο εξω. Μηπως τον γλυκανω! Κεικ μαρμπρε σκεφτομαι, ευκολο γρηγορο. Παει και με τις δουλειες, το βαζεις και ψηνεται και κανεις τα αλλα..................πολυ σιδερο σημερα ΠΟΛΥ
Σημερα φακες! Σκεφτομουν να κανω καποια παραλλαγη για παρτυ μου, πχ με ρυζι, με πατατα, με παπρικα, με ριγανη κτλ αλλα καλυτερα την κλασσικη σουπα φακες μηπως φαει και ο αντρας μου, μετα τα τοσα κρεατικα!
Στο πιατο μου θα βαλω ριγανη μπολικη επειδη μου αρεσει και αρκετο λεμονι, η θα πιω κι ενα χυμο πορτοκαλι μαζι για να παρω ολο το σιδηρο ;)
tip οποια εχει θεμα με το σιδηρο της να προτιμησει βιολογικες φακες και να μη τις ξεβρασει ;) επισης να μη καταναλωσει τυρι μαζι τους!
Σήμερα θα κάνω κι εγώ φακές!! Τους πάει η ρίγανη;;; Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει έτσι! Επίσης λεμόνι με φακές;; Εγώ πάντα βάζω ξύδι :/ Λες να κανω καμιά παραλλαγη εγώ που έχω θέμα με το σίδηρο;;
Όσο για τις βιολογικες θα τις προτιμησω οταν ξαναπάω σουπερ μάρκετ, αλλά αν δεν τις ξεβράσω δεν θα βγουν πολύ πικρές;;
βαλε μια πηγη βιταμινης C μαζι με τις φακες σου, αν αυτο θα ειναι λεμονι, πορτοκαλι η κατι αλλο, εσυ ξερεις! Παντως βοηθα στην απορροφηση του σιδηρου, το αντιθετο κανουν τα γαλακτοκομικα.
Η ριγανη τους παει τρελα, τις κανω χυλωμενες και πηχτες, στιβω ενα λεμονι, πασπαλιζω με ριγανη......απορω πως αντεξα κι εφαγα μονο 600 γρ (1 γεματο πιατο μου ειναι 500 κι εφαγα και λιγο στα ορθια ενω μαγειρευα χιχιχιχι). Θα ετρωγα ανετα αλλο ενα, ομως ειπα να μαζευτω σημερα. Αλλωστε εχω αλλα 3 στοματα να θρεψω (παιδι αντρα και τη φιλη μου :P )
*αν θες να παρεις εκτος απο σιδηρο και πληρεις πρωτεινες φυτικες βαλε και ρυζι η πατατα η φαε μαζι ψωμακι. Κατι σε αμυλο παντως!
Σκαρλετακι για σιδηρο δε ξερω και πολλα, ομως σου ειχα βαλει λινκ, τα ειχες δει? Εγω εψαχνα για τις πρωτεινες κι εκει ελεγε και συνδιασμους για σιδηρο. Καπου τα ειχα βαλει αλλα που? Ωρα για ξεκουραση τωρα, αλλιως θα χτυπησω κι αλλες φακες :D
Ναι ναι τα είχα δει όλα και προσπαθώ να τηρώ τους συνδυασμούς!!!
Θα δοκιμάσω και την ρίγανη σημερα! Πρώτη φορά το άκουσα!
μη το παστωσεις, βαλε λιγο κι αν σου παει ριξε αβερτα, ειναι τελειες μιαμ μιαμ
καλά αυτή η συζήτηση για τις φακές μου άνοιξε την όρεξη!Δεν έχω βάλει ποτέ ρίγανη, μόνο πιπέρι κ φύλλα δάφνης.. sweetoctober βάζεις κ άλλα μπαχαρικά εκτoς ρίγανη? Θα τις φτιάξω το σου-κου!
στις φακες σουπα οχι, μονο μαυρο πιπερι φρεσκοτριμμενο, αλατακι και λεμονι. Αν τις θελω γλυκες δε βαζω ριγανη και λεμονι αλλα 1 κουταλια ζαχαρη (σε ολη την κατσαρολα). Οι φακες γινονται τελεις με αλλα μυρωδικα σε αλλες ομως συνταγες! Πολυ χαρηκα που σου αρεσε, κι γω τις απηλαυσα με τρελα :bouncing:
Τελικά μούρλια η ρίγανη κοριτσιααααα!! Αν και νομιζω λίγο παραπάνω φουσκωτική; Με το ζόρι καταφερα να φάω δυο κουταλιές ενω υποτίθεται πως 4 πρέπει να τις έχω άνετα..... Ίσως βέβαια απλά το στομάχι μου να κανει τα δικά του και να μην φταίει η ρίγανη!
Αύριο θέλω να κάνω μοσχάρι, αλλά θέλω να το κάνω ελαφρύ και δεν ξερω με τι να το συνοδέψω! Καμιά ιδέα κανείς;; (όχι μακαρόνια κατα προτιμηση, τα φοβάμαι ακόμα!)
Σήμερα μαγείρεψα μπριζόλες λαιμού με πατάτες και καρότα στον φούρνο.
Αφού έπλυνα καλά τις μπριζόλες, καθάρισα τα καρότα και τις πατάτες και τις έκοψα "στα 4".
Έβαλα στο multi 2 κρεμμύδια, 5 σκελίδες σκόρδο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2-3 κ.σ. μουστάρδα και νερό. Τα ομογενοποίησα και έριξα τον χυλό αυτόν στο ταψί με τις μπριζόλες, τις πατάτες και τα καρότα. Ανακάτεψα να πάει παντού ο χυλός και έκοψα από πάνω 1 πιπεριά σε κομμάτια όσο περίπου τα κομμάτια που βάζουμε στην χωριάτικη.
Τα έβαλα στον φούρνο στους 180 οC για 1 ώρα.
Βγήκε πολύ νόστιμο, όμως... "πιπεράτο". Μου έπεσε παραπάνω πιπέρι, (άλλη φορά θα προσέχω) όμως και πάλι ήταν νόστιμο.
Εγώ έφαγα 2 μπριζόλες και καρότα. Δεν ακούμπησα τις πατάτες γιατί έχω μια περίεργη σχέση μαζί τους: Μ' αρέσουν τόσο πολύ που δεν μπορώ να φάω 1-2... θα έπρεπε να φάω όλο το ταψί τις πατάτες! :smilegrin: Παρ' όλ' αυτά δεν καταπιέστηκα καθόλου.
Αυτό που με απασχόλησε λίγο ήταν η δεύτερη μπριζόλα. Ήθελα να φάω 1 μόνο, αλλά μετά από 2 μέρες με μπρόκολα και επίσης επειδή άργησα σήμερα να φάω το μεσημεριανό μου και πεινούσα, ενέδωσα στην δεύτερη μπριζόλα! Δεν το μετανιώνω όμως!
Χμ ήταν αρκετά υγιεινά μαγειρεμένες οπότε μικρό το κακό!