Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Printable View
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!Quote:
Originally posted by thanos1967
Ακη, οποια αποφαση και να παρεις καλη επιτυχια κ καλη τυχη!!
Μπραβο σου που βρηκες το θαρρος να κινητοποιηθεις και να ξεφυγεις απο το τελμα κ την απελπισια που μερικες φορες η παχυσαρκια οδηγει!!
Σου ευχομαι απο εδω κ περα να ειναι ολα υπο τον ελεγχο σου κ η ζωη σου υπεροχη :)
Δεν είμαστε ηλίθιοι λοιπόν, Thanos1967, και να προσέχεις που βάζεις στοιχεία του προσωπικού σου mail, βάζοντας τα στο facebook, να τι βγήκε με το δικό σου mail: https://www.facebook.com/athanasios.thanos.54 , διαφήμιση του καφέ για τον οποίο συνεχίζεις να μας πρήζεις από χτες, και έχεις και το θράσος να σχολιάζεις το πως σου μιλάμε. Eδω μέσα δε μασάμε κουτόχορτο όπως νομίζεις, ούτε είμαστε θύματα όσοι έχουμε περάσει από την παχυσαρκία, να χαύουμε τα τρικ κάθε επιτήδειου που πλαγίως πάει να πασάρει τα μαγικά του προϊόντα ,τουλάχιστον να είχες την ειλικρίνεια να μας πεις ότι είσαι έμπορος και πουλάς προϊόντα, όχι να μας παραμυθιάζεις λες και είμαστε χάπατα. Τώρα που ξεμπροστιάστηκες, είσαι ευχαριστημένος?
Θα ακολουθήσω την τακτική σου και θα ποστάρω το κείμενο μου όπου και αν έγραψες από χτες.
Γεια σου και από εμένα Άκη,
θεωρώ τις κόντρες και τις υστερίες ανώφελες. Ούτως ή άλλως θα χρειαστεί να κάνεις και τα δύο. Το χειρουργείο θα σε βοηθήσει να χάσεις γρήγορα κάποια κιλά και να προστατέψεις την υγεία σου, αλλά και πάλι θα χρειαστείς δίαιτα και φυσικά γυμναστική. το χειρουργείο είναι απλώς η αρχή. Είμαι μόλις 15 μέρες χειρουργημένη και έχω καταλάβει ήδη ότι πρέπει να αλλάξω τελείως τον τρόπο που έτρωγα, όχι μόνο προσωρινά αλλά για πάντα. Άρα και το χειρουργείο χρειάζεται, και να αλλάξεις τρόπο ζωής χρειάζεται. Καλό είναι που από τώρα έχεις μπει στη διαδικασία διατροφής και άσκησης, και σίγουρα όποιο χειρουργείο επιλέξεις θα σου δώσει μεγάλη ώθηση σε αυτό.
Για ότι χρειαστείς είμαστε πάντα εδώ για εσένα. Και εμένα, όπως και του περισσότερους, μας βοήθησε πολύ το φορούμ και είναι χαρά μας να βοηθάμε με κάθε τρόπο.
Παιδιά καλησπέρα σας. Θερμά σας ευχαριστώ και πάλι. Η κατάσταση μου έχει πλέον πάρει τον δρόμο της. Γαστρικό μπάι πας και αλλαγή τρόπου ζωής. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει απομείνει η η ολοκλήρωση κάποιων ακόμη σημαντικών ραντεβού με γιατρούς για να δω ποιόν θα εμπιστευθώ.
Σαφώς και απαιτείται αλλαγή ζωής, αλλά θεωρώ ότι η επέμβαση συνεπικουρεί συστηματικά σε αυτό.
Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε και έχει να κάνει με εμένα, μέσα από την αναζήτηση βοήθειας, είναι η παραδοχή της ευαλωτότητάς μου, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να είμαι πάντα ο δυνατός και δεν χρειάζεται για όλα να έχω τη δύναμη να παλεύω.
Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι είμαι αρκετά δυνατός και ότι η αναζήτηση βαριατρικής χειρουργικής απλά αποδεικνύει την αδυναμία μου. Ναι, το ομολογώ, δεν μπορώ πλέον να τα καταφέρω μόνος μου και αυτό επιτέλους μετά από τόσα χρονια με έχει απελευθερώσει.
Είναι καλό τελικά να παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα και να ζητάς βοήθεια. Και δεν ξέρετε πόσο με έχετε βοηθήσει. Να σας έχει ο Θεος και Παναγία όλους καλά...
Προχωρώ λοιπόν προς την επέμβαση και ξέρω πως τολμώ ένα μεγάλο ταξίδι....
Πραγματικά με έκανες και γέλασα....Quote:
Originally posted by thanos1967
Άκη συγχαρητήρια!! Καλή επιτυχία, καλά αποτελέσματα και υγεία πάνω απο όλα :) Ό,τι χρειαστείς εμείς ξέρεις, εδώ είμαστε :)
Καλημέρα,Άκη!Quote:
Originally posted by Άκης
Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε και έχει να κάνει με εμένα, μέσα από την αναζήτηση βοήθειας, είναι η παραδοχή της ευαλωτότητάς μου, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να είμαι πάντα ο δυνατός και δεν χρειάζεται για όλα να έχω τη δύναμη να παλεύω.
Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι είμαι αρκετά δυνατός και ότι η αναζήτηση βαριατρικής χειρουργικής απλά αποδεικνύει την αδυναμία μου. Ναι, το ομολογώ, δεν μπορώ πλέον να τα καταφέρω μόνος μου και αυτό επιτέλους μετά από τόσα χρονια με έχει απελευθερώσει.
Είναι καλό τελικά να παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα και να ζητάς βοήθεια.
Χαίρομαι να σε διαβάζω να βρίσκεις το δρόμο σου όχι μόνο ως προς τη λύση του βαριατρικού σου θέματος αλλά και μέσα σου.
Αυτό που είπες,η σφαλιάρα στην τελειομανία μας και την εξοντωτική απαίτηση της αυτάρκειας και της υπερδύναμής μας
ήταν το πρωταρχικό εμπόδιο που καθυστερούσε και τη δική μου λήψη απόφασης όταν είχα αγγίξει τα 180 κιλά πριν το πρώτο μου
χειρουργείο.Δύσκολο αλλά και πολύ κρίσιμο αυτό το σημείο της παραδοχής...νιώθεις μια μικρή ήττα αρχικά αλλά μετά μεγάλη απελευθέρωση!
Δεν είναι εύκολο να παραδέχεσαι πως χρειάζεσαι σε πρώτη φάση και ν'αναζητάς σε δεύτερη βοήθεια.Κάθε μεγάλη αλλαγή θέλει το χρόνο
ωρίμανσής της και φαίνεται τώρα είναι ως προς αυτό το θέμα ο δικός σου.Θέλει δύναμη αυτή η συνειδητοποίηση,θέλει δύναμη η απόφαση
ενός βαριατρικού,θέλει δύναμη η εκτέλεση των μετεγχειρητικών οδηγιών κι η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις του οργανισμού σου,
θέλει δύναμη ακόμη κι αυτή η πολυπόθητη αλλαγή,που όσο κι αν φαντάζει μόνο θετική φέρνει τα πάνω κάτω στις μέχρι τώρα ισορροπίες,
κάτι που μπορεί να εκπλήξει με νέα ζητήματα και προκλήσεις,που ούτε μας περνούσαν από το μυαλό.Έχεις κι άλλο να παλέψεις,δυνατέ.
Για όλα υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος ακόμη κι όταν δε μιλάμε για τίμημα αλλά το κόστος της όποιας σημαντικής αλλαγής.
Όσο κι αν έχω ταλαιπωρηθεί από την παχυσαρκία μου της είμαι ευγνώμων κυρίως γιατί μέσα από δύσκολους δρόμους
μου άνοιξε μονοπάτια αυτογνωσίας,μ'ενδυνάμωσε μέσα από τα ποικιλόμορφα χτυπήματά της κι ανάμεσα στα πολλά της οφέλη
με οδήγησε στο χώρο αυτό,όπου συνάντησα φιλίες καρδιάς και ζωής που δεν ξέρω αλλιώς πώς θα τις έβρισκα.
Σε άλλο τόπικ σε διάβασα ν'αναζητάς πληροφορίες για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης,κάτι που με κάνει να υποθέτω πως ζεις εδώ ή κάπου κοντά.
Αν θα είχες τη διάθεση να βρισκόμασταν να τα λέγαμε κάποια στιγμή από κοντά,να ξέρεις,θα ήταν χαρά μου!Κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί,
εκεί που θα καθήσουμε θα μας σερβίρουν τον θαυματουργό καφέ και ποιά χειρουργεία μετά,διατροφές,άσκηση και δε συμμαζεύεται!Φιλάκιαααα
Ευχαριστώ θερμότατα.Quote:
Originally posted by NADINE
Καλημέρα,Άκη!Quote:
Originally posted by Άκης
Είναι καλό τελικά να παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα και να ζητάς βοήθεια.
Χαίρομαι να σε διαβάζω να βρίσκεις το δρόμο σου όχι μόνο ως προς τη λύση του βαριατρικού σου θέματος αλλά και μέσα σου.
Αυτό που είπες,η σφαλιάρα στην τελειομανία μας και την εξοντωτική απαίτηση της αυτάρκειας και της υπερδύναμής μας
ήταν το πρωταρχικό εμπόδιο που καθυστερούσε και τη δική μου λήψη απόφασης όταν είχα αγγίξει τα 180 κιλά πριν το πρώτο μου
χειρουργείο.Δύσκολο αλλά και πολύ κρίσιμο αυτό το σημείο της παραδοχής...νιώθεις μια μικρή ήττα αρχικά αλλά μετά μεγάλη απελευθέρωση!
Δεν είναι εύκολο να παραδέχεσαι πως χρειάζεσαι σε πρώτη φάση και ν'αναζητάς σε δεύτερη βοήθεια.Κάθε μεγάλη αλλαγή θέλει το χρόνο
ωρίμανσής της και φαίνεται τώρα είναι ως προς αυτό το θέμα ο δικός σου.Θέλει δύναμη αυτή η συνειδητοποίηση,θέλει δύναμη η απόφαση
ενός βαριατρικού,θέλει δύναμη η εκτέλεση των μετεγχειρητικών οδηγιών κι η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις του οργανισμού σου,
θέλει δύναμη ακόμη κι αυτή η πολυπόθητη αλλαγή,που όσο κι αν φαντάζει μόνο θετική φέρνει τα πάνω κάτω στις μέχρι τώρα ισορροπίες,
κάτι που μπορεί να εκπλήξει με νέα ζητήματα και προκλήσεις,που ούτε μας περνούσαν από το μυαλό.Έχεις κι άλλο να παλέψεις,δυνατέ.
Για όλα υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος ακόμη κι όταν δε μιλάμε για τίμημα αλλά το κόστος της όποιας σημαντικής αλλαγής.
Όσο κι αν έχω ταλαιπωρηθεί από την παχυσαρκία μου της είμαι ευγνώμων κυρίως γιατί μέσα από δύσκολους δρόμους
μου άνοιξε μονοπάτια αυτογνωσίας,μ'ενδυνάμωσε μέσα από τα ποικιλόμορφα χτυπήματά της κι ανάμεσα στα πολλά της οφέλη
με οδήγησε στο χώρο αυτό,όπου συνάντησα φιλίες καρδιάς και ζωής που δεν ξέρω αλλιώς πώς θα τις έβρισκα.
Σε άλλο τόπικ σε διάβασα ν'αναζητάς πληροφορίες για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης,κάτι που με κάνει να υποθέτω πως ζεις εδώ ή κάπου κοντά.
Αν θα είχες τη διάθεση να βρισκόμασταν να τα λέγαμε κάποια στιγμή από κοντά,να ξέρεις,θα ήταν χαρά μου!Κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί,
εκεί που θα καθήσουμε θα μας σερβίρουν τον θαυματουργό καφέ και ποιά χειρουργεία μετά,διατροφές,άσκηση και δε συμμαζεύεται!Φιλάκιαααα
Ναι, ψάχνω τη Θεσσαλονίκη, γιατί -αν και δεν είμαι από Θεσσαλονίκη- οι άνθρωποι που θα με στηρίξουν μετεγχειρητικά, οικογένεια και συγγενείς, είναι στη Θεσσαλονίκη, επομένως εκεί θα γίνει και η επέμβαση.
Μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στο [email protected] για να μιλήσουμε από εκεί???
Δεν υπάρχει χειρότερο από την τελειομανία, σκοτώνει τα πάντα. 'ΟΛΑ. Μπράβο σου 'Ακη, δουλεύεις και το ψυχικο σου κομμάτι κι αυτό είναι το πιο σημαντικό :)
Ανέκαθεν θεωρούσα ότι η δίαιτα κατέχει το "θρόνο" στα μάτια των άλλων, ξέρεις, εκείνη την μαγική εικόνα που έχουν οι άλλοι όταν πιστεύουν ότι επιτέλους νίκησες τον ευατό σου με σισύφεια προσπάθεια. Πάντα λοιπόν πίστευα ότι εάν θέλω να γίνω "ήρωας", δηλαδή να τα καταφέρω πια με το σώμα μου, αυτό θα ήταν μέσα από μια "βασιλική" οδό, από τη δίαιτα. Και ίσως αυτό να ήταν πάντα και το θέμα που έκρυβε το δάσος....ένα κούτσουρο μιας δηθενιάς ότι και καλά θα γινόμουν ήρωας στα μάτια των άλλων εάν κατάφερνα να χάσω βάρος μόνος μου, με δίαιτα...Τί φενάκη, τί αυταπάτη..η ζωή έφευγε κι εγώ ανέμενα πότε θα γίνω ήρωας..για τους άλλους...Μα ήμουν ήδη ήρωας για μένα που άντεχα τόσο κόπο, ρατσισμό, περιθωριοποίηση, κριτική, βλέμματα, ψευτοσυμπόνοια...ήμουν ήδη ήρωας...και ήρθε η στιγμή να με αυτοαποκαθηλώσω. Όχι λοιπόν, δεν αξίζει καν να το συζητήσω, φτάνουν πια οι μίζεροι ναρκισσισμοί και οι δήθεν στιγμές μεγαλείου που κάποτε θα έρθουν εάν αδυνατίσω..Όχι, ο ήρωας μου είναι γυμνός πια και αδύναμος και συντετριμμένος...και έχει ανάγκη από ιατρική βοήθεια..Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να χειρουργηθώ..γιατί εάν για κάτι πρέπει να καυχιέμαι πια..είναι για τη δύναμη να αναγνωρίζω την αδυναμία μου..και αυτή η πορεία είναι εξίσου μαγική....εξίσου σημαντική...εξίσου υπέροχη με την πορεία μου προς το χειρουργείο..γιατί είναι η αληθινή μου εικόνα, η αληθινή μου ζωή, ένας πολύ απλός και συνηθισμένος άνθρωπος, που κάποτε επένδυε σε μια δίαιτα για να γίνει ήρωας....αλλά τελικά η μαγκιά είναι να είσαι ήρωας μέσα σου...Απίστευτα συναισθήματα στην πορεία μου προς το χειρουργείο...απίστευτες σφαλιάρες σε ηλίθιους ναρκισσισμούς...και αναρωτιέμαι...γιατί άργησα τόσο? γιατί σας βρήκα τόσο αργά? γιατί να μην κάνω κάτι νωρίτερα...? Ομολογώ ότι κάθε μέρα θωρακίζομαι όλο και περισσότερο με την ελπιδα ότι δεν είναι μόνο ο προορισμός (χειρουργείο) που μετράει...αλλά και η πορεία, το ταξίδι αυτό, μέσα μου και γύρω μου....Σας Ευχαριστώ και πάλι...
Ακη, συγκινήθηκα πρωί πρωί σήμερα.. Με αγγιξαν πολύ όσα γράφεις, αυτή η απογύμνωση του "αντίπαλου" εαυτού είναι ό,τι πιο αληθινό διάβασα τελευταία στο φόρουμ..Σου εύχομαι απο καρδιάς να κρατήσεις αυτήν την αποφασιστικότητα που σε διακατέχει αυτή τη στιγμή, να απολαύσεις όντως τη διαδρομή, πίστεψέ με είναι όμορφη, και δεν εννοώ μονο από πλευράς απώλειας βάρους, αυτό για μένα είναι το δεύτερο καλό μετά από την απελευθέρωση μου από πολλά που με κρατούσαν καθηλωμένη σε στεγανά, στερεότυπα και φενάκες που η ίδια είχα επιλέξει για μένα.
καλη επιτυχια!προσπαθησε πρωτα λιγο με τη διατροφη και την ασκηση θα χανεις γρηγορα κιλα γιατι οσο πιο πολλα εχει καποιος τοσα πιο πολλα χανει και μετα ξανασκεψου να μπεις σε χειρουργειο!;)
Καλησπέρα σε όλους.
Έπειτα από μια μακρά διαδικασία, τελικά το χειρουργείο μου ορίστηκε τέλη Μαίου. Μια νέα περίοδος αρχίζει στη ζωή μου.....