-
καλησπερα κοριτσια συγνωμη που δεν απαντησα νωριτερα ,εχω θεμα με υπολογιστη ,μολις ζεσταινεται(σε 5 λεπτα κλεινει).πετσες ,λιπη και τετοια δεν τρωω που να με σημαδευουν με οπλο(πτε δεν τα ετρωγα αυτα ).εδω που ειμαι δεν εχει σουβλατζιδικα ,γκουντις,εβερσεστ,ευτυχως .και τις πιτες απο σουβλακια που λεω απο σουπερ μαρκετ τα παιρνω κ τις ψηνω στην τοστιερα και τις τρωω καμια φορα που θα μου ερθει να φαω ψωμοειδες .γιατι ψωμι δεν τρωω.παντςω πιτες ολικης στο σουπερ εδω δεν εχει ,τα καλαμακια χοιρινο τα εφαγα αναγκαστικα μας τα εδωσε ο πεθερος ,συνηθως τρωω καλαμακια απο φιλετο κοτοπουλο που αναμεσα εχει ντοματα και πιπεριτσα ειναι καταπληκτικα αν κ στεγνα .φρουτα σαλατα το παλευω ακομα ,προσπαθω αληθεια κ το νερο.σημερα λυγισα ηπια ενα ποτηρι σπριτε.ολα καλα ομως αυριο θα παω για περπατημα και εφτιαξα μπριαμ με σχεδον καθολου λαδι ,το ιδιο θα φαω κ αυριο .εσεις τι νεα?
-
Περί υπολογιστή: τώρα με τις ζέστες ανεβάζει θερμοκρασία και θέλει ανεμιστηράκι. Κι εγώ έχω θέμα θερμοκρασίας και γι' αυτό περιορίζομαι σε λίγα πράγματα με το λαπτοπ μου και χρήματα δεν διαθέτω να πάω να το κοιτάξει κανάς "υπολογιστογιατρός". Οπότε κατεβάζω οθόνη να κρυώσει για λίγο και ξαναμπαίνω πάλι στις αγαπημένες ιστοσελίδες.
Δεν χάθηκε ο κόσμος για ένα ποτήρι σπράϊτ, αλλά γενικά να ξέρεις ότι τα αναψυκτικά κάνουν πολύ κακό στον οργανισμό. Ένα φεγγάρι που έκανα υγιεινή διατροφή τα αναψυκτικά ήταν απαγορευμένα διά ροπάλου, όπως και τα ποτά. Όπου πήγαινα έπινα χυμούς, ή σκέτους πολύ ελαφριούς καφέδες. Όταν βρέθηκα σε γάμο για να μην πιω κρασί έβαλα να πιω σε ένα κρασοπότηρο μισό δαχτυλάκι κόκα κόλα. Εκείνο το βράδυ δεν το ξεχνάω. Λες κι έκατσε τούβλο στο στομάχι ήταν. Ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Είπια πολύ νερό και κάπως μετριάστηκε ο πόνος. Από τότε τα αναψυκτικά για μένα είναι μια τελευταία επιλογή σε κέρασμα. Στο σπίτι δεν πίνω καθόλου.
-
Ήθελα φέτος το καλοκαίρι να μη ντρέπομαι να βγω στη παραλία.Ηλπιζα ότι τουλάχιστον θα έχω κατέβει από τα 70.Τους τελευταίους 2 μήνες η απώλεια είναι φοβερά αργή!!!Ειμαι στα 73 τώρα και παίρνω γύρω στις 1600 θερμίδες την ημέρα.Δεν σταμάτησα ποτέ την προσπάθεια απλά κάνω κάποιες ατασθαλίες μικρες κυρίως όταν βγαινω 'εξω(θα πιω 2-3 ποτηράκια)Μια φορά τη βδομάδα μπορεί να φάω και καμμιά σοκολάτα.Αν δεν έκανα αυτές τις παρασπονδίες όμως δεν θα άντεχα τόσους μήνες!Αλλά ρε παιδιά ήθελα να είναι λίγο πιο ΄γρήγορο!Εχω πάρα πολύ δρόμο μέχρι να δείξει η ζυγαριά 5 μπροστά.Αν τώρα χάνω τόσο αργά πόσο πιο αργά θα χάνω δηλαδή αν είμαι στα τελευταία κιλά?Εκανα εξετάσεις όλα τέλεια ακόμα και ο θυροειδής επανήλθε σε φυσιολογικά όρια.Αλλά με πιάνει ώρες ωρες μια απελπιστική σκέψη ότι δεν θα φτάσω ποτέ στο στόχο.ότι όσο χάρηκα χάρηκα,πώς πίστεψα ότι θα αποκτήσω ένα σώμα αδύνατο?Είχα βάλει το καλοκαίρι ως στόχο,μια φορά να πάω για μπάνιο και να νοιώθω αυτοπεποίθηση..!
-
Δηλ.στα 70 θα είχες αυτοπεποίθηση και θ'απολάμβανες ένα υπέροχο καλοκαίρι στις παραλίες
και στα 73 κόπηκε η χαρά της μέχρι τώρα απώλειας,ακύρωση,ντροπή,απ� �τυχία στόχου κι απελπισία;
Τι ακριβώς σημαίνουν αυτά τα 3 κιλά για σένα,το σκέφτηκες ποτέ;Και δεν αναφέρομαι σε λίπος
και πόντους φυσικά.Πόσα σου χρεώνεις που ζυγίζουν 3 κιλά;Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα;
Δε ζητώ να μου εκθέσεις ασφαλώς τα προσωπικά σου,μόνο να το αναλογιστείς εσύ λίγο περισσότερο.
-
αν το πρόβλημα ηταν 3 κιλά μάλλον δεν θα ήταν πρόβλημα!:)Πρέπει να χάσω άλλα τόσα από όσα έχω χάσει.Ξεκίνησα 86.Είμαι στα μισά του δρόμου ακριβώς.Το βάρος και η αυτοπεποίθηση είχαν πάντα σύνδεση για μένα.Καταλαβαίνω ότι δεν είναι σωστός συσχετισμός ότι πρέπει πιο πολύ να δουλέψω το ψυχολογικό κομμάτι αυτό που άλλωστε με οδηγούσε στο φαγητό για παρηγοριά.Προφανώς και το καλοκαίρι δεν θα γίνει τέλειο αν χασω κάποια κιλά αλλά εγώ νομίζω θα ένοιωθα καλύτερα.περνάω μια απαισιόδοξη φάση.Μπορεί να μη μου φταίει το σώμα μου αλλά αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που μπορώ να ελέγξω στη ζωή μου.Και στεναχωριέμαι όταν ούτε αυτό δεν μπορώ να ελέγξω.
-
Γράψε ημερολόγιο με όλα όσα σου συμβαίνουν, νιώθεις και κάνεις. Φυσικά κράτα κι ένα ημερολόγιο διατροφής. Πρέπει κάπως να βρεις τις αιτίες της απαισιοδοξίας σου.
Μια καλή συμβουλή είναι: ποτέ να μην βάζεις ως στόχο επιτυχίας το καλοκαίρι και την παραλία. Είναι μια μεγάλη παγίδα, που κρύβει μια ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση όταν ο στόχος δεν είναι εφικτός στο ελάχιστο.
Συνέχισε την προσπάθεια σου, μην τα παρατάς. Προσπάθησε την ώρα που θες να τσιμπήσεις μια λιχουδιά, μήπως καταφέρεις να την αντικαταστήσεις με κάποια θρεπτική και υγιεινή επιλογή. Παράδειγμα: θες κάτι σοκολατένιο, πάρε ένα γιαούρτι με λίγα λιπαρά, ρίξε κάτι γλυκαντικό και λίγο κακάο. Ανακάτεψε καλά κι έχεις αυτομάτως μια πρόχειρη μους σοκολά... που αν την ρίξεις στην κατάψυξη θα έχεις ένα θαυμάσιο παγωτό! Υπολόγισε και τις θερμίδες και θα διαπιστώσεις πως αυτή η πρόχειρη λιχουδιά έχει πολύ λιγότερες από μια σοκολάτα γάλακτος και βεβαίως είναι πιο υγιεινή.
Και μην απελπίζεσαι. Να ξέρεις πως όσο πιο αργά χάνεις βάρος τόσο το καλύτερο για σένα και τον οργανισμό σου που δεν χρειάζεται να στερείτε από όλα. Επιπλέον κινήσου. Περπάτα με την πρώτη ευκαιρία. Δείχνει για αγγαρεία το περπάτημα αλλά κάνει πολύ καλό. Βάλε το hands free στ' αυτιά κι άκου την αγαπημένη σου μουσική και περπάτα. Πάρε και μια φίλη σου για κουτσομπολιό. Ασχολήσου με μικρά καθημερινά πράγματα για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς κι ας καθυστερήσει! ;)
-
sparrow και για μένα τα όσα κιλά έχω παραπάνω είναι πρόβλημα κι ας μην είναι πολλά, καταλαβαίνω τι λες. Συμφωνώ όμως με τη Μαρία, μη βάζεις στόχο την παραλία κτλ και μην τα παρατας. Πολλές φορες κολλάει ο οργανισμός, και μετά ξεμπλοκαρει. Συνέχισε τη διατροφή, οι παρασπονδίες που κάνεις φαίνονται μέσα στα λογικά πλαίσια. Και απλά ασχολείσου με κάτι άλλο!Κάνε τα μπανάκια σου και απόλαυσε το καλοκαίρι, και θα δείς πως θα ξεκολλήσεις..
-
Δεν τα παρατάω!Είμαι αποφασισμένη!Το περπάτημα μ αρέσει απλά δεν έχω χρόνο συχνά.Είχα μια ιδέα να βρω κολυμβητήριο τώρα που είναι καλοκαίρι!Θ α τον βρω τον δρόμο!
-
sparrow καταρχάς συγχαρητήρια που έχασες τόσα κιλά! γιατί δν αφήνεις τον εαυτό σου να το χαρεί λίγο?
έχασες 13 ολόκληρα κιλά! δηλαδή με τα τρία τι διαφορά νομίζεις οτι θα δεις που θα σε κάνει τόσο να αλλάξεις διάθεση? ΄μάλλον είσαι στην φάση που έχεις αρχίσει να κουράζεσαι. κάνε ένα διάλλειμα βρε παιδί μου.
αν θες πραγματικά να κάνεις κάτι για να βελτιωθεί η όψη το καλοκαίρι,γνώμη μου είναι οτι περισσότερο θα βοηθήσει λίγη γυμναστική,σύσφιξη και κάψιμο,όπως καλή ενυδάτωση κ λίγο μαύρισμα,παρά τρία κιλά πάνω τρία κιλά κάτω. κάνε ένα καλό πίλινγ, μια καλή αποτρίχωση, και βάλε κ λίγο κρέμα και αμέσως θα νιώσεις καλύτερα. επίσης ξεκίνα αφού κάνεις ένα ζέσταμα να κάνεις ασκήσεις. στο youtube έχει άπειρα βιντεάκια ,εγώ κάνω της Σο΄φίας Παθέκα που μου το σύστησε το αφρατουλίνι. τι ύψος έχεις αλήθεια?
αλλά το κολυμβητήριο ακόμα καλύτερα!
τώρα για το ψυχολογικό κομμάτι ξες πολύ καλά οτι ακόμα κ αν καταφέρεις να ελέγξεις το σώμα σου πάλι την ηρεμία που ψάχνεις δν θα την βρεις. ναι θα κάνεις καλό στην υγεία σου,ναι θα κάνεις καλό στην εμφάνισή σου αλλά μέχρι εκεί. τα προβλήματα μένουν. ξεκίνα να χτίζεις τον εσωτερικό σου κόσμο,διάβασε κανα λογοτεχνικό βιβλίο, άκου μουσικούλα, κάνε θετικές σκέψεις, κ φτιάξε το φενγκ σούι του εσωτερικού σου κόσμου για να βλέπεις τα πράματα με άλλο μάτι
-
sparrow... συγχαρητήρια για την απώλεια 13 κιλών!!! καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι για σένα να χάσεις ακόμα 3 κιλά, πόσο σημαντικό είναι για σένα να δεις έπειτα στην ζυγαριά τον αριθμό 60+, πόσο σημαντικό είναι για σένα να δεις έπειτα ότι ταυτόχρονα το σώμα σου δεν χαλάρωσε αισθητά από την απώλεια τόσων κιλών... είδες κάθε φορά θα γεννιέται και κάτι έξτρα και κάτι ακόμα που δεν θα μας επιτρέπει να ευχαριστηθούμε αυτό που με τόσο κόπο αποκτήσαμε... τα 13 κιλά που έχασες αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ακόμα μεγαλύτερο μπράβο αξίζει η συνέχεια της προσπάθειάς σου... το αν θα περάσεις όμορφο καλοκαίρι δε εξαρτάται από τα κιλά, καταλαβαίνω το αίσθημα να θες να βάλεις τα όμορφα ρούχα σου, ένα καινούργιο μαγιό που θα σε κολακεύει, ένα φόρεμα που θα σου τονίζει την θηλυκότητα και όλα αυτά χωρίς ίχνος συστολής και κομπλεξισμού... όμως όλα αυτά ήδη τα έχεις, μπορεί να μην τα έχεις στο βαθμό τελειότητας που εσύ έχεις θέσει αλλά ήδη τα έχεις αφού είσαι 13 κιλά μείον... μην αφήσεις την θλίψη και την κούραση που σου έχει δημιουργήσει η δίαιτα να σε ρίξουν ψυχολογικά... το σωστότερο είναι να μην αφήνουμε κανέναν πόσο ακόμα τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά ξέρω ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό γιατί είμαστε άνθρωποι και γι αυτό είμαστε και αδύναμοι... αγάπησε τον εαυτό σου όπως είναι ήδη και δώσε του ένα μπράβο που κατάφερε να χάσει αυτά τα 13 κιλά και που συνεχίζει να αγωνίζεται... δυστυχώς το αίσθημα του ανικανοποίητου δεν φεύγει αν δεν κοιτάξεις μέσα σου και έξω σου για να δεις πόσα θαυμάσια πράγματα έχεις και απλώς τα προσπερνάς ή τα θεωρείς δεδομένα... το καλοκαίρι είναι εκεί έξω και σε περιμένει να το ζήσεις με 13 κιλά μείον! μην αναλώνεσαι στην θλίψη σου...
είναι λογικό μετά από 13 κιλά να κολλήσεις και να χάνεις πιο αργά, με αύξηση της κίνησης ,με κάποια αλλαγή στην διατροφή θα ξεκολλήσεις αργά ή γρήγορα αφού δεν έχεις ιατρικό θέμα... απλά μην αφήσεις την αίσθηση του ανικανοποίητου να σε ρίξει ψυχολογικά γιατί δεν αξίζει!
με συγχωρείς που σου μίλησα έτσι και με τάση φιλοσοφίας αλλά πιστεύω ότι τα κιλά και ειδικά τα πολλά κιλά είναι αιτία εσωτερικών προβλημάτων και συγκρούσεων που ξεσπάνε στο φαγητό (και για μένα ισχύει το ίδιο) οπότε ας μην χάνουμε την αισιοδοξία μας επειδή δεν βγήκε ο χρονικός μας προγραμματισμός όσο τέλεια θέλαμε... το θέμα είναι ότι αντιμετώπισες και αντιμετωπίζεις το πρόβλημα,δεν το αφήνεις να διαιωνίζεται... το θέμα είναι ότι κάτι βγήκε όμως, από τον στόχο σου απέχεις 3 κιλά τοσοδούλι μπροστά σε αυτό που κατάφερες! :saint2:
επίσης κορίτσια διάβασα ότι και η Πετρουλάκη όταν θέλει γλυκό τρώει αποξηραμένα φρούτα (να ένα κοινό που έχω μαζί της)
!!! πραγματικά η παπάγια τα σπάει! είμαι 2 μέρες χωρίς φρέντο... απορώ και εγώ με μένα πως αντέχω τον ελληνικό!!!
περί υπολογιστή θα σας πρότεινα να χρησιμοποιείτε βάση... επίσης ακόμα και με την βάση ο δικός μου υπερθερμαίνεται (έκλεισε μόνος του 2 φορές) και ρώτησα ειδικό (άνοιξε το λάπτοπ καθάρισε το ανεμιστηράκι αλλά πάλι μου έκλεισε μόνος του από υπερθέρμανση) και μου είπε να τον αδειάσω από αρχεία όπως και έκανα, τα μετέφερα σε εξωτερικό σκληρό δίσκο... με βάση και ψιλοάδειος δεν μου ξαναέκανε πρόβλημα.
-
ο η/υ δεν μενει ανοιχτος πανω απο 3επτα .μεχρι να φορωσει.κλεινει.γραφω απο κινητο..με το ζορι.τα ειχα μεταφερει τα αρχεια.δυστυχως εδω δεν εχω να τον παω καπου.σιγουρα ειναι ανεμιστηρακι.καει παρα πολυ μυριζει καμενο κιολας.πηρα 1 κιλο.φταει μαλλον η σπριτε η ο εχτρα καφες που πινω εδω κ καποιε μερες.
-
έχετε δίκιο μωρέ και σας ευχαριστώ, το ξέρω καταβάθος ότι δε μου φταίει το σώμα μου για όλα τα προβλήματά μου.Δεν θυμάμαι καν πώς και πότε ξεκίνησε ο αρνητισμός και η απαισιοδοξία μου αλλά σίγουρα είναι ένας φαύλος κύκλος που δύσκολα βγαίνεις.Εχω γενικά την τάση να τα τραγικοποιώ όλα.Πάντως είναι η 1η φορά που είμαι τόσο αποφασισμένη και που τόσο καιρό δεν έκανα κανένα ξέσπασμα με τεράστιες και αχρηστες ποσότητες φαγητού.Καμμιά φορά σκέφτομαι ότι τόσες μάχες δίνω και κι αυτή είναι άλλη μια!Αλλά όπως σε κάθε πόλεμο θα έρθουν και στιγμές που λυγίζεις.Εσείς καταλαβαίνετε καλύτερα από τον καθένα το τι σημαίνει να εχεις υπάρξει υπέρβαρος και τι σημαίνει να προσπαθείς γιαυτό.Και εντωμεταξύ έχω και μια "φίλη" η οποία μου κλαίγεται ότι θέλει να χάσει 3 κιλά ενώ είναι πετσί και κόκκαλο(1,65 και 55 κιλα) και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Εγώ είμαι 1,55.Αρα δεν είμαι χοντρή!ςίμαι απλά κοντή ε?!!!Α ρε μάνα άμα με έκανες πιο ψηλή τώρα θα ήμουν κορμάρα!!!
-
χαχα sparrow τι σπαστικές τέτοιες κοπέλες με όλο το συμπάθειο κ εμένα όταν μου λένε τέτοια για να τους την σπάσω λέω "μα δν χρειάζεται να χάσεις κιλά,γυμναστήριο χρειάζεσαι"μουχαχαχαχα
είναι λογικό να έχεις κουραστεί με τέτοια απώλεια. οι στρατιώτες ξεκουράζονται λίγο πριν την μάχη
ρε συ tami περαστικά για το pc ελπίζω να το φτιάξεις.
καλά είναι δυνατόν να πήρες 1 κιλό από μια σπράιτ κ απο κανα εξτρα καφέ?δν νομίζω!
-
νομίζω όλοι έχουμε τέτοιες "φίλες"!!! εγώ πάντως επειδή ακριβώς είναι "φίλες" τους λέω ναι όντως πρέπει να τα χάσεις είναι πολλά 3 κιλά πάνω σου φαίνονται για 10!!! και κάπου εκεί τελειώνει το ανούσιο πρήξιμο! ξέρεις έχει πλάκα γιατί το λένε επίτηδες επειδή περιμένουν να ακούσουν "έλα τώρα σιγά, μια χαρά είσαι δεν χρειάζεται να τα χάσεις,δεν φαίνονται καν, τι να πω και εγώ!"
tami δύσκολο να πήρες μόνο από sprite και καφέδες 1 κιλό... εκτός και αν στον ένα καφέ βάζεις 5 κουταλιές ζάχαρη!
κορίτσια τα γυμναστήρια έχουν γεμίσει ασφυκτικά... όλοι λόγω καλοκαιριού είναι στην ίδια φάση με μας... μετά τις 6 δεν υπάρχει διάδρομος για τρέξιμο! εμ καλοκαιράκι!
-
Δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ το γυμναστήριο το βαριέμαι.Αυτό δηλαδή που περπατάς σε έναν διάδρομο χωρίς να φτάνεις πουθενά!Προτιμω να περπατήσω 2 χλμ στην πόλη.Βλέποντας κόσμο και παραστάσεις δίπλα σου δεν καταλαβαίνεις καν πόσος χρόνος πέρασε.Επίσης λες πάω βόλτα και όχι πάω για γυμναστική.Αυτόματα η λέξη βολτα δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.
Ναι ακριβώς αυτό περιμένουν να ακούσουν τέτοια άτομα άρα μάλλον έχουν μεγαλύτερο κόμπλεξ με την εμφάνισή τους.Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα άτομα ενδείκνυντε για δούλεμα και πλάκα.Εγώ της απάντησα ότι ναι εσύ ξέρεις το σώμα σου,αν αισθάνεσαι άσχημα με αυτό πρέπει να κάνεις κάτι.Οπότε δε μου ξαναείπε για δίαιτα.Αλλά τέλοσπάντων δεν μπορώ να λύσω και τα ψυχολογικά του καθενός,έχω τα δικά μου προτεραιότητα!
όσον αφορά τον καφέ που αναφέρθηκε εγω έχω αυτήν την άποψη.Θέλω να χάσω κιλά αλλά θέλω γενικότερα να αλλάξω ζωη και διατροφή μια για πάντα.Ο καφές για μένα εκτός από ανάγκη είναι και υπέρτατη απόλαυση.Δεν πρόκειται να τον κόψω ούτε τον έκοψα και ποτε και δεν επηρεασε ποτέ το αποτέλεσμα της δίαιτας.Τα υπόλοιπα είναι που πρέπει να διορθωθούν και να προσαρμοστούν.Επειδή είμαι καφεινομανής έχω μάθει να πίνω τον ελληνικό σκέτο εδώ και χρόνια για να αισθάνομαι την γεύση του καφέ καλύτερα.Τον εσπρέσο όμως το πρωί τον πίνω μέτριο.φαντάζομαι δεν έχει πάνω από 2 κουτ.ζάχαρη ένας μέτριος.Αν είναι μόνο αυτή η ζάχαρη που προσλαμβάνει κανείς μέσα στη μέρα δε νομίζω ότι είναι μεγάλο πρόβλημα!