Δοκιμάστε το Runkeeper που είναι και δωρεάν. :tumble:
Printable View
Δοκιμάστε το Runkeeper που είναι και δωρεάν. :tumble:
Που το βρισκω?
Εφαρμογή κινητού για iphone και android είναι. Ανάλογα με το κινητό που έχεις..
Ok
Καλησπέρα! Ο τίτλος του topic με αντιπροσωπεύει απόλυτα, οπότε είπα ας γράψω εδω τον πόνο μου...
Με λένε Μαρία λοιπόν, είμαι στα 24 κ κάτι..και ύψος 1.70. Πάντα είχα θέματα με το βάρος μου, με συντομία όμως θα πω τι γίνεται τα τελευταία χρόνια... Έχω φτάσει μέχρι τα 85 κιλα και πριν 4 χρόνια περίπου, είχα πέσει με διατροφή-γυμναστική στα 70. Πάνω κάτω αυτό το βάρος διατηρουσα μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι που είχα πέσει στα 58 και έπειτα και για ένα χρόνο είχα φτάσει στα 64 και διατηρούσα αυτο το βάρος! Πάμε στο φετινό καλοκαίρι λοιπόν, όπου πέρασα 2 μήνες στο χωριό μου χωρίς αυτοκίνητο και τουτέστιν χωρίς σούπερ μαρκετ γιατί μιλάμε για χωριό κανονικο! Εκεί λοπόν έτρωγα τα φαγητά της γιαγιάς αφού δεν μπορούσα να προσέξω τη διατροφή μου, η οποία φυσικά έχει το κατοχικό (λάδι με λίγο φαγητο)! Το δεύτερο κακό είναι πως δεν είχα ολόσωμο καθρέφτη και το τρίτο πως έπινα πολύ αλκοόλ! Γυρνώντας λοιπόν στην πόλη μου, ειδα πως είχα φτάσει στα 72 κιλά! ΣΟΚ! Κ μετά ξεκίνησε το ψυχολογικό κομμάτι, οπου έπρεπε να αφήσω την πόλη μου και να μετακομίσω κάπου αλλού για ένα project γεγονός που μου δημιούργησε μεγάλο άγχος! Το ζήτημα του τι θα αντιμετώπιζα και πως και αν θα μπορούσα να δημιουργήσω έναν κοινωνικό κύκλο με άγχωνε ακόμα περισσότερο! Και φυσικά έτρωγααα! Χωρίς ποτέ να χορταίνω! Έχουν περάσει 2 εβδομάδες λοιπόν από την μέρα που μετακομισα! Σήμερα λοιπόν συνειδητοποίησα πως δεν μου κάνουν καν τα παντελόνια που μου έκαναν 2 εβδομάδες πριν και έχω φρικάρει! Μέσα στην εβδομάδα πήρα την απόφαση να κλείσω ραντεβού με διαιτολόγο όπως και έκανα, και τη δευτέρα 20 του μηνός λοιπόν, θα μάθουμε την αλήθεια... Ενώ έχω στεναχωρηθεί πολύ, σκέφτομαι πως όλα είναι στο χέρι μου! Με προσπάθεια λοιπόν σε 2-3 μήνες θα έχω επανέλθει... φαντάζομαι στα κιλά που είχα! Και έπειτα είναι όλα στο χέρι μου επίσης! Να σημειώσω πως θα ξεκινήσω και γυμναστήριο μέσα στην εβδομάδα! Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μην πάθω και δεύτερο σοκ τη Δευτέρα με το πόσα κιλά μπορεί να έχω βάλει μέσα σε δυο εβδομάδες!
Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να παίρνει πιο εύκολα κιλά σε περίοδο άγχους? Αν δεν τρώει υπερβολικές ποσότητες..
Υ.Γ. 2 Σας παρακολουθώ κάθε μέρα, ήρθε η ώρα μου κ πάλι να γράψω! Θα τα λέμε λοιπόν και τα συγχαρητήριά μου φυσικά σε όσους προσπαθούν !! Σας φιλώ!
Μαρία καλώς μας ήρθες!
Αφού έχεις καταφέρει στο παρελθόν να ελέγξεις το βάρος σου και την διατροφή σου με μεγάλη επιτυχία, είμαι σίγουρη ότι και πάλι θα τα καταφέρεις!
Σε περιόδους άγχους και έντονου στρες, αυτό που έχω ακούσει είναι ότι χάνουμε πιο δύσκολα κιλά λόγω του σοκ που υφίσταται ο οργανισμός. Βέβαια αυτό μπορεί να προέρχεται από το γεγονός ότι σε τέτοιες περιόδους έχουμε γενικά την τάση να τρώμε πολύ... Δεν γνωρίζω τί απ' τα δυό συμβαίνει.
Γενικά θα σε συμβούλευα να μην αγχώνεσαι και να δεις αυτήν την αλλαγή στο περιβάλλον σου σαν ευλογία και σαν ευκαιρία να κάνεις λαμπρά πράγματα και να γνωρίσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους!! :wink1:
Θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά! :thumbup:
Υ/Γ: Αυτές οι γιαγιάδες στα χωριά είναι πάντα συνδυασμένες με παραπανίσια κιλά! Έχουν όλες το κατοχικό σύνδρομο, και σε συνδυασμό με την αγάπη που μας έχουν και το ότι θέλουν να μας προσφέρουν, καταλήγουμε να ξεφεύγουμε στην ζυγαριά.
Αυτό το πάθαινα κι εγώ όταν ήμουν μικρή που πήγαινα τα καλοκαίρια στο χωριό.
Κάθε Σεπτέμβρη ήμουν τουλάχιστον 5-7 κιλά βαρύτερη από τον Ιούνιο! :smilegrin:
Όντως και εγω ετσι εχω ακουσει πως οταν αγχωνεσαι κολλαει η ζυγαρια και χανεις πιο δυσκολα.εφοσον ξεκινησες με διαιτολογο και θα πας και γυμναστηριο δεν εχεις να φοβασαι τιποτα!καλη επιτυχια!
Ουφ ουφ... Ευχαριστώ Ματζουράνα και maria! Θα δούμε αύριο τι θα δούμε, θα τα γράφω κιόλας, για να τα βλέπω κιόλας! Το συναίσθημα που με χαρακτηρίζει τώρα επειδή έχω υπάρξει με αρκετά παραπάνω κιλά στο παρελθόν, είναι ο φόβος! Το παλευουμε όμως, Ολα γίνονται :yes:
Θα θελα να το παρω αποφαση να αρχισω μονο και μονο για να αποδειξω σε κατι κλωσσες πως μπορω να τα καταφερω.που σε βλεπουν και νομιζουν πως εισαι ενα κακομοιρο κοριτσακι που εχει αφεθει και δεν μπορει να ραψει το στομα του.θαθελα πολυ να δω τα μουτρα τους οταν θα ειχε γινει η αλλαγη.
Έλα μην λες βλακείες. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν! Μόνο στον εαυτό σου. Το να προσέξεις την διατροφή σου είναι το πιο ωραίο δώρο που μπορείς να σου κάνεις (πολύ καλύτερο από το καλύτερο και ακριβότερο φόρεμα που θα έβρισκες αν γύρναγες όλα τα μαγαζιά του Παρισιού... ή μήπως έχω άδικο;;; )Quote:
Originally posted by maria26
Θα θελα να το παρω αποφαση να αρχισω μονο και μονο για να αποδειξω σε κατι κλωσσες πως μπορω να τα καταφερω.που σε βλεπουν και νομιζουν πως εισαι ενα κακομοιρο κοριτσακι που εχει αφεθει και δεν μπορει να ραψει το στομα του.θαθελα πολυ να δω τα μουτρα τους οταν θα ειχε γινει η αλλαγη.
Επίσης το να προσέξεις την διατροφή σου και να χάσεις λίπος (να χάσεις λίπος είπα... όχι κιλά) είναι κάτι που θα σου δώσει τρομερή δύναμη! Ποιος είναι πιο δυνατός; Εσύ ή η σοκολάτα; ΔΙΑΛΕΞΕ!
Ηθικόν δίδαγμα:
Το να χάσω λίπος μου δίνει τρομερή δύναμη!!
:spin::spin::spin::spin::spin::spin::spin::spin::s pin::spin::spin::spin:
Η σοκολατα :no:
Σε ξαναρωτάω για τελευταία φορά... είναι η σοκολάτα πιο δυνατή από σένα;
Εξαρτάται αγαπημένε Μπακλαβά για τί είδους σοκολάτα μιλάμε...Quote:
Originally posted by baklavas
Σε ξαναρωτάω για τελευταία φορά... είναι η σοκολάτα πιο δυνατή από σένα;
Αν μιλάμε για μαύρη σοκολάτα... τς! Δεν πιάνει μία! :smug:
Αν όμως μιλήσουμε για σοκολάτα gianduja (τζιαντούγια), τότε τα πράγματα σοβαρεύουν... Η μάχη θα είναι δύσκολη!!!
:smilegrin:
Πως να αντισταθεις στη σοκολατα?καλα σε ολα ταλλα αλλα στη σοκολατα αδυνατον.
καλέ γιατί τα έχετε βάλει με την σοκολάτα?
σιγά πια!
πάρε μία μαύρη σοκολάτα χώρισε την σε τέσσερα μέρη κ φάε λίγο το πρωί λίγο το απόγευμα την μία μέρα κ το άλλο μισό την άλλη. δν χρειάζεται να στερούμαστε, οι υπερβολές είναι το πρόβλημα. δν μας παχαίνει η σοκολάτα αλλά το οτι θα φάμε στην καθισιά μας 4 και μετά θα ανέβει το ζάχαρο κ θα θέλουμε κ 3 γύρους να ηρεμήσουμε.