Lizy, εσύ μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν πιστεύεις ότι θα είσαι ευτυχισμένη με αυτόν τον άνθρωπο, είτε με είτε χωρίς παιδιά;
Printable View
Lizy, εσύ μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν πιστεύεις ότι θα είσαι ευτυχισμένη με αυτόν τον άνθρωπο, είτε με είτε χωρίς παιδιά;
Θα είμαι ευτυχισμένη μαζί του αλλά θα ήθελα να κάνω και ένα παιδάκι. Θα το έχω πάντα απωθημένο και το ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα μου βγει ή πάντα πιστεύω ότι θα στεναχωριέμαι που δεν το έχω.
Quote:
[
Να ρωτήσω τι θα γίνει το 2012 ? Θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι ?
Το 2012 θα ζησουμε το αλλο ακρο οσον αφορα το κλιμα
Δλδ σε θερμοκρασιες -20 υπο του μηδενος...
Λενε οι ειδημωνες:P
Την ερώτηση αυτή στην έκανα γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι κάποιες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως θα θέλαμε. Αν η απόκτηση ενός παιδιού είναι μονόδρομος για την ευτυχία σου και για χ λόγους δεν συμβεί, δεν θα είσαι ευτυχισμένη με κανέναν σύντροφο.Quote:
Originally posted by Lizy
Θα είμαι ευτυχισμένη μαζί του αλλά θα ήθελα να κάνω και ένα παιδάκι. Θα το έχω πάντα απωθημένο και το ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα μου βγει ή πάντα πιστεύω ότι θα στεναχωριέμαι που δεν το έχω.
Σου ζητάω δηλαδή να σκεφτείς αν πράγματι το πρόβλημα έγκειται στο ότι αυτή την εποχή ο σύντροφος δεν είναι σίγουρος ότι θέλει (άλλα) παιδιά, ή στο αν εσύ θα έχεις ή δεν θα έχεις παιδιά γενικώς.
Πιθανόν και νωρίτερα γιατί η αλλαγή του κλίματος γίνεται δραματικά ταχύτερα απ\' ότι υπέθεταν οι ειδήμονες 10 χρόνια πριν..Κι άντε όσοι είμαστε ενήλικες, εμείς τα κάναμε εμείς και να τα φάμε..Στα παιδιά μας που κληρονομούμε μια κόλαση τι θα πούμε, αυτό θέλω να καταλάβει η Λίζυ για την ανάγκη σύνδεσης της ευτυχίας που της παρέχει η σημερινή της σχέση με την μητρότητα...
Η μητρότητα είναι κάτι που ολοκληρώνει τη γυναίκα. Εχω κάνει μία καλή καριέρα αλλά αυτό δε μου είναι αρκετό. Όπως λέει και εκείνος, είμαι γεννημένη για μάνα. Τα παιδιά του με αγάπησαν από την πρώτη φορά που με είδαν. Ξέρω ότι είναι δύσκολος αυτός ο ρόλος αλλά δε με φοβίζει. Απλά θα ήθελα να το ζήσω και εγώ κάποια στιγμή και να αφήσω κάτι δικό μου πίσω μου όταν φύγω από αυτόν τον κόσμο.
Αν λοιπόν η σκέψη σου περιστρέφεται κατ\' αυτόν τον τρόπο γύρω από τη μητρότητα, μήπως ο φίλος σου νιώθει ή φοβάται ότι κατά βάση αποτελεί μέσο για την εκπλήρωση του ρόλου σου; Ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνον σαν άτομο ή σαν σύντροφο, αλλά σαν υποψήφιο πατέρα, ή ότι θα πάψεις να ενδιαφέρεσαι από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα παιδί; Μήπως φοβάται ότι σε περίπτωση που δεν μπορέσεις να αποκτήσεις παιδί ακόμα κι αν το θέλετε, θα είσαι όλο απωθημένα και παράπονο;
Ναι αυτό φοβάται. Βέβαια του έχω εξηγήσει ότι μόνο μαζί του θέλω ένα παιδάκι. Αν σκεφτόμουν μόνο τα παιδιά, θα έβρισκα κάποιον άλλον, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω αυτή μου την επιθυμία, αλλά εγώ θέλω με αυτόν. Δεν είμαι άνθρωπος που θα τον παραμελήσω λόγω παιδιών, αλλά τώρα που το λες, μου είχε πει ότι η πρώτη του γυναίκα τον παραμελούσε όταν έκαναν παιδιά. Λες να είναι και αυτό??
Εμμμμ...... Εσύ λες να μην είναι;; Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το κλειδί είναι να νιώσει ότι θέλεις \'μόνο μαζί του\' γενικώς και ότι ένα παιδάκι θα είναι συμπλήρωμα όχι προϋπόθεση της ευτυχίας σας. Αν το θέμα \'παιδί\' είναι συνεχώς ανάμεσά σας, άλλο τόσο θα είναι και η ανασφάλεια που νιώθει.
Μα αυτό του το έχω πει 800 000 φορές...
φαινεται οτι τον αγγιξαν μονο τα μηδενικα αγαπητη λιζυ.....
:o
Ή μάλλον τα μηδενικά φταίνε επειδή πολλαπλασιάζουν τις φορές που αυτό το θέμα έχει συζητηθεί. Αν υπάρχει συνεχής ενασχόληση με το θέμα \'παιδί\', πώς ακριβώς θα νιώσει ενδιαφέρον προς εκείνον πρωτίστως;
Ίσως έχετε δίκιο, έχει συζητηθεί τόσες πολλές φορές το θέμα, που και αυτός σκέφτεται πλέον μόνο αυτό και τι τρόπο θα βρει για να είμαστε ευτυχισμένοι και οι δύο. Αν και εγώ του λέω ότι θέλω πάνω από όλα να είμαστε μαζί και το παιδί θα έρθει μετά, αλλά αυτός θέλει να είναι πλήρως συνειδητοποιημένος για αυτό που κάνει πριν προχωρήσει μαζί μου.
Το έχει πάρει πάντως πολύ σοβαρά πλέον.