Επειδή και εγώ θεωρώ ότι έχεις καλή πρόθεση επέτρεψε μου να απαντήσω σε αυτά που αναφέρεις.
Λοιπόν, η ομοφυλοφιλία είναι η επιλογή συντρόφου του ίδιου φύλλου. Την λέξη επιλογή δεν την χρησιμοποιώ ως επιλογή να γίνει κανείς ομοφυλόφιλος αλλά ως ανάγκη να εκφραστεί σεξουαλικά με ερωτικό σύντροφο του ίδιου φύλου.
Αναφορικά με την παρουσία του πατέρα, ως αφελές θεωρώ ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναφέρεις. Το γεγονός ότι δηλαδή υπάρχουν κακοί πατεράδες να αφήνει ανοιχτό παράθυρο για ισχυρισμούς ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία και των δύο φύλλων στην ανατροφή του παιδιού. Μηχανή του κιμά εντελώς... Πάντα φιλικά.
Εκεί όμως που έχω περισσότερες παρατηρήσεις είναι στη τελευταία παράγραφο σου.
Ο ισχυρισμός ότι δημιουργούνται προβλήματα μόνο υποθετικός δεν είναι. Παράθεσα σύνδεσμο με μελέτη για τις επιπτώσεις της απουσίας του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού, στο προηγούμενο μου μήνυμα.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3904543/
Φαντάζομαι αντίστοιχες μελέτες υπάρχουν και για την απουσία της μητέρας από την ανατροφή του παιδιού. Επομένως καλή μου φίλη τα προβλήματα μόνο υποθετικά δεν είναι.
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι ένα ΛΟΑΤΚΙ μέλος είναι ανίκανο να αποτελέσει υγειές πρότυπο για την ανατροφή ενός παιδιού. Όμως τα πλαίσια μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης στερούν το δικαίωμα από το παιδί να
μεγαλώσει έχοντας αναφορά και από τα δύο φύλα. Κάτι που φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πόσο σπουδαίο είναι. Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, είμαι σίγουρος πως θα το έχεις παρατηρήσει και εσύ, ομοφυλόφιλοι άντρες να είναι εξαιρετικοί γονείς. Να έχουν μεγαλώσει εξαιρετικά επιτυχημένα παιδιά. Αλλά!!! Όλα αυτά στα πλαίσια μιας οικογένειας που υπάρχουν μπαμπάς και μαμά. Υπάρχει στην γειτονιά μου τέτοιο παράδειγμα.
Τέλος για τον ισχυρισμό σου ότι υπάρχουν έρευνες για το ότι είναι το ίδιο να μεγαλώνει ένα παιδί από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ως απόλυτα λειτουργικά από κάθε άποψη, επέτρεψε μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία.
Άλλωστε, φαντάζομαι το γνωρίζεις και εσύ, έρευνες υπάρχουν και για το γεγονός ότι το φύλο δεν είναι βιολογικός παράγοντας αλλά κοινωνική κατασκευή. Ουσιαστικά δηλαδή δίνει το δικαίωμα στην κατάργηση της λογικής και στον αυτοπροσδιορισμό του κάθε ανθρώπου ανάμεσα από εκατοντάδες επιστημονικά κατασκευασμένα φύλα. Όλα αυτά χάριν της πολιτικής ορθότητας.
Οι έρευνες αυτές φίλη μου, παραβλέπουν το δικαίωμα στην λογική και στην έκφραση αυτής, μιας πολύ μεγάλης μερίδας ανθρώπων. Η οποία πιστεύει ότι τα φύλα είναι δύο. Άντρας και Γυναίκα. Σαφέστατα υπάρχουν και περιπτώσεις διεμφυλικών - ερμαφρόδιτων κοκ. Όμως καλή μου φίλη αυτές οι περιπτώσεις συνιστούν την εξαίρεση. Και ως γνωστόν, η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα (ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα) και δεν τον ανατρέπει.
Κλείνοντας θέλω να αναφέρω για άλλη μια φορά το ακόλουθο.
Υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων για τον εξής πολύ απλό λόγο. Αν κάνω οικογένεια και ο γιος ή η κόρη μου είναι ομοφυλόφιλο άτομο, δεν θα ήθελα κανένας μ@λ@κ@ς να τολμήσει να τους κάνει να νοιώσουν άσχημα. Να νοιώσουν ότι έσφαλαν ή απέτυχαν σε κάτι.
Δεν υποστηρίζουμε όμως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων απομειώνοντας το ιερό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του κάθε παιδιού να μεγαλώσει έχοντας μάνα ΚΑΙ πατέρα. Έχοντας δηλαδή αναφορές και από το γυναικείο και από το αντρικό φύλο.
Αφελές λοιπόν θεωρώ οτιδήποτε άλλο από αυτό (η μήπως πονηρό; κάτι που ενδεχομένως εξυπηρετεί με λάθος τρόπο μια συγκεκριμένη ατζέντα;)
Πάντα φιλικά