Μηπως ολοι οσοι εχουν ερθει τοσους αιωνες εχουν ερθει γιαυτο τον σκοπο?Η διδασκαλια τους ειναι η ιδια χωρις διαφορες.Ειναι ομως επιλογη του ανθρωπου αν τους ακουσει η οχι.
Printable View
Μηπως ολοι οσοι εχουν ερθει τοσους αιωνες εχουν ερθει γιαυτο τον σκοπο?Η διδασκαλια τους ειναι η ιδια χωρις διαφορες.Ειναι ομως επιλογη του ανθρωπου αν τους ακουσει η οχι.
Συμφωνώ απόλυτα..Χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα, από αρρώστιες σ\' όλο τον κόσμο, και δεν μπορώ να δεχτώ επ\' ουδενί την ρήση \"ήταν θέλημα Θεού\"...Ο πόνος που δημιουργεί η απώλεια, δεν μπορεί να ν\' αντικατασταθεί από καμία πίστη κι εν πάσι περιπτώσει σε άλογες κατευθύνσεις του παραπάνω τύπου δεν μπορεί να οδηγείται κανείς πάνσοφος Θεός...Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Οχι αλλα αν καποιος ειναι τοσο καλος και παντοδυναμος δεν θα ηταν λογικο να μην επετρεπε να υπαρχουν;
Σαδιστικο μου ακουγεται. Σκεψου το ενδεχομενο να ειχες την δυναμη να κανεις καλα τους ανθρωπους και να ελεγες \'\'δεν βαριεσαι αστους να πεθανουν απο την αρρωστια. Τι με νοιαζει εμενα\'\'
Καλε μου Σαββα ο ανθρωπος σκοτωνει τον ανθρωπο.Τωρα αν σε καποιον εχει τελειωσει το λαδι στο καντηλι του ειναι αλλο θεμα.
Το τελείωμα του λαδιού στο καντήλι σημαίνει πως όλα είναι μέρος ενός συμπαντικού σχεδίου ? όλα ειναι προδιαγεγραμμένα ? αδύνατο να γίενι αποδεχτή μια τέτοια άποψη από καμια ορθολογική σκέψη..Αν κάποιος έχει σχεδιάσει να σκοτώσει εκατομμύρια αθώα παιδιά σ\' όλο το κόσμο με τους χειρότερους τρόπους (πείνα, δίψα, αρρώστιες κλπ), δεν μου φαίνεται να έχει και τόσο καλές προθέσεις..Κι εγώ σ\' αυτό το σχέδιο λέω να μην πάρω μέρος...Quote:
Originally posted by mariafound82
Καλε μου Σαββα ο ανθρωπος σκοτωνει τον ανθρωπο.Τωρα αν σε καποιον εχει τελειωσει το λαδι στο καντηλι του ειναι αλλο θεμα.
Aυτη η απαντηση που κολλαει σε αυτο που ειχα γραψει εγω;Quote:
Δυστυχως η ευτυχως[φανταζεσαι να ζουσαμε παραπανω?] ειναι αναποφευκτο για ολους μας.Ειναι μερος της ζωης.
Μονο εγκληματιας θα συμφωνουσε κ θα δεχοταν τον θανατο τοσων παιδιων απο πεινα η αρρωστια.Αλλα Σαββα δεν ειναι μερος κανενος θεικου σχεδιου αλλα δυστυχως εργο ανθρωπινο.Δυστυχως ειναι θεμα απληστιας κ αδιαφοριας.Πιστευω οτι ολοι εχουμε μεριδιο ευθυνης σε αυτο αλλος λιγωτερο κ αλλος περισσοτερο ειτε ακολουθει καποιο δογμα η οχι.Εγω αισθανομαι πολυ ενοχη γιαυτο.Ελπιζω να μην σε κουρασα
Συμφωνούμε πως για όλα τα δεινά φταίει ο άνθρωπος και κανείς άλλος..και βέβαια δεν με κούρασες καθόλου :)Quote:
Δυστυχως η ευτυχως[φανταζεσαι να ζουσαμε παραπανω?] ειναι αναποφευκτο για ολους μας.Ειναι μερος της ζωης.
Μονο εγκληματιας θα συμφωνουσε κ θα δεχοταν τον θανατο τοσων παιδιων απο πεινα η αρρωστια.Αλλα Σαββα δεν ειναι μερος κανενος θεικου σχεδιου αλλα δυστυχως εργο ανθρωπινο.Δυστυχως ειναι θεμα απληστιας κ αδιαφοριας.Πιστευω οτι ολοι εχουμε μεριδιο ευθυνης σε αυτο αλλος λιγωτερο κ αλλος περισσοτερο ειτε ακολουθει καποιο δογμα η οχι.Εγω αισθανομαι πολυ ενοχη γιαυτο.Ελπιζω να μην σε κουρασα
καλά, δεν ειναι κ ο αποκλειστικά υπεύθυνος....για ότι ΤΟΥ συμβαινει.Quote:
Ο ανθρωπος ειναι αποκλειστικα υπευθυνος για οτι συμβαινει
δεν επιλεγει κανεις που θα μεγαλώσει κ πώς θα μεγαλώσει.
δεν εχω τις ιδιες προοπτικες αν γεννηθω στην Ινδία, στην Ελλαδα ή στη Σουηδία....ενα τυχαιο παράδειγμα.
Σοφια προσθεσες ενα ΤΟΥ που αλλαζει ολο το νοημα.Σιγουρα οι προοπτικες καθενος ειναι διαφορετικες αναλογα με την χωρα που ζει ,λεω ομως οτι για αυτη την διαφορα βιοτικου η κοινωνικου η μορφωτικου επιπεδου ευθυνεται ο ανθρωπος.
μονο οταν ανακαλυψουμε το σκοπο του ανθρωπου στη γη θα δωθουν πολλες απαντησεις ...
O τόπος, ο χρονος που γεννιεται ο καθένας μας εχει καθοριστικη σημασια. Ακομα κ για το πόση ευθύνη μπορεί να αναλαβει στο υπολοιπο της ζωής του.
ολα παιζουν το ρολο τους,αλλα δινω ενα παραδειγμα ανθρωπου που ζει μεσα στα πλουτη και ειναι μαλαγχολικο και ενα που ζει στη φτωχεια στην κινα και νοιωθει γεματος και χαρουμενος.αλλα τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα,ασπρο-μαυρο.πιστευω οτι ολα ειναι μια μεγαλη δεξαμενη αποφασεων αλλοτε δικων μας που αφορουν εμας και αλλοτε αλλονων που αφορουν εμας.πχ αν αποφασισει ο πρωθυπουργος να κανει εναν πολεμο δεν φταιμε και τοσο εμεις,απλα θα υποστουμε αποφασεις αλλου ατομου.ολα ειναι σχετικα και τιποτα σιγουρο.
Γιατι πρεπει να υπαρχει καποιος σκοπος που ειμαστε στην γη. Πρεπει ολα να ειναι σχεδιο ενος ανωτερου οντος;
gias sou , kakimera den briskomaste ston paradiso na eine ola kala . i dia8iki mas anaferi peines ,arosties , misos ex8ra zilia kakia ktl. eiparxoun mono sti ghQuote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Ο ανθρωπος ειναι αποκλειστικα υπευθυνος για τις πραξεις του αλλα αν ο καλος Θεος υπαρχει ή θελει να βοηθησει ή οτιδηποτε αλλο, τοτε τουλαχιστον δεν θα υπηρχαν οι αρρωστιες. Κανω λαθος;
holbold, αποφεύγουμε τα greeklish σε αυτό το φόρουμ.
Γράφε με Ελληνικούς χαρακτήρες παρακαλώ.