αυτοσ ειναι ο τολησ εγω που ειμαστε κολληταρια
Printable View
αυτοσ ειναι ο τολησ εγω που ειμαστε κολληταρια
καλησπερα παρεακι!
το τελευταιο 2ημερο εχω μι καινουρια σκεψη/διαπιστωση/ιδεα..
οι φωνες δεν ειναι τιποτα αλλο απο δικες μου σκεψεις που με εναν περιεργο τροπο που δε γνωριζω τις ακουω.. αλλα ανηκουν στις δικες μου σκεψεις/αγχη/στεναχωριες..
νοιωθω πρωτογνωρα! δεν το εχω ξανανοιωσει αυτο εδω και πολλα χρονια..
γινεται να συμβαινει αυτο?
νοιωθω πλεον μια δυναμη πανω τους..
οτι δε με κυριευουν στο ασχετο και οτι εχουν τροπο υπαρξης μεσα απο τις σκεψεις μου..
νοιωθω αρκετο αγχος.γινεται μια παλη μεσα στο κεφαλι με αυτην την σκεψη..
γινεται αραγε να συμβαινει αυτο?
βοο πας καλυτερα ευχαριστο αυτο
Οι φωνές ανήκουν στις σκέψεις, τα άγχη και τις στεναχώριες σου, απλά δεν είναι κυριολεκτικές και δεν είναι οι καθαρές σου σκέψεις. Δηλαδή αν μία φωνή σου πει "Παράτα τη σχολή, όλοι είναι εχθροί σου, πάρε τα βουνά" είναι δικό σου άγχος για το πως θα τα πας στη σχολή και δική σου αίσθηση, αμηχανία ότι δεν έχεις δεθεί ακόμα με τους συμφοιτητές σου, αλλά όχι κυριολεκτική σκέψη ότι σε εχθρεύονται ή ότι πρέπει να τα παρατήσεις.
Αν έχεις παρατηρήσει, όσο πιο ήρεμη είσαι τόσο λιγότερο εμφανίζονται αυτές οι φωνές. Μόλις πιεστείς λίγο ψυχολογικά, κάνουν την εμφάνισή τους πάλι, ωστόσο φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό μπορείς και τις ελέγχεις και τις απομυθοποιείς σε μεγάλο βαθμό. Τα πας πολύ καλά boo! Χαίρομαι για 'σένα!
Γεια σου μπου!!!
Πας πολύ καλα, μπράβο!!!
Είδες ? πέρασε κι αυτό...
Κάποια στιγμή είχε βάλει κάποιος εδώ στο φόρουμ ένα λινκ με κάτι πειράματα που έχουν γίνει και βρέθηκε πως μόλις σκεφτόμαστε κάτι στην ουσία λειτουργούν οι φωνητικές μας χορδές, δηλαδή παράγεται όντως ένας ήχος, απλα είναι εσωτερικός ήχος και τον αναγνωρίζουμε ως την δική μας φωνή. Βασισμένοι σε αυτά τα πειράματα, κάποιοι θεωρούν πως στην περίπτωση της σχιζο, με κάποιο τρόπο ο εγκέφαλος δεν αναγνωρίζει αυτή την εσωτερική φωνή ως δική του και έτσι βρίσκει την πιο λογική εξήγηση που μπορεί να βρει.... ότι είναι μια ξένη φωνή.
Δεν ξέρω κάτα πόσο στέκει αυτό, αλλά ολόκληρος ο κλάδος της ψυχιατρικής πια συμφωνεί πως οι "φωνές" είναι στην ουσία δικές μας σκέψεις, φοβίες, άγχη που το άτομο δεν μπορεί να αναγνωρίσει ως δικά του και τα αποδίδει σε κάποιον άλλον.
Οπότε η σκέψη σου ότι οι φωνές είναι στην ουσία τα δικά σου άγχη ...είναι πάρα πολύ καλό!!! ¨Οσο σε θυμάμαι εδώ τουλάχιστον, δεν θυμάμαι άλλη φορά να απομυθοποιήσες τόσο πολύ τις φωνές! Κρατήσου από αυτή τη σκέψη μπου... όσο πιο πολύ πείθεσαι για αυτό , τόσο πιο δυνατή θα νιώθεις απέναντι τους!
Γεια σου boo!Τι ευχάριστα νέα.
Θα ήθελα τόσα να σου γράψω αλλά η sonia και η elisavet τα είπαν όπως ακριβώς θα τα έλεγα και εγώ σε εσένα!
Πιστεύω ακράδαντα πως οι φωνές είναι δικοί μας πόνοι,δικές μας σκέψεις,η μοναξιά μας,οι προβληματισμοί μας,τα άγχη μας και επειδή δεν θέλουμε ίσως να δεχθούμε οτι όλα αυτά προέρχονται απο εμάς πιστεύουμε ότι είναι από κάπου αλλού έξω από εμάς.Θα σου πω μπράβο σου που το κατάλαβες και το σημαντικότερο,να το πιστεύεις πάντα.
Προχώρα μπροστά.Μπράβο σου!
Νομίζω οτι δε βοηθάει καθόλου αυτο που θα πω αλλά θα χαιρόμουν να έκανα παρέα μαζί σου
Το να βρίζω τον εαυτό μου με τη δική μου φωνή αλλά ακούσια/ασυναίσθητα, κατα ποσο σχετίζεται με τις φωνες της ψυχωσης;
καλησπερα παιδια
ευχαριστω για τα μηνυματα! νοιωθω οτι τα παω καλα.
οι φωνες εχουν λιγοστεψει πολυ.
κι οταν ερχονται αρχιζω και λεω "ειστε δικες μου σκεψεις ειστε δικες μου σκεψεις παψτε".
γεμιζω αγχος εκεινη την ωρα και λιγο γενικοτερα.. γινεται παλη μεσα μου..
αλλα απο την αλλη ειναι και λογικο γιατι "ξεβολευομαι" (δε μπορω να το περιγραψω αλλιως) απο κατι παγιωμενο τοσα χρονια σε κατι καινουριο και να αναλογιστω τις ευθυνες μου προς τον εαυτο μου.
nuttcase οι φωνες που ακουω μου ειναι αγνωστες μια αντρικη και μια γυναικεια απλα προσπαθω να τις καταλαβω..
οταν ακους αυτες τις φωνες εισαι σε αποδιωργανωσει φανταζομαι αμα σ πουν για παραδειγμα λεω λυσε μια ασκηση πολυ απλη που την εεχες ξαναλυσει μπορεις οπως και κατι ακομα μπορεις να εργαστεις με ευκολια γιατι ειπες πως εισαι αγροτισα μια δουλεια που την ξερεις χρονια οταν εισαι με κοσμο νιωθεις ανετα οταν ακους φωνες περιμενω απαντηση
Θανο εχει κανει μεγαλο αγωνα η μπου. Κανε ενα search στα post της ή threads. Εως 8 χαπια ημερησιως επαιρνε. Συγνωμη που παρεμβαινω αλλά τα εχει γραψει σχεδον ολα. Bοο οτι πιο καλο για εσενα εχεις γραψει εως τωρα. " Ειναι οι σκεψεις μου". Συνεχισε ετσι γλυκια μας μπου :)
σε εμενα τουλαχιστον ειναι 2 φωνες μια αντρικη και γυναικεια που δεν τις αναγνωριζω.μου ειναι ξενες. ειναι σαν να ακους απο το διπλα δωματιο να σου μιλανε..δε μιλας στον εαυτο σου.ακους.
οταν ακουω φωνες δε μπορω να κανω τιποτα αλλο.. δε μπορω να λυσω ασκησεις που λες δε μπορω να κανω τιποτα..και φυσικα δε μπορω να δουλεψω γι αυτο παιρνω και το επιδομα..
απο που συμπαιρανες οτι ειμαι αγροτισσα καλε???? φοιτητρια ειμαι..
και οχι δεν νοιωθω ανετα αναμεσα σε κοσμο..
καλυτερα ειμαι..τις ακουω ολο και λιγοτερο.και εκει οταν ερχονται λεω ειναι σκεψεις μου το περιεχομενο τους.φουντωνει το αγχος ειδικα εκεινη την ωρα..
αν και γενικα ειμαι πολυ αγχωδης και ο γι αυτο ο γιατρος γραφει σχιζοφρενεια-ΓΑΔ(γι αυτο μου εδωσε το lyrica.75-150mg για αγχος και αυπνια.αλλα με τη σχολη εστρωσα στον υπνο..αγχος ομως εχω..)
οι φωνες ειναι δυσαρεστες.παλια η γυναικεια ηταν καπως καλυτερη και δεν ακουγοταν πολυ συχνα.τωρα και οι 2 ειναι ασχημες.
παιρνω κοκτειλ φαρμακων.. απο αυτα που εχω δοκιμασει με βοηθησε το seroquel xr αλλα ειχα απιστευτες πολυ δυνατες παρενεργιες και το σταματησαμε.τωρα παιρνω εκτος των αλλων 75mg clopixol. με εχει βοηθησει παααααρα πολυ και εκτος αυτου εστρωσε και ο υπνος μου..
πλεον παιρνω..
60mg aloperidin
75mg clopixol
2mg risperdal
200mg lamictal
6mg akineton
xanax 0.5mg αν ειναι μεγαλη αναγκη..μπορει και καθουλου μεσα στο μηνα..
να εισαι καλα c.c.
μου πηρε τοσα χρονια παντως για να κοντραρω τις φωνες και να σκεφτω αυτο το οτι ειναι μαλλον δικες μου σκεψεις το περιεχομενο τους..προσπαθω να παλεψω κατα μετωπο..
καλησπερα παιδια
ηθελα να μοιραστω κατι ευχαριστο.. σημερα εχω σηκωθει απο τις 4 και μεχρι τωρα 4.5 ωρες μετα δεν ειχα καθολου φωνες.
νοιωθω ομορφα!