Originally Posted by
Rania-7
Δε νιώθω τη σχέση αυτή ως νεανική περιπέτεια. Δε συμφωνώ στο πότε είναι γραφτό να γνωρίσεις κάποιον που ταιριαζεις. Μπορεί να ναι η πρώτη μας σχέση. Αλλά ποτέ δεν είχα συναντήσει έναν άνθρωπο που να χει όλα όσα θέλω. Μια σχέση για μένα σημαίνει αγάπη, αφοσίωση, πάθος, σεβασμός, θαυμασμός, επικοινωνία, ενδιαφέροντα. Το ότι η σχέση δεν είναι μια ευθεία γραμμή και έχει σκαμπανεβάσματα για μένα είναι φυσιολογικό. Όμως δεν σημαίνει ότι δεν τρομάζει έναν άνθρωπο που χει βιώσει δυσάρεστες οικογενειακές καταστάσεις και έχει θέμα εμπιστοσύνης την οποία νιώθει ότι πρόδωσα καθώς τελευταία είχα γίνει καταπιεστική και ελεγκτική. Ναι, θα ήθελα (εφόσον η σχέση είναι στο πλαίσιο που ήταν και πριν όσο αφορά την αφοσίωση) να ναι ο άνθρωπος που θα μαι μαζί μετά από 2 και 5 χρονια. Δεν είναι μόνο τι συναισθήματα έχω ή ότι πιστεύω ότι ταιριάζουμε. Όταν νιώθει σίγουρος για τον άλλον ανοίγεται και γίνεται ο πιο υποστηρικτικός και τρυφερός άνθρωπος. Ακόμη και το ότι είναι τόσο πληγωμένος και έχει ζήσει σε περιβάλλον που ένιωθε παραγκωνισμένος και λιγος από τον πατέρα του με κάνει να θέλω να προσπαθήσω παραπάνω γι αυτό το άτομο. Δεν ξέρω αν έχει καταλήξει τι θέλει να κάνει στη ζωή του ή γιατί τα λέει αυτά. Ο χρόνος που ζήτησε είναι μόνο λίγες μέρες, το πολύ μια βδομάδα. Την στιγμή εκείνη ήμουν τόσο μπερδεμένη και σοκαρισμένη που δεν το σκέφτηκα παραπάνω και του είπα εντάξει. Βλέπω ότι καταστρέφει πράγματα που αγαπάει, άσχετα με εμένα, όπως φιλίες χρόνων για ένα τίποτα γιατί λέει πλέον την είδε ότι δεν χρειάζεται να τα αναλύει τόσο. Ξέρω ότι τους νοιαζετε αυτούς και έτσι όπως πάει , αν η τωρινή συμπεριφορά του είναι λόγω κρίσης με τον εαυτό του, θα το μετανιώσει και θα μείνει με συο ανθρώπους. Νιώθω ότι με έχει ανάγκη. Γι αυτό τα αναλύω όλα, με έναν άνθρωπο που αγαπώ ακόμη και απ ότι λέει έχει αισθήματα και τον ελκύω ακόμη, γιατί να μην είμαι 100% σίγουρη; Εξάλλου ξεκαθάρισα τι θέλω και ζήτησε χρόνο. Δεν είναι ότι κάνω τα στραβά μάτια ή ότι συμβιβάζομαι. Να τον αναλύω και γιατί φέρεται έτσι και γιατί τα κάνει όντως δεν έχει νόημα και οι υποθέσεις είναι άπειρες και η πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει από αυτά που συζητάμε. Ξέρω ότι αν πει όχι δεν πρόκειται να προσπαθήσω άλλο αλλά θα μου λείπει πολύ το ο,τι είχαμε και ίσως θα μπορούσε να εξελιχθεί αλλά δεν το διαπιστώσαμε στην πράξη. Αν πει ναι δεν ξέρω τι θα κάνω, αλλά θα προσπαθήσω να μαι συνεπης στο ότι νιώθω τώρα και μετά από μια βδομάδα και στο αν μπορώ να πάρω και να δώσω αυτά που χρειάζονται για να μαστε μαζί ευτυχισμένοι. Αν δω ότι το γυαλί δεν ξανά κολλάει ή ότι δεν υπάρχει κάποια συνθήκη δεν θα τον δεχτώ μόνο και μόνο επειδή έχω αισθήματα ακόμη. Αλλά για το τι πραγματικά πιστεύει και τι κρύβεται πίσω από τη μπουρδολογία και το τι θέλει από τη ζωή του και από μένα του θα το μάθω, αν το μάθω ποτέ, από τον ίδιο. Ως τότε μάλλον η πολλή ανάλυση με παρηγορεί και ασυνείδητα με προετοιμάζει ώστε να δω το κακό σενάριο πιο ψύχραιμα