Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις τρανς γυναίκες ίσα ίσα βρήκε το θαρος να κάνει αλλαγή φύλλου.. απλά αναφέρθηκα σε μια περίεργη εμπειρία που είχα χωρίς να θέλω να κατακρίνω κάποιον
Printable View
Μετάβαση φύλου είναι ο σωστός όρος. Δεν φάνηκε να έχεις την καλύτερη γνώμη,σε συνδιασμό με ππροηγούμενο θέμα σου που μόνος σου δηλώσες ότι δεν έχεις "καλή γνώμη" για αλλά lgbtq+ μέλη (τους ομοφυλόφιλους).
Σε κάθε περιπτωση, καλώς,το θέμα εληξε και ελπιζω μελλοντικά να είναι πιο προσεκτικά καπγια μέλη στις εκφράσεις τους και τις απόψεις που διατυπωνουν.
Φίλε Gtzoun. Αν κάποιος το αποφασίσει και κινήσει τις διαδικασίες μπορεί να αλλάξει τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του και να φένεται γυναίκα πως έχει γεννηθεί. Άμα δε κατάλαβες η αν δεν ήσουν σίγουρος τότε μην έχεις ενοχές, άλλη φορά αν δεις κάτι περίεργο στην εμφάνιση η τη συμπεριφορά τότε κάνε πάσο αν δε θες να ρισκάρεις. Εμένα μου έχει τύχει να φλερτάρω με ενχειρησμένη μεσω ιντερνετ αλλά μου είπε από μόνη της πως είναι εγχειρησμένη στα γεννητικά όργανα και δεν προχωρήσαμε. Δεν είναι κακό και ούτε είσαι ρατσιστής να μη θες να συνάψεις ερωτικές σχέσεις με κάποιον που έχει κάνει ενχειρήσεις ή παίρνει φάρμακα για να αλλάξει η εμφάνιση του. Το κράτος δε μπορεί να σε προστατεύσει.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Υποκρισία της διαχείρισης. Αφαίρεσε με το έτσι θέλω ένα σχόλιο που έλεγα "καλό είναι κάποιοι να ενημερώνουν για το iq τους". Αρχικά ήταν στο β ενικό, αλλά το έκανα εντιτ σε δύο λεπτά και δεν απευθυνομουν σε κανέναν συγκεκριμένα, και μου αφαιρεί το σχόλιο ενώ κρατάει αλλα κι άλλα, που λένε να ενημερώνουν οι τρανς για τη μετάβαση τους κλπ. Πώς διαφέρει το ένα απο το άλλο; Και σίγουρα θα μου αφαιρέσουν και αυτό.
Περιμένω δημόσια απάντηση από τη διαχείριση με αιτιολογία για ποιο λόγο αφαιρέθηκε το σχόλιο μου.
Και όχι το σχόλιο που μου παρέθεσες aeon ή όπως είναι το Νικ σου. Το σχόλιο μετά το εντιτ. Σαφώς και δεν θα υπάρξει καμία δημόσια απάντηση γιατί δεν εχουν τι να πουν. Να τηρείτε τουλάχιστον τους κανόνες σωστά για εμας που έχουμε αυτό το βασικό iq.
To ότι μπαίνει διαχειριστής σε αυτό το θέμα και αφαιρεί ένα άσχετο σχόλιο και όχι τον οχετο από την τρανσφοβια δείχνει και το επίπεδο αυτού του φόρουμ. Απορω για τα κριτήρια τους. Εκτός κι αν έγινε πάλι απλώς αναφορά και δεν διάβασαν καν τα υπόλοιπα σχόλια. Επί της ουσίας η διαχείριση είναι απούσα και αφήνουν τον καθένα να αλωνιζει.
Δεν είμαι ικανοποιημένος ως χρήστης αυτού του φόρουμ με τις αυθαιρεσίες της διαχείρισης. Ποιοι είναι υπεύθυνοι του σάιτ να στείλω μέιλ με τα παράπονα μου;
Εγώ μια ενημέρωση έκανα στο Gtzoun γιατί του είπατε για α.φ.μ και αν όφειλε να τα δώσει όμως δε του είπατε πως αν θέλει θα μπορούσε να είχε αλλάξει το φύλλο που φένεται στο αφμ. Επίσης το δε μπορεί να σε προστατεύσει το κράτος αναφέρεται στο προβληματισμό το δικό σας με τα αφμ και αν οφειλε να το δώσει το αφμ τουλάχιστον εγώ ο μικρός απαίδευτος άνθρωπος αυτό κατάλαβα από το αφμ ότι να το κάνω λιανά το αφμ είναι τρόπος προστασίας. Να διορθωσω λοιπόν το προστατεύσει και να το κάνω ενημερώσει το κράτος. Αν κάποιος το αποφασίσει χωρίς να κάνει χειρουργίο και χωρίς να παίρνει φάρμακα από άντρας που αναγράφεται στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως το κάνει γυναίκα απλά τα πράγματα το φύλλο για το κράτος είναι κάτι που αλλάζει έχω την εντύπωσει μέχρι δύο φορες. Γιατί το κράτος είναι κράτος έχει νόμους και σύνταγμα. Μη μπαιρδεύτε το κράτος λοιπόν γιατί το κράτος δε κοιτάζει ούτε ορμόνες ούτε εμφάνιση για το αν θα σου δώσει το χαρτί που λέει πως γεννήθηκες γυναίκα. Η αλήθεια είναι πως δε συμμετεχω στο φορουμ και εγραψα πρώτη φορά γιατί ένα πήγατε να μπαιρδέψετε το Gtzoun αλλά και όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των ανθρωπων σε σχέση με το φύλλο όπως και γιατί ήθελα να πω στο Gtzoun αν νοιώθει άσχημα γι αυτο που συνέβει οτι δεν είναι ρατσιστής. Άμα δε θέλει κάτι δε θέλει δε σήμαινει πως είσαι ρατσιστής άμα δε θες κάτι η νοιώσεις άσχημα για κάτι. Λυπάμαι που έσβησε μύνημα ο διαχειρηστής εγώ προσωπικά του ζητάω να το επαναφέρει.
Όσο για απάντηση δηλώνω πολύ ευαίσθητος για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναφέρεσται και θα χαρώ να συζητήσουμε. Από έμενα θα έχετε απάντηση ότι και να μου πείτε αρκεί να μας αφήσει η διαχείρηση του φόρουμ. Δε νοιώθω αλάνθαστος και μπορεί να καταλαβαίνω λάθος και μπορεί να ξέρω λάθος.
Κοίτα επί τοις ουσίας δεν διαφωνούμε. Απεχθάνομαι τον σεξισμό και τον ρατσισμό σε όλες τις εκφάνσεις του.
Διαφωνούμε στο οτι το κάθε φόρουμ στατιστικά μαζεύει άτομα όλων των πεποιθήσεων. Αλλά ας το πάρουμε και πιο ειδικά αν θες. Και εδώ δεν είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί οι ψυχικές νόσοι δεν αφορουν μόνο μια κοινωνική ομάδα, όλοι μπορεί να νοσήσουν. Οπότε στατιστικά πάλι οι πιθανότητες λένε πως ότι απόψεις λέγονται εκεί έξω θα ειπωθούν και εδώ μέσα. Το οτι οι χρήστες είναι λιγότεροι απότι παλιά απλά αυξάνει την πιθανότητα στατιστικού λάθους σε αυτό που λέω και όχι το στατιστικό αποτέλεσμα.
Τα ποστ με μίσος έχουν αυξηθεί θεωρώ λοιπόν γιατί έχουν αυξηθεί αυτές οι απόψεις στην κοινωνία. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει πρέφα αλλά η κοινωνία δεν πάει προς προοδευτικές και δημοκρατικές απόψεις αλλά προς συντηρητικές.
Το άλλο που λες για την υποστήριξη ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που βασίζεται. Το οτι κάποιος ζητάει βοήθεια δεν τον κάνει εξ' ορισμού ελευθεριακό κομμουνιστή. Είναι σα να λες πως όσοι ασχολούνται με ιατρικά επαγγέλματα επειδή προσφέρουν θα είναι και καλοί άνθρωποι. Fail. Εδώ ούτε ξέρουμε καλά καλά ποιοι γράφουν, ανώνυμο είναι το φόρουμ. Οπότε ούτε ξέρουμε την ιδιότητα του καθενός, ούτε τις καταβολές του, ούτε τι πιστεύει καλά καλά. Συμπέρασμα προσπαθούμε να βγάλουμε από τα γραφόμενα. Και μάλιστα επειδή γράφουν και άτομα που έχουν το καθένα το δικό του ψυχολογικό θέμα , μπορεί οι απόψεις αυτές εκφράζονται και στρεβλά κάποιες φορές.
Τώρα όσων αφορά τη διαχείριση, όντως θεωρώ πως είναι ότι ναναι σε μερικά πράγματα. Δεν έχω καταλάβει κιόλας πόσοι και ποιοί είναι οι διαχειριστές. Επίσης στους όρους χρήσης, αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν αναφέρεται πουθενά η σεξουαλικότητα ή ο σεξισμός. Ίσως θα έπρεπε να το βάλουμε ως αίτημα να προστεθεί.
Η φιλική μου συμβουλή αν θες, είναι να μην κρίνεις εξ 'ιδίων τα αλλότρια. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως δε θα αντιδράς σε οτιδήποτε σε θίγει ως άνθρωπο. Αλλά το να σκίζεις τα ιμάτιά σου δεν το βρίσκω ιδιαίτερα βοηθητικό.
geodim θα ξεκινησω απο το προφανες: ο ακριβης τροπος με τον οποιο δεν αποτελει αντιπροσωπευτικο δειγμα της κοινωνιας ενα φορουμ δεν εχει σημασια. Η εξειδικευμενη θεματικη και μονο ειναι αρκετη για να προσδωσει bias. Δεν ξερω αν το πηρες εσυ πρεφα, αλλα κατι gaming forums βοηθησαν στην εκλογη ενος πορτοκαλι φασιστα πριν τρια χρονια... Να υποθεσουμε οτι τα λεγομενα gaming forums αποτελουν αντιπροσωπευτικο δειγμα της κοινωνιας; Ξερεις δεν εχει τοση σημασια η οποια δηλωμενη θεματικη ενος φορουμ, αλλα η δυναμικη που αναπτυσσεται καθως εξελισσεται στο χρονο η οποια online κοινοτητα, και προφανως η απουσια της διαχειρισης λειτουργει σαν αρνητικο φιλτρο υπο αυτη την εννοια. Επισης η ελληνικη κοινωνια και πριν 10 χρονια ηταν φοβικη και οπισθοδρομικη, πλην ομως τα θεματα και οι αποψεις αυτου του τυπου ηταν δυσαναλογα λιγοτερα σε σχεση με την κοινωνικη εικονα αυτη, αφου η βαση μελων ηταν πολυ μεγαλυτερη και επεφτε αρκετος κοσμος να κραξει τον οποιο ομοφοβικο (αν και οχι παντα...). Δεν ξερω ποσο σχετικος εισαι με την ψυχολογια του μπουλινγκ και του μισους γενικοτερα, αλλα οι σχετικοι "εκφραστες" τετοιων "αποψεων" ειναι κατα κανονα φοβικα ατομα που αν δε δουν προσφορο εδαφος την κανουν με ελαφρα πηδηματακια. Αντιθετα, οσο δοκιμαζουν τα ορια τους και δεν τους σταματαει κανεις, τοσο αποθρασυνονται (βλεπε παλι πορτοκαλι φασιστα την τελευταια εβδομαδα). Αντιθετα τα καλοπροαιρετα μελη αποθαρρυνονται η και αποφευγουν να γραφτουν εξαρχης.
Πρωτη φορα μου λενε εδω μεσα οτι κρινω εξ ιδιων τα αλλοτρια - σε εσενα βεβαια το εχουν ξαναπει αλλα μελη αν θυμαμαι καλα. Εμενα μου φαινεται οτι απλα σε ενοχλει το υφος και η ενταση με την οποια υπερασπιζομαι ορισμενα πραγματα και, οπως και πριν 5 μηνες που με ειχες βαλει στο ματι, δεν πολυασχολεισαι με την ουσια του ζητηματος η και οσων συμβαινουν εδω μεσα μαλλον, περα απο τα γνωστα disclaimers μακρια απο μενα ρατσισμος κλπ... Παλι καλα που στην παρουσα συναλλαγη, η ακολουθια των απαντησεων σου δεν ειναι νεκρωσιμη ακολουθια της Λογικης οπως ηταν εκεινη τη φορα. Αλλα και παλι το διο μοτιβο εν πολλοις βλεπω: ποσταρεις πρωτη φορα στο θρεντ μονο και μονο για να μου την πεις, αντιδρας στον τονο των γραφομενων μου και οχι την ουσια, δεν δειχνεις να αντιλαμβανεσαι την κρισιμοτητα του ζητηματος που εχει θιγεται (αποτροπη αυτοκτονικου μελους απο το να δει ψυχιατρο τοτε, στιγματισμος μιας απο τις πιο ευαλωτες ομαδες του πληθυσμου σε αυτο το θρεντ) Πχ το γεγονος οτι ομοφοβια και τρανσφοβια δεν ειναι αποδεκτες σε ενα φορουμ ψυχολογιας για καθαρα τυπικους, επιστημονικους λογους δεν το σχολιασες καν. Οχι, σε ενοχλει που "σχιζω τα ιματια μου". Θα ειναι επειδη απεχθανεσαι και την τοξικη αρρενοπωτητα μαζι με τον πολυ κακο σεξισμο και ρατσισμο σε ολες τις εκφανσεις του... Πες μου, ανηκεις κι εσυ στους υπερασπιστες της ευπρεπειας ενω ολογυρα ο φασισμος οργιαζει; Respectability politics, ολοι εχουν δικαιωμα στην αποψη και ετσι;
Αυτα που γραφονται εδω μεσα το τελευταιο διαστημα δε με "θιγουν σαν ανθρωπο" - θιγουν τον ανθρωπισμο τον ιδιο και ειναι θεμελιωδως αντιθετες σε καθε εννοια υποστηριξης, ειδικα ψυχολογικης. Συμφωνουμε οτι δε βοηθαω εσενα με τις συγκεκριμενες τοποθετησεις μου. Οπως εχω ξαναγραψει, δεν απευθυνονται σε εσενα. Μη σε εμποδισει βεβαια αυτο να κεντραρεις τον εαυτο σου και, εν τελει, τη δικη σου αντιδραστικοτητα σε αυτα που εγραψα. Αλιμονο, οπως ξαναειπα.
Τωρα που το σκεφτομαι, η λιστα των διαταραχων και ευαλωτων ομαδων που πληττονται απο την ανυπαρξια της διαχειρισης... Αυτοκτονικοι, LGTBQ+, ψυχιατρικοι ασθενεις σε βαρια/μονιμη αγωγη ειναι τα πιο συχνα θυματα. Θυμαμαι σε ενα θρεντ ομως, ενα βαρια αρρωστοφοβικο μελος ειχε εναν αχαρακτηριστο να της βαζει ιδεες περι διαγνωσεων. Αναρωτιεμαι αν ησουν geodim στην θεση της κατα ποσο θα εβλεπες την απουσια διαχειρησης τοσο ψυχραιμα οσο τωρα. Δεν ξερει λεει ποιοι ειναι οι διαχειριστες... Χαιρω πολυ - ενα αλλο μελος μου ελεγε οτι δεν ξερει ποιος ειναι ο NikosD. Κι εγω που ξερω πχ 3 ονοματα, τι εγινε; Στο αλλο θρεντ ο Δημητρης τρωει παρατηρηση για τα κεφαλαια γραμματα της δικαιολογημενης οργης του, αφου τοσα χρονια σε μονιμη αγωγη για ψυχωση εχει τον ανεκδιηγητο να κανει πλαγιως αλλα σαφως προπαγανδα κατα των "drug dealer" ψυχιατρων χωρις τα ποστ του να εχουν ακομη κατεβει. Σε αλλο θρεντ, ενας πολυμηχανος της δεκαρας προτρεπει σε 14χρονη να ζησει τον ερωτα της με τον καθηγητη της, και δεν ανοιγει ρουθουνι. Και φυσικα ο τζωρτζ πανου αλωνιζει, με οσους εχουμε μενει να αγωνιουμε σαν κοροϊδα ποτε θα προτεινει παλι νεες μεθοδους αυτοκτονιας, δημοσια, σε μελος με ιδεασμο. Μιλαμε σοβαρα;
Όπως αναφέρατε αρκετοί, το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει σταθερά ενεργός διαχειριστής, για μια σειρά από συγκυρίες που δυστυχώς, δεν επιτρέπουν κάτι καλύτερο. Παρακαλώ για την κατανόηση σας και για τη βοήθεια σας. Εάν μπορείτε να με διευκολύνετε κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές, δεσμεύομαι να τις ελέγξω το συντομότερο δυνατό.
Δέχομαι την κριτική περί ελλειπούς διαχείρισης, δεν δέχομαι όμως σχόλια περί των προθέσεων της διαχείρισης.
Ευχαριστώ.
Όπως αναφέρατε αρκετοί, το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει σταθερά ενεργός διαχειριστής, για μια σειρά από συγκυρίες που δυστυχώς, δεν επιτρέπουν κάτι καλύτερο. Παρακαλώ για την κατανόηση σας και για τη βοήθεια σας. Εάν μπορείτε να με διευκολύνετε κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές, δεσμεύομαι να τις ελέγξω το συντομότερο δυνατό.
Δέχομαι την κριτική περί ελλειπούς διαχείρισης, δεν δέχομαι όμως σχόλια περί των προθέσεων της διαχείρισης.
Ευχαριστώ.