-
επιτέλουν τα κατάφερα και βγήκα από το σπίτι......και χωρίς να πάρω αγχολυτικό......:):)
πήγα για shopping και μπορώ να πω πως πέρασα όμορφα....:):)
βέβαια είχα και κάποιες εναλλαγές συναισθημάτων. δηλαδή την μία ήμουν καλά και την άλλη ζαλιζόμουν, θόλωναν τα μάτια μου, κοιτούσα τους γύρω μου λες και ήταν εξωγήινοι.....
σημασία όμως έχει πως τα κατάφερα.έτσι δεν είναι;είναι και αυτό μια αρχή.τι λέτε;
θα προσπαθήσω να το επιχειρήσω πάλι και να τα καταφέρω ,ίσως καλύτερα την επόμενη φορά....
ελπίζω να βρω την δύναμη να βγω από το χρυσό κλουβί μου....
σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.....να είστε καλά!!!!:):):)
-
Λίτσα,
θαυμασια νεα:)...! Μπραβο σου!
Εναλλαγες: μα μηπως εχεις πολυ υψηλες απαιτησεις? Εννοω πώς στην προσπαθεια μας να κανουμε κατι θα πεσουμε, θα κανουμε λαθη, αλλα στο τελος θα εχουμε ενα αποτελεσμα. Και οπως ειδες εχεις ενα ομορφο αποτελεσμα που σου δινει χαρά, δυναμη για την επομενη προσπαθεια. Ωσπου σιγα σιγα δεν θα μοιαζει καν για προσπαθεια....
Η μη προσπαθεια μονο εχει ενα εγγυημενο αποτελεσμα: την στασιμοτητα.
Σου εύχομαι δύναμη για την επομενη προσπαθεια:)
-
σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου...
την έχω ανάγκη....την χρειάζομαι...
τα δυσάρεστα όμως δεν λένε να σταματήσουν.
συζήτησα με τον σύντροφό μου το θέμα του ψυχολόγου και μου είπε πως θα γίνει χαμός όχι μόνο αν πάω αλλά και αν τολμήσω να το αναφέρω πάλι....
οπότε στο θέμα του γιατρού παράμενουμε στα ίδια.
τι να κάνουμε δεν πειράζει δεν μας τα φέρνει η ζωή πάντα όπως τα θέλουμε.....
-
Λίτσα, αν επιτρεπεται
πώς και ειναι τοσο αρνητικος (στην ουσια οπως το αναφερεις, σε εκβιαζει) ο συντροφος σου στο να δεις εσυ ψυχολογο? Και κατι ακομα: σου απαγορεύει να επισκεφτεις ειδικο?
-
ήταν από την αρχή αρνητικός στο να πάμε και σε νευρολόγο αλλά επειδή είδε πως δεν γινόταν τίποτα από τους υπόλοιπους γιατρούς υπέκυψε....
τώρα που του ανέφερα πως θα ήταν καλό να πάρουμε και μια άλλη γνώμη ενός πιο ειδικού πάνω στο θέμα της κατάθλιψης και της αγοραφοβίας μου είπε πως δεν θα πάρουμε όλους τους γιατρούς με την σειρά.πως αυτός με βλέπει μια χαρά και πως θα πρέπει να σταματήσω και τα φάρμακα που ήδη παίρνω γιατί δεν είναι μια απλή αντιβίωση.
δεν μπόρεσα να συνεχίσω την συζήτηση γιατί ένιωσα πολύ άσχημα.δεν του απάντησα καν.
ένιωσα πραγματικά πολύ άσχημα εκείνη την στιγμή.....μακάρι να άνοιγε η γη να με καταπιεί..
-
Λίτσα,
αν καποιος πρεπει να αισθανεται ασχημα ειναι αυτος που πνιγει τη γνωμη του άλλου, που δεν ακουει, που κλεινει τα αυτια στην απελπισια, στην στεναχωρια ή στις αναγκες του άλλου.
Ειδικα οταν ο αλλος ειναι ενας ανθρωπος που υποστηριζει πώς αγαπα, και εχει επιλεξει ως συντροφο της ζωης του κ μανα των παιδιων του.
-
έχεις δίκιο αλλά άντε να του γεμίσεις το κεφάλι στο συγκεκριμένο θέμα.....
θα προσπαθήσω να μην του το αναφέρω πάλι για το επόμενο διάστημα, μην του πιπιλίζω και το μυαλό συνέχεια, και θα του το φέρνω σιγά σιγά.
ελπίζω να μπορέσω να του αλλάξω γνώμη....
μα τί πρέπει να κάνω να πέσω πάλι στο κρεβάτι και να κοιμάμαι 24 ώρες το 24ωρο για να το καταλάβει;
-
Λίτσα,
γιατί πρεπει να συμφωνει για να κανεις κατι, που αφορα εσενα τοσο πολυ?Προκειται για την δικη σου ψυχικη υγεια....το εχεις καταλαβει?το εχει καταλαβει?
Η οποια παρεπιπτοντως επιδρα αμεσα κ σ αυτον κ στα παιδια σας.
-
δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά εξαρτώμαι οικονομικά από τον άντρα μου επειδή δεν εργάζομαι οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.....
-
Καταλαβαινω πώς το εννοεις. Το να μη δουλευεις ειναι συγκυριακο?Οφειλεται στην υγεια σου?Ειναι δικη σου αποφαση, του αντρα σου?
-
ήταν καθαρά δική μου απόφαση.
με το που παντρεύτηκα έμεινα αμέσως έγκυος και έτσι αποφάσισα να μείνω σπίτι και να μεγαλώσω εγώ τα παιδιά οπότε άφησα την δουλειά μου για την οικογένεια....
και δεν το μετανιώνω, έχω ζήσει πράγματα με τα παιδιά που αν δούλευα δεν θα τα ζούσα..
αλλά δυστυχώς υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, του ότι δεν έχω την πλήρη ελευθερία να κάνω αυτό που νομίζω για μένα σωστό.όπως στην προκειμένη περίπτωση να πάω σε ψυχολόγο...
-
Λιτσα παντρευτηκες κ μετα δημιουργηθηκε το προβλημα?
-
ναι.
είχα κάνει και τα δύο μου παιδιά.όταν έκανα το δεύτερο μετά από 6 μήνες έμεινα πάλι έγκυος και απέβαλλα.
ε! από τότε ξεκίνησαν όλα....
-
μη μιλας καθολου.
εγω ουτε παντρεμενη ειμαι ουτε παιδακια εχω.
ξερεις τη λεω ας ημουν παντρεμενη κ να ειχα κ παιδακια κ ας επαιρνα φαρμακα δε με πειραζει αρκει να ταν καλα τα παιδακια μου
-
όταν είσαι μόνη σου πιστεύω πως το διαχειρίζεσαι καλύτερα το πρόβλημα.....
εγώ έχω το πρόβλημά μου και προσπαθώ να μην το περνάω στα παιδιά μου ούτε καν να με βλέπουν που πίνω τα φάρμακα δεν θέλω γιατί θα αρχίσουν τις ερωτήσεις και τότε τί να τους απαντήσεις;
ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να έχεις ψυχολογικό πρόβλημα και ταυτόχρονα να πρέπει να φαίνεσαι και να δείχνεις πως είσαι καλά για το καλό των παιδιών σου;
βάζεις σε δεύτερη μοίρα το πρόβλημά σου, το αφήνεις και έρχονται στιγμές που αυτό γυρνάει πάλι πιο δυνατό αυτήν την φορά δυστυχώς, ακριβώς επειδή το άφησες και δεν το αντιμετώπισες.....
για να είναι καλά τα παιδιά πρέπει να είσαι και εσύ καλά μην το ξεχνάς αυτό.....:):):)