μπραβο βινς την εβαλες στη θεση της
Printable View
Εσύ αυτό κατάλαβες?Quote:
Originally posted by panikoula
vince...πραγματικά δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς μαζί μου σε όσα είπα, μιας και γράφεις λίγο γενικόλογα. Παρόλα αυτά, δεν νομίζω πως απέχουμε πολύ....
Μαρία, ειλικρινά αισθάνομαι άσχημα που έδωσα τέτοια εντύπωση..:(
Θεοφανία, όπως διάβασες δεν διαφωνώ σε όλα όσα είπες, αλλά πάνω σε αυτά που είπες δημιουργώ μια συζήτηση. Η γενικολογία δεν νομίζω πως είναι αόριστη και ζητάω συγνώμη αν τα όσα λέω δεν είναι κατανοητά.
Όταν λες πως δεν απέχουμε πολύ μιλάς με βάση τις απόψεις μας ή κάτι άλλο?
Μιλάω με βάση τις απόψεις μας και απ\' όσο έχω διαβάσει πολλά απ\' αυτά που γράφεις κατά καιρούς σε βρίσκω πολύ ισσοροπημένο και νοήμων άνθρωπο....Quote:
Originally posted by vince
Θεοφανία, όπως διάβασες δεν διαφωνώ σε όλα όσα είπες, αλλά πάνω σε αυτά που είπες δημιουργώ μια συζήτηση. Η γενικολογία δεν νομίζω πως είναι αόριστη και ζητάω συγνώμη αν τα όσα λέω δεν είναι κατανοητά.
Όσον αφορά στη συζήτηση, θα σου μιλήσω πρώτα για τη μοναξιά. Επειδή είμαι πολύ επικοινωνιακός τύποις γνωρίζω κατά καιρούς πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα μέσα απ\' τη δουλειά μου. Μερικοί απ\' αυτούς μένουν στη ζωή μου, άλλοι δεν κολλάμε και δεν τους ξαναβλέπω.
Ακούω από πολλούς να παραπονιούνται πως δεν έοχυν φίλους, πως βιώνουν τη μοναξιά, πως ο ένας τους έκανε το ένα, ο άλλος το άλλο, δεν βρίσκουν σύντροφο, δεν υπάρχουν πια άντρες και γυναίκες και όλα τα συναφή.
Εκεί λοιπόν διαφωνώ γιατί ψάχνοντας μέσα μου, βλέπω πως απορρίπτω κάποιους ανθρώπους που νομίζουν πως τα κάνουν όλα σωστά ενώ δεν τα κάνουν και αποδίδουν ευθύνες στους άλλους.
Πχ, δεν αντέχω τη μιζέρια, δεν αντέχω την καχυποψία, τη βλακεία και την κουτοπονηριά. Όταν κάποιος μου βγάλει κάτι τέτοιο, απλά τον διαγράφω.
Αν λοιπόν ένας άνθρωπος βρίσκει πως όποια προσπάθεια προσέγγισης άλλων ανθρώπων καταλήγει σε αποτυχία, δεν πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να μη το ρίχνει στους άλλους;
ΥΓ. Εννοείται πως δεν θεωρώ τον εαυτό μου τέλειο. Για να μη παρεξηγηθώ....
Λένε πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση..δηλαδή δεν είναι δυνατόν να φταίμε μόνο εμείς για τα προβλήματα μας αλλά ούτε και να φταίνε μόνο οι άλλοι...Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Μιλάω με βάση τις απόψεις μας και απ\' όσο έχω διαβάσει πολλά απ\' αυτά που γράφεις κατά καιρούς σε βρίσκω πολύ ισσοροπημένο και νοήμων άνθρωπο....Quote:
Όσον αφορά στη συζήτηση, θα σου μιλήσω πρώτα για τη μοναξιά. Επειδή είμαι πολύ επικοινωνιακός τύποις γνωρίζω κατά καιρούς πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα μέσα απ\' τη δουλειά μου. Μερικοί απ\' αυτούς μένουν στη ζωή μου, άλλοι δεν κολλάμε και δεν τους ξαναβλέπω.
Ακούω από πολλούς να παραπονιούνται πως δεν έοχυν φίλους, πως βιώνουν τη μοναξιά, πως ο ένας τους έκανε το ένα, ο άλλος το άλλο, δεν βρίσκουν σύντροφο, δεν υπάρχουν πια άντρες και γυναίκες και όλα τα συναφή.
Εκεί λοιπόν διαφωνώ γιατί ψάχνοντας μέσα μου, βλέπω πως απορρίπτω κάποιους ανθρώπους που νομίζουν πως τα κάνουν όλα σωστά ενώ δεν τα κάνουν και αποδίδουν ευθύνες στους άλλους.
Πχ, δεν αντέχω τη μιζέρια, δεν αντέχω την καχυποψία, τη βλακεία και την κουτοπονηριά. Όταν κάποιος μου βγάλει κάτι τέτοιο, απλά τον διαγράφω.
Αν λοιπόν ένας άνθρωπος βρίσκει πως όποια προσπάθεια προσέγγισης άλλων ανθρώπων καταλήγει σε αποτυχία, δεν πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να μη το ρίχνει στους άλλους;
Επειδή πιάνεις κάτι ακραίο ως παράδειγμα, δηλαδή για τον άνθρωπο που η κάθε προσέγγιση επικοινωνίας/φιλίας/σχέσης καταλήγει άκαρπη, είναι πολύ λογικό να βγάλουμε το συμπέρασμα πως ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι πάντα τόσο απλά, η προσκόλληση στην μοναξιά και στην αυτοδυναμία υποδεικνύει ένα στριμμένο αγγούρι...η μοναξιά ως μαρτύριο είναι κάτι διαφορετικό..νομίζω πάντως πως δεν πληγώνονται συναισθηματικά όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.
Κάτι ακόμα...η μιζέρια και η καχυποψία δεν μου είναι άγνωστες λέξεις. Η ψύχωση άλλωστε δεν ωθεί το άτομο σε γενικά θετικές συμπεριφορές αλλά με πείσμα το σπρώχνει στον πνευματικό γκρεμό. Καθότι ο περίγυρος ενοχλείται απο τέτοιες συμπεριφορές, είναι πολύ λογικό η υποδοχή του κόσμου να περιορίζει τις δυνατότητες του πάσχοντος για ολική επαναφορά...
It takes a great amount of power to become oneself...
Πας γυρεύοντας Θεοφανία (με την καλή έννοια καλέ)...θα σκάσω αν δεν το πώ...:+Quote:
Τεσπα άσχετο με αυτό..ποιος μίλησε για τελειότητα?
Μερκοι ειναι μονοι γιατι ειναι αυτο που ειναι,δεν μπορεις ουσιαστικα να αλλαξεις αυτο που εισαι δεν μπορεις να αναβαθμιζεις τον εαυτο σου σαν να εισαι ενας υπολογιστης γιατι εισαι ενας απλος ανθρωπος.
Σαν να λες κανε την αυτοκριτικη σου και \"κοψε\" και το λαιμο σου μιας και εισαι μονος...ας μην ησουν ετσι.
Φυσικα δεν μπορεις να τα ριξεις στους αλλους.
Λένε πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση..δηλαδή δεν είναι δυνατόν να φταίμε μόνο εμείς για τα προβλήματα μας αλλά ούτε και να φταίνε μόνο οι άλλοι...
Φυσικά, γι αυτό χρειάζεται αυτοκριτική και εξυπνάδα για να βρίσκουμε που σταματάμε να φταίμε εμείς και που αρχίζουν οι άλλοι.
Επειδή πιάνεις κάτι ακραίο ως παράδειγμα, δηλαδή για τον άνθρωπο που η κάθε προσέγγιση επικοινωνίας/φιλίας/σχέσης καταλήγει άκαρπη, είναι πολύ λογικό να βγάλουμε το συμπέρασμα πως ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος.
Δεν είναι τόσο ακραίο κατά τη γνώμη μου, γιατί το συναντώ συχνά.
Τα πράγματα βέβαια δεν είναι πάντα τόσο απλά, η προσκόλληση στην μοναξιά και στην αυτοδυναμία υποδεικνύει ένα στριμμένο αγγούρι...η μοναξιά ως μαρτύριο είναι κάτι διαφορετικό..νομίζω πάντως πως δεν πληγώνονται συναισθηματικά όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.
Σόρι, αλλά δεν κατάλαβα τι θες να πεις...
Κάτι ακόμα...η μιζέρια και η καχυποψία δεν μου είναι άγνωστες λέξεις. Η ψύχωση άλλωστε δεν ωθεί το άτομο σε γενικά θετικές συμπεριφορές αλλά με πείσμα το σπρώχνει στον πνευματικό γκρεμό. Καθότι ο περίγυρος ενοχλείται απο τέτοιες συμπεριφορές, είναι πολύ λογικό η υποδοχή του κόσμου να περιορίζει τις δυνατότητες του πάσχοντος για ολική επαναφορά...
Τώρα μιλάς για τη δική σου περίπτωση και χαίρομαι που ξέρεις τι γίνεται, παρόλο που παλεύεις με κάτι τόσο δύσκολο.
Φαντάζομαι όμως πως μέσα απ\' τη θεραπεία παλεύονται αυτού του είδους οι συμπεριφορές, έτσι δεν είναι;
Επιπροσθέτως, όταν κάποιος αντιμετωπίζει μια τέτοια ασθένεια, δεν θα πρέπει αν μη τι άλλο να απαιτεί από τους ανθρώπους που έχει γύρω του να καταλαβαίνουν πως μπορεί να οδηγηθεί και σε συμπεριφορές που τον υποβάλλει η ασθένεια του;
It takes a great amount of power to become oneself... [/quote]
Quote:
Πας γυρεύοντας Θεοφανία (με την καλή έννοια καλέ)...θα σκάσω αν δεν το πώ...:+Quote:
Και αυτό πρέπει να μου το εξηγήσεις.....
εκεί κάπου λοιπόν μπαίνει η ανάγκη σου για τους ανθρώπους ή όχι.Quote:
Originally posted by keep_walking
Μερκοι ειναι μονοι γιατι ειναι αυτο που ειναι,δεν μπορεις ουσιαστικα να αλλαξεις αυτο που εισαι δεν μπορεις να αναβαθμιζεις τον εαυτο σου σαν να εισαι ενας υπολογιστης γιατι εισαι ενας απλος ανθρωπος.
Σαν να λες κανε την αυτοκριτικη σου και \"κοψε\" και το λαιμο σου μιας και εισαι μονος...ας μην ησουν ετσι.
Επιλέγεις να κλειστείς σε σένα και να τα περνάς καλά με τον εαυτό σου, ή να κοιτάξεις μέσα σου και να δεις ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που απωθούν τους άλλους.
Έχω περάσει και γω από τέτοιες φάσεις και επέλεξα να φτιάξω κάποια πράγματα μέσα μου ώστε να βρω κοινή γραμμή με τους γύρω μου...
Συγγνωμη Θεοφανια αλλα καπου εχεις χασει την μπαλα το οτι εσυ καταφερες να εισαι πιο \"συμβατη\" με το συνολικο πληθυσμο επειδη καταφερες να αναπλασεις και να προσαρμοσεις λιγο τον εαυτο σου σε αυτο που θες και να πετυχεις το σκοπο σου δεν σημαινει κατι.
Υπαρχουν τυποι που ειναι εντελως \"ασυμβατοι\" αλλα ζητανε να μην ειναι μονοι γιατι η μοναξια ειναι ασχημο πραγμα,αν και την χρειαζεσαι μερικες φορες.Διψουν για ανθρωπινη ζεστασια.
Το να θεωρησεις οτι ειναι επιλογη τους να ειναι μονοι ειναι σαν να χρυσωνεις το \"χαπι\" και να κλεινεις τα ματια στο πονο γυρω σου,να φτιαχνεις ενα γυαλινο κλουβι, γιατι ετσι ειναι η ζωη πολλες φορες σκληρη με μερικους.
Δεν το λεω για να σε προσβαλλω ολοι το κανουμε.
[/quote]Quote:
Τα πράγματα βέβαια δεν είναι πάντα τόσο απλά, η προσκόλληση στην μοναξιά και στην αυτοδυναμία υποδεικνύει ένα στριμμένο αγγούρι...η μοναξιά ως μαρτύριο είναι κάτι διαφορετικό..νομίζω πάντως πως δεν πληγώνονται συναισθηματικά όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.
Σόρι, αλλά δεν κατάλαβα τι θες να πεις...
Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Ίσως κάποιος που τα κατάλαβε να μπορεί...
Τώρα μιλάς για τη δική σου περίπτωση και χαίρομαι που ξέρεις τι γίνεται, παρόλο που παλεύεις με κάτι τόσο δύσκολο.
Φαντάζομαι όμως πως μέσα απ\' τη θεραπεία παλεύονται αυτού του είδους οι συμπεριφορές, έτσι δεν είναι;
Κάποτε δοκίμασα ψυχοθεραπεία (ελάχιστες επισκέψεις) χωρίς να κατανοήσω πως θα μπορούσε να με βοηθήσει ο/οι συγκεκριμένοι...ίσως αναφέρω τις εντυπώσεις μου κάποια άλλη στιγμή
Επιπροσθέτως, όταν κάποιος αντιμετωπίζει μια τέτοια ασθένεια, δεν θα πρέπει αν μη τι άλλο να απαιτεί από τους ανθρώπους που έχει γύρω του να καταλαβαίνουν πως μπορεί να οδηγηθεί και σε συμπεριφορές που τον υποβάλλει η ασθένεια του;
Επειδή προφανώς ελάχιστοι καταλαβαίνουν τι εστί ψύχωση (ακόμα και αρκετοί απο όσοι το παθαίνουν) θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε πως έχεις μανία καταδίωξης. Για το καλό του παραδείγματος δεν θα υποθέσουμε τα αίτια αυτής. Έστω οτι ένα βράδυ κοιμάσαι και ακούς 10 διαφορετικούς θορύβους. Ο κάθε ήχος θα σημαίνει 10 διαφορετικά πράγματα όμως στον συναισθηματικό σου κόσμο το συμπέρασμα θα παραμένει το ίδιο..οτι σε καταδιώκουν.
Για τον εαυτό μου Θεοφανία πάνω σε αυτά που λέμε δεν θα πώ τίποτα περισσότερο παρα μόνο αυτό. Απο γυναίκα το έπαθα, με γυναίκα το ξεπέρασα...
Να\'σαι καλά και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το ξέρεις πάντως πως δεν έχω κανένα παράπονο απο σένα...είσαι απο τα 10-15 άτομα που μου έχουν απαντήσει σε αυτό εδώ το φορουμ.
Quote:
Originally posted by keep_walking
Συγγνωμη Θεοφανια αλλα καπου εχεις χασει την μπαλα το οτι εσυ καταφερες να εισαι πιο \"συμβατη\" με το συνολικο πληθυσμο επειδη καταφερες να αναπλασεις και να προσαρμοσεις λιγο τον εαυτο σου σε αυτο που θες και να πετυχεις το σκοπο σου δεν σημαινει κατι.
Υπαρχουν τυποι που ειναι εντελως \"ασυμβατοι\" αλλα ζητανε να μην ειναι μονοι γιατι η μοναξια ειναι ασχημο πραγμα,αν και την χρειαζεσαι μερικες φορες.Διψουν για ανθρωπινη ζεστασια.
Το να θεωρησεις οτι ειναι επιλογη τους να ειναι μονοι ειναι σαν να χρυσωνεις το \"χαπι\" και να κλεινεις τα ματια στο πονο γυρω σου,να φτιαχνεις ενα γυαλινο κλουβι, γιατι ετσι ειναι η ζωη πολλες φορες σκληρη με μερικους.
Δεν το λεω για να σε προσβαλλω ολοι το κανουμε.
Κηπ..δε νομίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Δεν χρυσώνω κανένα χάπι και δεν γίνομαι συμβατή μόνο και μόνο για να αρέσω στους άλλους.
Πχ...μικρότερη ήμουν πολύ εγωίστρια. ΜΕ τα χρόνια έμαθα να ακούω τους άλλους, να τους συμπαραστέκομαι, να στέκομαι δίπλα τους. Για μένα ήταν το μεγαλύτερο ελλάτωμα μου και σιγά-σιγά το έφτιαξα.
Η ζωή δεν είναι σκληρή με μερικούς, αλλά εμείς με τον εαυτό μας που δεν την κάνουμε μαλακή. Το μόνο που δεν μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο θάνατος και ανίατες ασθένειες.
Αυτή είναι η άποψη μου, και δεν με προσβάλεις, διάλογο κάνουμε...
Ελα να φτιαξεις τοτε ενα συγκεκριμενο φιλο μου ο οποιος κανει παρεα μονο με μενα και με ενα αλλο ατομο γιατι οι αλλοι ολοι τον αποριπτουν,του ετυχε κατι τραγικο και απο τοτε τα κανει ολα λαθος,οι κινησεις του σωματος του ειναι λαθος,ολα ειναι λαθος.