Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by vince
Χμμ, ενδιαφέρον άποψη..δεν θα μπορούσα πάντως να υποθέσω πως ταυτίζω τον εαυτό μου πχ με τη γυναίκα που βλέπω στο όνειρο μου..περισσότερο είναι σαν να το ζω ο ίδιος και να πλάθω σενάρια που επιθυμώ ή δεν επιθυμώ.. Ίσως αυτό που βλέπουμε είναι το τι μας λείπει απο την ζωή, τι μας συμπληρώνει ως άτομα (για τον άντρα και την γυναίκα αντίστοιχα) και ακόμα ενω μπορεί να είμαστε μέσα σε μια σχέση, το όνειρο να καλύπτει στοιχεία της σχέσης που δεν πραγματοποιούνται.
Πάντως τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια που είμαι σεξουαλικά ενεργός τα όνειρα αυτά τα βλέπω λιγότερες φορές. Αν θα τα δω είναι εφόσον δεν έχω καθόλου σεξουαλικές επαφές ή σχέση που δεν με εκφράζει στον βαθμό που θα ήθελα..
Το οτιδήποτε βλέπεις, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα άλλο πρόσωπο, στην ουσία το πλάθεις εσύ. Κάτι τέτοιο εννοούσε πιστεύω η θεραπεύτριά μου, οτι τα πάντα στα όνειρα είναι κομμάτια του εαυτού μας, ανάγκες, θέλω, επιθυμίες ακόμα και ελλείψεις, ντυμένα με το ένδυμα του ονείρου...
Χμμ.. θα τα δεις λοιπόν όταν η σχέση δεν σε εκφράζει.. είναι ο συναγερμός ένα όνειρο... οτι κάτι δεν πάει καλά. Πολύ χρήσιμο μου ακούγεται :)