Ενώ ξέρω ότι πρακτικά είναι αδυνατον να συμβουν ή να ισχύουν κάποια πράγματα γυρίζει η σκέψη στο μυαλό και δημιουργεί αγχος κ δυσφορία.Και πρέπει συνεχώς να σκέφτεσαι ότι όχι,δεν ισχύει αυτό.Πραγματικα απίστευτο.
Printable View
Ενώ ξέρω ότι πρακτικά είναι αδυνατον να συμβουν ή να ισχύουν κάποια πράγματα γυρίζει η σκέψη στο μυαλό και δημιουργεί αγχος κ δυσφορία.Και πρέπει συνεχώς να σκέφτεσαι ότι όχι,δεν ισχύει αυτό.Πραγματικα απίστευτο.
Εμένα ιδεοληψίες με πιάνουν όταν αγχώνομαι ή κάτι με ταράσσει. Αν είμαι ήρεμη και χωρίς άγχος, δεν υποκύπτω. Βέβαια πλέον έχω μάθει μετά από ένα "πέσιμο" να αποφορτίζομαι και να επανέρχομαι πιο γρήγορα σε σχέση με παλιά.
Σε κανένα διήμερο έχω την ψυχοθεραπεία, περιμένω πως και πως να πάω. Δεν είμαι και τόσο καλά, λες και είμαι σε μια παραζάλη. Δεν κοιμάμαι και καλά. Αλλά είμαι υποφερτά, δεν έχω κάποιο επεισόδιο έξαρσης ή κάτι τέτοιο.
Αυτό με απασχολεί και εμένα. Έχω κι εγώ ΙΔΨ και βασανίζομαι από μικρό παιδί.
Είναι πραγματικά απίστευτο το πως μια σκέψη μπορεί να μας κατακλύζει τόσο πολύ και απόλυτα και να πιστεύουμε ενώ μέσα μας ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια, ότι είναι. Παλεύουμε με τέρατα σκέψεων που καθημερινά πάνε να μας καταβροχθίσουν κι εμείς αντιστεκόμαστε η άλλες φορές αφηνόμαστε. Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτή η σκέψη είναι πλασματική. Δεν είναι αλήθεια….
Ρε συ είναι σαν να μου λέει η σκέψη έρχεται ο πάπας για καφε.Ξερω ότι αυτό είναι αδυνατον,γελάω,αλλά παρόλα αυτά η σκέψη με γεμίζει αγχος.Ποση παράνοια όμως...
Με παρηγορεί πολύ το εξής.Καταρχην βγήκε σε μορφή φαρμάκου η κεταμινη η οποία βοηθάει τα μέγιστα στην κατάθλιψη.Δεν έχω αλλά θα ανακουφίσει πολλούς ανθρώπους.Δευτερον ψάχνουν πολύ αποτελεσματική θεραπεία για μας.Ειναι σε πειραματικο στάδιο δύο φάρμακα τα οποία είναι ειδικά για OCD όχι αντικαταθλιπτικά.Επισης ένα μηχάνημα διακρανιακου ερεθισμού και μια θεραπεία που βασίζεται στην γενετική.Ολα αυτά είναι πολλα υποσχόμενα κ περνούν τώρα τις φάσεις που πρέπει για να βγουν στην αγορά.Ειλικρινα ελπίζω πως στο μέλλον η ζωή μας θα είναι πολύ πιο εύκολη.
Αυτό με τον διακρανιακο ερεθισμό γίνεται ήδη, έμενα μου το πρότεινε το νέο κέντρο ψυχοθεραπειας που έκανα μόλις 1 συνέδρια κ τώρα είναι να κάνω τη 2η. Μου είπαν ότι η πλειοψηφία έχει δει αρκετή βελτίωση. Το φοβάμαι λίγο όμως..
Κι εγώ έχω ακούσει ότι βοηθάει πολύ ο δια κρανιακός ερεθισμός αλλά το φοβάμαι πολύ…
Η αλήθεια είναι πως ο κακός ύπνος δεν βοηθάει. Θα δείξει.
Για τον Δημήτρη Κιμογλου έχετε ακούσει; Είναι ένας μεγάλος επιστήμονας στην Αριδαία ο οποίος έχει δημιουργησει ένα μηχάνημα με κύματα; ηλεκτρισμό; Δεν ξέρω ακριβώς συνδυαστικά με μια θεραπεία (όχι φαρμακευτική) και έχουν γίνει καλά πάρα πολλοί άνθρωποι.Ειναι δική του πατεντα κ πάνε από όλη την Ελλάδα κ το εξωτερικό.Φοβιες,άγχος, κατάθλιψη,ιδψ.Εχω διαβάσει παρά πολλές μαρτυρίες.Στις περισσότερες περιπτώσεις οριστική θεραπεία.Στις υπόλοιπες πολύ μεγάλη βελτίωση.
Δεν ξέρω πόσο legit είναι αυτό. Δηλαδή αν ο άλλος μέχρι τα 40 έχει μάθει να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο που μπορεί να πηγάζει από βιώματα, τραύματα και πεποιθήσεις, τι θα του κάνουν για να αλλάξει ολοκληρωτικά, ηλεκτροσόκ;
Προφανώς χτυπάει τα σημεία του εγκεφάλου που έχουν θέμα.Και σταματούν οι ιδεοληψίες ή τουλάχιστον μειώνονται πολύ.Εκει έγκειται η επιτυχία του νομίζω,ότι έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν βρει ιδιαίτερη ανακούφιση αλλού.Ετσι έχω διαβάσει.
Και αν ξαναβρεθείς σε ένα περιβάλλον που σου προκαλούσε ιδεοληψίες; Και κάποιες φορές ίσως οι ιδεοληψίες είναι το coping machine που λανθασμένα έχει ο εγκέφαλος όταν κάτι μας αγχώνει πολύ, δηλαδή αυτή η επανάληψη της μίας σκέψης. Δεν ξέρω αν το εκφράζω σωστά.