Καλημέρα κι από μένα. Ξέχασα χθες να σου πω κι αυτό. Και μιλάω πάντα για τη δική μου εμπειρία φυσικά. Ακολουθώ ομοιοπαθητική χρόνια. Με έχει βοηθήσει πολύ και στην κακοήθεια και σε κάποια αναπνευστικά που αντιμετωπίζω. Επίσης έχω αλλεργίες. Όταν ξεκίνησα τη διακοπή του αλκοόλ, και περιμένοντας τα στερητικά να μου χτυπήσουν την πόρτα, ξεκίνησα αμέσως αγωγή. Σκοπός δικός μου και του γιατρού μου ήταν να \'προετοιμαστεί\' κατά κάποιο τρόπο ο οργανισμός μου για τη μεγάλη αλλαγή. Όντως έβγαλα τα σωματικά πολύ ήπια, με εξαίρεση τις αϋπνίες που σου ανέφερα. Σε μένα υπήρχε κίνδυνος επειδή ακριβώς είχα μια μορφή καρκίνου του ΚΝΣ. Το αλκοόλ είναι το πλέον καταστροφικό για το ΚΝΣ. Γι\' αυτό επιμένω ότι οποιαδήποτε γνώση μας προφυλάσσει. Και μη ξεχνάμε πως είναι πολύ σημαντικό το πώς θα ανταπεξέλθει ένας καταπονημένος οργανισμός στα στερητικά. Πολλοί δυστυχώς δεν αντέχουν τη διαδικασία, η οποία με τη σειρά της γίνεται ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια για διακοπή, κι έτσι ξαναπίνουν για να \'ανακουφιστούν\'. Είναι λογικό και κατανοητό. Σου τονίζω απλά το εξής: ένας σοβαρός ομοιοπαθητικός - που είναι και κλασσικός γιατρός ούτως ή άλλως -, δε θα σου διακόψει έτσι κι αλλιώς την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή σου. Που σημαίνει δε χρειάζεται να ανησυχείς σε περίπτωση που συνδιάσεις τις αγωγές. Δεν εμπλέκονται τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα σε τυχόν παρενέργειες από κλασσικά φάρμακα. Από εκεί και πέρα, θα δεις αν σου κάνει ή όχι. Βέβαια, θα χρειαστεί να δώσεις όλο το ιατρικό σου ιστορικό και αντιμετωπίζεσαι ως μια ξεχωριστή \'ασθενής\' κι όχι ως \'μια ακόμη που παίρνει αγχολυτικά\'. Όσο για μένα, μου \'έκατσε\' μια χαρά. Και λόγω φιλοσοφίας, και λόγω του ότι κάποτε χρειάστηκε - δυστυχώς - να πάρω ισχυρά φάρμακα με τις θεραπείες μου, είμαι εντελώς κατά των οποιωνδήποτε φαρμάκων. Όσο μπορεί να είναι αυτό εφικτό φυσικά. Αν έχεις χρόνο και χρήματα, σου προτείνω και yoga. Εμένα δυστυχώς μου λείπει το δεύτερο... :P . Αλλαγή τρόπου σκέψης σημαίνει διαφορετικές συνήθειες και δραστηριότητες στην καθημερινότητα. Καλημερούδια!
:)