Originally Posted by
DissolvedGirl
Σήμερα είμαι των παρομοιώσεων.
Θυμάσαι τον Τιτανικό? Ο καπετάνιος είχε χαράξει πορεία και ήταν μια χαρά ικανοποιημένος με την πρόοδο του. Έρχεται ο Mr.Ismay όμως και του λέει συνοπτικά "Ρε συ, μπορείς και καλύτερα, τις έχεις τις extra μηχανές, δώσε γερά να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα". Το σκέφτεται ο καπετάν Μιχαλιός και σου λέει, αφού θέλω και μπορώ, ας ανάψω τους τελευταίους 4 λέβητες και να υπέρ-ικανοποιήσω τους στόχους μου. Και όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που τους βούλιαξε ένα επιπλέον παγάκι.
Αυτό με ενοχλεί ρε συ Researcher. Ότι δεν μου είναι αρκετό τίποτα πλέον, ότι δεν αφήνω τον εαυτό μου να ησυχάσει με αυτά που κατάφερε αλλα συνεχίζω να τον πιέζω για παραπάνω, πιο καλά, πιο γρήγορα, πιο πολύ. Αν δίνω το 100%, μπορώ να δώσω και 110%. Αν μπορώ να πάρω A, μπορώ να πάρω και A+. Αν μπορώ να το κάνω σε 3 μέρες, μπορώ να το κάνω και σε 2. Και επειδή ξέρω ότι μπορώ, δεν δέχομαι ότι δε θα το κάνω επειδή δε θέλω... γιατί ποιος δε θα προτιμούσε κάτι καλύτερο, αν είχε την δυνατότητα να το πετύχει;
Και φοβάμαι ότι, χειρότερα από τον Καπετάνιο, ούτε που θα το πάρω είδηση όταν με χτυπήσει το παγόβουνο ώστε να εκκενώσω γυναικόπαιδα πρώτα... και θα συνέλθω μονο όταν βρεθώ στον πάτο του ωκεανού, χωρίς δυνατότητα διάσωσης. Μονο τότε θα μου πω "ok, αυτό ΔΕΝ μπορείς να το κανεις"... Η τελειομανία μου εξελίσσεται σε μαζοχισμό :(