Καλησπερα στο forum, θα ήθελα να ρωτησω εαν το ποσοστο αναπηριας για τη ψυχωσικη συνδρομη ειναι σταθερο ή θα πρεπει να ελέγχεσαι κατα διαστηματα απο επιτροπη?????
Printable View
Καλησπερα στο forum, θα ήθελα να ρωτησω εαν το ποσοστο αναπηριας για τη ψυχωσικη συνδρομη ειναι σταθερο ή θα πρεπει να ελέγχεσαι κατα διαστηματα απο επιτροπη?????
Απο οτι ξερω ειναι αιωνια του η μνημη:)
Δεν ειμαι σιγουρος ομως.
Quote:
Originally posted by libpa
Λοιπόν, πήγα στη γιατρό μου και μου είπε ότι ψυχωσικό σύνδρομο είναι πολλές ασθένειες, ακόμα δεν ξέρουμε τι έχω. Μου είπε επίσης ότι στην ψυχιατρική χρησιμοποιούν το ψυχωσικό σύνδρομο για να μην χρησιμοποιήσουν τον όρο σχιζοφρένεια, όμως αυτή η διάγνωση γίνεται μετά από χρόνια. Δεν μπορεί να ξέρει κάποιος τι έχει από τον πρώτο χρόνο. Οπότε όσοι δεν ξέρετε μη δίνετε λάθος πληροφορίες άλλη φορά.
Αυτό ακριβώς έγραψα και εγώ. Αλλά και όσα παιδιά γραψαν λάθος δεν το κάναν από κακό να βοηθήσουν θέλανε. Προσπάθησε να μην είσαι τόσο αρνητική και judgemental με τους ανθρώπους.
H διαγνωση της σχιζοφρενειας γινεται στους 6 μηνες ή μετα απο χρονια??
Βρήκα το παρακατω στο DSM IV.
Continuous signs of the disturbance persist for at least 6 months. This 6-month period must include at least 1 month of symptoms (or less if successfully treated) that meet Criterion A (i.e., active-phase symptoms) and may include periods of prodromal or residual symptoms. During these prodromal or residual periods, the signs of the disturbance may be manifested by only negative symptoms or two or more symptoms listed in Criterion A present in an attenuated form (e.g., odd beliefs, unusual perceptual experiences).
Quote:
Originally posted by PYR
H διαγνωση της σχιζοφρενειας γινεται στους 6 μηνες ή μετα απο χρονια??
Βρήκα το παρακατω στο DSM IV.
Continuous signs of the disturbance persist for at least 6 months. This 6-month period must include at least 1 month of symptoms (or less if successfully treated) that meet Criterion A (i.e., active-phase symptoms) and may include periods of prodromal or residual symptoms. During these prodromal or residual periods, the signs of the disturbance may be manifested by only negative symptoms or two or more symptoms listed in Criterion A present in an attenuated form (e.g., odd beliefs, unusual perceptual experiences).
Επίσημα γίνεται μετά από έξι μήνες όπως λέει το DSM. Απλά οι ιδιώτες ψυχίατροι και ψυχολόγοι δεν σου λένε ότι έχεις αυτό (λόγω του στίγματος και της ασάφειας που υπάρχει γύρω από αυτήν/ες την/τις διαταραχή/-ες) χρησιμοποιούν \"ψυχωσική συνδρομή\" κλπ. αν και νομίζω ότι στο καινούργιο DSM θα αλλάξει και επίσημα η ονομασία λόγω του στίγματος και νεων επιστημονικών δεδομένων που δεν συμφωνούν με την ομομασία \"σχιζοφρένεια\" (που είναι ποιο γενικό, ασαφές και μάλλον τρομαχτικό παρα συγκεκριμένο). Ίσως καθιερώσουν το \"ψυχωσικό σύνδρομο\" η το \"σύνδρομο δυσλειτουργικής αντίληψης\" η κάτι τέτοιο.
Τελικα ρωτησα το γιατρο μου τι εχω και μου ειπε οτι η ψυχωσικη συνδρομη ειναι το κεφαλαιο.Μεσα σε αυτη περιλαμβανετε και η σχιζοφρενεια.Εμενα δεν μου ειπε τι εχω το αφησε στο γενικο οτι εχω ψυχωσικη συνδρομη.
ο τίτλος -κατά την άποψή μου- δεν έχει και τόσο σημασία. έτσι και αλλιώς είναι μία λέξη και μόνο.Quote:
Originally posted by mihalis
Τελικα ρωτησα το γιατρο μου τι εχω και μου ειπε οτι η ψυχωσικη συνδρομη ειναι το κεφαλαιο.Μεσα σε αυτη περιλαμβανετε και η σχιζοφρενεια.Εμενα δεν μου ειπε τι εχω το αφησε στο γενικο οτι εχω ψυχωσικη συνδρομη.
το \"διαταύτα\" είναι που μετράει. εσύ να είσαι και να νιώθεις καλά φίλε μου
Συμφωνω μαζι σου απλα καλο ειναι να ξερουμε τι εχουμε εστω και απο απλη περιεργεια.Σημασια εχει τελικα οπως ειπες κι εσυ να ειμαστε και να νιωθουμε καλα.Συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Εδω και αρκετο καίρο νιώθω σαν να ειμαι στον κοσμο μου.Επισις νιωθω σαν αποβλακωμενος, οπως ειναι καποιος μετα απο πολυ υπνο.Εχω διαγνωσθει με ψυχωσικη συνδρομη.Τα εχει κανενας αλλος αυτα?Αν ναι περνανε με τον καιρό?
Πρεπει να το αναλυσεις λιγο περισσοτερο...τι εννοεις με το αποβλακωμενος?
Εγω αισθανομαι μη δραστηριος πολλες φορες με την εννοια οτι μεχρι να σηκωσω το ενα ποδι...εχει βρωμισει το αλλο.
γεια σου μιχαλη, ελπιζω ολοψυχα να γινεις συντομα καλα!
ειχα περασει καποιου ειδους ψυχωσικη συνδρομη καποτε, και την ξεπερασα με την βοηθεια των φαρμακων και της κουβεντας με τον ψυχιατρο μου. να ειναι καλα ο ανθρωπος! ναι περνα με βοηθεια φυσικα! ενιωθα οτι ζουσα στον δικο μου κοσμο, πως σαν να κοιμομουνα ενω οι αλλοι ηταν ξυπνιοι, πως μπερδευμα το ονειρο με την πραγματικοτητα και πολλα αλλα προβληματα. σου προτεινω να εμπιστευτεις τον γιατρο η ψυχολογο σου σε ολα και να του μιλας ολη την αληθεια ανοιχτα. αμα και εκεινος εχει καλη θεληση με τον καιρο θα γινεις εντελως καλα! πολλοι εχουν ξεπερασει κατι τετοιο! καλη δυναμη!
Γεια σου dimitrie.Να σε ρωτησω μετα απο ποσο καιρο εγινες καλα?Εγω εχω ψυχωσικη συνδρομη εδω και 1,5 χρονο.Τωρα δεν παιρνεις καθολου φαρμακα?
keep walking με το νιωθω σαν αποβλακωμενος εννοω πως ειμαι σαν να εχω κοιμηθει πολλες ωρες καπως ετσι.
Οταν τα συμπτωματα επιμένουν τι κάνετε?Εμενα επιμενουν τα συμπτωματα που ειναι σαν να ειμαι στον κοσμο μου και να νιωθω σαν αποβλακωμενος.Δεν ξερω τι να κανω.Παιρνω zyprexa.Μηπως πρεπει να αλλαξω φάρμακο?Εσας σας εχουν φυγει ολα τα συμπτώματα με την φαρμακευτική αγωγή που παίρνετε?
Μπορει καποιος να μου απαντησει στο ερωτημα αν με τα φαρμακα σας εχουν φυγει ολα τα συμπτωματα?Γιατι εμενα επιμενουν μερικα συμπτωματα οπως το οτι μερικες φορες ειμαι στον κοσμο μου και μερικες φορες νιωθω σαν αποβλακωμενος.Παιρνω zyprexa.Μηπως πρεπει να αλλαξω φαρμακα?
εγω παιρνω risperdal quicklet και ειμαι μια χαρα , σαν να μην εχω τιποτα.
Quote:
Originally posted by libpa
Πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό σου, Μιχάλη γι\'αυτό το θέμα.