Quote:
Originally posted by Remedy
με πολλων σας τις αποψεις συμφωνω, απλουστατα διοτι ειναι θεμα προσωπικων επιλογων.
δεν θεωρω οτι υπαρχει μια ως η \"σωστη\" και προφανως ολες ειναι σεβαστες...
προφανως επισης, το ολο θεμα ειναι,δυο που σχετιζονται ερωτικα να συμφωνουν επι του θεματος και να προχωρουν στην σχεση τους με συμπνοια και ειλικρινεια.
αυτα ισχυουν θεωρητικα.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ
γνωριζω ΠΑΜΠΟΛΛΑ ζευγαρια \"μονογαμικα\", που σε απλα ελληνικα, δεν χωρουν να περασουν κατω απο τις πορτες...εννοειτε τι εννοω...
δεν τους διεφυγε η μικρη λεπτομερεια οτι επιθυμουν ερωτικα κι αλλα ατομα, απλουστατα εχουν την ελπιδα οτι συμβαινει μονο στους ιδιους, ενω το απατημενο ετερο ημισυ περιμενει στωικα την σειρα του μετα το τσιλιμπουρδισμα....
και δεν ανακαλουν ως προς την μονογαμια τους, διοτι δεν μπορουν να ανεχτουν κι απο τον συντροφο τους αυτο που οι ιδιοι του κανουν....
εν ολιγοις ζουν σε ανειλικρινεις σχεσεις για να μη τρωθει ο εγωισμος τους...
γνωριζω ακομα, ΑΡΚΕΤΑ ζευγαρια που εχουν μια πιο χαλαρη,απο αποψη μονογαμιας σχεση.
γνωριζοντας ομως και πιο βαθια τις σχεσεις αυτες(μεσα απο διηγησεις των γυναικων κυριως)εχω διαπιστωσει οτι δεν προκειται για κοινη επιλογη,αλλα το ενα μελος του ζευγαριου, η γυναικα πιο συχνα, συρεται στην επιλογη αυτη αναγκαστικα για να μη χασει το κελεπουρι....
αυτο σημαινει, οτι υποφερει απο τις παραλληλες σχεσεις του αλλου, ζηλευει, δεν περναει καλα , αλλα υποχωρει ελλείψει αλλων επιλογων συνηθως.(για καποιον λογο, ο χωρισμος δεν θεωρειται καλη επιλογη)
εχω μαλιστα υποψη μου ενα ζευγαρι, του οποιου η πολυγαμικοτητα δεν περιοριζεται σε αλλους συντροφους απλα,αλλα κυριως σε ομαδικες ερωτικες συνευρεσεις, επιλογη που υποστηριζει ο αντρας του ζευγους και απ οτι μου εχει πει η συντροφος του, προσφατα διαπιστωσε(δεν ξερω πως) οτι ειναι στην ουσια προφαση του για ικανοποιηση της αμφισεξουαλικοτητας του.σε απλα ελληνικα, ενα καλο αλλοθι για να μπορει να συνευρισκεται με αντρες.....ο λογος, αγνωστος...ισως τα ταμπου που νομιζει πως δεν εχει, του κανουν πιο αρεστο για τον εαυτο του τον ρολο του απελευθερωμενου, απο τον ρολο του ομοφυλοφυλοφιλου η αμφιφυλοφιλου...
η δε συντροφος,εκτος του οτι ακολουθει την ιστορια της πολυγαμικοτητας χωρις στην πραγματικοτητα να την επιθυμει και μαλλον για να μην αντιμετωπισει την μοναξια,υποφερει πολυ απο την δραση του καλου της,ζηλευει δε και κανει και σκηνες για ον ενδιαφερον του προς αλλα ατομα(πως ειναι δυνατον μια γυναικα που δηλωνει πολυγαμικη και σε πολυγαμικη σχεση να κανειμ σκηνες ζηλοτυπιας αν την καλυπτει η επιλογη αυτη?)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
δεν μπορω να παω με κανεναν αλλον αντρα οσο ειμαι ερωτευμενη με καποιον.
μπορω ομως, αν δεν ειμαι ερωτευμενη, αλλα τον αγαπω, τον εκτιμω, τον σεβομαι,κλπ κλπ...
αυτο σημαινει οτι μπορω να ειμαι πιστη μονο οσο ειμαι ερωτευμενη.....
αυτο σημαινει οτι σε μια μακροχρονια σχεση οπου ο ερωτας καποια στιγμη αντικαθιστατσι απο αγαπη, εκτιμηση, συνηθεια κλπ, αργα η γρηγορα υπαρχει θεματακι.....
εξ ου και επιδιωκω να διατηρω σχεσεις οσο ειμαι ερωτευμενη (πλεον) και αυτη ειναι και η κατασταση που με καλυπτει και θεωρω ιδανικη: μονογαμια σε ζωντανη σχεση , με παθος.
τα υπολοιπα, για μενα ειναι υποκαταστατα αυτου..