Printable View
Τωρα οχι, δεν το κανω πια. Το εκανα για 2-3 χρονια πιο παλια, μετα για πολλα χρονια τιποτα και περυσι το ξαναεκανα μια φορα. Αν και μου περναει απο το μυαλο μερικες φορες. Εγω ειχα καταθλιψη και σε ενα βαθμο ευθυνοταν κι αυτην γι αυτο που εκανα. Πηγα σε γιατρο και με τα φαρμακα και τις συνεδριες εγινα καπως καλυτερα, το αραιωσα και καποια στιγμη το εκοψα. Τα φαρμακα δεν τα παιρνω συνεχεια, για μικρα χρονικα διαστηματα κι οταν αρχιζω να παρατηρω τασεις υποτροπης. Πιστευω πως ειναι πιθανον ο αυτοτραυματισμος στην περιπτωση σου να υποδηλωνει υποβοσκουσα καταθλιψη.
Οποτε θα ηταν καλυτερα να απευθυνθεις σε καποιον πριν χειροτερεψουν (πιθανα) τα πραγματα. Καλυτερα να πας μονη σου, συνειδητα και τωρα, παρα να σε πανε οταν τα πραγματα θα εχουν γινει πολυ χειροτερα αλλοι.
Ναι τα σημαδια κρυβονται αν και στην δικη μου περιπτωση το να φοραω διαρκως μεγαλες κορδελες στους καρπους ηταν κατι που καποια στιγμη προβληματισε τους δικους μου. Μια φορα καταλαθος τα ειδαν. Το συζητασαμε. Αν δεν υπαρχει επικοινωνια με τον πατερα σου, προσπαθησε να μιλησεις λιγο στην μητερα σου.
Δεν χρειαζεται να της πεις οτι αυτοτραυματιζεσαι αν το φοβασαι, πες της οτι δεν νιωθεις καλα αυτην την περιοδο νιωθεις απομονωμενη κτλ κι οτι πιστευεις πως θα σου εκανε καλο να μιλησεις σε καποιον.
Διοχετευεις την ενταση με αυτον τον τροπο, το κατανοω.
Κι εγω οταν το εκανα αδιαφορουσα για τα σημαδια κι οπως ανεφερα και πριν μου αρεσαν, οπως αρεσουν και σε εσενα.
Αργοτερα ομως κοιτουσα τα χερια μου και λυπομουν. Δεν το αξιζα ολο αυτο.
Για το ενδεχομενο της καταθλιψης για την δικη σου περιπτωση μιλαω εντελως υποθετικα, δεν ειμαι ειδικος για να γνωριζω.
Αλλα μην το αφησεις :)
Quote:
Originally posted by Gothly
δε ξέρω αν είναι η σωστή κατηγορία για αυτή την ερώτηση αλλά έχω μια απορία.
Όταν κάποιος χαρακώνεται, εννοώ με ξυράφι κ τέτοια στο χέρι, και παράλληλα του αρέσει μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική πράξη?
Δεν εννοώ να κοπεί σε τέτοιο βαθμό που να τον οδηγήσει ατην αυτοκτονία.
Δε λέω οτι είναι και φυσιολογικό αλλά που μπορεί να οφείλεται μια τέτοια πράξη?
θέλω να πώ θεωρείται κάτι ανησυχητικό ή κάτι παροδικό -που θα ξεπεραστεί με τον καιρό?
δεν είναι απλά ανησυχητικό.
επιβάλλεται να επισκεφτείς ειδικό.
Ποσο συχνα περιπου το κανεις Gothly ?
αν μου επιτρεπεις ,μπορω να ρωτησω γιατι δεν θελεις να πας σε καποιον ειδικο??Quote:
η αληθεια ειναι πως ναι δε γενεται να λυθει απο μονο του -αλλα εγω δε προκειτε να παω σε ειδικο.
Δεν ηταν ασχετα. Ουτε εμενα με καταλαβαιναν οι παραεξω ανθρωποι. Κι εγω κρυβομαι καλα. Δοκιμασε εκεινη την ωρα κατι αλλο, ακουγεται ανοητο, αλλα θα πρεπει σταδιακα να βρεις εναλλακτικες. Η ενταση θα ειναι εκει, θα πρεπει να βρεις τροπους λιγοτερο επιβλαβεις για εσενα να την εξωτερικευεις.
Κλωτσα κανεναν τοιχο, σπασε κανενα ποτηρι, ουρλιαξε, χοροπηδα σα τρελη για 5 λεπτα, καλυτερα ειναι :P :P
Ποσο συχνα αυτοτραυματιζεσαι; Περιοριζεσαι στην εξωτερικη πλευρα των καρπων; Αν θελεις μου απαντας φυσικα.
Golthy πολυ συχνα καπως ετσι ειναι οι σχεσεις με τους γονεις.
Ειναι πιθανο στην δικη σου περιπτωση να μην εχουν καταλαβει τιποτα. Ειδικα οταν αφορα δικους μας ανθρωπους σε τετοια θεματα συχνα εθελοτυφλουμε. Δεν το κανουμε απο αδιαφορια ομως, το κανουμε απο φοβο. Θεωρω οτι αν μιλουσες με τη μητερα σου ουσιαστικα, αν της ελεγες το προβλημα σου, θα ανησυχουσε και θα προσπαθουσε να σε βοηθησει. Αν ανησυχουσε ομως. Μαλλον το γεγονος οτι κρυβεσαι μπορει και να τους κανει να πιστευουν οτι ολα ειναι καλα. Και γι αυτο δεν μιλαν ή δεν ασχολουνται παραιτερω.
Ειναι δυσκολο για τους γονεις να πιστεψουν οτι κατι δεν παει καλα με το παιδι τους, αλλα οταν υπαρχει λογος θα πρεπει να το δουν. Αλλα θα πρεπει και να τους το δειξεις.
Gothly ισως νευριασεις μαζι μου ,με αυτα που θα σου πωQuote:
curtains, δε μετραω καθε ποτε αλλα όταν οι πληγες απαλυνουν το ξανακανω απο πανω.. εννοω οταν δε ποναει το ξανακανω..δε το κανω δλδ καπακι την επομενη μερα , περνανε λιγες μερες.
όχι στην εξωτερικη. αυτοτραυματιζομαι μονο στην εσωτερικη στους καρπους..
soft, φταιει το γεγονος οτι μενω με τους γονεις μου κ καθε μου κινηση ειναι φανερη.
δε μπορω να κρυψω που θα παω κ που θα ξοδεψω χρηματα..
αν διαβασεις το προηγουμενο μηνυμα λεω περιπου το \"κλιμα\" του σπιτιου μου κ των γονιων μου που δεν ειναι ανοιχτοι σε τετοια θεματα.
η μητερα μου ειναι αλλα μονο για τους εξω..για τους ξενους..εμεις ειμαστε ενταξει κ τα παιρνει λιγο στη πλακα..
ε ο πατερας μου δεν ασχολειτε..μονο με τη δουλεια του ασχολειτε.
αλλα σου μιλαω σαν ενας ανθρωπος που για ακετο καιρο εκοβα τα χερια μου
και απο την στιγμη της γεννησηςμου, ημουν ενα λαθος της φυσης , απλος δεν υπηρχα γιατι περιμεναν το αγορακι τους για την υστεροφημια τους,και την επικρατηση διαιωνιση του ειδους τους ,και του ονοματος τους
ΛΕς οι γονεις μου δεν ειναι ανοιχτοι σε τετοια θεματα.
Εσυ εισαι ανοιχτη να κανεις κατι γ αυτο???
Αν οχι να δεις καποιον ειδικο ,να βγαλεις αυτον τον πονο που νιωθεις μεσα σου ,ποιο ανωδυνα
να βρεις αλλους τροπους να φευγει