... έλα πια, σταματήστε... :P ... χορέψτε λίγο με τη Μαρία να ξεκουραστώ κι εγώ... και γεμίστε τα πιστόλια σας, ναι;...
http://www.youtube.com/watch?v=TbfX6AjuEQo
;)
Printable View
... έλα πια, σταματήστε... :P ... χορέψτε λίγο με τη Μαρία να ξεκουραστώ κι εγώ... και γεμίστε τα πιστόλια σας, ναι;...
http://www.youtube.com/watch?v=TbfX6AjuEQo
;)
εγω τις φαρετρες μου , εχει καλλιτεχνικο πατιαζ ΕΡΤ σαν παιδι απο αλλους κοσμους τοοοοοοο λατρευωωωω ,.καληνυχτα και ευχαριστω
... άντε πάω κι εγώ να ταϊσω τη Ντόλυ και τον Ρανταπλαν... ;) ...
http://www.youtube.com/watch?v=Czn4OXxIvpI
Quote:
Originally posted by Zephon
Θα σου πω την γενική σκληρή αλήθεια περί εθισμού.Quote:
Originally posted by bell
εδω και 10 μερες ειπα ενα μεγαλο οχι στο ποτο, ενω με την καθε μερα που περνουσε ελεγα ενα μπραβο, παρολο που δεν εχω κοιμηθει και πολυ αυτες τις μερες.Απλος σημερα, τωρα, τουτη στιγμη ρωταω τον εαυτο αν μπορω να τα καταφερω.Ειμαι σε μια φαση υποταγης του θελω μου, και αυτο που θελει το σωμα μου για να λειτουργισει.ΛιγΟ βοηθεια ΑΠΟΨΕ
Το να εθιστείς σε ένα ναρκωτικό (η αιθανόλη είναι ναρκωτικό) έχει πολλούς μικρούς λόγους και έναν μεγάλο, οι μικροί δεν παίζουν ρόλο, ο μεγάλος είναι να ικανοποιήσεις τον εαυτούλη σου.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν εθίζονται σε τίποτα, όχι επειδή έχουν την θέληση ενός ανθρώπου (ας πούμε τον εαυτό μας όταν ονειρευόμαστε) που φανταζόμαστε, αλλά επειδή είναι δειλοί, φοβούνται να αρχίσουν οποιαδήποτε ουσία, ή πράξεις όπως μοιχεία τζόγος κλπ επειδή δεν ξέρουν τον εαυτό τους τόσο καλά και δεν είναι σίγουροι άμα θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν, εφόσον δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων μπορείς να είσαι υπερήφανη που μπορεί να σου βγει σε καλό η υπόθεση με την αιθανόλη και θα αποκτήσεις λίγο έλεγχο στην ζωή σου και στα \"θέλω\" σου.
Τώρα υπάρχει ο ψυχολογικός εθισμός, αυτό έχει πολλά στάδια, στην αρχή θα αρνηθείς τον εθισμό σου, μετά αφού βάλεις μυαλό και αξιολογήσεις την κατάσταση σου θα δεις ότι όντως είσαι εθισμένη, μετά θα βρεις δικαιολογίες πως ο εθισμός δεν θα σου κάνει κακό, πολλοί άνθρωποι στην ιστορία ήταν εθισμένοι και πήγαν μπροστά και ήταν και χαρούμενοι κλπ κλπ. Εφόσον άρχισες την ψυχολογική αποτοξίνωση, το εύκολο κομμάτι είναι το μην θες να πιεις άλλο, το όποιο θα το πετύχεις σε λίγο, δεν τελείωσες όμως, θα τελειώσεις όταν γύρω σου θα υπάρχουν ποτά και όλοι θα πίνουν ενώ εσύ όχι ακόμα, θα είσαι τόσο ψυχολογικά down και δεν θα βάλεις ούτε ένα ποτό ακόμα και πιο σημαντικό από όλα είναι να μην βρεις αντικαταστάτη, τσιγάρο, χόρτο, κόκα κλπ.
Όταν γίνουν αυτά μπορείς να πεις ότι δεν είσαι εθισμένη πια, για μένα αυτό δεν τελειώνει εδώ ακόμα, πρέπει να μπορείς να γυρίσεις στο φυσιολογικό ρυθμό σου, να πιεις ένα ποτό όταν βγεις έξω και να μην συνεχίσεις και άλλο, να γίνεις μια μέρα κουρούμπελο και την επομένη να μην θες να αγγίξεις ποτό, επικίνδυνο τρομαχτικά επικίνδυνο άλλα μόνο τότε θα είσαι πραγματικά ανεξάρτητη από τον εθισμό σου στο ποτό.
Άμα σταματήσεις πιο πριν για μένα είσαι αξιολύπητη, πρέπει να μπορείς να είσαι στο ίδιο δωμάτιο με τον εχθρό σου, να τον κοιτάς στα μάτια και να μην λυγίζεις , πρέπει να καταφέρεις να είσαι από πάνω του όχι απλά να τον αποφεύγεις σαν ένας δειλός και αδύναμος άνθρωπος αλλιώς μια μέρα μπορεί να σπάσεις και να σε νικήσει για άλλη μια φορά.
Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απλό. Να έχεις πάντα έλεγχο του εαυτού σου.
Αυτά από μένα.
Zephon, γεια σου.
θα ήταν τέλειο να είχαμε πάντα τον έλεγχο του ευατού μας.
και σκέψου πως κατάφερα να κόψω αλκοόλ (μετά από χρήση 20 χρόνων), τσιγάρο και χρήση κόκας.και όλα αυτά ταυτόχρονα και μόνη μου.
από τότε έχω σκεφτεί αρκετές φορές το ποτό.δεν ήπια όμως.
βρήκα επίσης ένα κομμάτι κόκας μέσα στο μπουφάν μου, αλλά το πέταξα.
θα ήθελα να είμαι σε θέση να τα δοκιμάσω και να έχω τον έλεγχο.
φοβάμαι όμως πως δεν τον έχω.και το χειρότερο πως ποτέ δεν θα τον έχω.γιατί μόνο εγώ γνωρίζω σε ποιες καταστάσεις με οδήγησαν οι ουσίες.
για μένα είναι ένα πράγμα σαν να παίζεις με τη φωτιά.
δεν γνωρίζω την ηλικία σου και για μένα δεν παίζει ρόλο, αλλά αυτό που ίσως σου διαφεύγει είναι πως όσο δίκιο κι αν έχεις κατά τη γνώμη μου πάντα, μιλάς έξω από το χορό.
αν κάνω λάθος, διόρθωσε με.
Miας και ανεφερες τον Οδυσσεα θελω να προτεινω ανεπιφυλακτα ΣΕ ΟΛΟΥΣ ενα βιβλιο Υπεροχο που εχω διαβασει .Quote:
Originally posted by alexandros3
εδω ολοκληρος οδυσσεας ζητησε να τον δεσουνε στο καταρτι για να μην τον παρουνε οι σειρηνες δεν επιτρεπεται και σε μας λιγη αδυναμια;
(α εξαλλου εχω εδω και καιρο παψει να αξιολογω τον κοσμο ετσι δυνατος/αδυναμος)
Λεγετε: Η Μυστικη Οδυσσεια και ειναι απο την Ιουλια Πιτσουλη...
Αυτο το βιβλιο \"εξεταζει\" περιγραφει και αναλυει ολη μα ολη την οδυσεια λεξη λεξη μεσα απο την πλευρα της ψυχολογιας..
Παιδια οποιος το διαβασει θα δει ολοκληρη την Οδυσσεια απο μια εντελος αλλη ματια..
Θα δει τον εαυτο του σε καθε λεξη και καθε αναλυση που γινετε εξηγοντας την μεσα απο την ψυχολογια
Αξιζει...!!!
Θα σας αναφερω και για το καταρτι που δεθηκε ο οδυσσεας τι λεει μεσα στο βιβλιο μιας και το ανεφερε ο alexandros (και δεν δεθηκε στο καταρτι καθολου επειδη ητανε αδυναμος.....)
Το \"καταρτι\" ειναι οι βασεις .. η βαση που χτιζεις μεσα στην διαδικασια της απεξαρτησης η εχεις χτισει πλεον οταν οντως πια απεξαρτημενος και στηριζεσε τοσο καλα σε αυτες οπου καμια ουσια οποια και αν ειναι αυτη δεν μπορει πλεον να σε βαλει σε κανεναν πειρασαμο..........
Αυτο ειναι το καταρτι ειναι το ιδανικο σου Η ΒΑΣΗ ΣΟΥ \"δεσου\" γερα επανω του για να ξεφυγεις αλλα και να μην σε αγγιζουν πια οι \"σειρηνες\" του Πειρασμου...........!
Ο οδυσσεας ειχε στοχο καθαρο και σκοπο ξεκαθαρο.( να ξανα ξαναγυρισει στην ΖΩΗ του στην Ηθακη στην Γυναικα του)
....... Να κανει αυτο το ταξιδι και να το ολοκληρωσει!βγαινοντας απο αυτο ποιο Ζωντανος και ποιο ΣΟΦΟΣ ...
Το ειχε παρει αποφαση και δεν θα αφεινε κανενα \"εμποδιο\" στον δρομο του να του αλλαξει ουτε στοχο ουτε σκοπο ............
ΑΠοφαση ,Στοχος . Σκοπος ,Βασεις ,
Με μεγαλη εκτιμηση Θοδωρης
Ενδιαφέρον ακούγεται :)