Originally posted by streidi
Quote:
Originally posted by PETRAN
Λες ότι όλο αυτό άρχισε να βγαίνει με τον ψυχολόγο. Νομίζω πως το πιο πιθανό είναι ότι όλο αυτό το έχεις δημιουργήσει εσύ, δυστυχώς έτσι είναι. Αν διαβάσεις στο άρθρο που ποσταρα, η κοπέλα είχε ολόκληρη ολοζώντανη ανάμνηση (αυτές λέγονται μνήμες-αναλαμπές-\"flashback memories\") από τον πατέρα της να σκοτώνει την αδερφή της! Στηρίχτηκε ολόκληρη κατηγορία εναντίον του πατέρα πάνω σε αυτή την μνήμη που θα οδηγούσε σε θανατική ποινή! Τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Επειδή ή κοπέλα όντως δεν είχε καλές σχέσεις με τον πατέρα και δεν περνούσε καλά (και είχε άσχημη παιδική ηλικία μαζί του), άρχισε όλο και πιο πολύ να πιστεύει ότι κάτι είχε συμβεί στο παρελθόν με θήτη αυτόν. Γι αυτό τον λόγο οδηγήθηκε σε \"ψυχοθεραπεία\" στην οποία ο θεραπευτής της είπε το κλασικό \"μόνο αν αναδυθεί η μνήμη από το υποσυνείδητο θα υπάρχει θεραπεία\" (μέθοδος που αμφισβητείται χοντρά. Η \"υπνοθεραπεία\" ήταν ψέμα της κοπέλας τελικά.). Η Ψυχοθεραπεία και η θέληση της για θερπαεία-που κατευθύνονταν από τον ψυχολόγο που της έλεγε για αποωθημένες μνήμες- της έφερε δήθεν \"ολοζώντανες μνήμες της δολοφονίας της αδερφής της\" κάτι που επαναλήφθηκε και στο σπίτι της ενώ έκανε μπάνιο και σε διάφορες άλλες στιγμές. Τελικά αυτές οι \"ψευτο-μνήμες\" άρχισαν να επαναλαμβάνονται αλλά κάπως διαφορετικές κάθε φορά. Ήταν απλά \"όνειρα-φαντασιώσεις\" της κοπέλας που ήθελε να αποδώσει όλα τα κακά της ζωής της στον πατέρα της, σε μια και μοναδική τραυματική εστία, κάτι που κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα (γιατί αναγάγει όλα τα αρνητικά σε ένα και μόνο παράγοντα). Η αλήθεια δυστυχώς είναι πολύ πιο πολύπλοκη συνήθως.
Νομίζω πως θα κάνεις πολύ κακό στον εαυτό σου αν ακολουθήσεις αυτό το \"τριπάκι\" και θα μπλέξεις πολύ πιο πολύ τα πράγματα στο μυαλό σου χωρίς λόγο και αιτία. Αυτό που λες με τον σεξ και τον έρωτα πιστεύω ότι δεν έχει με τίποτα να κάνει με κάποια δήθεν απωθημένη μνήμη, αλλά με διάφορες ερμηνείες και εμπειρίες σου που είχες όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορες καταστάσεις. Αυτά πρέπει να δουλέψεις με τον ψυχολόγο και το πως σχετίζονται με την κατάσταση του τώρα ώστε να βελτιωθείς. Μην κυνηγάς φαντάσματα και ταλαιπωρείς το μυαλουδάκι σου τζάμπα γιατί στο τέλος όντως θα τραυματιστείς και από μαλακία συγνώμη κιόλας! Κανονικά η θεραπεία με τον ψυχολόγο αμέσως μέσα σε κάποιες συνεδρίες πρέπει να ανακουφίζει και να βελτιώνει τα πράγματα. Αν δεν γίνεται αυτό ψάξε γι άλλον. Μην βασανίζεσαι μόνη σου χωρίς λόγο. :)
Sepia η δική μου άποψη είναι να ΜΗΝ συζητάς μαζί μας για το αν νομίζουμε ότι συνέβη ή δε συνέβη το γεγονός και να μη δέχεσαι από κανέναν την άποψή του για το αν το θεωρεί πιθανό ή όχι, αν το πιστεύει ή όχι.
Διαφωνώ με τον Petran ότι δε σου συνέβη στ\'αλήθεια, (άσχετο με τη θετική εικόνα που έχω σχηματίσει για τον ίδιο βέβαια) αλλά αυτό δεν έχει σημασία, ούτε θέλω να επιχειρηματολογήσω γι\'αυτό. Ο καθένας εδώ μέσα αν τον ρωτήσεις θα έχει μια δική του άποψη και θεωρία για όλο αυτό και είναι λογικό, αλλά αυτό εσένα σε μπερδεύει χειρότερα και δεν σε βοηθάει.
Για συναισθήματα ναι, να συζητήσουμε, ιδέες για να νιώσεις καλύτερα ναι, αλλά το τι συνέβη και αν συνέβη και πώς συνέβη είναι εποικοδομητικό να το συζητήσεις μόνο με τον ψυχολόγο σου κατά τη γνώμη μου!