-
συνεχεια του προηγουμενου ποστ:
τα ξημερωματα δεν αντεξα, πηγα στο νοσοκομειο. η καρδια μου ειχε τρελαθει, εκανε συνεχως απανωτες εκτακτες ασταματητα. ηταν εκει 2 γιατροι και ενας νοσοκομος. αφου μου κανανε το πρωτο καρδιογραφημα, ο νοσοκομος μου συνεστησε να αυξησω τη δοση του ιντεραλ σε 3 ολοκληρα τη μερα, πρωι-μεσημερι-βραδι. και μου δωσανε ενα ακομα ιντεραλ ολοκληρο. μετα απο μιση ωρα οι συστολες σταματησανε και μου κανανε δευτερο καρδιογραφημα για επιβεβαιωση. η πιεση μου ηταν κανονικη. αυτο που με προβληματισε ηταν οτι οι γιατροι φαινοντουσαν ασχετοι και ο νοσοκομος ηταν αυτος που αποφασιζε τι θα μου πει κλπ. τελοσπαντων. μου ειπε ακομα οτι καλο ειναι να μην κανω γυμναστικη αυτη την περιοδο. καθως επισης οτι αν δω οτι πεφτουν οι σφυγμοι μου κατω απο 50, να μειωσω τη δοσολογια κατα μισο χαπι. τι να πω... τοσα πολλα χαπια επ\'αοριστον.. γιατι να τα τραβαω ολα αυτα? του ειπα και για το στομαχι και για την αισθηση φουσκωματος που εχω, μπως φταιει αυτο, λεει δυσκολο, αλλα αν επιμενουν εντονα τα συμπτωματα να κανω μια γαστροσκοπηση αν θελω.
σκεφτομαι επισης να παρω ενα τηλεφωνο τον ψυχιατρο/ψυχοθεραπευτη μου να τον ρωτησω μηπως μπορουμε να το αντιμετωπισουμε διαφορετικα. δεν ξερω αν θα βοηθουσαν τα αντικαταθλιπτικα, αλλα αν βοηθησουν, ισως προτιμω να τα παρω, παρα να παιρνω φαρμακα για την καρδια..
-
γυμναστικη γιατι σου ειπαν ναμην κανεις?
-
FILE GIWRGO STAY COOL...OLOI LIGO POLY TA PERASAME AYTA! KALA EKANES KAI PIGES STO NOSOKOMEI, ALLA APO TO FOVO SOU MEXRI NA PAREIS TIN APOFASI NA PAS KAI MEXRI POU PIGES KAI MEXRI NA DEIS OOOLA AFTA KAI KITAS KAI TO STOMAXI KAI TI EINAI AFTO KAI TI EINAI EKEINO SIGOURA DIMIOURGEIS ARRI8MIA,I EKTAKTES PIO POLY.STHN KATASTASH AFTH EPIDINONONTE OI EKTAKTES RE SY,AFTO MOU LEGANE K EMENA!
EMENA TO INDERAL MOU EIPAN NA TO APOFEYGW IDIKA TWRA ME TIS ZESTES GT DEN KANEI.RIXNEI POLY TON SGIGMO! KALITERA NA PERASOUN OI KAFSONES KAI META MOU EIPAN.
EPISIS KALO EINAI NA PERNW AN 8ELW KAPOIO ANXOLITIKO MOU EIPAN EINAI KALITERO,KAI O SINDIASMOS KAI TWN DIO AN I DOSI TOU INDERAL EINAI MIKRI DEN TREXEI KATI MOU EIPAN.KOITA KAI IREMISE,VGALE TO FOVO KAI TO ANXOS, KAI KOITA NA MIWSEIS TI DOSI TOU INDERAL TWRA ME TIS ZESTES KAI PERNE KAPIO ANXOLITIKO,ME TI SINESTISI GIATROU VEVEA.
OSO GIA TI GIMNASTIKI DEN EIPAME NA LIOSEIS....ENA TREKSIMATAKI LIGO NA TONONESE 3 FORES TIN EVDOMADA 8A DEIS 8A SE STRWSEI...!
KAI EMENA LIPOUN OI GIATROI MOU...KAI PIGA STO KENTRO YGIAS POU EXOUME ENAN POLI KALO GIATRO EKEI,MOU EIPE TI NA KANW.
PIGENE K ESY NA VOI8I8EIS APO ENAN PSIXOLOGO I PSIXIATRIO!
VASIKA POSO XRONWN EISAI? DEN EXW KITAKSEI TO ISTORIKO SOU,AN 8ES VEVEA MOU APANTAS! KAI STAY COOL!OLOI FOVOMASTE KAI TO PALEVOUME OSO MPOROUME,KANTO K ESY KAI KANE IPOMONI DE MPOREI NA FIGOUN OLA SE MIA MERA.EMENA PERASAN 7 MINES KAI EXOUN ELLATO8EI POLI OI EKTAKTES,XWRIS NA PERNW IDERAL KAI SKATA.MONO OTAN TO EIXA ANAGKI EPERNA! PERIMENOUME NEA SOU...
-
Demgal23 δεν ξερω, μου ειπε να μην κανω γυμναστικη καλυτερα αυτο το διαστημα που εχω πολλες εκτακτες.
επισης μου ειπε ρε παιδια οτι οι εκτακτες αν και ακινδυνες απο μονες τους, κρυβουν τον κινδυνο να εξελιχθουν σε μυοκαρδιοπαθεια, και γιαυτο πρεπει να κανω 1 υπερηχογραφημα το χρονο για να το προλαβω σε περιπτωση που παει να συμβει. ισχυει αυτο? με φοβισε ειναι η αληθεια..
Agia αυτα για το inderal που μου λες δεν τα ηξερα, αλλα τωρα δεν ξερω τι να κανω, να μην παρω τη δοσολογια που μου ειπαν? δεν εχω καποιο γιατρο να επισκευτω προς το παρον. θα δω μηπως βρω τον ψυχιατρο απο δευτερα. παντως πριν απο καμια ωρα και χωρις να εχω εκτακτες απο τη στιγμη που ξυπνησα, πηρα 1 ολοκληρο inderal.. και αμεσως μολις εφαγα κατι, το ενιωσα βαρυ στο στομαχι μου (ενω εφαγα λιγο) και με πιασανε παλι οι εκτακτες. δηλαδη δεν με βοηθησε ουτε το ολοκληρο χαπι! τι θα κανω, δεν ξερω τι αλλη επιλογη εχω! απλα να κανω υπομονη? ειναι τρομερη η αισθηση, δεν γινεται..
-
KOITA, TO IDERAL DEN EINAI SAN TO PAFSIPONO,POU TO PERNEIS EKEINI TIN WRA KAI STAMATANE OLA.XRIAZETE SYSTIMATIKI 8ERAPEIA PERIPOU ENA MINA,DIO?TREIS? OSO SOU EIPE O GIATROS SOU. 8A ARXIZEIS NA VLEPEIS APOTELESMATA SIGA SIGA KAI OXI ME TO POU TO PERNEIS. KATARXAS KANEIS VLAKIA POU TO PERNEIS OLOKLIRO META TON IPNO.SIKW,FAE KATI PIES KANENA XIMO KAI MPOREIS AS POUME NA PERNEIS MISO TO PRWI KAI MISO TO VRADI. I MPOREIS NA PERNEIS TO MISO TOU MISOU ANA TESERIS WRES.AFTO EIXA KANEI K EGW! RE SY SOU RIXNEI TO SFIGMO,MI PEZEIS ME AFTO TO XAPI.
O GIATROS SOU KINITO DEN EXEI NA TON PAREIS GIA MIA ERWTISI?
OSO G AFTO POU EIPES,AN PROKALEI STO MELON KARDIOPA8IA I KATI ALLO DEN TO KSERW,ALLA OUTE KAI TO NOMIZW!POIOS STO EIPE AFTO PALI...TI NA PW,ISOS G AFTO NA MAS EIPAN NA GIMNAZOMASTE LIGAKI? ALLA MPAAA....8A RWTISOUME TON DEMGAL23...POU APOTI VLEPW TA EXEI PSAKSEI OLA!!!:)
PES MOU LIGO POSO KAIRO PERNEIS IDERAL? GIA POSO KERO SOU EIPAN? KAI POSI DOSI?
EIPES DEN EXEIS PA8OLOGIKA EYRIMATA E?
-
APO OSO KSERW FILE GIWRGO SINI8WS OI MIOKARDIOPA8IES EINAI KRIWS KLIRONOMIKES. ALLES FORES DEN EINAI KAI DEN EXEI EKSAKRIVO8EI KAI I AKRIVIS ETIA, AFTO FENETE STON IPERIXO,POSO FISIOLOGIKO EINAI TO PAXOS TIS KARDIAS KAI TOU MUOKARDIOU K AN PAROUSIAZEI EPIPLOKES.
EFOSON EXEIS KANEI EKSETASEIS, EXEIS KANEI??? DEN 8IMAMAI! 8A SOU DEI O GIATROS SOU THN KARDIA SOU KAI 8A SOU PEI AN IPARXEI KAPIO PROVLIMA MIN ANISIXEIS,OLA FENONTE KAI 8A SE SIMVOULEPSEI. KALO EINAI NA KANEIS ENAN ELGXO MIA FORA TO XRONO! ALLA MIN AKOUS POLLA,AKOU TON GIATRO SOU!
-
Οι απλές μεμονωμένες έκτακτες συστολές που δεν συνδέονται με υπαρκτή καρδιοπάθεια, όπως αποδεικνύεται από την ενδελεχή μελέτη του εξεταζόμενου, είναι καλοήθεις. Είναι αυτές που κατά κανόνα δεν αισθάνεται καθόλου ο άνθρωπος ή εάν τις αισθάνεται, τις αισθάνεται σαν σκίρτημα ή έντονο κτύπημα της καρδιάς ή σαν διαλείψεις κατά την ψηλάφηση του σφυγμού. Αυτές δεν χρειάζονται καμία θεραπεία και σε αυτή την κατηγορία ανήκει η συντριπτική πλειονότητα (90%) των έκτακτων συστολών.
Οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν θανατηφόρες αρρυθμίες είναι η ύπαρξη ενεργούς στεφανιαίας νόσου, καρδιακής ανεπάρκειας, μυοκαρδίτιδας ή γενικότερα μυοκαρδιοπαθειών. Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος είναι η ύπαρξη στεφανιαίας νόσου με ρήξη (σπάσιμο) της μικρής αθηροσκληρωτικής πλάκας, μιας από αυτές που υπάρχουν στα τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών.
ΕΙΔΕΣ ΡΕ ΣΥ???? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΟΛΑ, ΚΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΘΑ ΠΑΜΕ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...ΚΙΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΦΤΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΥΥ ΓΕΡΟΙ...ΧΟΥΦΤΑΛΑ! ΧΑΧΑΧΑ
ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΚ?
-
ξεχασα να πω οτι ειμαι 26 χρονων
αυτο για τον κινδυνο εξελιξης σε μυοκαρδιοπαθεια, μου το ειπε ο γιατρος στο νοσοκομειο, η μαλλον ο νοσοκομος, μιας και αυτος ασχοληθηκε μαζι μου. ο γιατρος δεν εδειχνε να ξερει και πολλα επι του θεματος..
ο ιδιος ο νοσοκομος/γιατρος(δεν ξερω κι εγω τι ηταν, φορουσε μπλε στολη παντως, οχι ασπρη ποδια σαν τον αλλο), μου ειπε να παιρνω 3 ολοκληρα inderal τη μερα. και οτι τα 3 μισα που επαιρνα ως τοτε δεν αρκουσαν. κι εμενα μου φανηκαν πολλα 3 ολοκληρα, αλλα τι να κανω. εδω πηρα ολοκληρο σημερα και δεν μου εκανε τιποτα, αντιθετως μετα με επιασε η αρρυθμια... δεν ξερω τι να κανω μ ετη δοσολογια? ν αμην τον ακουσω? να τη μειωσω μονος μου? με ποια λογικη να τη μειωσω ομως, αφου και με ολοκληρο χαπι δεν περναει!
τα inderal δεν τα παιρνω καιρο. εχει τυχει να παρω στο παρελθον για να σταματησουν οι εκτακτες, και μισο χαπακι ηταν αρκετο. ειναι ομως εδω και καμια εβδομαδα που παιρνω καθημερινα σαν αντιμετωπιση των συμπτωματων. στην αρχη επαιρνα μισο πρωι και βραδι οταν αισθανομουν τις εκακτες για να σταματησουν. ακι ηταν αρκετο. τωρα ομως και τα ολοκληρα δεν κανουν τιποτα..
παθολογικα ευρηματα δεν ειχα και εχω κανει ολες τις εξετασεις. μονο το στομαχι δεν εχω ελεγξει και θα το κανω την τριτη, θα παω για μια γαστροσκοπηση.
οκ να δεχτω οτι ολα οφειλονται στο αγχος και οτι δεν θα παθω τιποτα... αυτη τη στιγμη ομως που εχοντας παρει ενα χαπι και δεν μπορω να παρω αλλο, τι ν ακανω που εχω ασταματητες εκτακτες? ειναι τρομακτικο! να κανω απλα υπομονη? να παω να κλειστω σε νοσοκομειο? τι? θα παρω ενα τηλ τον ψυχιατρο να ακουσω τη γνωμη του αλλα δε νομιζω να βοηθησει..
-
DIWRGO AFTOI ME THN MPLE STOLI OPWS LES EINAI IDIKEVOMENOI...DILADI ...AGGOURIA!!! MA8AINOUN AKOMA...KAI SOU KANOUN ENA SORO PRAGMATA GIA NA DWSOUN KALI ANAFORA GIA NA PAROUN KALI 8ESI....ASE RE,MAS DOULEVOUN. SE NOSOKOMEIO DOULEVA GIWRGO,KAI ASE TI EXW DEI ME TOUS ASXETOUS. LIPON AKOU TWRA...
KALITERA NA MIN AKOUSEIS TON VLAKA ME TI MPLE STOLI...NA PERNEIS IDERAL POU 8A MIWSOUN SIGA SIGA TIS EKTAKTES SISTOLES ALLA NA PERNEIS MISO TO PRWI KAI MISO TO VRADI.
OPWS SOU EIPA KAI PRIN TO IDERAL DEN EINAI DEPON,NA TO PIEIS NA PERASEI O PONOS. 8ELEI SISTIMATIKI 8ERAPEIA KAI APOTELESMATA 8A DEIS SIGA SIGA SE ENA MINA.
EFOSON DEN EINAI OI EKTAKTES PA8OLOGIKIS AITIAS,DEN XRIAZETE NA PERNEIS KAI 3 TI MERA...RE EIMASTE SOVAROI??? ELA PANAGIA MOU....OFILETE KA8ARA SE PSIXOGENES SIMPTWMA,EINAI NEYRWSIKIS AITIAS.MIN ANXONESE KAI XALARWSE LIGAKI FILE! OLA 8A PERASOUN SIGA SIGA ME IPOMONI!!!!!!!ARKEI NA VOI8AS K ESY TON EAFTO SOU.MI TO SKEFTESE SINEXEIA,TO KSERW EINAI TRAGIKO TO ES8IMA,ALLA IPOMONI!!!!!!!!
KANE TI 8ERAPEIA SWSTA,OPWS O GIATROS SOU SOU EIPE, KAI MI KANEIS TIPOTA ALLO....XALARWSE!
KAI STO NOSOKOMIO NA PAS RE SY TI 8A SOU KANOUN NOMIZEIS? AFOU DEN EXEIS KATI PA8OLOGIKO!POSES FORES TO EKANA K EGW APO TO FOVO MOU,DOULEVA KIOLAS MESA EKEI KAI ME EIXAN PAREI STO PSILO.MI KANEIS XAZA TWRA,LIPON...NA MILISEIS SE KAPOIO PSIXOLOGO I PSIXIATRO KAI ISOS NA XRIAZESE KAPOIO ANTIKATA8LIPTIKO I ANXOLITIKO G LIGO KAIRO PARA IDERAL!
VIAZESAI GIWRGO,KAI AFTO DE VOI8AEI...PERIPTWSEIS SAN AFTES 8ELOUN NA TO PAREIS APOFASI KAI NA KANEIS IPOMONI!!!
-
δηλαδη προτεινεις να παιρνω μονο μισο χαπι πρωι-βραδυ προς το παρον ακομα και αν δεν περναει? (θα ρωτησω και τον καρδιολογο μου που θα επιστρεψει απο δευτερα)
αλλα κυριως, προτεινεις να αγνοω τις συνεχεις εκτακτες που με πιανουν? ακομα κι οταν μιλαμε για δεκαδες σε μερικα λεπτα?(ειδικα χθες οταν πηγαινα στο νοσοκομειο χτυπουσε η καρδια τρελα σαν ξεκουρδιστη)
δηλαδη αυτη τη στιγμη που τις νιωθω καθε τοσο να λεω οτι οκ, δεν ειναι τιποτα? μα πως γινεται,αφου ειναι τοσες πολλες!
καταλαβαινω παντως τι θες να πεις, θα προσπαθησω να ηρεμισω, αλλα ειναι τοσο δυσκολο οταν αισθανεσαι ετσι.. παω να παρω τηλ τον ψυχιατρο..
-
GIWRGO ANXONESAI POLY KAI DINEIS SINEXEIA VASH! HREMISE LAGAKI...AKOMA KAI TWRA POU GRAFEIS GIAFTO SIGOURA SE ANXWNEI. POLLES FORES DEN TO KATALAVENEIS ALLA TO MIALO DOULEVEI KAI EINAI SE EKGRIGORSI GT PERNEI ERE8ISMATA OTI APILITE KAI SOU DIMIOURGEI KAI TAXIKARDIES KAI OLA.EINAI SAN AMYNA!
EGW SE MIA FASI,PIO PALIA DEN ANTEXA,EKLEGA OLI MERA...ALLA DE VOI8AEI AFTO! TO PIRA APOFASI,KAI EMA8A NA PERIMENW POLLES EKTAKTES MESA STI MERA! TRELENOMOUN,OLO STA EPIGONTA KAI KSANA KAI KSANA....E RE SY DE PIGENE ALLO,NA MOU LENE OLOI DEN EXEIS TIPOTA KAI TETOIA, AI TO KERATO MOU LEW PREPEI KATI NA KANW.AFOU DE VRIKE K O KARDIOLOGOS KATI, AI STHN EFXI LEW...APOFASISA NA PIGENW GIA TREKSIMO,NA KANW DIAFORA NA KSEXNIEMAI,...PA8ENA SINEXIA TETIA KAI ELEGA NA 8A MEINW TWRA EDW SA TO SKILI STO DROMO...XAXAXA PARTO KAI LIGO STHN PLAKA RE SY.
EXW DEI PERISTATIKA AN8RWPWN DE MPOREIS NA FANTASTEIS...KAI TOTE DEN EIXA STO MIALO MOU KAN OTI 8A PA8W KARDIA.
ARXISA NA FOVAMAI OTAN PA8ENA KRISEIS PANIKOU KAI KATI FTEROUGISMATA KAI APO TOTE TO EVALA STO MIALO MOU KAI KITA TWRA EIMAI EDW MESA OPWS ESY OPWS OLOI KAI PSAXNOMASTE AKOMA ENW MAS EIDAN GIATROI!!!
PANTWS GIA 3 IDERAL TI MERA?????.....RE 8A TRELA8OUME? PARE MISO KAI MISO! 8A SINEXISEIS NA EXEIS EKTAKTES RE SY GIWRGO,ENOEITE AFTO. SIGA SIGA 8A DEIS APOTELESMATA.MI KSANA PEIS OTI PIRA ALLA DEN EGINE KATI. KSEKOLA APO AFTO!DE GINETE!APLA 8A SE IREMISEI LIGAKI KAI 8A ARXISEI NA MIWSEI TIS EKTAKTES!!ALLA STADIAKA! KATALAVES???
-
γιωργαρε εγω θα ελεγα να παιρνεις το φαρμακο στην δοσολογια που σου δινει ο γιατρος..εμεις εδω ΔΕΝ ειμαστε γιατροι
παντως να σου πω κατι? φαινεσαι εντελως νικημενος απο την μαχη που δινεις
να σε ρωτησω κατι? ποιες ωρες την ημερα εισαι κατα κανονα χωρις εκτακτες συστολες για μεγαλο χρονικο διαστημα?
-
συνηθως το πρωι που ξυπναω ειμαι καλυτερα. λιγο μετα ομως αρχιζουν τα οργανα(και συγκεκριμενα τα ταμπουρλα)
θαναση ισως να εχεις και δικιο. ομως δινω μαχη απο τα 17 μου με διαφορες βλακειες, οπως κρισεις πανικου, εντονο αγχος, αποπροσωποποιηση κλπ. καποια στιγμη λυγιζεις...
πητα μισο χαπι προηγουμενως που ημουν εξω γιατι οι εκτακτες ειχαν στησει παλι χορο. γι αμι αωρα δεν εκανε τιποτα. μετα καθησα σε ενα παγκακι. μετρησα 13 εκτακτες σε ενα λεπτο! φαντασου σε μια ολοκληρη μερα... μετα απο λιγο υποχωρησαν.. τωρα δεν ξερω ποτε θα με ξαναπιασουν. ο Ψ δεν απαντα. απο δευτερα θα εχω νεα και αυτουνου
-
εχεις πιασει τον εαυτο σου οταν ασχολειται με κατι πχ ενα puzzle, η κατι που να απαιτει να αφιερωσες χρονο και να ακολουθησεις ενα οργανογραμμα πχ μοντελισμος...εχεις παρατηρησει εαν εχεις εκτακτες τοτε?
δοκιμασε το και θα δεις οτι, οταν παψει το μυαλο σου να ασχολειται με την καρδια, θα ελλατωθουν και οι εκτακτες
-
μακαρι, αλλα πραγματικα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο.