ναι φέρνουν μεγαλύτερο εθισμό.
Printable View
ναι φέρνουν μεγαλύτερο εθισμό.
Άρα η βάση σου είναι αυτή? Τα συναισθήματα αυτά? Αυτά σε ρίχνουν στον εθισμό? Απο αυτά προσπαθείς να ξεφύγεις, λες?
μα αυτά είναι αισθήματα που τα γεννάει ο αρχικός εθισμός.
π.χ Δευτέρα πρωί θα κολλήσω, δευτέρα βράδυ θα ταλαιπωρηθώ από ενοχές και άγχος για τον πρωινό εθισμό, ε...τη Τρίτη το πρωί θα εθιστώ πιο βαθιά και πάει έτσι μέχρι το Σ/Κ.
Το Σ/Κ ηρεμώ λίγο ανασυγκροτούμαι δίνω υποσχέσεις στον εαυτό μου, κάνω πλάνα, καταστρώνω λεπτομερές σχέδιο εργασιών της εβδομάδας και μετά πάλι τα ίδια.
Πρίν λοιπόν απο το θυμό και το άγχός είναι τα σχέδια που κάνεις το σκ και οι υποσχέσεις που αδυνατείς να κρατήσεις, ε?
Συγνώμη αν δεν καταλαβαίνω πολλές φορές τι μου λες. Πραγματικά προσπαθώ όμως.
ναι θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις.
1. Κυριακή βράδυ, είμαι ήρεμη αισιόδοξη, υπόσχομαι πως αύριο θα αλλάξω την καθημερινότητά μου.
2. Ξεκινάει η εβδομάδα, Δευτέρα πρωί στο γραφείο αρχίζει ο εθισμός και το να μην κάνω ουσιαστικά τίποτα. Δευτέρα βράδυ αρχίζουν οι ενοχές και ο θυμός με τον εαυτό μου.
3. Τρίτη μεγαλύτερος εθισμός. Τρίτη βράδυ μεγαλύτερες ενοχές και θυμός.
4. αυτό το σχήμα εθισμού - θυμού πάει μέχρι και την Παρασκευή.
5. Σάββατο απασχολούμαι κυρίως με πρακτικα θέματα του σπιτιού οπότε ξεχνιέμαι.
και ξαναγυρνάω στο σημείο (1) και όλη η εβδομάδά μου είναι από το βήμα (1)-(5) και πάλι από την αρχή
Όλος ο εθισμός δηλαδή περιστρέφεται γύρω απο την αλλαγή της καθημερινότητάς σου, έτσι δεν είναι? Και τον έλεγχο του εθισμού σου ίσως?Αυτό είναι το κέντρο?
ναι, το κέντρο των προβλημάτων μου, όπως το αντιλαμβάνομαι είναι ο εθισμός αυτός.
όταν μιλάω για αλλαγή καθημερινότητας, αναφέρομαι στον περιορισμό του εθισμού και στην όρεξη να κάνω και άλλα πράγματα. Αυτή την υπόσχεση δίνω στον εαυτό μου κάθε Κυριακή βράδυ.
χΡΙΣΤΙΝΙΟ...να σου προτεινω κατι???
...εγω νιωθω σαν να σου λειπει το κινητρο..ενασ σημαντικοσ λογοσ για να κανεισ κατι βρε παιδι μου..
ενασ καλοσ τροποσ για να νιωσεισ και ομορφα με τον εαυτο σου..και να νιωσεισ περιφανη..αλλα και να σου δωσει αναν σκοπο ενα κινητρο ειναι ο εθελοντισμοσ..
το εχω σκευτει παρα πολλεσ φωρεσ... αν ειχα ελευθερο χρονο..θα τον εδινα εκει...
συγκεκριμενα εγω θα προσπαθουσα να συνησφερω ειτε σε απορα ατομα..αστεγουσ..ειτε σε παιδακια που το εχουν αναγκη..
δεσ εδω..
http://www.sos-villages.gr/mom.htm
μια καλη ιδεα ειναι το να γινεισ ΜΑΜΑ χωριου ΣΟΣ.. μετα απο μια μικρη διαδικασια.. αναλαμβανεισ να πηγαινεισ συγκεκριμενεσ ωρεσ τησ εβδομαδασ..σε καποιο σπιτακι σαν μια δευτερη μαμα...σε παιδακια που σουν σε αυτα τα χωρια..
προσφερεισ αγαπη σε παιδακια που μπορει να μην εχουν νιωσει αγαπη ποτε..και προσφερεισ ηθικη ικανοποιηση στον εαυτο σου..
για σκεψου το..μηπωσ κατι τετοιο θα σε εκανε να ξεκολλησεισ?
υ.γ...καλα εεε σε ζηλευω για την δουλεια σου..:P ..εγω και οι μισοι Ελληνεσ...:):):)
δεν ξερω αν δεν θελετε η δεν μπορειτε να αποκτησετε παιδακι...αλλα κακα τα ψεμματα.. ειναι στην φυση τησ γυναικασ ειδικα να κανει παιδακια...ισωσ να χτυπησε λιγο το βιολογικο σου ρολοι και γι αυτο να μπλοκαρεσ ετσι...λεω τωρα..φυσικα μπορει να λεω και βλακειεσ..
Adzik, έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, αλλά το θέμα είναι πως αυτές οι 7 ώρες στο γραφείο λειτουργούν υπονομευτικά για οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή, αν δεν εξουδετερώσω αυτό που μου τρώει την ενέργεια, δεν θα έχω για να τη διοχετεύσω και κάπου αλλού.
Γι\' αυτό όμως δεν λέγεται και εθισμός? Επειδή έχεις χάσει τον έλεγχό του?
Θέλω τον έλεγχό μου πίσω!!!
οι φίλοι μου συνήθως με πειράζουν ότι είμαι control freak, τώρα γιατί το έπαθα αυτό?
Ίσως ακριβώς για αυτό. Ίσως ήταν ο μόνος τρόπος να αφήσεις λίγο τον έλεγχο. Ίσως αυτό να θέλει να σου πει ο εαυτός σου. Ίσως.
εισαι πολλα χρονια σε αυτη την δουλεια???
θα σου πω κατι..υπαρχουν ανθρωποι πχ ο αντρασ μου..που αν πληρωνετε καλα μπορει να μεινει σε μια δουλεια για παντα..
και ατομα σαν κι εμενα..που μετα απο 2-3 χρονια κουραζονται απο την δουλεια που κανουν..ειτε βαριουνται βρε παιδι μου..και θελουν να προχωρησουν σε κατι αλλο..σε κατι που θα τουσ μαθει κατι καινουριο...κλπ...
δεν ειναι κακο αυτο ..εξαλου ποιοσ μασ ειπε πωσ πρεπει να κανουμε μια δουλεια για παντα..
απο την στιγμη που μαλλον δεν σου αρεσει πια αυτη η δουλεια..ειναι δισκολο να βρεισ την ενεργεια που θελεισ..γιατι νιωθεισ να σου την ρουφαει κατι που δεν θελεισ...
ειναι πολυ δυσκολη μια μεταγραφη σε αλλο τμημα?? ..
επεισεισ να ξερεισ πωσ συχνα τρωγοντασ ερχεται η ορεξη... κανονησε αυτο το ταξιδι...αυτο το θεατρο..και πηγαινε με το ζορι..ισωωσ περασεισ υπεροχα και την επομενη φωρα να νιωσεισ πιο ευχαριστα το να ξαναβγεισ..
κανε πραγματα που σου αρεσουν τισ λιγεσ ωρεσ στο σπιτι...
για πεσ μασ τι σου αρεσει να κανεισ???αληθεια ομωσ..πχ να ζωγραφιζεισ? να κανεισ εξτρυμ σπορτσ?..να ταξυδευεισ?..να βγαζεισ φωτογραφιεσ?...να κολυμπασ?...τι σε σαγηνευει?..πχ ο τροποσ που γινεται το τυρι? το κρασι?..λεω τωρα..ιδεεσ ...σιγουρα υπαρχουν πραγματα που σε να κανουν να νιωθεισ ομορφα η μαλλον υπεροχα..θυμησου παλιοτερα τι λατρευεσ?και ξανα φερε το στην ζωη σου...
επισεισ φτιαξε την διατροφη σου..γιατι και αυτο παιζει ρολο στην ενεργεια μασ..!!!!!!
ισωσ εχεισ πιεστει τοοσα χρονια στο να εισαι σωστη και προγραμματισμενη που να κουραστηκε το κορμι και το μυαλο σου και να σου λεει....χαλααααρωσε...και απολαυσε το....κουλ...
ειναι ωραια να ημαστε αυθορμητοι....καλοσ ο ελεγχοσ..αλλα παν μετρον αριστον βρε κοριτσαρα μου..