Quote:
Originally posted by vince
Γειά σας κι απο μένα,
Πάνε 3 χρόνια απο τη πρωτη ψυχωτική μου εμπειρία και πλέον βρήκα το θάρρος να γράψω σε κάποιο φόρουμ. Νομίζω πως είμαστε πολύ παρεξηγημένοι εμείς με σχ.
Προτού ασθενήσω, κατάφερα να σπουδάσω στο εξωτερικό και να πάρω μεταπτυχιακό με ικανοποιητικές αποδόσεις (κάτι για το οποίο χαίρομαι ιδιαίτερα). Μετά το στρατό και στην αρχή της επαγγελματικής μου πορείας ο κόσμος μου κατέρευσε. Άρχισα να πιστεύω πως μου έχουν κάνει μάγια και οτι ο διάβολος ήρθε να πάρει τη ψυχή μου. Όσο ανόητα και αν ακούγονται αυτα για μένα ήτανε τότε η φρικτή πραγματικότητα. Αφού πήγα σε ψυχίατρο, άρχισα να παίρνω φάρμακα (Risperdal). Για 9 μήνες περίπου λειτουργούσα κάπως καλύτερα αλλα συνεχίζοντας να έχω αμφιβολίες για το τί πραγματικά έχω. Τότε σταματάω απο μόνος μου τη φαρμακευτική αγωγή και περνάω ξανά απο τη πόρτα της παράνοιας. Ξανάρχισα το φάρμακο και μετά απο 3-4 εβδομάδες κατάλαβα οτι ήμουνα τρελος. Αυτή η αποδοχή ήταν για μένα τοσο πικρή που έπεσα σε βαριά κατάθλιψη. Ήθελα να αυτοκτονήσω και ντρεπόμουνα αφάνταστα για τον εαυτό μου. Παρόλα αυτά είχα την ελπίδα πως θα μπορέσω να ζήσω μια ευτυχισμένη ζωή...
Τώρα πλέον θεωρώ πως έχω βελτιωθεί αρκετα και προσεύχομαι συνεχώς να μην υποτροπιάσω ξανα. 2 χρόνια τώρα δεν έχω χάσει ούτε μια φορά τη δόση μου. Έχω το δικαίωμα να ζήσω και εγώ σαν ενας φυσιολογικός άνθρωπος. Έχω συγχωρέσει όλους αυτούς που μου φερθήκανε άσχημα στο παρελθόν. Ευχομαι να εξαφανιστεί αυτή η ασθένεια στο κοντινό μέλον και λυπάμαι για όλους τους συνανθρώπους μου που έχουνε πέσει θύματα κακοποίησης λόγω της αρρώστιας τους.
Αυτό με το ότι κατάλαβες ότι ήσουνα τρελός μου φάνηκε κάπως χιουμοριστικό.Λοιπόν να σου πω.Μερικές φορές όταν σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω χωρίς χάπια και ότι είμαι καταδικασμένη σε ισόβιο χαπάκωμα πέφτω σε τρελή κατάθλιψη και ούτε μια κούτα αντικαταθλιπτικά δε με σώζουν.Θέλω να πω ότι εκτός από την κατάθλιψη που έχεις το βάρος της ασθένειάς σου σε επιβαρύνει περισσότερο.Εκτός αυτού με τα χάπια η λειτουργικότητά σου,η ενέργειά σου μειώνεται σημαντικά και αυξάνεται ο ύπνος σου και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχα φίλους στενούς και διαρκείας και πιστεύω ότι ένας λόγος ήταν ο τρόπος ζωής μου με το χάπι.Όταν σε μαστουρώνει και σε εξαντλείει δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα εκτός από το να πέσεις να κοιμηθείς.Πήγαινα σε συζητήσεις και πολλές φορές μετά βίας άνοιγα το στόμα μου.Μου μιλούσαν και προσπαθούσα να είμαι σε εγρήγορση συνεχεια για να μην με πάρει ο ύπνος.Μετά από κάποια χρόνια φαρμακοληψίας είμαι καλύτερα ακόμα και αν δεν παίρνω τακτικά το χάπι.Η κατάθλιψη δεν έχει φύγει εντελώς.Με πιάνει αρκετές φορές αλλά τουλάχιστον σηκώνομαι και κάνω μια δουλειά βρε αδερφέ και αισθάνομαι άνθρωπος.Ξέρεις τι σημαίνει κορίτσι στα 21 του και από τα 17 του να χαπακώνεται και να την βλέπει ο ήλιος από το απόγευμα και μετά;Αυτό δεν δημιουργεί κατάθλιψη;Στις αρχές ξάπλωνα να κοιμηθώ και τρανταζόμουν ολόκληρη.Σκεφτόμουν πως ήμουν πριν \"αρρωστήσω\" και πάθαινα σοκ.Ακόμα και τώρα παθαίνω που σε τόσο μικρή ηλικία χρειάζομαι να τη βγάζω με χάπια.Δηλαδή τι μου μέλλει μετά να πάθω;Καλό είναι να διώχνεις όσο μπορείς αυτές τις σκέψεις απ\'το μυαλό σου.Στυλ είμαι τρελός θέλω να πεθάνω.Σκέψου ότι είναι μόνο το μυαλό κι όχι το σώμα ασθενές.Δεν έχεις έναν καρκίνο για παράδειγμα να βουλιάζεις στην χημειοθεραπεία,το αβέβαιο μέλλον και την κατάθλιψη.Και τότε θα πεις είμαι σε καλύτερη θέση και μπορώ να ζήσω....