-
Παιδια, αυτο εχω σκοπο να κανω. Σιγουρα θα επισκεφθω καποιον ειδικο, ισως και απο τον ιδιο χωρο που ειναι ο αντρας μου ωστε να εχει μια συνολικη εικονα του τι ακριβως συμβαινει. Βρισκομαι σε επαφη με την ψυχιατρο που τον παρακολουθει και θα ζητησω να με βοηθηχει ή αν δεν μπορει η ιδια να με παραπεμψει σε καποιον για να πανε ολα καλα, γιατι επεται και λοχεια και δε με παιρνει για αλλα ρισκα με την ψυχολογια μου. Οι συμβουλες σας ειναι σωστες, πολυ σωστες και με βοηθανε κυριως επειδη φευγουν οι παραλογες ενοχες που καπου καπου με πιανουν, οτι δηλαδη μηπως δεν εκανα κατι αρκετο για εκεινον ή μηπως με τη συμπεριφορα μου επιδεινωσα την κατασταση του. Αλλα μαλλον εχετε δικιο. Καπου καπου χρειαζεται ενας γερος πατος για να ξυπνησει κανεις και να καταλαβει τα λαθη του. Ευτυχως που συνερχομαι σιγα σιγα απο κατι τετοιες αρρωστημενες σκεψεις. Εχω πολλα να κανω για μενα και το παιδι και θελω να παραμεινω αισιοδοξη κι ενθουσιωδης, οπως αλλωστε ειναι η φυση μου. Θα ενημερωνω με νεα αλλα να ξερετε με βοηθαει πολυ η συμπαρσταση σας. Πραγματικα παρα πολυ.
-
οι γιατροί έχουν κάνει διάγνωση τελικά?
από τί ακιβώς πάσχει?
-
Προς το παρον περιμενουν να δρασουν τα φαρμακα και να περασει η επηρεια των ναρκωτικων. Θα ερθουν λεει και σε συνεννοηση με τους προηγουμενους γιατρους για να δουν τι συμβαινει. Εν τω μεταξυ ομως εγω ακουω ο,τι να \'ναι απ\' αυτον. Τωρα θελει να παρουμε διαζυγιο (γιατι εγω λεει το ζητησα ενω αυτος το ζητησε πρωτος σε εναν καυγα μας) και το παιδι να παρει το δικο μου επιθετο για ψυχολογικους λογους, ενω τα επομενα παιδια που θα κανουμε αν ειναι αγορια θα παρουν το δικο του επιθετο και μετα μου στελνει μηνυμα και θελει να μαθει πώς αισθανομαι ψυχολογικα. Πριν μου ελεγε οτι θα ηταν πολυ ευκολο γι\' αυτον να παρει την επιμελεια του παιδιου αλλα δε θα το κανει και γενικα αλλα λεει η γιαγια μου αλλα ακουν τ\' αυτια μου. Μερικες φορες νομιζω οτι το κανει επιτηδες για να μου σπασει τελειως τα νευρα. Ειλικρινα δεν ξερω τι να του πω, τι να του απαντησω που ειλικρινα μου \'ρχεται να μην ξανασηκωσω το τηλεφωνο μερικες φορες και να ησυχασει το κεφαλι μου. Τι μιλαει τωρα, η κοκα, το χασισι, το αλκοολ, τα φαρμακα ή το κεφαλι του δεν ξερω και δεν ξερω αν ξερουν και οι γιατροι κει ποτε περιμενουν να δουν τι συμβαινει με αυτον τον ανθρωπο. Και ρωταω απο την εμπειρια σας εδω στο forum ποσος καιρος χρειαζεται κατα μεσο ορο για να ερθει ενας ανθρωπος στα λογικα του σε τετοιες περιπτωσεις και να εχει πληρη συνειδηση του τι ξεφουρνιζει το στομα του και τι κανει στους αλλους.
-
Τωρα ποια δεν ειναι ευκολο να κανω πισω.θα περιμενω να δω πως θα παει.δεν του εχω υποσχεθει τιποτα.απλα αν φυγω τωρα θα τοθ κανει κακο,και βρισκεται σε πολυ καλυτερη κατασταση.βαση γιατρων πρωτα παντα και μετα πως τον βλεπω εγω.ξερει πολυ καλα πως περιμενω να δω πρωτα.ΠΡΑΞΕΙΣ.τουλαχιστον ξερει τι του συμβαινει.να ξερεις πως η χρηση ουσιων δυσκολευει πολυ τουσ γιατρους για να βγαλουν πορισμα της καταστασης του.πρεπει να περιμενουν να καθαρισει ο οργανισμος του πρωτα εντελως.του φιλου μου απο τη χρηση αλκοολ κ χασις του πηρε περιπου 15 μερες.σε περιπτωσεις οπως του συζηγου σου μαλλον θα παρει περισοτερο.να εχεις παντως υπ οπσιν σου πως η χρηση μπορει να ειναι συμπτωμα.να εχει δηλ καποια διαταραχη η οποια τον ωθει στις καταχρησεις.η και το αντιθετο βεβαια...οι καταχρησεις να του εχουν δημιουργησει ολα αυτα με τον καιρο.δεν ειναι ολα για ολουσ οπως και καποιος αλλος ειπε πολυ σοφα εδω και το κλεβω κ εγω με τη σειρα μου.οι γιατροι θα σου λυσουν σιγα σιγα καθε απορια.οσο για το ποσος χρονος χρειαζεται, μαλλον κανεις δεν θα μπορεσει να σου δωσει ακριβη απαντηση.εχει να κανει με πολλους παραγοντες.αναλογα τον οργανισμο, τον ανθρωπο,τον χαρακτηρα του...συν τη διαγνωση.χερω πως ειναι να ελπιζεις.σε νιωθω.δεν ξερω αν νιωθεις ποσο θες να το παλεψεις ακομη αλλα μη ξεχνας πως απο εδω και περα δεν θα εισαι μονη σου.οφειλεις να προστατεψεις το μικρο πλασματακι που ερχεται στον κοσμο.κρατα δυναμεις κ κουραγιο για αυτο.και παλι, να ΣΕ προσεχεις.μη το ξεχνας.
-
βρε βερονίκη, συγγνώμη κιόλας αλλά πώς του δίνουν φάρμακα αν δεν γνωρίζουν τί έχει?
μου φαίνεται λίγο παράξενο.
-
Icare να \'σαι καλα, καλα κουραγια. Arktos ελα εσυ να μου πεις τι κανουν. Μαλλον του δινουν ο,τι και οι προηγουμενοι γιατροι κατ\' αρχην και ισως για να ηρεμησει απο την καταχρηση γιατι ηταν σε εξαλη κατασταση. Τι να πω! Θα μιλησω αυριο να δω τι γινεται ακριβως.
-
ρώτησε τους και τί φάρμακα ακριβώς του δίνουν.
-
Λοιπον μιλησα με τη γιατρο του και μου ειπε οτι προς το παρον του δινουν alloperidin και stedon για να δουνε πώς θα αντιδρασει ο οργανισμος του σε αυτα και κατα τ\'αλλα περιμενουν να καθαρισει ο οργανισμος του απο τις ουσιες για να δουν τη συμπεριφορα του. Ειναι πολυ νωρις για να βγαλουν συμπερασμα για το τι του συμβαινει ακριβως, συμφωνει ομως οτι χρειαζεται απεξαρτηση κα ψυχοθεραπεια αυτα ομως για αργοτερα. Δεν μπορουν ομως απο την στιγμη που θα βελτιωθει να κανουν τιποτα περισσοτερο απο το να του δωσουν φαρμακα και καποια καθοδηγηση μετα για το τι πρεπει να κανει, δηλαδη αν αυτος δεν τ\' ακολουθησει δεν μπορουν να κανουν τιποτα. Απο εκει και περα μου ειπε οτι παντα θα υπαρχει η περιπτωση να ξανακυλισει, αλλα αν τον αγαπαω ισως το ρισκαρω. Της ειπα οτι αφενος ειναι πολυ νωρις για να αποφασισω τι θα κανω, αφετερου προτιμω να τα θαψω τα συναισθηματα μου παρα να ρισκαρω την ψυχικη ηρεμια τη δικη μου και του παιδιου μου. Θα πρεπει να αναγνωρισει το λαθος του και να προσπαθησει πολυ γι\' αυτο. Τον αγαπαω πολυ και θελω να ειναι καλα, αλλα δεν το βλεπω να ειμαστε μαζι οπως παλια. Πολυ δυσκολο εχω αρχισει να το βλεπω. Εν τω μεταξυ εχει την εντυπωση οτι θα βγει αυριο και κανονιζει και ραντεβου για διαφορες δουλειες, ενω στο νοσοκομειο του λενε προς το παρον οτι ειναι εκει για λιγες μερες να ξεκουραστει και τον αφηνουν μονο στο προαυλιο για μια ωρα την ημερα. Νομιζει ακομα οτι πηγε εκει για να βρει οικογενειακο συμβουλο για τα προβληματα των γονιων μου με αυτον και με μενα και οτι τον κρατησαν σα ναρκομανη. Δεν εχει συνειδητοποιησει ακομα γιατι ειναι πραγματικα εκει μεσα. Η γιατρος μου ειπε να μην του λεω τιποτα οταν με παιρνει τηλεφωνο παρα μονο οτι με απασχολει το παιδι και η εγκυμοσυνη και σχετικη οδηγια θα δωσει και σ\' εκεινον για να μη με πρηζει με ο,τι του κατεβει στο κεφαλι. Τελοσπαντων θα δουμε πώς θα παει. Σιγουρα παντως εγω αισθανομαι αρκετα πιο ηρεμη και πιστευω οτι αυτο ειναι το πιο σημαντικο στην παρουσα φαση. Θα ενημερωνω.
-
Η ηρεμια δεν ηταν δυστυχως να κρατησει για πολυ. Οι σκεψεις του ειναι ακριβως οι ιδιες με αυτες που ειχε πριν μπει στο νοσοκομειο. Σημερα μου ειπε οτι μολις βγει θα ερθει να μεινει σπιτι και οτι αν τολμησω να του πω να φυγει θα κανει μηνυση, θα φερει εισαγγελεα να παει τη μανα μου για ακουσια νοσηλεια, επειδη το σπιτι που μενουμε ειναι στο ονομα της οποτε εχει το δικαιωμα αν θελει να τον πεταξει εξω, οτι θα βαλει 30 τσετσενους δεν ξερω τι να κανουν και αλλα πολλα. Το χειροτερο ομως ειναι οτι η γιατρος που τον παρακολουθει μου ειπε οτι αν αυριο θελησει να βγει μπορει να το κανει, ακομα κι αν ο γιατρος συστησει κι αλλη νοσηλεια κι οτι μονο με εισαγγελικη παρεμβαση μπορει να μεινει μεσα. Ο αδερφος του θα παει να ζητησει αποψε κιολας την εισαγγελικη κι εγω απο τη μερια μου θα παρω ασφαλιστικα μετρα γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα. Μπορει να πει οτι θα μεινει στο νοσοκομειο για λιγες μερες με τη θεληση του και μετα να θελει να φυγει και να τον δω φαντη μπαστουνη μπροστα μου. Φοβαμαι παρα πολυ και για μενα και για το παιδι και για τους γονεις μου και κυριως για τη μανα μου που την εχει αχτι γιατι αυτη πιστευει οτι τα εχει κανει ολα και δεν αναγνωριζει κανενα απο τα λαθη του. Σημερα ειπε οτι μας παρακολουθουν και οτι αυτος γουσταρει να διολισθαινει και να πινει και να γινεται κωλος αμα γουσταρει απλα θα το κανει σε προστατευμενο μερος που να μην κινδυνευει απο αποψη οδηγησης και να μην του στοιχιζει οικονομικα. Ειλικρινα δε βλεπω καμια ελπιδα. Μολις βγει θα παει να πιει ειμαι σιγουρη και στην τελικη δεν ειμαι πια υποχρεωμενη να υφισταμαι τα δικα του λαθη. Δε φανταζομουνα ποτε οτι τα πραγματα θα εφταναν μεχρι εδω.
-
Πρεπει να κανετε την εισαγγελικη, και χωρις καμια τυψη.για το καλο ολων σας.χρειαζεται πολυ χρονο απο οτι φαινεται, αφου ακομα δεν εχει συνηδητοποιησει ουτε στο ελαχιστο τι του συμβαινει.ξερεις ασχετα με ολα, ειναι κ θεμα χαρακτηρα.εμενα βρισκεται σε καλο δρομο.κανει οτι πουν οι γιατροι.βεβαια τη φοβια οτι καποιος θελει να μας κανει κακο ακομα την εχει.απλα οχι τοσο εντονα.αληθεια ποσα χρονια ειστε μαζι?σου ειχε δωσει ποτε κανενα σημαδι που τοτε μπορει να μη σε παραξενεψε, αλλα τωρα μπορει να σου λεει κατι?πριν παντρευτειτε?
-
Ναι. εκ των υστερων κατανοω οτι υπηρχαν πολλα προβληματα τα οποια ομως λογω απειριας και ενθουσιασμου και πιστης σε αυτα που μου ελεγε τα θεωρουσα μεν σημαντικα αλλα οτι παλευονται και οτι εχει τη δυναμη να τα αντιμετωπισει. Το θεμα ομως της κοκας δεν το φανταζομουνα ποτε μα ποτε. Εκ των υστερων θυμαμαι πολλες φορες συμπεριφορες που να παραπεμπουν σε καποια τετοια χρηση. Απο την αλλη ειδα οτι υπηρξε σημαντικη βελτιωση για καποιο μεγαλο χρονικο διαστημα. Οι γονεις μου παροτι ειχαν δει καποια σκηνικα τον δεχτηκαν και μαλιστα με αγαπη, αλλα μετα απο καποιο καιρο αρχισαν καποια πραγματα να τους κανουν εντυπωση. Παντως ηταν διακριτικοι και τον συμβουλεψανε τι ειναι το σωστο να κανει αλλα δεν τους ακουσε. Ειμαστε 5 χρονια μαζι και παντρεμενοι ειμαστε 1.5 χρονο. Ειναι τζορας ειναι η αληθεια και αυτο θα του στοιχισει πολυ χρονο απ\' ο,τι φαινεται και αλλα πολλα κι ευχομαι να μην ειμαστε μια ζωη στα δικαστηρια, αλλα να ληξει η ολη ιστορια ηρεμα και ειρηνικα γιατι δεν αντεχω αλλο, απλα ετσι. Η γιατρος ειπε χαρακτηριστικα οτι αυτος ο ανθρωπος θελει φτιαξιμο απο την αρχη.
-
Ετσι γινεται παντα.ανθρωποι ειμαστε και πιστευουμε παντα το καλυτερο.ακομα και αν καποια πραγματα μας φωναζουν, εμεις παντα ελπιζουμε.ειναι στη φυση μας.και εγω εβλεπα καποια πραγμτα και οσο να μη θελω να το παραδεχτω μερικες φορες, η αληθεια ειναι πως εθελοτυφλουσα.και φτασαμε εδω που φτασαμε.η αληθεια ειναι πως δεν ξερω πως αν λειτουργουσα αλλιως, αν θα αλλαζε κατι...αλλα μαλλον οχι.καποια πραγματα πρεπει να συμβαινουν.ισως μας χρειαζεται να πιανουμε πατο καμια φορα, για να αρχισουμε παλι να ανεβαινουμε....ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να σου πανε ολα καλα και να βρεις την ηρεμια που τοσο αναζητας...
-
Κι εγω το ευχομαι για ολους μας, γιατι τα \'χω παιξει ειλικρινα. Θελω να φυγω μακρια καπου να μη με βρισκει να ησυχασω. Να μεγαλωσει αυτο το παιδι με ησυχια οπως του αξιζει και οχι με αρρωστες καταστασεις.
-
Χαιρομαι που εσυ ακουγεσαι πιο συνηδητοποιημενη πλεον....φαινεσαι να αρχιζεις να δεχεσαι την κατασταση..και ειναι πολυ καλο βημα για εσενα τουλαχιστον...
-
να ρωτησω κατι ασχετο?
ο φιλος σου μπορει να βγει αν το θελει επειδη μπηκε εκουσια?
δλδ ακουσια νοσηλεια ειναι μονο με εισαγγελικη, η γινεται κ χωρις εισαγγελικη?