...χμμμμ...εμένα μου έλλειψαν τα τρολ...βασικά είχα καιρό να διαβάσω, "μαλλον έχεις πάρει τα χάπια σου και λες τέτοια"....αχ τι μου θύμισε!!
Εκείνο το αγόρι απ τη γαλλία που έφαγε μπαν και κλωτσοπατινάδα που ακόμη πρέπει να τη σκέφτεται......:ρ
Printable View
...χμμμμ...εμένα μου έλλειψαν τα τρολ...βασικά είχα καιρό να διαβάσω, "μαλλον έχεις πάρει τα χάπια σου και λες τέτοια"....αχ τι μου θύμισε!!
Εκείνο το αγόρι απ τη γαλλία που έφαγε μπαν και κλωτσοπατινάδα που ακόμη πρέπει να τη σκέφτεται......:ρ
fackatos παλι για το θεμα περι αρρωστιας λες ενω κ παλι δε μπηκα σε αυτη την αντιπαραθεση.
Αγνοεις ενα πολυ βασικο κομματι, γενετικους/βιολογικους παραγοντες. Πως μιλας για ''αποφαση καποιου να εχει καταθλιψη'' οταν εμπλεκονται τετοιοι παραγοντες στη δημιουργια της καταθλιψης? Και ξαναλεω δε μιλαμε για καταθλιψη που οφειλεται σε συγκεκριμενο γεγονος μονο, αλλα για γενικοτερη ταση.
φακατος
+ να συμπληρωσω πανω στην ιδεα της ροκ, ποσο ελευθερη κ συγκροτημενη ειναι η επιλογη καποιου να αυτοκτονησει, οταν συνηθως αυτη την αποφαση την παιρνει ενω ειναι κυριευμενος απο πολυ εντονα αρνητικα συναισθηματα, πχ απογοητευσης, απελπισιας? πραγματι, κανεις δεν του βαζει το πιστολι στον κροταφο να αυτοκτονησει, μηπως ομως στο ψυχολογικο επιπεδο δεν ειναι τοσο ελευθερος οσο μπορει να φαινεται στα ματια ενος εξωτερικου παρατηρητη κ μηπως στο ψυχ επιπεδο δε διαθετει τοση ελευθερια οσο ισχυριζεσαι? [οντας δεσμιος εντονων ψυχικων συγκρουσεων]
Πρώτον. Δεν υπάρχει καμία έρευνα που έχει βγάλει συμπέρασμα πως υπάρχει "γονίδιο κατάθλιψης" ή "γονίδια" και κάποιος έχει κατάθλιψη λόγο οικογενειακής ιστορίας. Αυτό που παραδέχεται μάλλον δέχεται πιο σωστά η επιστήμη είναι το ενδεχόμενο/πιθανότητα ένα μέλος της οικογένειας να έχει κατάθλιψη λόγο οικογενειακής προϊστορίας συγκριτικά με ένα μέλος που η οικογενειακή του προϊστορία. Είναι σπάνιο/εξαίρεση και για να αποδειχτεί καλά λολ άστο.
Δεύτερον. Το ίδιο ισχύει με τους βιολογικούς παράγοντες και πολύ απλά για αυτό κάποια φάρμακα με την αύξηση αμινοξέων είναι αποτελεσματικά ή εξαιτίας του "placebo" [εάν τα πάρω αυτά τα φάρμακα θα γίνω καλά". Άλλο συσχετισμός και άλλο αιτιολογία.
Οι μόνες μορφές κατάθλιψης που πιθανόν να έχουνε γεννητική/βιολογική βάση, είναι η μανιοκατάθλιψη και η διπολική διαταραχή. Δηλαδή πάλι κάτι σπάνιο/εξαίρεση.
Δεν αγνόησα κανέναν παράγοντα παρά μόνο τον παράγοντα που αποτελεί κάτι σπάνιο/εξαίρεση και όχι τους γενικούς παράγοντες της κατάθλιψης επειδή πολύ απλά η κατάθλιψή επιστημονικά είναι μία νοηματική κατάσταση και με βάση αυτόν τον γνώμονα αρχίζει η διάγνωση.
Η αυτοκτονία δεν κάνει διακρίσεις. Υπάρχουνε άνθρωποι πλούσιοι που αυτοκτόνησαν, δηλαδή άνθρωποι ελεύθεροι οικονομικά. Υπάρχουνε πολλά με παιδιά στην Ελλάδα με αυτά τα αισθήματα αλλά δεν αυτοκτονούνε όλοι. Υπάρχουνε τόσοι άνθρωποι με 12332439434394 προβλήματα αλλά και πάλι δεν αυτοκτονούνε. Το πόσο αφήνεις να σε επηρεάσουνε κάποια πράγματα στην ζωή σου εξαρτάται κυριολεκτικά από εσένα. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν που αυτοκτόνησε και ούτε τον θεωρώ δειλό γιατί θέλει πολύ θάρρος να σβήσεις την ζωή σου.
Το περιβάλλον και αυτά που σκέφτεσαι σίγουρα έχουνε ένα μικρό/μεγάλο μερίδιο για την απόφαση σου αυτά αλλά εσύ είσαι ο πρώτος και ο τελευταίος αποδέκτης και κριτής [πόσο τα αφήνεις να σε επηρεάσουνε] αυτών τον δύο. Όπως με τις κακές συνήθειες.
Η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά όλοι έχουμε την ίδια ελευθερία στο να αποφασίσουμε για το εάν θέλουμε να ζήσουμε ή όχι.
Η λέξη σεβασμός μου λέει το εξής:
Για να υπάρχει σεβασμός και όχι υποκρισία, πρέπει και οι δύο απόψεις να έχουνε ισχυρά και αξιόπιστα επιχειρήματα και στοιχεία. Όταν μία πλευρά υστερεί σε ένα από τα δύο, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με σεβασμό, αλλά με έλλειψη γνώσεων/στοιχείων/επιχειρημάτων της πλευράς αυτής.
Και επίσης σέβομαι το γεγονός πως έχει το δικαίωμα να έχει αυτήν την φαντασίωση.
Στασου γιατι νομιζω μπερδευτηκαν τα πραγματα. Δε μιλησα για γονιδιο καταθλιψης αλλα για προδιαθεση.
Διπολικη και μανιοκαταθλιψη ειναι το ιδιο πραγμα.
Οπως λες οτι δεν ειναι σαφη τα αιτια της καταθλιψης, το ιδιο ισχυει και για τη μανιοκαταθλιψη, ακομα και για τον καρκινο που προανεφερες. Για ολα αυτα υπαρχουν καποιες ενδειξεις, καποιοι παραγοντες που συντελουν στην εμφανιση τους και οχι μια και ξεκαθαρη αιτια.
Τα αντικαταθλιπτικα δεν ειναι placebo, εχουν παρενεργειες και δραση. Δεν ξερω πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα.
Η κληρονομικοτητα, ναι παιζει ισως μεγαλο ρολο στη μανιοκαταθλιψη, και οι βιολογικοι παραγοντες ομως κατα περιπτωση μπορουν να παιξουν μεγαλο ρολο στην εμφανιση καταθλιψης. Η καταθλιψη που προκυπτει απο το χαμο ενος αγαπημενου προσωπου για παραδειγμα, ειναι κατι που αυτος που το νιωθει μπορει να μην το ενιωθε σε αλλη περιπτωση.
Η καταθλιψη που νιωθει καποιος και δε δικαιολογειται επαρκως με βαση τα δεδομενα απο τις εμπειριες της ζωης του, καπου οφειλεται, σε μια προδιαθεση.
Ακομα και το οτι οι γυναικες εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να εμφανισουν καταθλιψη, καπου οφειλεται, σε ορμονες κτλ
Τα πραγματα ειναι αρκετα πιο συνθετα απ'οτι τα παρουσιαζεις.
ακου μικρε κατι...ηρθες εδω σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης να μας το παιξεις εξυπνος και να μας δωσεις μαθηματα.........ξερω οτι ο τροπος που σχετιζεσαι με τους αλλους ειναι η αντιπαραθεση και η συγκρουση κομματια απο την παιδικη ηλικια σου προφανως.Την προστακτικη σου <<μαθε>>,<<μαθετε>> βαλτην εκει που ξερεις και την εξουσια που νομιζεις οτι ασκεις ως επισης....
Ρε παιδιά, είστε σοβαροί? Ασχολείστε με έναν αγράμματο, καθυστερημένο και προσπαθείτε να κάνετε διάλογο?
Και πείτε μου ότι μιλάω σκληρά!
Ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχει placebo με τα φάρμακα; Kαι όχι μόνο υπάρχει αλλά και κάποιες ψευδοεπιστήμες όπως η ομοιοπαθητική εξαρτιούνται από αυτό.
Αγνοεις ενα πολυ βασικο κομματι, γενετικους/βιολογικους παραγοντες.
Πριν μου λες για παράγοντες και μετά για προδιάθεση. Προδιάθεση σημαίνει ότι θα πάθεις κατάθλιψη λόγο ΣΙΓΟΥΡΑ κληρονομικών/βιολογικών παραγόντων.
Νιώθεις κατάθλιψη όταν κάποιος πεθαίνει γιατί πολύ απλά ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ νιώθανε και αυτοί την απώλεια στο θάνατο ενός προσώπου και από πολύ παλιά δηλαδή το αίσθημα εξελικτική και εκφράστηκε. Την μαθαίνεις.
Τώρα από το "η κατάθλιψη είναι αρρώστια" που όπως είπα δεν είναι, πάμε στο "τα αίτια της κατάθλιψης δεν είναι ξεκάθαρα αλλά πιο σύνθετα". Τα αίτια της κατάθλιψης δεν είναι ούτε φιλοσοφία και ούτε θρησκεία. Έχουνε γίνει τόσες πολλές μελέτες και το να λέμε "δεν είναι ξεκάθαρα" πάει να πει ότι δεν ξέρεις την μελέτη της επιστήμης στον τομέα αυτό και απλά θεωρείς.
"Η κατάθλιψη που νιώθει κάποιος και δε δικαιολογείται επαρκώς με βάση τα δεδομένα από τις εμπειρίες της ζωής του, κάπου οφείλεται, σε μια προδιάθεση".
Που είναι αυτή η προδιάθεση που λες αφού εγώ "μπερδεύτηκα" και δεν εννοούσες "τους γονιδιακούς/βιολογικούς παράγοντες"; Αποδείξεις ότι είναι προδιάθεση;
Συμπέρασμα: Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.
Συμπέρασαμα: Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ.
Συμπέρασμα: ΛΟΛ.
fackate αν και για διαφορους λογους δεν θελω να γραψω με αναγκαζεις να σου πω και εγω οτι εισαι εκτος τοπου και πως μονο απο το νικ που χρησιμοποιεις φαινεται οτι κανεις πλακα με ατομα που υποφερουν.
Εισαι τοσο ασχετος και δεν πρεπει να μιλας για θεματα τοσο ευαισθητα οπως η καταθλιψη.
Το αν υπαρχει η οχι εισαι ο τελευταιος που θα μιλησει.Αληθεια μηπως εισαι ο ιδιος καταθλιπτικος και με αυτον τον τροπο νομιζεις οτι θα ξορκισεις το προβλημα;το πως λειτουργουν οι νευρωνες και τι γινεται στον εγκεφαλο ασε καλυτερα να τα ξερουν οι επιστημονες.