επιστημονας δεν ειμαι ουτε ανηκω στο ινστιτουτο ερευνων ομως εχω καταλαβει πως βλεπω οτι θελω να δω και γευομαι οτι θελω να γευτω.
απο κει και περα ο καθενας βγαζει συμπερασματα για τον εαυτο του.
Printable View
επιστημονας δεν ειμαι ουτε ανηκω στο ινστιτουτο ερευνων ομως εχω καταλαβει πως βλεπω οτι θελω να δω και γευομαι οτι θελω να γευτω.
απο κει και περα ο καθενας βγαζει συμπερασματα για τον εαυτο του.
Σε μενα? Δεν ελαβα κατι...και δεν εχω γεματο τον καδο των u2u μου.Quote:
Originally posted by claire
έστειλα ένα u2u , μάλλον κάτι δεν πήγε καλά όμως!
η κληρονομικοτητα πρεπει να παιζει καποιο ρολο, τουλαχιστον για σχ κ δδ, γιατι νομιζω εχουν γινει ερευνες κ παρατηρουν μεγαλυτερα ποσοστα ασθενειας αναμεσα σε συγγενεις απο οτι στο γενικο πληθυσμο.
πχ για σχ δε λενε οτι ειναι περιπου στο 1% του πλυθυσμου κ μαλιστα ανεξαρτητως πολιτισμικου πλαισιου (ειναι σταθερο σε ολη τη γη)?
ομως οταν νοσει ο γονεας εχουν δει οτι το να νοσει κ τεκνο ανεβαινει στο 10%.
η πιθανοτητα αν νοσει ενας αδελφος να νοσει κ ο αλλος δεν ξερω ποσο ειναι, αλλα σε ομοζυγωτικα διδυμα, αν νοσει ο ενας διδυμος, να νοσει κ ο αλλος ανεβαινουν στο 50%!!
τωρα δε θυμαμαι, που τα ειδα αυτα, μπορει κ εδω στο φορουμ σε καποιο παλιο θρεντ (καποιος ειχε βαλει αρθρακι)
καποιο ρολο ομως, οχι ΟΛΟ το ρολο.
Ναι σιγουρα ,το αναφεραμε ...οπως αναφεραμε οτι δεν μπορουν να βγαινουν συμπερασματα αν δεν γνωριζεις και το οικογενειακο ιστορικο καποιου.Quote:
Originally posted by Lou!..
η κληρονομικοτητα πρεπει να παιζει καποιο ρολο, τουλαχιστον για σχ κ δδ, γιατι νομιζω εχουν γινει ερευνες κ παρατηρουν μεγαλυτερα ποσοστα ασθενειας αναμεσα σε συγγενεις απο οτι στο γενικο πληθυσμο.
πχ για σχ δε λενε οτι ειναι περιπου στο 1% του πλυθυσμου κ μαλιστα ανεξαρτητως πολιτισμιλου πλαισιου (ειναι σταθερο σε ολη τη γη)?
ομως οταν νοσει ο γονεας εχουν δει οτι το να νοσει κ τεκνο ανεβαινει στο 10%.
η πιθανοτητα αν νοσει ενας αδελφος να νοσει κ ο αλλος δεν ξερω ποσο ειναι, αλλα σε ομοζυγωτικα διδυμα, αν νοσει ο ενας διδυμος, να νοσει κ ο αλλος ανεβαινουν στο 50%!!
τωρα δε θυμαμαι, που τα ειδα αυτα, μπορει κ εδω στο φορουμ σε καποιο παλιο θρεντ (καποιος ειχε βαλει αρθρακι)
καποιο ρολο ομως, οχι ΟΛΟ το ρολο.
Επισης εκει που ανεφερα ενα 45% περιβαντολλογικοι το αλλο 55% παει σε γονιδιακα.
επισης οταν λεμε περιβαλλον, οταν αναφερομαστε στο οικογενειακο περιβαλλον, το οποιο παιζει ιδιαιτερα σημαντικο ρολο οταν ειμαστε μικροι, υπαρχουν δυο συνιστωσες κ ειναι καλο να τις διαχωρισουμε:
-γονιδια, κληρονομικοτητα
-συνηθειες, νοοτροπιες, συμπεριφορες τις οποιες μαθαινουμε απο τους γονεις, αλλα που ειναι επικτητες περιβαλλοντικες παραμετροι.
μπορει καποιος πχ να κληρονομησε γενετικη προδιαθεση για σχ απο τους γονεις του, αλλα ταυτοχρονα να βιωσε κ εντονες καταστασεις στρες κ να εμαθε να αντιμετωπιζει ολες τις αναποδιες της ζωης με τροπους που δημιουργουν πολυ στρες γιατι ετσι ηταν το στυλ των γονιων (κ κληρονομικη αλλα κ περιβαλλοντικη συνιστωσα)
sorry keep, δεν τα εχω διαβασει ολα! :D
Quote:
Originally posted by Lou!..
επισης οταν λεμε περιβαλλον, οταν αναφερομαστε στο οικογενειακο περιβαλλον, το οποιο παιζει ιδιαιτερα σημαντικο ρολο οταν ειμαστε μικροι, υπαρχουν δυο συνιστωσες κ ειναι καλο να τις διαχωρισουμε:
-γονιδια, κληρονομικοτητα
-συνηθειες, νοοτροπιες, συμπεριφορες τις οποιες μαθαινουμε απο τους γονεις, αλλα που ειναι επικτητες περιβαλλοντικες παραμετροι.
μπορει καποιος πχ να κληρονομησε γενετικη προδιαθεση για σχ απο τους γονεις του, αλλα ταυτοχρονα να βιωσε κ εντονες καταστασεις στρες κ να εμαθε να αντιμετωπιζει ολες τις αναποδιες της ζωης με τροπους που δημιουργουν πολυ στρες γιατι ετσι ηταν το στυλ των γονιων (κ κληρονομικη αλλα κ περιβαλλοντικη συνιστωσα)
Κατα καποιο τροπο καταληξαμε οτι δεν διαχωριζονται και νομιζω αν εχω καταλαβει σωστα το δημοφιλες τωρινο μοντελο...κατα καποιο τροπο μερικα γονιδια ενεργοποιουνται μονο αν ερθουν σε επαφη με ενα συγκεκριμενο περιβαλλον και πολλες φορες αυτο οδηγει στην ψυχωση. Πανε δηλαδη σφιχταγκαλιασμενα αυτα τα δυο.
http://www.schizophrenia.com/hypo.phpQuote:
A gene contributes 0% of what you become if you don\'t grow up in an environment that turns it on, and environment contributes 0% if you lack the gene it acts on. But if both the gene and the environment that turns it on are present, then it\'s as if each contributes 100%.
μπορει να μαθαν τροπους να διαχεριριζονται το αγχος πιο αποτελεσματικους. μπορει αυτοι να βλεπουν τελειως διαφορετικα αυτες τις καταστασεις που εσυ τις βλεπεις τραγικες, κ να μην αγχωνονται σχεδον καθολου. υπαρχουν κ μη κληρονομικες εξηγησεις.Quote:
Originally posted by claire
το να έχεις γονίδιο που φέρει αυτή την πληροφορία, που προδιαθέτει δηλαδή, δεν σημαίνει ότι γεννήθηκες με ψυχωσή. σημαίνει ότι έχεις όμως μια προδιάθεση και αν βρεθείς σε κατάλληλες συνθήκες, αυτή η προδιάθεση, θα γίνει ασθένεια.
κι εγώ είμαι αγχώδης. το έχω αυτό στα γονίδια μου. μπορεί κάποιες καταστάσεις που έζησα να με έκαναν πιο αγχώδη, απ΄ότι θα μπορούσα να είμαι αν μεγάλωνα στο ιδανικό περιβάλλον. είχα όμως την προδιάθεση. άλλοι άνθρωποι έχουν περάσει χειρότερα από εμένα και δεν αγχώνονται καθόλου. πως να το εξηγήσω αυτό?
Ρε παιδιά, περισσότερο claire, Bolt και Lou γιατί με keep συμφωνώ στα περισσότερα, γιατί κάνετε ότι τα ξέρετε όλα;;;;;;; Λέω στο πρώτο κείμενο, κάτι πολύ χαρακτηριστικό.
ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ, ΕΧΟΥΝ 540% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΨΥΧΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΔΛΔ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ.
Δλδ αν έχεις 10% πιθανότητες να το πάθεις, γίνονται 54%. Το ότι δεν αρρώστησαν οι άλλοι, σημαίνει ότι ήταν στο 56% και δεν ξέρουμε για όλους Bolt τι έχουν συμφωνώ με keep. Εγώ μιλάω γι\'αυτή την περίπτωση, και ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, αυτή την έκανε μόνη της η έρευνα εγώ άλλο λέω. ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ KAI NA ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΘΩ ΨΥΧΩΣΗ. Αυτό σας είπα!
Παρακαλώ να σβηστούν τα quotes από claire. Δεν διευκρίνησα για τα παρακάτω.
αυτη τη θεωρια με το αποθηκευμενο στρες πρωτη φορα την ακουω.
Καταρχην να πουμε περιβαλλον δεν νοειται μονο \"οι αλλοι\" , αλλα και τυχαια φαινομενα οπως ναρκωτικα, ιοι , κλιμα κλπ οτιδηποτε δεν ειναι γεννητικο.
Επισης να πουμε οτι πιστευω χωρις να το στηριζω καπου---δικια μου αμπελοφιλοσοφια--- ,περαν ολης αυτης της τυχαιοτητας που αναφερω ...υπαρχει και η τυχαιοτητα η κυριολεκτικα χαοτικη , δηλαδη τι στροφες θα παρει το μυαλο σου σε ενα συγκεκριμενο γεγονος που μπορει να αλλαξει δραστικα την μετεπειτα φιλοσοφια και σταση ζωης , που φυσικα ειναι πιο ευκολο να συμβει οταν εισαι παιδι.
The adult brain is formed from our experiences in childhood and it has been shown that early social deprivation or stress can lead to permanent reduction in dopaminergic neurones especially in the prefrontal cortex of the brain where they are usually very dense, affecting the capacity for positive emotionality.
Πηγή: http://www.simplyvital.com/story.php?NewsID=22&TypeID=1
Ναι , αλλα ομως κοιτα λιγο καλυτερα την υπογραμισμενη λεξη:
The adult brain is formed from our experiences in childhood and it has been shown that early social deprivation or stress can lead to permanent reduction in dopaminergic neurones especially in the prefrontal cortex of the brain where they are usually very dense, affecting the capacity for positive emotionality.
Με λιγα λογια σημαινει οτι , ΜΠΟΡΕΙ να συμβει και αυτο, ΜΠΟΡΕΙ και ΟΧΙ ομως. Aμα ηταν σιγουρο δεν θα υπηρχε η λεξη can.
Συνεπως εχεις παρει τωρα μια ΠΙΘΑΝΗ αιτια για ΒΕΒΑΙΗ για αυτο που σου συμβαινει σημερα.