Επιστρέφω στο φόρουμ μετά από 1+ χρόνο απουσίας και έπεσα τυχαία σ'αυτό το ποστ. Από τα λεγόμενα σου θα συμφωνήσω ότι παρουσιάζεις έντονα αρκετά χαρακτηριστικά συμπτώματα σχιζοειδούς διαταραχής. Αν ρίξεις μια ματιά στο
πρώτο μου ποστ εδώ πιστεύω θα βρεις αρκετά κοινά σημεία. Η ανάγκη δημιουργίας πλασματικής εξωτερικής εικόνας για να μην αποκαλυφθεί το πως πραγματικά (δεν) αισθανόμαστε χαρακτηρίζει ολόκληρη υποκατηρία γνωστή ως "
μυστικός σχιζοειδής". Τυπικά ανήκω κι εγώ μάλλον στην ίδια κατηγορία - με εξαίρεση 1 πρόσωπο, δεν το έχω συζητήσει με κανέναν εκτός του ανώνυμου διαδικτύου. Όσο περνάν τα χρόνια όμως και η απάθειά μου μεγαλώνει, τόσο μειώνεται και το κίνητρο μου να κρύβομαι και να βρίσκω δικαιολογίες. Ευτυχώς τώρα που οι επαφές μου εκτός δουλειάς μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού σπάνια χρειάζομαι δικαιολογίες. Αν καταφέρω να βρω και δουλειά από απόσταση όπως επιδιώκω, θα γίνω σχεδόν κανονικός ερημίτης.
Για παραπάνω πληροφορίες και ανταλλαγή εμπειριών, αν ξέρεις αγγλικά υπάρχει ένα φόρουμ επικεντρωμένο στη σχιζοειδή προσωπικότητα. Στείλε μου ΠΜ αν ενδιαφέρεσαι και δεν το βρεις μόνος σου.