Originally Posted by
John11
Τhanks. Διάβασα τη διαδικασία, αλλά με κούρασε και σταμάτησα. Έτσι δεν κατάλαβα το βασικό νόημα ότι συνέχιζαν κλπ, κλπ. Πολύ ενδιαφέροντα αυτά τα πειράματα κατά την άποψή μου.
Συμφωνώ με όλα όσα έχεις γράψει για το θέμα. Πραγματικά ο "φυσιολογικός" μέσος άνθρωπος είναι που κουβαλά βία. Αν παρατηρήσει κανείς θα διαπιστώσει τη βία που υπάρχει συνεχώς γύρω μας. Συνειδητοποίησα αυτή τη βία όταν πραγματικά είδα τη βία μέσα μου. Κατάλαβα κάποια στιγμή ότι όλοι κουβαλάμε βία. Όσο αποφεύγουμε το γεγονός ότι έχουμε βία τόσο πιο πολύ μεγαλώνει. Όσο προσπαθούμε να είμαστε "καλοί" τόσο πιο πολύ κακοί γινόμαστε. Γιατί η προσπάθεια προσθέτει μια ακόμα βία. Μόνο όταν δούμε πραγματικά τη βία μέσα μας μπορεί να σταματήσει. Πραγματικά θέλω να μου πεις αν το καταλαβαίνεις αυτό;
Μέσα στον καθημερινό αγώνα μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε χρόνο και κόπο για άλλους. Έτσι, αν κάποιος αποφασίσει να μην το κάνει και να είναι αδιάφορος, μπορεί. Είναι σχετικά εύκολο να "κόψει" κάποιος τις επιταγές της ευθύνης. Αλλά αυτό έχει αντίκτυπο και στους άλλους αλλά και στον ίδιο που το επιλέγει. Τον αντίκτυπο στους άλλους είναι εύκολο να τον καταλάβει κανείς. Συνήθως υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση του αντίκτυπου στον ίδιο. Ο ίδιος χάνει τη χαρά/ηρεμία. Η έλλειψη χαράς σημαίνει απομόνωση (συναιθσηματική απομόνωση) που μάλλον είναι ίδια με τη φυσική απομόνωση.
Είχα δει ένα ντοκυμαντέρ για τον Χίτλερ και τα ψυχολογικά, ψυχοσωματικά προβλήματα που είχε καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Θα προσπαθήσω να βρω αυτό το video.