Τζίνα και Αχιλλέα σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Κι εγώ συνεχίζω τα ίδια. Πιο πολύ σε πόδια και παλάμες. Αχ τι θα κάνουμε παιδιά..
Printable View
Τζίνα και Αχιλλέα σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Κι εγώ συνεχίζω τα ίδια. Πιο πολύ σε πόδια και παλάμες. Αχ τι θα κάνουμε παιδιά..
Από σήμερα θα προσπαθήσω να μην ψάχνω άλλο στο internet. Όπως λες Αχιλλέα είναι θάνατος! Πραγματικά. Έστω να κάνω μια αρχή..
Πες μου κατι που κερδιζεις αν ψαχνεις στο ιντερνετ;να σου πω εγω .αγχος.............εγω εχω εντριφιση στο νοσοφοβικο youtube .και τωρα απολαμβανω αυτο που εσπειρα μεσα στο σκατοκεφαλι μου.να κοιτιεμαι σαν καμια γρια και να περιμενω τι θα μου κουνιθη.σε γιατρο πηγες ;μη χεραισαι ψηχιατρο εννοω;
Τίποτα δεν κερδίζω. Απολύτως τίποτα! Τη ζωή μου κατέστρεψα. Και στο παρελθόν είχε τύχει ξανά να πάθω εμμονή με το internet. Αλλά από σήμερα τέλος. Πρέπει να πιστεύω τους γιατρούς. Αλλιώς δεν έχει νόημα και να πηγαίνω! Όχι δεν έχω επισκεφθεί ακόμη ψυχίατρο να σου πω την αλήθεια. Πόσο σε καταλαβαίνω Αχιλλέα. Κι εγώ όλη μέρα αυτό κάνω. Κάθομαι και κοιτάω τι θα κουνηθεί. Και κυρίως εμμονή με τα δάχτυλα χεριών και ποδιών. Και αν τύχει και το δω με πιάνει τρόμος.
Παιδια και εγω το παθαινω αυτο..στην αρχη αγχονομουν πολυ αλλα μετα σταματησα να τ δινω σημασια και με ενοχλει πολυ λιγοτερο..παντως οταν εχουμε αγχος στελενει ζημα στον εγκεφαλο οτι υπαρχει κυνδινος..ο εγκεφαλος νομιζει οτι υπαρχει πραγματικος κυνδινος και μετα ενεργοποιει τους μυες για να τρεξουμε να σωθουμε απο τον υποτειθεμενο κυνδινο...για αυτο και η ανασα γινεται πιο γρηγορη και οι παλμοι ανεβαινουν κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Τα ίδια και σήμερα..Πόδια χέρια πάλι τα ίδια. Γέλα πολύ εσύ πόσο καιρό το είχες έντονα αυτό; Το είχες σε όλο το σώμα ή σε συγκεκριμένα σημεία;
Επίσης άρχισα να έχω τινάγματα και στον ύπνο :(
Παιδια καλησπερα..εχω πολυ καιρο να μπω εδω..απο τοτε που αρχισαν οι συσπασεις παντου σε ολο μου το σωμα στο προσωπο και στη γλωσσα..εκανα το λαθος να μπω στο ιντερνετ..κοντεψα να πεθανω...και προφανως οχι απο τις συσπασεις..αλλα απο τα τερατωδη πραγματα που διαβασα..θα τα διαπιστωσετε αν διαβασετε τα posts μου..εχω να πω το εξης..εχω αυτες τις συσπασεις απο περυσι τον Ιουνιο..ξεκινησαν εντελως ξαφνικα και συνεχιζονται ακομη και σημερα..εκανα μαγνητικες..ηλεκτρομυογραφ ηματα..πηγα σε ενα σωρο γιατρους..ολα εδειχναν καθαρα αλλα οι συσπασεις δε σταματανε..και ξερετε γιατι? Γιατι ειναι μια απολυτα φυσιολογικη αντιδραση του οργανισμουβσε στρεσσογονες καταστασεις..οσοι ειστε αγχωδεις οφειλετε να γνωριζετε οτι οι επιπτωσεις του αγχους ειναι μη αναστρεψιμες..ετσι λοιπον εμαθα να ζω με τις συσπασεις μου και ομολογω πως αρχιζω και τις λατρευω...οτι θελετε με ρωτατε..φιλικα..μια πολυ ταλαιπωρημενη απο τις αηδιες του ιντερνετ ψυχη..
Και κατι ακομη..μην κανετε το λαθος και παρετε φαρμακα χωρις λογο..επαιρνα αγχολυτικα και δε γινοταν τιποτα..μεχρι που περασε ο καιρος..ειδα οτι ακομη ζω και δοξα τω Θεω ειμαι τελεια και επαψα να τα σκεφτομαι..να τονισω ομως οτι τα εχω καθε μερα..ενας απιστευτος νευρολογος απο το ΓΝΑ μου ειχε πει..κοπελα μου..αυτα απο τη στιγμη που τα απεκτησες δε θα σου φυγουν ποτε..ειναι εντελως ακινδυνα απλα θα μαθεις να ζεις μ αυτα..οταν αγχωνομαι λιγο παρα πανω παω σαν κομπρεσερ..χτυπανε γαμπες μπρατσα..δακτυλα..ματι γλωσσα...ολα...ολα ομως..
Σας τα γραφω μαζεμενα γιατι δεν ξερω ποσο συντομα θα ξανα μπω..εμπιστευτειτε τους γιατρους..επιπλεον..να ξερετε οτι αυτες τις συσπασεις τις εχουν οι περισσοτεροι..απλα δεν ειναι ψυχακιδες σαν εμας ωστε να ψαχνουν στο νετ..πληροφοριακα..τις εχει ο συζυγος μου και οι γονεις μου...μεχρι να το δω με τα ματια μου δεν τους πιστευα..ζηστε ομορφα τη ζωη σας και ξεχαστε τις παρενεργειες του νετ..οι συσπασεις ηταν μια απο τις πολλες φρικες που εφαγα με τη νοσοφοβια που με δερνει..ευτυχως περιμενω το μωρακι μου και ελπιζω αυτο να με βγαλει απο αυτη τη μιζερια της νοσοφοβιας..να ειστε ολοι πολυ καλα..
ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΛΔ
ΚΑΙ ΦΥΓΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΤ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ
madiwasp γεια σου.. Έχω διαβάσει ότι έχεις γράψει κατά καιρούς εδώ. Εύχομαι μια μέρα να μπορέσω να το αντιμετωπίσω όπως κι εσύ. Προς το παρόν όλα στο σώμα μου "χτυπάνε" και δεν αντέχω. Κουνιούνται δάχτυλα και τρελαίνομαι. Για τα αγχολυτικά συμφωνώ μαζί σου γιατί προσωπικά αν τα ξεκινήσω και δω οτι αυτά συνεχίζονται εκεί είναι που θα τρελαθώ πραγματικά. Οπότε προς το παρόν τουλάχιστον θα αφήσω την κατάληξη ως έχει και βλέπουμε. Με το καλό και το μωράκι σου. Όλα να σου πάνε καλά. elis χαίρομαι για σένα. Εύχομαι να φύγουν και τα δικά μου κάποια στιγμή και όλων όσων υποφέρουν εδώ μέσα.
Μαντι με το καλο το μικρο σου.εγω ειμαι υπερβολικα αγχομενος με τις γαμπες μου ειναι λες και χουν κατι και κουνιουνται τμηματικα.φοβαμαι για als.μετα το ιντερνετ.το μυογραφιμα δεν εδειξε κατι.
Και εγω για als φοβομουν..και ετρεχα κανα 6 μηνο σε γιατρους..δεν αφησα νευρολογο για νευρολογο..λοιπον..το ηλεκτρομυογραφημα ειναι η μονη εξεταση που δειχνει κατευθειαν και με την πρωτη το παραμικρο προβλημα που υπαρχει στους μυες και στα περιφεριακα μας νευρα..και εγω το εκανα και βγηκε μια χαρα και παλι δεν εφησυχαζομουν..ο νευρολογος που μου το εκανε μου ειπε οτι ειναι η μονη και αποκλειστικη εξεταση για την als..και δειχνει με την πρωτη..επρεπε να δειτε πως κουνιουνται τα δακτυλα μου..πως πεταριζουν τα ματια μου..παιδια τα εχω παντου..δεν υπαρχει σημειο που να μην εχω τις συσπασεις..γαμπες..γλωσσα..π ροσωπο..χερια..ακομη και στα δακτυλα των ποδιων..οσο τα ξεχναω τοσο ηρεμουν..οταν αγχωθω η οταν τα θυμηθω με θυμουνται και αυτα πολυ εντονα!! Αν ο νευρολογος αποκλυσει κατι..σιγουρα ξερει πολλα παραπανω απο μας που πανικοβαλλομαστε απο τις αηδιες που διαβαζουμε..εχω ειχα πειστει οτι θα πεθανω και ολοι γελουσαν μαζι μου..γιατι πολυ απλα ηξεραν οτι δεν εχω κατι..απλα εγω το χειροτερευα με το αγχος μου
Εμπαινα εδω και μιλουσα με τη Lora..με βοηθησε πολυ..μου εδωσε κουραγιο..το ιδιο θελω να πετυχω κι εγω με σας..σας καταλαβαινω στο μεγιστο βαθμο..μην καταστρεφετε τις ζωες σας..πηγατε σε γιατρο? Σας βρηκε υγιεις? Αυτο ηταν! Ξεχαστ2 το και προχωρειστε παρα κατω..θα βρεθει κατι αλλο μετα τις συσπασεις..ειναι σιγουρο! Αυτο επαθα κι εγω..και συνεχιζει σαν φαυλος κυκλος! Καταραμενο ιντερνετ...
Και εγω οσο τα εβλεπα τρελαινομουν..και τα εβλεπαν και οι αλλοι..μου ελεγε ο αντρας μου..χαχα κοιτα πως κουνιεται ο ωμος σου..και ο δικος μου ετσι κανει..η γαμπα ηταν must καθε πρωι..κουνιουνται και οι 2 ταυτοχρονα..πετυχα συντονισμο!!!
Το άγχος μπορεί να προκαλέσει μυικές συσπάσεις. Εγώ το έχω παρατηρήσει με εμένα. Όποτε έχω άγχος έχω και διάσπαρτες μυικές συσπάσεις στο σώμα μου, μετά από καιρό και από γιατρούς κλπ. κατάλαβα ότι από την στιγμή που οι γιατροί δεν το βρίσκουν ανησυχητικό δεν θα με ανησυχεί και εμένα. Βέβαια, όλοι εμείς οι αγχώδεις τύποι, έχουμε τον εξής κοινό παρονομαστή πιστεύω, δεν εμπιστευόμαστε τους γιατρούς, συνεπώς, ακόμα και ο γιατρός να μας πει ότι είμαστε υγιείς, θα έχουμε αμφιβολίες. Το λέω αυτό γιατί ενώ τα γράφω αυτά, περνάω μια τέτοια φάση, όπου γιατροί μου έχουν πει να μην ανησυχώ αλλά εγώ δεν τους ακούω.
Πάντως παιδιά, οι μυικές συσπάσεις δεν θα πρέπει να σας ανησυχούν πιστεύω, ιδιαίτερα με καθαρές μαγνητικές, ηλεκτρομυογραφήματα και διαβεβαιώσεις γιατρών.
Το θεμα ρε παιδια με μενα ειναι οτι μπορει να μην τις νοιώθω. Καν και μονο να τις βλεπω.και αυτο ειναι που με στρεσαρρη περισσοτερο.δεν ξερω τι νακανω .εχω και αλλου εκτος απ τις γαμπες που τις εχω ολη μερα αλλα τις αλλες τις νοιώθω.ρωτησα παλι το γιατρο να ξανακανω μυογραφιμμα και μου πε πως δεν πρεπει να το επαναλαβω απ τι στιγμη που δεν υπαρχουν σημαδια απονεύρωσης. Ειμαι αρκετα αγχωμενος.ευχαριστω.α και σημερα αισθανομαι πιο αδυναμο το αριστερο χερι.
Εγω το εχω 1.5 μηνα αουο..εχω λιωσει στις συσπασεις..ολη μερα χτυπανε κυριως στα ποδια αλλα κ παντου..τρεμουν,τιναζονται σαν χτυπος της καρδιας ρυθμικα..αν δεν κουνισω το ποδι η οποιο σξμειο ειναι δεν σταματανε.πολλες φορες νιωθω σαν να ερπει κατι απο κατω.μα οοοολη μερα τα νιωθω.κ ειμαι στην εβδομη μερα αγωγης.κ καμμια διαφορα.αυτο που ανησυχει ομως ειναι οτι πονανε κ τα ποδια μου κ τα νιωθω βαρια.εκανα ηλεκτρομυογραφημα μετα απο 15-20 μερες απο την εναρξη των συμπτωματων κ ηταν καθαρο..κ μετα μου λεει ενας γιατρος οτι κανονικα μπορει να χρειαζοταν να το εκανα αργοτερα κ οτι τοτε μπορει να μην ρδειξε...κ φυσικα χεστηκα..κ εγω για als φοβαμαι μερα νυχτα...
Τι γιτρος ηταν αυτος;εμενα δε μου πε κατι τετοιο κανεναας απο τους 6νευρολογους εγω το τελευταιο το καναστο 2μηνο
Ορθοπεδικος..το πρωτο ποτε το εκανες αχιλλεα?να μην ανησυχω?
Εγω υποτιθεται το εκανα νωρις για αυτο λεω οτι φοβαμαι...
Τζινα και γω καπως ετσι τις νοιώθω. Σαν να νε κατι απο κατω .αλλα κανεις γιατρος εκ τον 6 στο λεω 6 δεν μου παι για επαναληψη απ τι στιγμη που δεν υπαρχουν σημαδια απονευροσης.ξαναγραψε οποτε μπορεις .
Πρώτων ο ορθοπεδικος δεν ειναι αρμοδιος. Μετα απο ποσο καιρο σου πε δηλαδη.ειχες στο παρελθον θεμματα αγχους;
Μου ειπε οτι καποιες ασθενειες μπορει να φανουν κ μετα απο τρεις μηνες..η νευρολογος λεει οτι στις δυο εβδομαδες.κατι θα ειχε δειξει κ αν ηταν als θα ειχε δειξει..βασικα αλλος ετσι αλλος αλλιως..μου ειπε ομως οτι αν δεν περασει με την αγωγη η δεν δω βελτιωσω παμε για περαιτερω εξετασεις..δεν θελω ομως γαμωτο
..θελω να ειναι αυτο.κουραστηκα.αγχος ειχα παντα κ δυστυχως την προηγουμενη αγωγη την σταματησα τον μαιο ...προσφατα δηλαδη..κ ηδη μισο χρονο με την αγωγη ημουν σουπερ
Θα δεις σιγουρα βελτιωση με την αγωγη η εστο καλυτερευση.για πες μου τωρα αν δεν ειχες μπει στο ιντερνετ θα ξερες τις μαλ αυτες .και η νευρολογος και οχι ο ορθοπεδικος ειναι αρμοδιος .επομενος κατι θα χε δει.εγω το κανα στο 2μηνο το τελευταιο .απο τα συμπτωματα.διαβασες μαλλον πως μου χαν ξεκινηση και που κατεληξα.σου πε και το ξερεις οτι η αγωγη θελει χρονο.
Αν δεν κανω λαθος και σενα απο σκπ ξεκινησε η μαλ αυτη η κανω λαθος.;κοιτα να σε ηρεμη και γω εχω το χερι μου που το αισθανομαι αδυνατο.και σπασμους σχεδον παντου.στο μυαλο ειμαστε αρρωστοι.
Το ελπιζω κ το ευχομαι αχιλλεα μου..απο σκπ ξεκινησε ναι...
Α και κατι αλλο σε εξετασε με σφυρακια κτλ;η κλινικη εξεταση δειχνη πολλα.αυτο μου παν ολοι οι νευρολογοι που πηγα καλα οι 3 δεν μου καναν μυογραφιμα. Με διωξαν.
Ειδες λοιπον παρομοια με μενα απο σκπ που μουδιαζε το ποδι μου μετατο μαραθονιο εφτασα στο αλς.και παρατιρουσα τις δεσμιδωσεις. Αγχος.κατα περιεργο τροπο το βραδυ ειμαι καλητερα.τι μερα σκατα
Χαιρετώ το Forum.
Πριν απο δέκα χρόνια άρχισα να έχω μυικές συσπάσεις (δεσμιδώσεις), στις γάμπες των ποδιών μου αλλά αραιά και που και σε άλλα σημεία του σώματος(χέρια αυχένας κλπ).Απο τις εξετάσεις που μου έγιναν δεν βρέθηκε τίποτα το ανησυχιτικό.Για να μην επισέλθω σε πολλές λεπτομέρεις αυτά που έχω να πώ είναι τα εξείς. Υπάρχει ένα καλοήθες σύνδρομο που λέγεται Benign fasciculation syndrome (BFS). Aν to googλαρεται θα μαθεται πολλά. Σχετικό φόρουμ υπάρχει εδώ http://www.aboutbfs.com/forums/
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για ALS η ΣΚΠ.Ειδικά η πρώτη είναι νόσος που την χαρακτηρίζει η έκπτωση της μυικής δύναμης και απαντάται σε ηλικίες μετά τα 50 και πάρα πολύ σπάνια.
Δεσμιδώσεις επίσης μπορεί να έχουμε απο συμπίεση νέυρου απο σπόνδυλο (μέση αυχενικό κλπ). Να κοιμάσται ήρεμοι και χωρίς κανέναν φόβο και να ξέρεται ότι δεν είναι τίποτα κακό οι δεσμιδώσεις απο μόνες τους.
Γεια σε όλους. Εγώ σήμερα είμαι χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Ξεκίνησε πάλι ο πόνος στο πόδι. Συσπάσεις παντού και πολύ έντονα σήμερα στο μάτι μεγάλης διάρκειας. Και κάτι μουδιάσματα πάνε και έρχονται σε πόδια. Χειρότερα από κάθε άλλη φορά!
ΕΓΩ ΤΑ ΧΩ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ
Πόσο καιρό τα έχεις; Έχεις κάνει εξετάσεις; Αν έχεις την καλοσύνη απάντησε μου γιατί δεν με βλέπω καλά σήμερα
Μαριάννα, αφού έκανες εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάτι μην ανησυχείς. Όπως έγραψα πιο πάνω πρόκειται για ένα καλοήθες σύνδρομο (BFS) και θα σου περάσει σιγα σιγά. Οι ασκήσεις διατάσεων κάτω άκρων θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ. Aν έχεις μουδιάσματα η κράμπες πάρε μαγνήσιο. Είχες ποτέ προβλήματα με μέση η αυχένα ;
Όχι καλέ μου Κώστα δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα με τη μέση ή τον αυχένα μου. Απλά τώρα αρχίζω και πιστεύω πως πρέπει να κάνω μαγνητικά στον αυχένα μήπως και φανεί κάτι. Μου κόλλησε τώρα δεν θα πω ψέματα. Το μαγνήσιο για να φέρει αποτελέσματα ξέρει κανείς πόσο καιρό πρέπει να το παίρνουμε;
Παιδια ηρεμηστε.Ειμαστε τοσα ατομα με ολα αυτα κ δεν εχουμε καμμια παθολογικη ενδειξη...Τα λεω για να τα ακουω κ εγω.Σιγουρα ειναι πολυ εντονα ολα αυτα κ ειδικα το δικο μου που συνοδευεται κ με πονο στα ποδια δεν.παλευεται.Μαριαννα εξακολουθω να σου λεω να πας σε ειδικο.Ψυχιατρο μονο πρσπςι να δεις.Δεν ειναι τιποτα ακουσε με.Κωστα μπορεις να περιγραψεις μεσες ακρες τι ειναι αυτο το συνδρομο?Εγω δεν τα παω καλα με τα αγγλικα
Κ Κατι αλλο...εγω π.χ καθομαι σεια καρεκλα κ οταν σηκωνομαι νιωθω αδυναμια κ συσπασεις.τις νιωθω πια κ οταν ειμαι ορθια.κ παιρνω κ αγωγη..τι να πω?εχω φρικαρει.δειχνει καθαρα οτι οι μυες μου εχουν κουραστει.Μαζι με αυτους κ εγω.