pote ξεπερνιεται?? πφφφφφφφ.. δεν αντεχονται ολα αυτα συμπτωματα.. νιωθω σαν να εχει ριζωθει.. δε θελω αλλο να υποφερω απο τισ κρισεισ πανικου και τη αγοραφοβια.. θελω να αποκτησω τη δυναμη που ειχα..
Printable View
pote ξεπερνιεται?? πφφφφφφφ.. δεν αντεχονται ολα αυτα συμπτωματα.. νιωθω σαν να εχει ριζωθει.. δε θελω αλλο να υποφερω απο τισ κρισεισ πανικου και τη αγοραφοβια.. θελω να αποκτησω τη δυναμη που ειχα..
κανεις δε βρισκεται στην ιδια θεση με μενα? κανεισ κρισεισ πανικου κ αγοραφοβια?
γεια σας παιδια.....και εγω με τη σειρα μου να πω οτι εδω και ενα χρονο περιπου εχω αρχισει να εχω καποιες κρισεις αγχους?....πανικου?....εχω ανοιξει και ενα θεμα στο ---Αγχος-φοβιες---απλα ηθελα να σας πω για τα αντικαθλιπτικα...τα Cipralex...τα οποια δεν κανουν εξαρτηση και θεωρουνται απο τα καλυτερα τελευταια....τα περνω περιπου ενα μηνα και οντως κατι αρχιζει να γινεται......ενας συναδερφος που τα περνει 6 μηνες κοντα εχει δει τεραστια αλλαγη διαθεσης...και δεν ειχε προβληματα παρομοια με τα δικα μας.....παντως απο οτι διαβασα Thyra7 λες οτι δεν μπορεις να συγχωρεσεις τον εαυτο σου.....εννοειται οτι δεν το παιζω ψυχολογος κτλ κτλ.....αλλα δεν ευθυνεσαι εσυ για ολο αυτο.....ειναι αυτο που λεμε...."τυχερα"......και εγω νοιωθω ασχημα που ξεκινησα να περνω χαπια αλλα δεν γινεται αλλιως......πρεπει να αγαπησουμε τον εαυτο μας....τωρα περισσοτερο οσο ποτε....τωρα μας εχει αναγκη....οτι ειναι να ερθει αστο να ερθει....μην το προκαλεις με τον φοβο ...μην σκεφτεσαι ...και αν ξαναερθουν οι κρισεις ....και αν νοιωθω παλι ετσι...και αν....και αν....οτι ειναι θα ερθει απο μονο του και θα περασει και μπορει να ξαναρθει κτλ κτλ...ο φοβος ειναι η τροφη του αγχους που στη πορεια του εξελισεται σε στρες-κρισεις αγχους-πανικου κτλ....ο εαυτος σου ειναι ΜΟΝΟ δικος σου και πρεπει να τον συγχωρεσεις γιατι στην ουσια δεν εκανες κατι κακο.....μεγαλη κουβεντα....σορυ αν σε κουρασα και οπως ειπα πριν δεν το παιζω ψυχολογος ...προσωπικη εμπειρια και γνωμη.....:)
σε ευχαριστω πολυυυυυυυ.. εκανα θεραπεια και τη σταματησα δεκεμβρη..για 5 6 μηνεσ.. αλλα δε ηταν καλη δυστυχωσ. το αντικαταθλιπτικο που επαιρνα δε ηταν τοσο για κρισεισ πανικου αλλα για καταθλιψη που δε ειχα..και ουτε εχω ακομα ευτυχωσ... τα χω βαλει με μενα γιατι απορω πωσ αφησα τον εαυτο μ να με κυριευσει ολοσ αυτο ο φοβοσ.. εγω εχω και αγοραφοβια.. που ειναι πολυ πολυ ασχημο και τροφοδοτει το φοβο..εχεισ κ εσυ? γιατι δε καταλαβα απο τα λεγομενα σου...
α! κ επισησ δε εχω αυτοεκτιμηση και αυτοπεποιθηση τωρα τελευταια.. ισωσ επειδη κουραστηκα απο ολο αυτο....
δεν ξερω αν ειναι αγοραφοβια.....αυτες τις κρισεις αγχους-πανικου τις παθαινω οταν δουλευω συνηθως(οδηγος με φορτηγακι)...και εγω ακομα δεν το εχω ξεπερασει....φαντασου οτι ισως πρεπει να απευθυνθω σε ψυχιατρο(για φαρμακευτικη αγωγη) και δεν το κανω γιατι δεν πιστευα οτι θα εφτανα ποτε εδω.....ελα ομως που εχω φτασει....:).....και εγω ημουν δραστηριο ατομο....και απορω και στεναχωριεμαι για τα "χαλια μου" αλλα ετσι ειναι....πρεπει να το αποδεχτουμε....δεν φταιμε εμεις....δεν θελαμε να φτασουμε σε αυτο το σημειο αλλα δυστηχως η ευτηχως φτασαμε......δεν πρεπει να κατηγορουμε τους εαυτους μας....εχεις δοκιμασει ποτε διαλογισμο?...εχω ακουσει οτι βοηθαει πολυ σε αυτες τις περιπτωσεις
οχι... δε εχω δοκιμασε.. αγοραφοβια ειναι να φοβασαι το κοσμο..με λιγα λογια να μην μπορεισ να βγεισ απο το σπιτι σου.. κ εγω μαλλον θα ξανααπευθυνθω.. προσ το παρον κανω ψυχοθεραπεια σε ψυχολογο.. αλλα δε πιστευω στον εαυτο μου και δε τον επιβραβευω οταν κανω βηματακια..θελω τη ζωη μου πισω...
και εγω το ιδιο θελω.....αλλα νομιζω οτι μαλλον πρεπει να κανουμε λιγο (ισως και πολυ) υπομονη και ολα θα γινουν οπως πρωτα...ισως και καλυτερα...αλλα πρεπει να βοηθησουμε και εμεις οσο μπορουμε με θετικες σκεψεις οπως ειπες και εσυ σε ενα αλλο μυνημα....μεσα απο τις δυσκολιες μερικες φορες οταν τις ξεπερνας νοιωθεις πιο δυνατος....(πχ...απεξαρτηση απο ναρκωτικα ,αλκοολ κτλ)....αν θες ψαξε λιγο για τον Osho....εχει να κανει με τον διαλογισμο και τετοια τρελα πραγματακια....
nai..αλλα ολα αυτα γινονται εκτοσ σπιτιου..κ εγω δε μπορω... εσυ βγαινεισ κανονικα εξω? αποστασεις? διασκεδαση? ταξιδια?
βγαινω απο το σπιτι...τα ταξιδια τα αποφευγω λογω του οτι βαριεμαι υπερβολικα να οδηγαω πολλες συνεχομενες ωρες (μετα απο τη βαρεμαρα με πιανει το αγχος και ετσι το αποφευγω).....οταν μου δωθει η ευκαιρια βγαινω για καμια ρακι με παρεα......τελικα μετα απο 34 χρονια ζωης εχω καταληξει στο οτι : η ζωη ειναι ΜΙΚΡΗ.....!!!.....σημερα ειμαστε αυριο δεν ξερεις.......και τι μενει τελικα.?...τουλαχιστον οταν ερθει η ωρα μας ας φυγουμε με πραγματα που μας εχουν μεινει......να περασουμε ΚΑΛΑ.......να εχουμε εμεις το πανω χερι στη ψυχολογια μας.....επισης σου προτεινω οτι σκεφτεσαι να κανεις...να πεις....να φλερταρεις.....οτιδηποτε απλα ΚΑΝΤΟ....και οτι κατσει......ειπαμε η ζωη ειναι πολυ πολυ πολυ μικρη.....στο λεω γιατι και εγω εχω βαρεθει τη κατασταση μου.......οσα πανε και οσα ερθουν....αλλα οταν φυγω τουλαχιστον ....ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ!!!!!....(λιγο μακαβριο αυτο το μυνημα ε?....:) ..)
xaxaxa.. συμφωνω ..η ζωη ειναι ωραια.. εμενα μ αρεσουν οιβολτεσ τα ταξιδια να δουλευω..τα παντα ολα..και τωρα δε μπορω να κανω τιποτα..κ αυτο μ τη βαραει..σα να ειμαι φυλακη...
κατι ασχετο ....τι φαρμακευτικη αγωγη εκανες ?...αν επιτρεπεις βεβαια...
και ομως μπορεις να τα κανεις.....σιγα σιγα ολα θα φτιαξουν...αλλα οπως ειπαμε και συμφωνησαμε θελει δουλεια απο εμας.....θετικες σκεψεις και πορτα στις αρνητικες....λεει ενα ρητο.....:...κανε καθε μερα και εναν απο τους φοβους σου...κανε δηλαδη ενα βημα καθε μερα σε οτι φοβασαι ....μαλλον σε κανει πιο δυνατο ψυχικα
μονο αντικαθλιπτικα.. τα effexor.. χαλια.. βαρια και σε καψουλεσ που δε κοβονται στη μεση οταν τα κοβεισ σταδιακα.. ο ψυχιατροσ ηταν μαπα που μ τα δωσε..αλλα μετα ηταν αργα να κανω αλλαγη.. μεχρι να εκανα αλλαγη θα την εκοβα.. οποτε τα συνεχισα.. τα συγκεκριμενα ηταν πιο πολυ για καταθλιψη και οχι για κρισεισ πανικου. με βοηθησαν δε λεω .. αλλα οχι οπωσ καποιο αλλο που προσεγγιζε τισ κρισεισ πανικου...
αγχολυτικα δε πηρα τυπου ζαναξ αν και μ τα χε γραψει προερετικα.. αλλα δε.. για καποιο λογο μ προκαλουσαν φοβο και δε τα θελα..μια φορα πηρα και οχι μονο δε ηρεμισα απο την κριση πανικου εγινα χειροτερα επειδη τα χα βαλει στον εγκεφαλο μου ωσ κατι κακο...
αχ.. βρε σταθη..μακαρι να ηταν τοσο ευκολο..αλλα δεν..και στο λεω εγω που ημουν σκληροπυρηνικοσ κ ανεξαρτητοσ ανθρωποσ.. φαντασου ποσο δυσκολο το εκλαμβανω εγω οτι ειναι...
π.μ πως μπορω να στειλω?
για να στειλεισ π.μ. πρεπει να συμπληρωσεισ 50 μηνυματα δημοσια...οποτε γραφε για να συμπληρωσεισ..χαχαχα..
εσυ εχεισ 13 μεχρι στιγμησ.. το γραφει κατω απο ονομα σου....
επισης αν δεν εχεις τι να κανεις σημερα σου προτεινω να δεις αυτο...... http://youtu.be/CL0rtNNVPzI λεγεται το Μυστικο....μιλαει στο περιπου για τις θετικες σκεψεις και πως μπορεις να βοηθηθεις μεσα απο αυτες...εγω προσωπικα το εχω δει 2-3 φορες....:)
χαχα...τωρα τα ειδα τα μυνηματα σου...
εχω εμπειρια απο πολυ προσωπικο μου ατομο που ειχε παρομοια προβληματα με αγοραφοβια...κρισεις πανικου ...βαριας μορφης και τωρα βεβαια συνεχιζει την αγωγη αλλα ειναι στο 80% περιπου στο να γινει καλα.....βγαινει....παει ταξιδια κτλ κτλ...για αυτο σε ρωτησα για τη φαρμακευτικη αγωγη.....επειδη ξερω περιπου τι φαρμακα παιρνει...οσο για το ζαναξ θα ειδες οτι ποσταρα ενα θεμα...το χρησιμοποιω τακτικα.....εμενα προσωπικα με βοηθαει παρα πολυ στο να μπορω να δουλευω χωρις τις κρισεις πανικου-αγχους
ναι διαβασα το θεμα σου..εγω τα φοβαμαι τα αγχολυτικα.. φοβαμαι μην εθιστω...πραγμα που δε ισχυει αν ακολουθεισ το γιατρο..αλλα εγω και παλι φοβαμαι... να πασ σε γιατρο ρε συ.. για να σου πει τι ακριβωσ πρεπει να κανεισ..μην το αφησεις.. για πεσ μ για το ατομο αυτο πιο αναλυτικα...το πριν και το τωρα...
για αυτο το ατομο......εχεις δει ταινιες τρομου με ζομπι?.....ετσι ακριβως...σχεδον σερνοταν στο πατωμα οταν το εβλεπα.....χωρις να κοιμαται ολο το βραδυ..να κλαιει συνεχεια...να σκεφτεται το σκηνικο που του ετυχε.....δεν εβγαινε καθολου...δεν ηθελε να δει κανενα....ζωντανος-νεκρος με λιγα λογια......κανει τη θεραπεια τωρα (2 χρονια κανει θεραπεια περιπου ) και αν και ειναι 65 χρονων και γυναικα εμενα προσωπικα με εχει βαλει κατω......να βαψει αυλες-σπιτι-να φτιαχνει το κηπο....να μαστορευει ολη τη ωρα....κοινωνικοτατη......με χαμογελα και χιουμορ......τι να σου λεω....καμια σχεση......και εχει παραδεχτει οτι εκανε μεγαλη βλακεια που δεν ξεκινησε την αγωγη απο το πρωτο χρονο(πριν γινει ζομπι δηλαδη)........ειναι και σε τι γιατρο θα πεσεις...
παιζει ρολο κ αυτο ειναι η αληθεια.. και εχω δε εχω βρει κανα καλο ψυχιατρο... μονο ο ψυχολογοσ μ ειναι τελειος αλλα δε δινουν αγωγοι οι ψυχολογοι..απαγορευεται... οποτε ειμαι σε ενα μπερδεμα..θα θελα να βρω κανα ψυχιατρο καλο για να παρω και τη γνωμη τ σχετικα με αγωγη.. αλλα τζιφοσ ακομα...
υ.γ. ωραια τα λεσ..ακου ζομπι..χαχαχαχαχα
χαχα...δυστηχως ομως για εμενα που το εβλεπα ηταν καπως ετσι.....και τωρα λες και ειναι 30 χρονων!!!.....εχω ενα τηλ της ψυχιατρου που βοηθησε αυτο το ατομο (και εμενα τηλεφωνικα βεβαια...δεν εχω παρει την αποφαση να παω απο κοντα)..αν θες μπορω να στο δωσω
ναι αμε.. απαγορευεται δημοσια ομωσ..στειλε να φτασεισ τα 50 για να μ στειλεις π.μ.
ετσι και αλλιως δεν θα το εδινα δημοσια.....αντε καλο μας βραδυ!!!....και ακομα καλυτερο ξημερωμα...!
χαχα.. καλο βραδυυυυυυυυυυυ.... μακαρι.. αυριο θα ειναι μια καλυτερη μερα... :cool:
ηταν καλη μερα?.......για εμενα παντως ηταν καλη οπως θα ειδες και στο αλλο ποστ
το ειδες το " Μυστικο" τελικα χτες?
τωρα τα ειδααααααα τα μνμ... τωρα το χω βαλει... στο 6 λεπτ0 ειμαι...
οκ...καλη ακροαση.....ειναι πολυ ενδιαφερον......
ευχαριστωωωωωωωωωωωωω.... θα σ πω εντυπωσεισ μετα...
ok.....καλο μεσημερι....
Γεια σας. Είμαι καινούργια στο forum. Διάβαζα τη συζήτηση σας και οφείλω να πω ότι είμαι παθούσα το τελευταίο διάστημα. Πως πάνε τα πράγματα για εσας; Είναι κάπως καλύτερα;
geia σου μαρσαντ. για πεσ μασ για σενα...
εγω εχω μια μικρη βελτιωσα... αλλα σκεφτηκα κ θα παω σε ομοιοπαθητικο.. θα το δοκιμασω κ αυτο.λενε οτι εχει αποτελεσματα..
Ναι το άκουσα κι εγώ. Αλλά δεν ξέρω. Να μας ενημερώσεις αν αρχίσεις και βλέπεις αποτελέσματα. Πως πήρες την απόφαση να πας σε ομοιοπαθητικό; Πιστεύεις ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από ότι η κανονική φαρμακοθεραπεία;
θα σ πω.. αρχικα κουραστηκα.. κανω τισ ψυχοθεραπειεσ μ βεβαια... κ δε θα τισ σταματησω..
το εψαξα πολυ στο ιντερνετ κ διαβασα για την ομοιοπαθητικη κ οτι βοηθαει στισ κρισεισ πανικου με αγοραφοβια που εχω εδω.. παραλληλα δε τολμουσα να παω ομωσ.. γιατι ηταν κατι διαφορετικο που ναι μεν μ κινουσε τη περιεργεια αλλα το φοβομουνα.. μετα ανοιχτηκε ενα θεμα εδω στο φορουμ κ υπηρχαν παιδια που κανανε κ ειδα αποτελεσματα.. κ λεω.. θα παω τελος..
κακο δε κανει.. οποτε γιατι χανω το χρονο μου...
εσυ τι ακριβωσ εχεισ κ τι κανεισ γι αυτο?
Εγώ μια από τα ίδια. Στο περίπου δηλαδή. Δεν έχω πάρει φάρμακα μόνο σε ψυχολόγο έχω πάει προς το παρών. Είχα κάποια συμπτώματα εδώ κια καιρό αλλά δεν έδινα σημασία. Περίεργες ταχυπαλμίες, δύσπνοια, αναγούλες και αδικαιολόγητος φόβος. Με πιάνανε κάτι περίεργα και ξυπνούσα 4 το πρωί με όλα αυτά. Αλλά δεν έδινα σημασία. Από την κούραση θα ναι έλεγα. Τελικά ο ψυχολόγος μου είπε ότι περνάω κρίσεις άγχους και πανικού. Με αποτέλεσμα να αποφεύγω να κάνω πράγματα να μένω στο σπίτι και να μην κάνω τίποτα μόνο και μόνο επειδή φοβάμαι μην τυχόν και πάθω κάτι. Δεν ξέρω πότε θα περάσει όλο αυτό και αν θα περάσει κάποια στιγμή, το σίγουρο όμως είναι οτι έχω απελπιστεί!!!!
να σαι σιγουρη οτι θα περασει... αλλα δυστυχωσ θελει πολυ προσπαθεια κ υπομονη.. να μην παραιτουμαστε..ποσο καιρο το εχεις?