Φοβάμαι τα βράδια που ξαπλώνω μόνη μου, φοβάμαι τις αναμνήσεις που μου έρχονται και δεν έχω κάποιον να με καθησυχάσει, φοβάμαι τη σκέψη μιας καινούριας σχέσης και φοβάμαι τη μοναξιά που είμαι αναγκασμένη να ζω...
Printable View
Αναγκασμενη δεν είσαι... Είναι επιλογή.. Δυστυχώς το βράδυ είναι η χειρότερη φάση της ημέρας.. Ξαπλωνουμε και αντί να ηρεμήσουμε το μυαλό αρχίζει τα δικά του.. Όσο αφορά τις αναμνήσεις. Ειπαμε είναι καιρός να αντιμετωπίσεις το βασικό σου πρόβλημα και σιγά σιγά θα δεις πως θα πανε ολα καλα.
Σκέφτηκες πως θα τα πεις;
Δεν έχω επιλογή, ποιος άντρας θα κάτσει με κάποια που δεν θέλει να κάνει σεξ;
Για το αν θα πάνε όλα καλά θα φανεί απ' το αν μπορεί με κάποιο τρόπο να με βοηθήσει ο συγκεκριμένος ψυχίατρος γιατί άλλοι στο παρελθόν έχουν αποτύχει...
Όχι ακόμα γιατί βγήκα βόλτα νωρίτερα και τώρα νιώθω κουρασμένη και δεν μπορώ να σκεφτώ, αύριο που θα είμαι πιο χαλαρή...
Αποτυχαν όντως ή εσύ δεν ήσουν έτοιμη να το αποβάλεις; για να θεραπευτεις από κάτι πρέπει πρώτα να το θες πραγματικά!
Θα σας πω... Ελπίζω να μπορέσω να τον κάνω να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης... Το λέω γιατί ενώ του έχω ξαναπεί για εφιάλτες λέει ότι εφόσον τις περισσότερες νύχτες της εβδομάδας δεν βλέπω δεν πειράζει αλλά εμένα με πειράζει, ειδικά όταν έχουν τέτοιο περιεχόμενο... Θα του το πω και θα επιμείνω, δεν μπορώ να τρομοκρατούμαι...
Μα δεν θα πεις για τους εφιάλτες.. Θα μιλήσεις γιαυτό που σε τρώει τόσα χρόνια. Την ρίζα του κακού. Αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ.
Πως πήγε σήμερα;
Αν εννοείς με τον ψυχίατρο, αύριο είναι το ραντεβού μου...
Κατά τα άλλα, σήμερα έχω και καλά πράγματα να πω και όχι και τόσο καλά... Το πρωί βγήκα για κάτι ψώνια και για καφέ κι ήταν ωραία αλλά μετά όταν γύρισα σπίτι μ' έπιασε ταχυπαλμία κι έτρεμαν τα χέρια μου, μέτρησα τους παλμούς μου κι ήταν 107 και έπεσαν με το ηρεμιστικό που πήρα γιατί δεν το άντεχα... Και φοβάμαι μη με ξαναπιάσει αν κι ίσως να με πείραξε ο καφές που ήπια έξω αλλά δεν είμαι κι 100% σίγουρη... Θα το πω κι αυτό στο γιατρό αύριο...
Αα νόμιζα ότι ήταν σήμερα..
Αυτό με το σπίτι είναι αυτό που το έχουν όλοι.. Ενώ πιστεύουν ότι το σπίτι είναι η ασφάλεια τους και θέλουν να μένουν εκεί.. Στην ουσία είναι η κόλαση τους.. Το βλέπεις κι εσύ. Εκτός σπιτιού είσαι καλά. Ναι έχεις την ανάγκη να πας σπίτι. Αλλά είσαι καλά. Στο σπίτι όχι. Οι 4 τοίχοι, το μυαλό.. Ολα αυτά τα καταστρέφουν όλα.
Έτοιμη για αύριο;
Να τα πεις όπως νιώθεις.. Όπως σου βγει. Πιστεύω ότι καλύτερα να μην βασανίζεις το μυαλό σου.. Άστο ότι βγει εκείνη την ωρα
Δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένη επειδή ούτε πάλι μου έκανε αλλαγή στα φάρμακα... Κατά τα άλλα νομίζω ότι κάναμε μια μικρή πρόοδο όσον αφορά τα θέματα που φοβάμαι να θίξω...
Τι εννοείς πρόοδο;
Μπόρεσα να μιλήσω λίγο για το θέμα που με πονάει πιο πολύ, εκείνον που βρίζουμε για τις πράξεις του... Του είπα ότι ακόμα τον φοβάμαι και με ρώτησε τι θυμάμαι κυρίως σχετικά μ' αυτόν και είπα που δεν με άφηνε να φύγω... Ίσως να φαίνεται ασήμαντο επειδή δεν τα είπα όλα αλλά για μένα είναι σημαντικό βήμα που θα με κάνει να μπορέσω κάποια στιγμή να τα πω όλα...
Όταν κανουμε κάτι που πριν δεν κάναμε... Είναι ένα βήμα. Σιγά σιγά θα τα πεις όλα.
Καλημέρα κυκνε μου. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι ερωτήσεις σου κάνουν όσο αφορά αυτό το κομμάτι έτσι ώστε να προχωρήσει η συζήτηση;
Θυμάσαι αν κάποιος από τους γιατρούς σου, να μην ειχε πάρει σιγά σιγά το θέμα και να εκανε μια ερώτηση που να σε εφερε σε άβολη θέση; Να ήθελες να φύγεις;
Αν μπορείς απαντησε μου και στις δύο ερωτήσεις.
Καλησπέρα...
Για τα όνειρα δεν προλαβαίνει να με ρωτήσει ο γιατρός γιατί του τα λέω από μόνη μου επειδή με τρομάζουν... Με ρώτησε τις προάλλες τι έγινε με εκείνον και τα είπα πολύ συνοπτικά γιατί αυτή είναι μια ερώτηση που με κάνει να νιώθω άβολα και παλιότερα με άλλη ψυχίατρο που ρωτούσε λεπτομέρειες ένιωσα πολύ άσχημα και της είπα ότι δεν μπορώ να μιλήσω περισσότερο γι' αυτό... Σε κάλυψα ή θέλεις να με ρωτήσεις και κάτι άλλο;
Ρωτάω για το θέμα που σε απασχολεί. Που είναι το πιο σοβαρό για σένα.. Όχι για το όνειρο. Όταν συζητάτε για αυτό το θέμα συνήθως μπαίνουν στο ψητό; Ή σχολιάζετε τις συνθήκες. Εννοώ ρωτάνε απευθείας για το σώμα σου; πως γίνεται η διαδικασία;
Πως ήταν η σχέση σου μετά με την ψυχιατρο που ρωτούσε λεπτομέρειες; Την ένιωθες κοντά σου ή για σένα είχε πλέον παγώσει;
Με τον καινούριο δεν έχουμε φτάσει σε σημείο που να ρωτήσει πολλές λεπτομέρειες... Και με αγχώνει το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα ρωτήσει...
Με εκείνη την ψυχίατρο γενικώς δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένη οπότε δεν την ένιωθα ιδιαίτερα κοντά μου γιατί το μόνο καλό που έκανε ήταν ότι με κρατούσε σε μια ισορροπία με τα φάρμακα αλλά δεν με βοηθούσε στο να νιώθω καλύτερα... Και κάποια στιγμή πέταξε τη μαλακία ότι ίσως η μόνη λύση να ήταν να αυτοκτονήσω και από τότε δεν ξαναπάτησα...
Να αυτοκτονήσεις; ενδιαφέρον. Δεν σκέφτηκε τα λεφτά που θα έχανε αφού δεν θα ξανά πήγαινες αν αυτοκτονούσες; καθόλου επιχειρηματικό μυαλό τςτς.... :)
Μόνο σε αυτήν το είπες; Για αυτό που σε βασανίζει;
Χα χα, όντως...
Σ' αυτήν επειδή την είχα πολλά χρόνια και μετά στην ψυχολόγο που είχα ως πέρυσι η οποία με βοήθησε αρκετά μ' αυτά που έλεγε και μ' έκανε ν' αλλάξω τουλάχιστον λιγάκι την οπτική μου... Δεν μπορώ να τα θυμηθώ με λεπτομέρειες αλλά έφευγα ανακουφισμένη από εκεί...
Η δεύτερη σε ρώτησε λεπτομέρειες; το προχώρησε πολύ απότομα ή σεβάστηκε ότι θες σιγά σιγά;
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είσαι καλα;
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα :)
Δεν θα το έλεγα ότι είμαι εντελώς καλά, νιώθω μελαγχολική από χθες γιατί μου λείπει στοργή κι αγάπη, χθες ζαλιζόμουν πολύ και σκεφτόμουν ότι αν είχα μια αγκαλιά από τον πρώην μου (κι αν δεν ήταν πρώην βασικά) θα ένιωθα πολύ καλύτερα, ακόμα κι η μεγαλύτερη στεναχώρια πονούσε λιγότερο όταν μ' αγκάλιαζε...
Νομίζω ότι αυτό που στην ουσία ήθελες ήταν μια αγκαλιά. Απλά με αυτόν ένιωσες ότι την εννοούσε..
Κυκνε μου πρέπει να ανοιχτεις στους ανθρώπους.ειδικά στην ψυχολογο η στην ψυχίατρο σου.και εγώ δυσκολεύομουν να μιλήσω αλλά το έκανα γιατί μόνο έτσι μπορουμε να ξεπερασουμε τα προβληματα μας.ποιο το νοημα ο άλλος να προσπαθεί να σε βοηθήσει χωρίς να ξέρει τι πραγματικά σε προβληματιζει.οπότε ότι σε προβληματιζει θέματα σχέσεων,οικογενειας,δουλει άς,καταθλιψης, πρέπει να ανοίξεις την καρδούλα σου και να τα πεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να τα ξεπερασεις.
Μια απορία.. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ζήσει αυτό που έζησε ο Κύκνος ή κάτι πιο προχωρημένο (βιασμός). Θεωρείτε σημαντικό να πει αυτός που το έζησε λεπτομέρειες; Ο βιασμός ένας είναι. Υπάρχει λόγος να γίνει περιγραφή όλου του σκηνικού;
Αυτο που εζησε δεν ήταν βιασμος ακριβως.δεν παυει όμως να είναι μια πράξη αναρμοστη και κατακριτεα.βέβαια μιλαμε για πολλά χρόνια πριν όταν ήταν παιδιά στην εφηβεία αν δεν κάνω λαθος.
Δεν είπα ότι θα έπρεπε να πει λεπτομεριες.αλλά υποθετικα μιλώντας αν εχει διαπραχθει κάποιος βιασμός και προσπαθείς με ψυχολογους και ψυχιατρους να πας παρακατω και να το ξεπερασεις πρέπει να μιλήσεις γι αυτό.όχι με λεπτομέρειες αν δεν θες αλλά πρέπει να το αναφέρεις σαν πράξη γιατί αλλιώς πως θα σε βοηθήσει ο άλλος. .είναι σαν να πας σε παθολογο και να τους πεις κάτι με πονάει χωρίς να αναφέρεις τι συγκεκριμένα.πως θα σε βοηθήσει ο αλλος?