εδω πηγαινε το "ανάσταση".
Printable View
αρα το προβλημα μας το ουσιαστικο ειναι οτι καλε μου..δεν τα πας καλα με την απορριψη ..
οποτε κοιτα να δουλεψεις αυτο το συγκεκριμενο θεμα.νταξ μπορει απλα να θελεις χρονο..ο καθενας εχει τον χρονο του.
μη τα υπεραναλυεις.ειναι πολυ πιο απλο απο οσο σκεφτεσαι.
την ηθελες, το ειπες (μπραβο σου), δεν ηθελε..
ειτε αν ο λογος ειναι που παντρευεται, ειτε επειδη δε σε γουσταρε..ειτε ...κλπ κλπ..
εσυ οφειλεις προς εσενα αποδοχη.
κ οσο κ αν ποναει πρεπει να μαθεις να ποδεχεσαι την απορριψη κ να κοιτας παντα να την αντιμετωπιζεις σαν μαθημα ζωης κ οχι σαν αποτυχια.
(14 χρονια ψυχαναλυση θελω αν πιστευω οτι δεν πηγαν στραφι...χοχοοχοχ).
Αυτή είναι η φυσική πορεία των πραγμάτων: Πάθη->Σταύρωση->Ανάσταση
Η αλήθεια είναι ότι εκεί βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης. Δεν μ' αρέσει να με απορρίπτουν.
Καλησπέρα και από εμένα....να καταθέσω και εγώ την άποψη μου αν και σε γενικότερες γραμμές έχουν γραφτεί...
Κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει το κακό στον εαυτό του, αλλά είναι κάποιες φορές που ξέρεις τι γίνεται...? Λειτουργούμε με το συναίσθημα (αυτό που λέμε το "θυμικό") και η λογική παύει να ισχύει...
+1000 Προσυπογράφω
+1000 Προσυπογράφω
Κανείς δεν σε κατηγορεί για τη συμπεριφορά σου...Απλά το μυαλό πλάθει ιδανικά σενάρια (αυτό που θες εσύ να πιστέψεις και αυτό που σε βολεύει) και δεν βλέπεις την πραγματικότητα...Ξαναγράφω, δεν είναι κακό...Απλά πρέπει να το δουλέψεις λίγο...ΜΟΝΟ για το δικό σου καλό και για κανέναν άλλον...
Διαφορετικά, θα σπαταλάς πολύτιμη ενέργεια και χρόνο, σε παρόμοιες καταστάσεις (αυτό το'χεις καταλάβει)
αρα λοιπον..μετα απο πολλων ημερων συζητηση φτασαμε στο πιο ουσιαστικο προβλημα της ψυχης σου (ειδες τα αποτελεσματα της αναλυσης???)...
το οτι δεν σου αρεσει να σε απορριπτουν.
κ σε ερωτω τωρα.... ποιανου του αρεσει να τον απορριπτουν?
κανενος, θα μου απαντησεις κ πολυ καλα θα μου απαντησεις..
το θεμα μας λοιπον δεν ειναι αν ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ή ΟΧΙ..αλλα τι θα κανουμε με αυτην την απορριψη.
θα την παρουμε ως αποτυχια??που ειναι το κακο σεναριο...
ή θα κανουμε κατι καλυτερο με αυτην?----> να μας διδαξει οτι ποτε δεν γινεται να αρεσουμε σε ολους κ να μας αγαπανε..
κ οτι η ζωη μας ετσι ειναι...καποια θα σε διωξει, καποια αλλη θα σε γουσταρει τρελλα..
γι αυτο λοιπον το πρωτο βημα ειναι να αποδεχομαστε πρωτα απ ολα την απορριψη κ μεσα απο την αποδοχη να προχωραμε παρακατω..
+ θεωρω οτι το να αναπνεεις για καποιον οπως προειπα, τον ξερεις ελαχιστως..υπονομευει μεγαλους κινδυνους για την ζωη σου..
ειναι κ αυτο ενα θεμα σου..που πρεπει να κοιταξεις.
εξαιρετικη ιδεα!!:p
Ηθικό δίδαγμα παιδιά : δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο..........
Όχι δεν εννοούσα αυτό. Εννοούσα ότι η συμπεριφορά σου θα μπορούσε να εκληφθεί ως συμπεριφορά ενός πολύ ενθουσιώδη φοιτητή γύρω από το μάθημα που θέλει να κρατήσει επαφές σε αυτό το πλαίσιο και έχει την καθηγήτρια από κοντά. Τόσοι και τόσοι το κάνουν. Η γυναίκα δεν είχε μαγική σφαίρα να καταλάβει πού αποσκοπείς. Και σε αυτό το πλαίσιο γιατί να σε κάνει πέρα και να μη σου μιλάει μετά το μάθημα;
Τέλος πάντων κάπου παρεξήγησες τις προθέσεις μας για αυτά που λέμε. Νομίζω ζεις σε ένα κόσμο άσπρου-μαύρου και ψάχνεις έναν φταίχτη. Προσωπικά εγώ όπως και τα υπόλοιπα μέλη που σου έγραψαν εδώ αυτό που προσπαθούμε να σου πούμε δεν είναι ότι φταις αλλά ότι δεν φταίει η κοπέλα. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιος που θα πάρει όλο το φταίξιμο για την κατάσταση πάνω του. Όχι δεν έφταιξες που την ερωτεύτηκες αλλά ούτε και αυτή έφταιξε που δεν ήθελε να το προχωρήσει. Το ότι δεν φταίει αυτή δεν σημαίνει ότι φταις εσύ με την έννοια που έχεις το φταίξιμο στο κεφάλι σου. Έφαγες ένα κόλλημα που δεν προχώρησε, οκ. Πρώτο βήμα στις σχέσεις. Τώρα συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει λόγος να πέφτεις για μια γυναίκα που δεν έχετε καν στενές επαφές στα πατώματα. Δες το σαν μια διαδικασία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από όλο αυτό και πράγματα για τις σχέσεις και πώς να γίνεις καλύτερος σε αυτές. Αν απλά ψάχνεις έναν φταίχτη για το ότι υπέφερες και λες ελαφρά τη καρδία ότι αυτή φταίει για όλα, χάνεις όλα τα επικοδομητικά μαθήματα που μπορείς να πάρεις από αυτή την κατάσταση.
Νομίζω δεν έχετε καταλάβει κάτι σημαντικό από αυτά που έγραψε ο Positive. Δεν την κατηγορεί σαν γυναίκα που δεν του κάθισε (να το πω έτσι ωμά), την κατηγορεί σαν άνθρωπο και χαρακτήρα πρώτα απ' όλα που φέρθηκε τόσο σκάρτα και "εξαφανίστηκε" τόσο ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη. Ένας άνθρωπος που υποτίθεται είχαν μια συχνή επικοινωνία, πολλές φορές και επί προσωπικών, μια πιο στενή "συνεργασία" και μια καλή (έστω επαγγελματική - φιλική) σχέση.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι ήταν ερωτευμένος τον έριξε στα πατώματα. Όπως και να το κάνουμε προκύπτει ένα "γαμώτο", ένα "γιατί αυτή η συμπεριφορά;", "τι έκανα;"!
Βγάλτε λοιπόν το ερωτικό από τη μέση και αναρωτηθείτε. Ήταν σωστή αυτή η συμπεριφορά; Εσείς αν συνεργαζόσασταν με κάποιον/κάποιαν και στα καλά καθούμενα εξαφανιζόταν χωρίς να δώσει μια εξήγηση, τι θα λέγατε; Τι θα νομίζατε; Θα τον δικαιολογούσατε;
Και να θυμίσουμε φυσικά ότι μέχρι την "εξαφάνιση" της λεγάμενης ο Positive ήταν κύριος. Δεν την (παρ)ενοχλούσε, κρατούσε αποστάσεις, της μιλούσε στον πληθυντικό, δεν είχε δώσει δικαιώματα, ήταν τυπικός στη συμπεριφορά του.
μα τι νοημα εχει να κρατησει επαφη ρε παιδια εφοσον φιλοι δεν μπορειτε να ειστε..κ δευτερον αφου δεν γουσταρει κατι ερωτικο..
ποιο το νοημα?
εχω κατηγορηθει στο παρελθον για απομακρυνση...
κ ναι απομακρυνομαι επειδη δεν τραβαει..
εγω το βλεπω φιλικα κ ο αλλος ερωτικα..τοτε? πως να κανουμε παρεα ρε παιδια..
προτιμω να αποχωρησω σιωπωντας για να διευκολυνω τον αλλον να ξεκολλησει.
επειδη εχω κανει 14 χρονια ψυχοθεραπεια..εμαθα το εξης...οτι χρειαζονται 6 μηνες σιωπης για προσαρμογη σε μια νεα κατασταση...
για το ξεκολλημα..πχ αποχαιρετησα την ομαδα μου..για 6 μηνες απαγορευονταν να μιλησω με μελη της ..για να προσαρμοστω κ για να μπορεσω να ξεκολλησω εντελως..ειναι κανονας..
χωριζεις? 6 μηνες τουλαχιστον σιωπης κ μη επαφης για να ξεκολλησεις..
ειναι οι 6 μηνες προσαρμογης..
κ γενικα συμφωνω απολυτα με την απομακρυνση κ την σιωπη για να διευκολυνθει η μεταβαση σε νεα δεδομενα κ η προσαρμογη..
δλδ να μιλατε με μειλ κ με τηλ κ μεσεντζερ?...για ποιον λογο?
κ τι να λετε?
οσο μιλατε τοσο θα φουντωνες εσυ...κ αυτη παντρευοταν..θα σε διευκολυνε να ξεκολλησεις αυτο?
μα αυτη η συμπεριφορα, υπηρξε ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη ο ποζιτιφ εβαλε το ερωτικο στην μεση!!!! πως να το βγαλουμε???
αν η περοσσεγγιση ηταν κοινωνικη απλη και οχι ερωτικη, δεν θα εξαφανιζοταν, θα εδινε καποια απαντηση ακομα κι αν δεν ηθελε να κανει παρεα μαζι του.
απορω πως προτεινεις να βγαλουμε το ερωτικο απ την μεση.
αυτο ηταν το προβλημα της κοπελας, οχι οτι βαριοταν να απαντησει. ποια "καλα καθουμενα"? τρολαρεις κι εσυ?
πλακα μας κανεις?
απορω επισης πως μετα απο τοση συζητηση, κι εσυ και ο ποσιτιφ ρωτατε τι εκανε.
πηγε στο ερωτικο μια καθαρα εκπαιδευτικη σχεση. αυτο εκανε!!!
δικαιωμα της να απομακρυνθει χωρις εξηγησεις. δεν εδωσε ποτε κανενα δικαιωμα.
επισης, μην ξεχνατε οτι αν η κοπελα δεν ειχε καταλαβει τπτ μεχρι τοτε και θεωρουσε οτι ο ποζιτιφ ισως ειναι απλα ενας πολυ επιμελης φοιτητης που του αρεσε το μαθημα, θα ενοιωσε τεραστια αμηχανια με τις αποκαλυψεις αυτες και θα ενοιωσε ασχημα να το συζητησει. μπορει να επεσε απο τα συννεφα πολυ δυσαρεστα.
μπορει ακομα να το ειχε καταλαβει, αλλα να θεωρουσε οτι ο παγος που εβαζε κρατωντας τον σε αποσταση, μιλωντας μονο για το μαθημα, ηταν αρκετος για να μην προχωρησει σε κατι ο ποσιτιβ. οταν ειδε οτι το προχωραει εκνευριστηκε και κατεβασε ρολα.
το ρεζουμε δεν ειναι μην τολματε.
το ρεζουμε ειναι "τολματε χωρις να γινεστε φορτικοι, αλλα μην τα βαζετε με τους αλλους αν δεν σας θελουν".
Πολύ χρήσιμη η εμπειρία σου anxious.
Από' κει και πέρα, επειδή το εν λόγω θέμα το έχουμε εξαντλήσει πέρα από τις δυνατότητές μας και επειδή κυνηγάμε όλοι μας της ουρά μας εδώ πέρα, θα σου πω ένα πράγμα: αν με ρωτήσεις σήμερα, αν θέλω να έχω παρτίδες μαζί της, θα σου πω ξεκάθαρα όχι. Και αυτό, γιατί η εμπιστοσύνη μου κλονίστηκε μετά από όλα αυτά.
Παλιά όμως θα ήθελα, να συνεχίζω να της μιλάω. Όχι μόνο λόγω του ερωτικού ενδιαφέροντος που είχα, αλλά για την θαύμαζα, την έβλεπα σαν μέντορά μου, σαν κάποια που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με τον τομέα της! Σαν κάποια που με ξύπνησε από τον λήθαργο που ζούσα!
ωραια φιλε μου..κρατα αυτο τοτε.
οτι γνωρισες εναν ανθρωπο που σου εβγαλε ωραια συναισθηματα..κ πανε παρακατω..
(κ σκαει μειλ ξαφνικα που να λεει "παντρευτηκα αλλα δε σε ξεχασα..σε εχω συνεχεια στο μυαλο μου..κ δεν αντεχω...δεν μπορω να σε βγαλω! σε θελω σε θελω κολασμενα..)..
χχοχοχο κ λιγο χιουμορακι ..για το τελος....
Τωρα που είναι η κοπέλα αυτη πόσιτιφ; Θα κάνει παλι μάθημα εκει σε σενα;
Δεν ξέρω. Την είχα ρωτήσει την μέρα που είχε βγει η βαθμολογία αν θα συνεχίσει και του χρόνου και αρνήθηκε να μου απαντήσει...
Πιθανόν να συνεχίσει. Έτσι κι αλλιώς, όπως είπα και στην αρχή του νήματος, δεν είχε βαθμίδα μονίμου-ΔΕΠ.
Αν μάθω κάτι και αν ποτέ την ξαναδώ και μου ξαναμιλήσει, θα ξεθάψω το νήμα και θα σας δώσω λεπτομέρειες...!
Νομίζω πως θα έχει ενδιαφέρον!
Βρήκα αυτό το ποστ ψάχνοντας για τον όρο ερωτομανία, γιατί ξέρω ένα άτομο που διαγνώσθηκε με ψύχωση και ερωτομανία.
Και αυτό που σου συνέβη δεν ήταν ερωτομανία. Δεν πρόκειται να σου κάνω διάγνωση γιατί δεν είμαι γιατρός αλλά δεν ανέφερες να είχες καμία από τις χαρακτηριστικες ψυχωσεις/αυταπάτες της ερωτομανίας.
Καλό είναι πριν βρεις ενα εντυπωσιακό τίτλο για να τραβήξεις την προσοχή (τίποτα κακό με αυτό), να μην χρησιμοποιείς λέξεις οι οποίες σημαίνουν κάτι τελείως διαφορετικό και πολύ πιο σοβαρό.