Originally Posted by
elisabet
Κοίτα για τα ποσοστά δεν γνωρίζω...φαντάζομαι οτι όχι δεν θα είναι τόσο μεγάλα όσο οι βιασμοί από άντρες σαφώς.
Το γιατί δεν το ακούμε συχνά μου φαίνεται λογικό. Νομίζω οτι ένας άντρας πολύ δύσκολα θα παραδεχτεί οτι του συνέβει κάτι τέτοιο, πέρασαν πολλά χρόνια για να μπορέσουν να το παραδεχονται ανοιχτά οι γυναίκες...στον άντρα είναι πολύ πιο δύσκολο και από αυτή την άποψη το κατανοώ απόλυτα.
Για τα ψυχολογικά που λες, κάτσε βρε συ...τι εννοείς δεν θα πάθει τίποτα ένας άντρας? Αν το θέλει κι εκείνος τότε δεν είναι βιασμός. εδώ μιλάμε για τις περιπτώσεις που είναι βιασμός, άρα προυποθέτουμε οτι δεν το θέλει, οτι "αναγκάζεται" να το κάνει με κάποιο τρόπο. Άρα θα πάθει ότι μπορεί να πάθει και μια γυναίκα σε τέτοια περίπτωση. Εσύ παίρνεις ως δεδομένο ότι όλοι άντρες θέλουν σεξ ανα πάσα στιγμή με οποιαδήποτε γυναίκα...ε δεν νομίζω οτι ισχύει αυτό. Εσύ είσαι πρόθυμος δηλαδή να κάνεις σεξ με όποια γυναίκα να είναι; Το αποκλείεις κάποια να σου είναι αντιπαθής, να τη θεωρείς άσχημη, αντιερωτική ή οτιδήποτε άλλο; Ή στην τελική μπορεί να έχεις ήδη σχέση/σύζυγο κτλ και να μην θες να πας με κάποια άλλη. Αλλά και πάλι νομίζω οτι χάνεις λίγο το θέμα...δεν είναι τόσο αν θα σου αρέσει η συγκεκριμένη ή όχι, είναι οτι θα νιώθεις αναγκασμένος να το κάνεις με το ζόρι. Η επιβολή και η βία είναι το θέμα κι ας μην είναι αναγκαστικά σωματική βία.