τα αλλα ναι αλλα thessalo αφθαρτη και αμολυντη ουπς!!η πιο χαλια η δικη μου ειναι.ομορφη ψυχη ναι, εμφανιση ιδου το ερωτημα..
Printable View
τα αλλα ναι αλλα thessalo αφθαρτη και αμολυντη ουπς!!η πιο χαλια η δικη μου ειναι.ομορφη ψυχη ναι, εμφανιση ιδου το ερωτημα..
Boltssed αν ηταν μονο αποριες 6 χρονια δε θα τρωγα καθε χαπι που υπαρχει μονο risperdal δε δοκιμασα γιατι φοβομουν το χει παρει ο αδερφος μου και ηταν φυτο!!
ο αδερφος μου πασχει απο ψυχωσικη συνδρομη .Ειναι παλικαρι 1.90 ομορφος και νοσηλευτηκε στο Αιγηνητειο.Τι να πω?Στα 18 ειχε νευρα και η μαμα μου τον εκλεισε μεσα.Μεγαλο μεριδιο εχει και σε μενα οσον αφορα ευθυνες για την αρρωστια μου.Ποτε δεν εχω ακουσει κατι καλο για μενα μονο χοντρη,παρτσακλο,αχρηστη ,τεμπελα,τρελλη.Τα 2 τρελλα μας λεει αλλα δεν της κρατω κακια ειναι Ηπειρωτισσα παλαιων αρχων και εζησε στο βουνα και στα λαγκαδια εχει περασει πραγματα που εγω δε μπορω να φανταστω ξυπολητη,φτωχεια κλπ.Ειναι 68 και ο μπαμπας μου ειναι 70.Εγω ναι ειμαι μικρη στα 25 και ο αδερφος μου στα 28.:o
Μα το προσωπάκι μας καθρεφτίζει την ψυχούλα μας αφρουλα . Υπάρχει περίπτωση να είσαι όμορφη ψύχη και να μην αποτυπώνετε στο χαμόγελο, στο βλέμμα στα χειλάκια ,στο πως μιλάς στις γκριμάτσες του προσωπάκι σου αφρουλα ; Όμορφη ψύχη = όμορφο προσωπάκι .
Όταν κάνεις μια όμορφη σκέψη ανθίζει το προσωπάκι μας, όταν στο σύνολο η ψυχούλα μας είναι γεμάτη από καλοσύνη, ευγένιε, ανθρωπιά , σαν μια ανθοδέσμη με υπέροχα άνθη τι πιστεύεις ότι θα φάνει στο προσωπάκι σου ;
Και όταν έχεις αυτό στο μυαλό δεν χρειάζεται να ρωτάς κανένα περαστικό με τα ματιά για να μάθεις εάν είσαι όμορφη, μπορείς απλά να ρίξεις μια ματιά στην ψυχούλα σου και να ανακαλύψεις ότι εξακολουθείς να είσαι μια πανέμορφη κουκλίτσα , ακόμα και όταν είσαι στενοχωρημένη και όταν είσαι κουρασμένη και αγχωμένη. Και όσο θα καλλιεργείς την ψυχούλα σου, όσο θα την κρατάς καθαρή και αγνή, όσο θα την φροντίζεις και δεν θα την ταλαιπωρείς με αμφιβολίες , μα θα είσαι ευγνώμον για ότι έχεις καταφέρει τόσο πιο λαμπερή ύπαρξη θα γίνεσαι .
ax thessalo τα λες υπεροχα και εχεις δικιο :)
Quote:
Originally posted by afrula
Boltssed αν ηταν μονο αποριες 6 χρονια δε θα τρωγα καθε χαπι που υπαρχει μονο risperdal δε δοκιμασα γιατι φοβομουν το χει παρει ο αδερφος μου και ηταν φυτο!!
Μου πηρε πανω απο 6-7 χρονια να βρω τροπο να χτισω την αυτοπεποιθηση μου και αυτο που ειμαι σημερα ,
και αυτο τελικα εγινε με καποιες λιγες ερωτησεις-απαντησεις.. ειδικες.. που σε κανουν να σκεφτεις βαθια μεσα σου και να ενεργοποιησουν το λιγο ξεχασμενο κομματι λογικης μας.
Αυτο ναι, ειναι κατι που σε κανει πολυ δυνατο.
Απλα μερικες φορες κατι που δοκιμαζουμε και δεν δουλευει, καλο ειναι να το αλλαζουμε , οσο δυσκολο και να ειναι, ακομα και αν ειναι οι πεποιθησεις μια ολοκληρης ζωης.
Θεσσαλω πολυ ομορφα γραφεις.Ευγε :)
ολα ειναι στο μυαλο σου.κανενας δε σε λεει ασχημη.αλλα ενταξει δε μπορουμε να αρεσουμε και σε ολους....ειμαι σιγουρη οτι εισαι μια πολυ ομορφη και γλυκια κοπελα με χαμηλη αυτοεκτιμηση.
Αfrula, απ’ό,τι έχω καταλάβει είσαι ένα πολύ όμορφο και γλυκό κορίτσι.
Ας αντιστρέψουμε λίγο το θέμα σου. Ας υποθέσουμε ότι εγώ είμαι …κάπως ασχημούλα και με συναντάς στο δρόμο παρέα με άλλες 2-3 φίλες μου. Στη παρέα η μία είναι όμορφη σαν εσένα, η άλλη μέτρια και εγώ η …ασχημούλα.
Τι θα σκεφτείς για μένα? Ότι συνάντησα και αυτήν που πρέπει να πάει στην κόλαση γιατί δεν είναι όμορφη? Ότι αυτή επειδή δεν είναι όμορφη, ….βρωμάει? Ότι αυτή που είναι ασχημούλα, δεν θέλω να την ξαναδώ? Ότι αυτή που είναι ασχημούλα, θα είναι και κλέφτρα? Θα με απορρίψεις έτσι με μια ματιά? Μπορεί να έχω τόσα να σου προσφέρω. Κοίτα τώρα, δεν σε ξέρω και όμως ασχολούμαι με σένα και θέλω να σε βοηθήσω. Δεν θα ήσουν μονόπλευρη αν με απέρριπτες γιατί είμαι ασχημούλα?
μα δε θα σε απερριπτα λογω εμφανισης!!!
Ακριβώς! Το ξέρω καλή μου. Αυτό είναι άλλωστε και το φυσιολογικό.
Πιστεύεις λοιπόν ότι όλοι οι άλλοι κάτοικοι της πόλης σου δεν έχουν αυτό το απλό και φυσιολογικό χαρακτηριστικό? Μόνον εσύ είσαι που συγχωρείς ή που δεν δίνεις σημασία στην όχι και τόσο όμορφη εμφάνισή μου? όλοι οι άλλοι θα με τιμωρούσαν?
Afrulα ti kaneis kai pws eisai ? Prin ligo kairo diabasa kati kai skeftika na su to protinw...einai ena biblio pou legete \'\'Eftyxos pou den gennithika omorfi\'\' einai mia istoria yperoxi. Tha matheis polla kai ta katalabeis oti i omorfia briskete bathia stin karidia kai stis psyxes mas...
A min mperdefteis esena se thewrw kuklitsa , alla epeidi blepw oti dyskolebese ligo me tis enies omorfi kai mi omorfi tha su protina na to diabaseis . Otan to teleiwseis perimenw na to syzitisume . Ok ; :)
Να μαι και εγώ...
Πως πάει?
THESSALO τι εκδοσεις ειναι το βιβλιο?
afrulitsa oriste :
Αθηνά Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη
Συγγραφείς: Κώστας Καρακάσης
Εκδότης: Ψυχογιός
Kalo diabasma glykia mu :)
Na kai to filaraki mas to Boltseed :) kalos ton kai as argise :) Pou xathikes toso kairo :) Afto pou grafeis einai fantastiko efxwmai na symbei se olous mas :)
Υπενθυμίζω ότι αποφεύγουμε τα greeklish σε αυτό το φόρουμ.
Γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες παρακαλώ.
παιδια ειμαι μπερδεμενη παρα πολυ...εκει που ενιωσα λιγο καλυτερα συζητησα με ενα φιλο μου προχθες και μου ειπε οτι οι φιλοι του του ειπαν οτι δεν ειμαι ωραια δε του παν βεβαια οτι ειμαι ασχημη αλλα εγω αυτο ενιωσα .Αφου εγω βλεπω στο καθρεφτη οτι εχω ομορφο προσωπο μια χαρα πως γινεται αλλοι να με λενε ομορφη και αλλοι οχι?Και γιατι πιστευω οταν λεμε δεν ειναι ωραια σημαινει οτι ειναι ασχημη?Και τι ειναι ομορφια για τον καθενα σας?Υποκειμενικο ειναι το λογικο ειναι αλλα το ομορφο δε φαινεται δεν ειναι αντικειμενικο?Ξεμπερδεψτε με σας παρακαλω γιατι εκει που ημουν δραστηρια αν και αρρωστη και με ιδεες παραιτηθηκα και σκεφτομαι οποιον βλεπω η οποιον γνωριζω οτι θα λεει στον αλλον δεν ειναι ωραια!!!και πως θα ντυθω πως θα βαφτω ρε παιδια?Γιατι οταν το ακουω αυτο κοκκινιζω κιολας και αγχωνομαι και ολα χαλια παλι................
και τελικα τι ειναι ομορφια για τον καθενα σας?Τι σημαινει ειμαι ομορφη η δεν ειμαι?Και γιατι καποιος με λεει ωραια και αλλος οχι?θελω να ηρεμησω αλλα δε μπορω βοηθεια.
Τιποτα δεν σημαινει οποιος αισθανεται ομορφα βλεπει τους αλλους ομορφους οποιος ειναι μιζερος βλεπει τους αλλους ασχημους και ολα πανω τους αρνητικα.
Boltseed χαιρομαι που σε ακουω συγγνωμη που δε σε χαιρετησα τις προαλλες.Τα πραγματα δε πανε καλα.Εκανα αποπειρα πριν ενα μηνα νοσηλευτηκα στη ψυχιατρικη κλινικη για μια εβδομαδα του Ευαγγελισμου αλλαξα γιατρο και ολα τα πραγματα εφτασαν στο τελος.Συγγνωμη που το λεω αλλα δε θελω να ζω αλλο.Βαρεθηκα και στεναχωριεμαι που στεναχωρω και το Θεο τωρα...
Είναι κρίμα να είσαι τόσο ευαίσθητη σε ένα τόσο κακό κόσμο.! Ο καθένας μπορεί να σε μειώσει απλά για να γελάσει και εσύ αντί να του ανταποδώσεις στα ίσα, βρίζοντάς του, γίνεσαι τόσο χάλια! Ξύπνα από αυτό τον εφιάλτη και δες ποιοι πραγματικά είναι οι άλλοι... και γιατί να σε νοιάζει τόσο η γνώμη τους. Αποφάσισε ότι ακόμη και να πιστεύουν κάτι τέτοιο εσένα δεν σε νοιάζει, γιατί αυτοί είναι χειρότεροι. Ας το πιστεύουν αυτό ή κάτι χειρότερο. Ο καθένας έχει ελλαττώματα και πολλοί σοβαρές αναπηρίες τόσο σωματικές όσο και ψυχικές κι όμως κανείς δεν νοιάζεται για τους άλλους παρα μονάχα για τον ευατό του...
και τι να κανω ?εσεις σκεφτεστε πως σας βλεπουν οι αλλοι?Για εμφανιση μιλαω.Μηπως τελικα απο ολα αυτα εχω χασει την εικονα μου?αυτο που βλεπουν ειναι αυτο που βλεπω και εγω στο καθρεπτη σωστα δε μιλαω ρε παιδια?σας παρακαλω βοηθηστε με να καταλαβω...
οταν λεμε καποιος δεν ειναι ωραιος τι σημαινει ???Εσεις οταν το λετε εννοειτε οτι εναι ασχημος?Και αν οχι υπαρχει ομως περιπτωση καποιος να εννοει αυτο ?Τι να κανω ?πως να ξεκολλησω?
afrula απλα χαλαρωσε...αυτο εχω να πω...η ομορφια ειναι υποκειμενικη...καθενας εχει τη γνωμη του..γιατι τρελενεσαι?εγω θεωρουμε πολυ ομορφη αλλα δεν σημαινει οτι αρεσω σε ολους!!!δε γ ι ν ε τ αι ... και δε με νοιαζει τι θα πουν...υπαρχουν πολυ ασχημες που με το χαρακτηρα τους κερδιζουν τους παντες...θα τρελαθεις αν δε παψεισ να ασχολεισαι με αυτο!
το ξερω γλυκια μου αλλα δυστυχως απο αυτο τρελλαθηκα.Δε θελω να αρεσω δε θελω να με λενε ολοι ομορφη δε θελω να επιδεικνυω την ομορφια μου .Ξερω ποια ειμαι!!!Θελω απλως να καταλαβω τι εννοει ο κοσμος δεν ειναι ωραια???Αφου ειμαι μια χαρα.Θελω ειλικρινα να με καταλαβετε δεν ειμαι καμια ψωναρα που θελω να αρεσω σε ολους.Αληθεια.Απλως τι να πω κι εγω ειμαι και εξυπνη γιαυτο στεναχωριεμαι πιο πολυ !!! τι σημαινει για τον καθενα σας δεν ειναι ωραια?Αν θελετε βοηθηστε με να το καταλαβω εγω ξερω αλλα....υπαρχει περιπτωση να εννοουν και οτι ειμαι ασχημη ετσι δεν ειναι?Ναι αλλα αυτο το εννοει 1 στους 50 πιστευω.Λαθος ειμαι?:(:(
ΖΩΖΑ, ας παρω εσενα ενταξει? για παραδειγμα.Περπατας στο δρομο και σου λενε δεν εισαι ωραια!Τι εννοουν? και δηλαδη σε ειπαν ασχημη τωρα ας πουμε?Και δεν σε εχουν πει ποτε ασχημη?Μπορεις να μου απαντησεις σε παρακαλω?Τι σκεφτεσαι πως το παιρνεις ?
αν μου πει καποιος ετσι στα καλα καθουμενα οτι δεν ειμαι ωραια θα του πω\"σε ρωτησε κανενας ρε βλακα?γιατι εσυ εισαι ωραιος?\"ετσι θα τον τρελανω.παντως αν το ακουσω θα σκεφτω οτι ειναι γνωμη του....κι οτι μπορει να ειναι και τρελος και να του αρεσουν μπαζα....παντως δε θα σκασω...
afrula ειναι ολα στο μυαλο. Στο υπογραφω.
Επισης σου υπογραφω οτι αν ησουν αντικειμενικα ασχημη δε θα ειχες δυσμορφοφοβια.
Συνηθως τετοιες εμμονες εχουν ατομα που πραγματικα δεν ειναι ασχημα.
Οταν σου λεει καποιος δεν εισαι ομορφη σημαινει οτι δεν εισαι το γουστο του.
Δεν προσπαθω να σου αλλαξω αυτα που σκεφτεσαι, ξερω οτι ειναι δυσκολο. Και εγω εχω τετοιες εμμονες.
Αλλα αν θες την αληθεια περα απο την επιρροη του προβληματος σου, αυτη ειναι: Ολα ειναι στο μυαλο σου.
ας πουμε οτι περπατας στο δρομο και σου λενε οτι εισαι πανεμορφη η λαμβανεις ενα επιφωνημα θαυμασμου....Quote:
Περπατας στο δρομο και σου λενε δεν εισαι ωραια!
Πως νιωθεις???
Ας πούμε ότι περπατάς στο δρόμο και σου λένε κάποιο άλλο αρνητικό σχόλιο, πχ. δεν είσαι καλός άνθρωπος ή φοράς κακόγουστα ρούχα ή είσαι κακή μαθήτρια..... δεν ξέρω, οτιδήποτε μπορεί να του καπνίσει καθενός.
Πώς νοιώθεις?
Σε πειράζει το ίδιο με το να σου πούνε ότι είσαι άσχημη?
Αφρούλα, μέτρησα 9 τόπικ που θεματοθέτησες η ίδια σχετικά με το πρόβλημα σου και την ενδεχόμενη θεραπεία του, μου ήταν αδύνατο να μετρήσω τις συμμετοχές σου σε παρεμφερή θρέντς. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το πρόβλημα που σε απασχολεί, πιστεύω πως η επίμονη και συνεχής αναζήτηση λύσης στο Διαδίκτυο, \"αυτομεγαλοποιεί\" την εμμονή που σε βασανίζει και τελικά μάλλον κακό σου κάνει παρά καλό..Αν θέλεις την άποψη μου, ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να λύσει τον γρίφο που σε παιδεύει είσαι εσύ και μόνον εσύ, όλοι οι άλλοι - και μάλιστα εξ αποστάσεως - μόνο στήριξη και κατανόηση μπορούν να σου προσφέρουν, το πρόβλημα σου θα πρέπει να το λύσεις μόνη σου σε συνεννόηση με τον γιατρό σου...
Χωρίς να θέλω να σε προβληματίσω περισσότερο, θα μου ήταν περισσότερο αποδεκτό να σε απασχολεί το αν οι άλλοι σε θεωρούν \"παλιάνθρωπο\", \"απατεώνα\", \"αναίσθητη\" και σε γενικές γραμμές απαράδεκτη προσωπικότητα παρά το αν σε θεωρούν όμορφη ή όχι.
Λυπάμαι αν με κάποιο τρόπο σε στενοχωρώ, πιστεύω όμως πως για να φτάσεις σε επιθυμητά αποτελέσματα ,πρέπει να επικεντρωθείς περισσότερο στο βάθος του εαυτού σου, παρά να αναλώνεσαι καθημερινά σε τηλεβοήθεια μέσω του Διαδικτύου..
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά , απαλλαγμένη από έμμονες ιδέες...
οκ σαββα,
ο καθενας εχει το σημειο που τον τριβελιζει και δεν μπορει να ξεκολλησει.
Οσο και να συμφωνω με την απαντηση που δινεις στην αφρουλα, πιστευω οτι δεν τις λεει τιποτα.
Απο την αλλη η αφρουλα διατυπωνει συνεχωμενες ερωτησεις χωρις να εμβαθυνει και τριγυρναει γυρω γυρω απο το ιδιο σημειο.
Βγαζω ενα συμπερασμα, οτι το ολο προβλημα σου ειναι πιο βαθυ απο οσο δειχνεις και φαινεται οτι ουτε εσυ η ιδια μπορεις να το διαπιστωσεις - ποσο μαλλον ενας τριτος που διαβαζει εδω.
Η σκεψη μου ειναι οτι πρεπει να αρχισεις μια εκ βαθεων συζητηση με ψυχολογο και στη συνεχεια αν υπαρχουν συμπερασματα αυτα θα πρεπει να συζητησεις εδω εφοσον θες φυσικα και οχι η συζητηση με τον ειδικο να την κανει καποιος εδω μεσα.
Ψυχολογοι και υποστηρικτες ονλαιν δεν υπαρχουν και δεν προκειται να σε βοηθησουν.
Οποτε μην σπαταλιεσαι και φθειρεσαι ασκοπα παρα κανε το μεγαλο βημα και αρχινα να ξεμπερδευεις το κουβαρι.
Κρίνε, δεν νομίζω πως διαφωνούμε κάπου... Απλά, όσοι είχαν την καλή θέληση να βοηθήσουν τη φίλη μας την Αφρούλα, καταλήγουν στο ίδιο σημείο που λέμε εσύ κι εγώ - πως η λύση του προβλήματος είναι στα κατάβαθα του είναι της και πρέπει η ίδια να βρει τρόπους να την ανασύρει στην επιφάνεια και να φτάσει στη λύτρωση. Κι ελπίζω αυτό να μπορέσει να το κατανοήσει όσο το δυνατόν συντομότερα...
συγγνωμη που σας κουρασα ευχαριστω πολυ παντως για ολα....
Δεν κούρασες κανέναν.Είμαστε εδώ για να συζητάμε τα προβλήματα μας..Το θέμα είναι - κατά την άποψη μου - πως υπεραναλώνεσαι σε αναζήτηση λύσης μέσα από το Διαδίκτυο κι αυτό περισσότερο κακό σου κάνει, αυτό προσπάθησα εγώ τουλάχιστον να σου δώσω να καταλάβεις...Λυπάμαι αν πήρες στραβά την πρόθεση μου, θέλω να σε βοηθήσω το ίδιο όσο κι όλοι οι άλλοι μέσα σ\' αυτό το φόρουμ.:)Quote:
συγγνωμη που σας κουρασα ευχαριστω πολυ παντως για ολα....
Σαββα, γενικα ναι δεν διαφωνουμε καπου.
Απο την αλλη μου κανει εντυπωση γιατι η καθε αφρουλα αντι να στηριζεται στο τι θα ακουσει εδω μεσα για να παρει βοηθεια αντι να παει σε καποιον ειδικο και απο κει να αρχισει να δει απο που ξεκινανε ολα αυτα.
Αφρουλα οσο και αγωνιωδως να ρωτας εδω μεσα, δεν προκειται να λυσεις το προβλημα σου αν δεν παρεις αποαφαση να κινηθεις σε οριστικες λυσεις.
δε θυμωσα παιδια αληθεια.Εχετε δικιο απολυτο και η ψυχολογος το ιδιο μου ειχε πει το ξερω οτι οι ιδεες ειναι παραλογες και γιαυτο δε τους δινω σημασια .Απλως τωρα κολλησα τι θα πει ο καθενας και πως με βλεπει.Ξερω οτι σε αλλους αρεσουμε και σε αλλους οχι το θεμα ειναι αυτο:οτι ακουσω μετρια ,δεν ειναι ομορφη, χαλια,τη καθε γκριματσα ,τα χαμογελα,μεχρι και ο αλλος να φτιαξει τα μαλλια του το ερμηνευω με ειδε ασχημη η ειμαι ασχημη.Αυτο ειναι το Θεμα.Φανταστειτε να μου το πουν καταμουτρα τι θα γινει.δε ξερω τι να πω.Χρηματα δεν εχω να παω σε ψυχολογο γιαυτο περιμενω στα μεσα του Γεναρη να παω στα εξωτερικα του αιγινητειου να αρχισω δωρεαν ψυχοθεραπεια.Μεχρι τοτε ομως τι να κανω?περιμενω τις συμβουλες σας.Εγω λεω να κοιταω μονο το καθρεπτη μου και να σκεφτομαι την αληθεια που μου λενε και τα δικα μου ατομα.α!!Και σας ευχαριστω που ειπατε αυτα πριν ,με ξυπνησατε.Θα προσπαθησω ....
Αν παραδεχτεις μεσα σου:οκ!ειμαι ασχημη πως νιωθεις,τι τοσο τρομερο θα σου συμβει που αγωνιας μην τυχον κ εισαι?
afrula,
το να πω εγω καποιον ασχημο σημαινει πχ οτι εχει πεταχτα αυτια. Για καποια αλλη ασχημος ειναι καποιος με μεγαλο στομα. Δεν μπορεις να ξερεις πώς οριζεται η ασχημια για τον καθενα. Ειναι καθαρα υποκειμενικο.
Εγω θα σου λεγα να δεις τί σημαινει για σενα η ομορφια. Τί σημαινει για σενα να εισαι ασχημη. Να σε βλεπει καποιος ασχημη.
Τελος οπως σου γραψαν και άλλα παιδια...δειξε πιστη στην θεραπεια σου, κ δωσε χρονο σ αυτην. Την απαντηση σε ολα αυτα που ψαχνεις την εχεις εσυ κ μονο εσυ. Ο ειδικος θα σε βοηθησει αν τον αφησεις κ του δεν βιαστεις να ακυρωνεις ερωτησεις που φαινονται ασχετες...
εγω βλεπω οτι δεν ειμαι αυτο προσπαθω να καταλαβω ασε που δεν βλεπω καποιον ασχημο.Η ειναι ομορφος η δεν ειναι.Αυτο αν το πει καποιος ας πουμε σε καποιον που δεν εχει κατι αλλα το αντιθετο ειναι ομορφος μονο προβλημα μπορει να εχει και κάλο στον εγκεφαλο...