Οχι δεν πειραζει μη ρωτησεις με καλυψες, κι εγω 3 το πολυ 4 κουταλιες υπολογιζα.
Σημερα πηρα απο το σουπερ το μουσλι με ξηρους καρπους της Alpen το οποιο ειναι χωρις ζαχαρη (στο γαλαζιο πακετο).
Θα τελειωσω αυτο πρωτα και μετα βλεπουμε.
Printable View
Οχι δεν πειραζει μη ρωτησεις με καλυψες, κι εγω 3 το πολυ 4 κουταλιες υπολογιζα.
Σημερα πηρα απο το σουπερ το μουσλι με ξηρους καρπους της Alpen το οποιο ειναι χωρις ζαχαρη (στο γαλαζιο πακετο).
Θα τελειωσω αυτο πρωτα και μετα βλεπουμε.
α βρε συ αμα ειναι συσκευασμενο εισαι οκ, τσεκαρε τα συστατικα κ τις θερμιδες, χωρις ζαχαρη= καλο υποθετω
Τα 45γρ. εχουν 160 θερμιδες (χωρις γαλα εννοειται).
Πως το βρισκεις?
30 γρ, κορν φλεικς (μουσλι δεν θυμαμαι) ειναι οσο ο πατος μιας νορμαλ κουπας γαλα, μπορεις 1 φορα να τα ζυγισεις κ θα το ξερεις για παντα οπτικα μετα. νομιζω σε κουταλιες σουπας τα 30 γρ που ειναι η μεριδα αντιστοιχουν σε 3 κ.σ.
α μη πεφτεις απο τα συννεφα, τα μουσλακια τις εχουν τις θερμιδες τους! κ ολα τα υγιεινα τροφιμα! απλα καιγονται πιο αργα, εχουν ισογλυκιαμικη δραση (δεν ανεβαζουν το σακχαρο αποτομα) αρα δεν πεινας μετα κ επιπλεον ειναι πολυ θρεπτικα...
Κι αυτο με την πεινα βρε παιδι μου..αστα να πανε..ενα τοπικ μονο του χρειαζεται.
Γι αυτο με εχει εκπληξει το γεγονος οτι τρωω τοσο νωρις και μετα δεν πειναω οσο θα περιμενα.
Και φαντασου οτι παω για υπνο μετα τις 12.
αυτο ηθελα να σου πω κ παλιοτερα, πρεπει να προσεχεις τι τρως τελευταιο γευμα γιατι πχ εγω που κοιμαμαι στις 2 σχεδον καθε βραδυ, αν στις 7 εχω φαει τοστ μετα το ξερω θα λυσσαξω...ενω το γιαουρτακι με ξηροκαρπια κ μελι με κραταει περισσοτερο.
Επισης κ ολη τη μερα πρεπει να προσεχεις τι τρως, πατα το λινκ που δινω παραπανω στο αλλο φορουμ, εκει ενα παιδι μου ειπε ακριβως τι πρεπει να τρωω απο βιβλιο, ακομα δε τα εχω εφαρμοσει ομως, Κυριακη παω στο διαιτολογο να του τα προτεινω κ να μου πει. Αν κ πανω κατω ενα νορμαλ διαιτολογιο αυτα εχει, πχ τις μερες που γυμναζεσαι (αληθεια γυμναζεσαι?) τρως υδατανθρακες , τις μερες που δεν καλυτερα ειναι να τους μειωνεις. Τα λεει εκει αναλυτικα...δεν επιτρεπεται να τα βαλω εδω νομιζω, πηγαινε δες η διια...
Δεν γυμναζομαι γιατι με 2 μικρα παιδακια και χωρις ιδιαιτερη βοηθεια δεν υπαρχει χρονος.
Με γυμναζουν αυτα οσο μπορουν! :)
http://www.bodybuilders.gr/data/main...57&whichpage=1
εδω προς το τελος. αν κ ολα ειναι ενδιαφεροντα! (ολα για νηστεια λενε)
λογικο, μια χαρα σε βρισκω, μπορεις να τα κυνηγας περισσοτερο κ οταν βαρεθυν να τρεχουν κ σου πουν μαμα σταματα εσυ θα πεις ΟΧΙ τωρα συνεχισετε να τρεχετε για να αδυνατισω!Quote:
Originally posted by teti
Δεν γυμναζομαι γιατι με 2 μικρα παιδακια και χωρις ιδιαιτερη βοηθεια δεν υπαρχει χρονος.
Με γυμναζουν αυτα οσο μπορουν! :)
χαχαχα καλο, θα το δοκιμασω ελπιζω οταν θα μεγαλωσουν να μην με καταγγειλουν στην Προνοια!
οταν μεγαλωσουν θα εισαι παλι κουκλαρα κ θα εχεις διαθεση σουπερ κ θα παιζετε απειρες ωρες χωρις να σε πιανει η μεση σου απο το βαρος...ποια προνοια ? :D
χαλβας φαρσαλων οχι, δεν ειναι συνατγη για αδυνατισμα. ειναι ομως συνταγη και ειπα να τη γραψω εδω
0,75 φλιτζανιου καφε σπορελαιο
2 φλ. καφε νισεστε
3 φλ. καφε ζαχαρη
4 φλ. καφε νερο
4 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
σε ενα ταπερ ανακατευουμε οτι μετρησαμε με φλυτζανι. ανακατεμα καλο και σουρωνουμε για να διαλυσουμε οσους κομπους εμειναν
σε κατσαρολα που θα χωρεσει και το μεγαλο μιγμα βαζουμε τις 4 κοταλιες ζαχαρη και ζεσταινουμε μεχρι να λιωσει και να γινει καραμελα. οταν καφετισει, ριχνω το μιγμα και ανακατευω συνεχεια σε χαμηλομενη φωτια μεχρι να πιει τα υγρα και να γινει ενα συμπαγες μιγμα. το αδειαζουμε σε μικρο ταψακι και το βαζουμε για 10 λεπτα στο γκριλ του φουρνου για να κανει κρουστα απο επανω
γινεται ακριβως οπως το αγοραζουμε στα πανηγυρια. ειχα χρονια να φαω και επαθα πλακα. και νηστισιμο ε?
θελει ομως προσοχη οταν ριξω το μιγμα στη ζεστη καραμελα, η καραμελα παγωνει και μενει "καραμελα". δεν πανικοβαλομαι. καθως ζεσταινεται το μιγμα λιωνει σιγα σιγα ξανα και δινει γευση στο υπολοιπο μιγμα
καλη επιτυχια σε οποιον το προσπαθησει
60γρ. ανθότυρο(220)
100 γρ. βρασμένου αρακά(80)
190γρ. ασπράδια(110)
30 γρ. 1 κρόκος(50)
60 γρ. γαλοπούλα καπνιστή(50)
180 γρ. ντομάτα (45)
100 γρ. βρασμένο ρύζι(100)
Χτυπάμε τα ασπράδια χώρια , ρίχνουμε τον ένα κρόκο και μετά αναμιγνύουμε
όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.
Ρίχνουμε από πάνω.
30 γρ. μίλνερ σε τετραγωνάκια (45)
200 γρ. πιπεριές δίφορες ψιλοκομμένες (10)
και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μέχρι να ροδοκοκκινίσει
ΣYΝΟΛΟ 710 θερμίδες /12 κομμάτια = 60θερμίδες ανά κομμάτι
http://img294.imageshack.us/img294/4149/tartau.jpg
(Μυρίζει σαν πίτσα)
Να ρωτήσω κάτι?
Με το ψήσιμο η θερμίδες αλλάζουν?
Πιστεύω πως όχι έτσι δεν είναι?
με το ψησιμο αλλαζει η ποσοτητα, αλλα γραμμαρια ειναι το ψημμενο και αλλα το αψητο κρεας...
ΜΚΕΗ δες στα ισοδυναμα! αλλιως θα σου στειλω γιουτουγιου
Αψογη συνταγη.Και μ'αρεσει η ομελετα στο φουρνο γιατι δε μπορω τη μυρωδια της τηγανιτης.Quote:
Originally posted by MKEH78
60γρ. ανθότυρο(220)
100 γρ. βρασμένου αρακά(80)
190γρ. ασπράδια(110)
30 γρ. 1 κρόκος(50)
60 γρ. γαλοπούλα καπνιστή(50)
180 γρ. ντομάτα (45)
100 γρ. βρασμένο ρύζι(100)
Χτυπάμε τα ασπράδια χώρια , ρίχνουμε τον ένα κρόκο και μετά αναμιγνύουμε
όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.
Ρίχνουμε από πάνω.
30 γρ. μίλνερ σε τετραγωνάκια (45)
200 γρ. πιπεριές δίφορες ψιλοκομμένες (10)
και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μέχρι να ροδοκοκκινίσει
ΣYΝΟΛΟ 710 θερμίδες /12 κομμάτια = 60θερμίδες ανά κομμάτι
http://img294.imageshack.us/img294/4149/tartau.jpg
(Μυρίζει σαν πίτσα)
Κοριτσια καιρος για αναγεννηση αυτου του τοπικ,
αλλιως χανομαστε!
Η διαιτα θελει καλοπεραση, καλα το λεει η bad!
Πρεπει να την απολαμβανουμε.
Οσες πιστες προσελθετε λοιπον για συνταγες και διαφορα τιπς!
αχ μπορει να μου πει καποιοσ πωσ θα φτιαξω κ εγω αυτο με τακιλα που λεει ποσα κ σε ποσο καιρο???????
αχ ναι κ γω για αναγεννηση του τοπικ μπηκα. Τωρα που μαγειρευω καθε ιδεα ευπροσδεκτη!
Αυτο που θα κανω αμεσα ειναι την ομελετα της ΜΚΕΗ που μολις ειδα!
σευχαριστουμε κ για τον υπολογισμο θερμιδων!
καλημερα!! λοιπον εχ8ες εφτιαξα μια σουπιτσα να φφαω... λεγεται βισισουαζ.οι αναλογιες ειναι για 4 μεριδες και κα8ε μεριδα εχει300 8ερμιδες.
υλικα 2 κουταλιες ελαιολαδο, 4 πρασα ψιλοκομμενα, 500 γρ πατατες,1 λιτρο ζωμος κοτας,μισο φλιτζανι κρεμα γαλακτος(εγω εβαλα εβαπορε λαιτ),2 κουταλιες μααιντανος φρεσκος και παπρικα
σοταρουμε τα πρασα στην κατσαρολα με το λαδι για 5 λεπτα ανακατευθοντας να μην κολλησουν,μετα ριχνω στην κατσαρολα με τα πρασα και τις πατατες(κομμενες σε μικρα κυβακια),το ζωμο,και σκεπαζω το σκευος και μολις η σουπα παρει βρασει τραβαω λιγο το καπακι να βγαινει εξω ο ατμος,χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε να βρΑΣΕΙ ΑΛΛΑ 10 ΛΕΠΤΑ.μολις κρυωσει βαζουμε στο μουλτι. για να σερβιρουμε ζεστη ξανα βαζουμε στην κατσαρολα και αφου ζεσταθει ριχνουμε το εβαπορε.για να σερβιρουμε κρυα, βαζουμε στο ψυγειο και ριχνουμε ην κρεμα πριν σερβιρουμε. τελος πασπαλιζω την σουπα με το μαιντανο και πολικη παπρικα..(οπως ειδατε δεν εχει κα8ολου αλατι. εγω δεν προσθεσα αλλα αν θελει καποιος ας αφησει να το δοκιμκασει στο τελος.
που εχω τη συνταγη για το μουσλι ρε γμτ?
πωωωωωωωωωω κοριτσια εφτιαξα
στη νεα φριτεζα μαμαλακη
250 γρ. πατατες τηγανιτες με 10 mL ελαιολαδο! κ ηταν ΘΕΙΚΕΣ
καλυτερες κ απο τον φουρνο που τις εκανα κ βαριομουν το πλυσιμο μετα...
αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
φυσικα τις εφαγα ολες αλλα δε πειραζειηταν το δοκιμαστικο!
Πηρα κ το διαιτολογο μου κ μου ειπε πως θα τις μετραω σε θερμιδες σαν πατατες βραστες με ελαιολαδο...
Λοιπον σημειωστε:
Kοτοπουλο στη γαστρα με πολυχρωμες πιπεριες, κομμενες σε χοντρα
κομματια, μανιταρια ασπρα (τα πλευρωτους), σκορδακι, αλατοπιπερο,
ριγανη, ελαχιστο λαδι (στη χουφτα μας ισα ισα να λαδωθουν ολα τα υλικα μαζι),
χυμο απο 2 πορτοκαλια και 1 λεμονι.
Δοκιμαστε το ειναι τελειο.
εισαι αστερι! αυριο κιολα! ή μαλλον μεθαυριο, εχω ακομα τα γεμιστα της μαμας :DQuote:
Originally posted by TETH
Λοιπον σημειωστε:
Kοτοπουλο στη γαστρα με πολυχρωμες πιπεριες, κομμενες σε χοντρα
κομματια, μανιταρια ασπρα (τα πλευρωτους), σκορδακι, αλατοπιπερο,
ριγανη, ελαχιστο λαδι (στη χουφτα μας ισα ισα να λαδωθουν ολα τα υλικα μαζι),
χυμο απο 2 πορτοκαλια και 1 λεμονι.
Δοκιμαστε το ειναι τελειο.
Teth τρωει ο ανδρας σου απολα ή ειναι περιεργος σαν τον δικο μου που τη βγαζει με μπριζολες κ μακαρονια? κ πατατες τηγανοτες!
τετη γραφεις ιστορια πολυ ωραιο φαινεται το κοτοπουλακι ετσι!!!θα το φτιαξω και εγω αν ειναι σκ αλλα μονο με χυμο λεμονι!!!
παντως τωρα που καλοκαιριαζει υπαρχουν λυσεις ευκολες και γευστικες αν θελουμε!καθε καλοκαιρι τρωω στανταρ πολυ συχνα το παρακατω "γλυκακι"
σε ενα μπολακι βαζω:1 γιαουρτι παγωμενο 0%,κομματακια απο κομποστα ροδακινο ή ανανα(το εχω δοκιμασει και με κομματακια απο αποξηραμενα ή φρεσκα βερικοκα κια ειναι ωραιο),2-3 θρυματισμενα μπισκοτακια digestive light και 2 κ.σ.γλυκο του κουταλιου(εγω βαζω κερασι γιατι τρελενομαι)!!
(αν παρεκτραπω βεβαια μετα τρωω οοοολοοοο το γλυκο του κουταλιου σκετο,αλλα συνηθως με καλυπτει και ετσι)
δεν ειναι και για καθε μερα βεβαια και μην ξεχναμε και τα παγωτακια 0%!!
Εγώ, αν και το έχω ξαναγράψει παλαιότερα σε άλλο τόπικ, φτιάχνω ωραιότατη κομπόστα μήλο..Βάζω καθαρισμένα και κομμένα τα μήλα σε μια κατσαρολίτσα με ελάχιστο νεράκι(ίσα-ίσα στο πάτο της κατσαρόλας) και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω θερμοκρασία και αφήνω μέχρι να μαλακώσουν.Α και ρίχνω και λίγη κανελίτσα.Και γίνεται μούρλια, ούτε ζάχαρη ούτε τίποτα..ό,τι πρέπει για τις απογευματινές λιγούρες!
Υ.Γ.ταιριάζει ιδανικά με γιαούρτι, 2% παρακαλώ, μη μας τη κάνει τη ζημιά το γιαουρτάκι!
μμμμμμμμμμμμμμ,ετσι φτιαχνεται η σπιτι κομποστα???ευχαιστουμε Βασουλα!!και πιο λαιτ θα ειναι απο τις ετοιμες!!!
ναι είναι πολύ εύκολη..εννοείται πιο λαιτ απτις έτοιμες που είναι τιγκα στο σιρόπι και στη ζάχαρη και πιο υγιεινή επίσης.Αφού μόλις το πρότεινα στο διαιτολόγο μου για απογευματινό ενθουσιάστηκε!
αυτο θα το επιχειρησω αυριοQuote:
Originally posted by Βάσω26
Εγώ, αν και το έχω ξαναγράψει παλαιότερα σε άλλο τόπικ, φτιάχνω ωραιότατη κομπόστα μήλο..Βάζω καθαρισμένα και κομμένα τα μήλα σε μια κατσαρολίτσα με ελάχιστο νεράκι(ίσα-ίσα στο πάτο της κατσαρόλας) και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω θερμοκρασία και αφήνω μέχρι να μαλακώσουν.Α και ρίχνω και λίγη κανελίτσα.Και γίνεται μούρλια, ούτε ζάχαρη ούτε τίποτα..ό,τι πρέπει για τις απογευματινές λιγούρες!
Υ.Γ.ταιριάζει ιδανικά με γιαούρτι, 2% παρακαλώ, μη μας τη κάνει τη ζημιά το γιαουρτάκι!
υπαρχει περιπτωση να γιουν φλαμπε τα μηλα? ποσο λιγο νερο? ισα να σκεεπαζονται? :D
σορυ για τις χαζες ερωτησεις ειμαι νεα μαγειρισσα!
Quote:
Originally posted by badgirl11
Teth τρωει ο ανδρας σου απολα ή ειναι περιεργος σαν τον δικο μου που τη βγαζει με μπριζολες κ μακαρονια? κ πατατες τηγανοτες!
Ευτυχως τρωει σχεδον απο ολα τα φαγητα
και με οποιο τροπο κι αν τα μαγειρεψω (βραστα,
ψητα κτλ).
Στο φαι δεν εχουμε προβλημα, τα βρισκουμε.
Στα γλυκα ειναι το θεμα!
Που κουβαλαει στο σπιτι οτι μπορεις να φανταστεις
απο γλυκο κι εγω συνεχεια γκαριζω!!
Δεν είναι χαζες οι ερωτήσεις σου badgirl μου, στη κουζίνα όλα είναι πιθανά!Θέλει ελάχιστο νεράκι ίσα ισα στη μέση των μήλων.Γι'αυτό και κατεβάζεις θερμοκρασία όταν παρει βράση για να μη σωθεί τελείως το νερό και δε προλάβουν να βράσουν ή σου κολλήσουν.Είναι πολύ δύσκολο να μη σου πετύχει, σου μιλάει μια πολύύύ αρχάρια στη μαγειρική!
ωραια 2 αρχαριες = 1 Τετη? :D:D
Τετη εμενα τρωει ο,τι ναναι απο γλυκα κ τα βαφτιζει τα αγαπημενα του καθε φορα... ιδιο προβλημα!
Προς το παρον εχουμε πολλα γλυκα κ δεν εχει παρει τιποτε ακομη...για να δουμε!
αυτη η κομποστα να γινεται αραγε και με ανανα???ας μας πει η Βασουλα ή οποια γνωριζει!
θα γινει νιανια ο ανανας πιστευω...
μιλαει η βεφα! χεχε
Καλημέρα!Βασικά με ανανά δεν την έχω φτιάξει αλλά δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.Προσωπικά τον ανανά τον προτιμώ έτσι όπως είναι, μαζί με γιαουρτάκι ειδικά σούπερ!Έχω δοκιμάσει και με αχλάδι και ήταν αρκετά νόστιμο αν και προτιμώ το μήλο.
με ειχε πιασει λυσσα να φαω γλυκο (τελευταια ολο τρωω κ αντε να τα κοψεις) και
ekana τα μηλα κ ηταν σουπερ!
τα εκανα στο greenpan το αντικολλητικο τηγανι μεχρι που ηπιαν ολο το νερο.
αληθεια τα σακχαρα που βγαζουν ανεβαζουν τις θερμιδες ή μενει σαν κανονικο μηλο? θα ρωτησω κ το διαιτολογο αυριο...
Χαίρομαι που σου άρεσαν!Φαντάζομαι εφόσον δεν προσθέτεις ζάχαρη ή κάποιο γλυκαντικό οι θερμίδες παραμένουν ίδιες.Ο δικός μου διαιτολόγος τουλάχιστον δε μου ανέφερε κάτι.Κι εμένα τα γλυκά είναι το μεγάλο πρόβλημά μου...αλλά και το μηλαράκι κάτι κάνει!Quote:
Originally posted by badgirl11
με ειχε πιασει λυσσα να φαω γλυκο (τελευταια ολο τρωω κ αντε να τα κοψεις) και
ekana τα μηλα κ ηταν σουπερ!
τα εκανα στο greenpan το αντικολλητικο τηγανι μεχρι που ηπιαν ολο το νερο.
αληθεια τα σακχαρα που βγαζουν ανεβαζουν τις θερμιδες ή μενει σαν κανονικο μηλο? θα ρωτησω κ το διαιτολογο αυριο...
θεικο σου λεω θεικο! θα δοκιμασω ολα τα φρουτα ετσι, θα κανω κ μιξεις :D
seyxaristv poly poly! πωπω τωρα που ηρθατε ολες εγω εχω σιδερο ουγκ
Τετη κανε τα μηλα
Kate2 κ εσυ!