Quote:
Originally posted by polinaki1983
Forty μου συνίθως το φουσκώνουμε για να φύγει το πολύ άμμυλο και να γίνει σπιρωτό. Ομως δεν τα φουσκώνουμε όλα. Παράδειγμα το μακρύκοκκο το κιτρινοπό (δεν θυμάμαι ακριβός πως λέγετε) δεν το μουλιάζουμε επιδή είναι από μόνο του σπιρωτό. το μπασμάτι το μουλιάζουμε μόνο σε περιπτώσεις που θέλουμε να γίνει σαν σε ατμού ή σαν κινέζικο που δεν κολλάει. το νυχάκι, από μόνο του γίνετε πολύ χυλώδες, έτσι αν το φουσκώσεις λίγο, εννοείτε δεν βγένει σπιρωτό, αλλά σου γίνετε λιγότερο χυλός. Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά που θα βάλεις μέσα για το αν θα το φουσκώσεις ή όχι. τώρα, το ρίζι για σούππα (αυτό που είναι σχεδόν στρογκυλό) δεν το μουλιάζουμε ποτέ επιδή το κάνουμε σούπα και την θέλουμα παχύρευστη, και αυτό δεν θα γίνει αμμα ξεπλύνουμε το άμμυλο!!!
Τώρα δεν θυμάμε κάπιο άλλο ρυζιού για να σου πω. Συνίθως με το που βλέπω την υφή του ριζιού ξέρω αν θα το κσεπλύνω ή όχι.
Α!!! Και στα ριζόττα δεν φουσκώνουμε κανένα ρίζι, γιατί θέλουμε τα ριζόττα μας να γίνουν χυλώδες.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Φιλιά!!!
οχι δεν με μπερδεψες καθολου αλλα εχω και αλλη ερωτηση τωρα :spin: συνηθως κανω μπασματι καστανο που το σοταρω με ελαιολαδο και θελω να φυγει το αμυλο ωστε να γινει σπυρωτο.Να το μουλιασω πρωτα και μετα να το βαλω να στραγγιξει καλα τα νερα του ωστε να μην πεταγονται με το ελαιολαδο η δεν αξιζει και ειναι καλυτερα να το κανω χωρις μουλιασμα?Αλλα φαγητα δεν κανω με ρυζι,ουτε καν ρυζωτο εκτος απο το σπανακορυζο,πρασορυζο που εκει θα το αφηνω οπως ειναι γιατι το θελω να μου χυλωσει