δεν ξερω ισως για να μου πουν που μπορω να παω να την κανω?
μηπως εχουν συγγεκριμενα νοσοκομεια?
Printable View
δεν ξερω ισως για να μου πουν που μπορω να παω να την κανω?
μηπως εχουν συγγεκριμενα νοσοκομεια?
Πώς έκανες την αίτηση; Δεν είχες συνεννοηθεί με κάποιο νοσοκομείο, με κάποιο γιατρό; Κάποτε είχες γράψει πως είχες ξεκινήσει από τον Ευαγγελισμό, οπότε σε αυτούς πρέπει να πας να συνεννοηθείς. Η έγκριση βέβαια ισχύει για κάθε νοσοκομείο δημόσιο, όπως και για κάλυψη μέρους του συνολικού ποσού σε ιδιωτικές κλινικές. Καλού-κακού, πριν κανονίσεις την εισαγωγή, συνεννοήσου με τον ελεγκτή ΙΚΑ σε όποιο νοσοκομείο πας, γιατί εγώ ακόμη προσπαθώ να ξεμπλέξω με το Θριάσιο που δεν αναγνωρίζει έγκριση πλαστικής από την πλ.Θεάτρου!
ναι απο τον ευαγγελισμο ξεκινισα αλλα δεν θελω να την κανω εκει
και αυριο θα παω στο ικα να δω τι γινετε
δες το u2u σου
ευχαριστω :)
Επειδή είναι σημαντική απόφαση και θα σε ακολουθεί μια ζωή,μην πάρεις βιαστική απόφαση με κριτήρια που ίσως να μην ταιριάζουν στην περίπτωση σου.
Λοιπόν αυτά για τον ευαγγελισμό τα άκουσα και εγώ σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις ( όταν περνούσα επιστροπή και όταν χρειάστηκε να πάρω ανανέωση της έγκρισης), απο διαφορετικά άτομα. Το επιβεβαίωσε και φίλη νοσημεύτρια που δουλεύει στον ευαγγελισμό, ότι οι χειρούργοι εκεί το έχουν κάνει σύστημα γενικώς0.
Εγώ είχα μια πολύ ευτυχή εμπειρία απο το team του Λαικού, αρχόμενη απο την γραμματεία και την λατρεμένη Σοφία ώς τον κο Διαμαντή τους ειδικευόμενους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. 1η επίσκεψη παίρνουν το ιστορικό και σου ζητούν σε ένα μήνα και όχι νωρίτερα να τους ενημερώσεις ώστε να σε βάλουν στη λίστα. Σε ερώτηση αν και τι σου απαντούν ότι στο κρατικό νοσοκομείο δε στοιχίζει τπτ. Μετά ακαι αφού τους τηλεφωνήσεις σου λένε και κάνεις προεγχειρητικό έλεγχο, τη γαστροσκόπηση θέλει να την κάνει αποκλειστικά ο καθ. κος διαμαντής στο Λαικό , για να ξέρει τι θα περιμένει. την φοβήθηκα αλλά ζωρίς μεθη παρακαλώ, ήταν μια ουδέτερη εμπειρία και αρκετό γέλιο θα είχε αν δεν είχα το ματσούκι στο τρόμα, διότι ο ιατρός διαθέτει και χιούμορ. Μετά σου λένε πότε να κλείσεις στο ταμείο σου για έγκριση, σου λένε τι θα χρειαστείς αλλα και το τηλέφωνο των ραντεβού ( χλίδα). Περιμένεις περι τον χρόνο εκτός αν έχεις θέματα ιατρικά οπότε θες ΜΕΘ και δυσκολεύει λίγο το πράγμα, εκεί εμένα μου έφαγε άλλους 3 μήνες γιατί πέσαμε και σε καλοκαίρι και σε πολλούς καρκίνους διότι ο καθηγητής δίνει μια προτεραιότητα σε τέτοιες εγχειρήσεις. Ρώτησα επισταμένως ασθενείς και την γραμματέα του και όλοι μου επιβεβαίωσαν ότι ο άνθρωπος είναι καθαρός σαν νερό. Φοβήθηκα να ρωτήσω τον ίδιο διότι είναι και προσβλητικό σε αυτές τις περιπτώσεις. Τι να πω? Σάββατο ήταν εκεί, Κυριακή ήταν εκεί, χιούμορ είχε γλυκήτατος ήταν όπως και ο ειδικευόμενος που με ανέλαβε σχεδόν αποκλειστικά. Τυράνισα και άλλους κανα δυο χαμογελαστούς και όμορφους ιατρούς χοχοχοχο. Το νοσλευτικό άριστο. Μόνο μείον η κλινική δεν είχε τουαλέτες στα δωμάτια και το λαικό δεν έχει κρεββάτια με θέσεις ( ακόμα στη λίστα μέ έχουν).
το συνιστώ ανεπιφύλακτα... Α και δε βγάζουν και τη χολή όπως έχω ακούσει ότι κάνουν σε κάποια άλλα νοσοκομεία.
Ψυχίατρο δε θέλανε,, ευτυχώς δεν ήμουν και σίγουρη ότι αντί για εγχείρηση δε θα κατέληγα να ζωγραφίζω μαργαρίτες στο Δαφνί,,,
Τι έκανα? Μανίκι...
(βαριέμαι να φτιάξω μπανερ,,,)
Τη χολή την αφαιρούν στο Ρίο σε μπαι-πας, καθώς έχουν διαπιστώσει πως η μεγάλη απώλεια κιλών οδηγεί σε υψηλά στατιστικά ποσοστά σχηματισμού πέτρας. Οπότε για να αποφύγουν δεύτερο χειρουργείο μέσα σε λίγους μήνες, βγάζουν τη χολή στο ίδιο χειρουργείο. Επίσης, για παρόμοιο λόγο αφαιρούν και τη σκωλιδοειδίτιδα, γιατί αν υπάρξει πρόβλημα και χρειαστεί επέμβαση, οι χειρούργοι που θα την αναλάβουν δεν θα βρουν το έντερο στην κατάσταση που έχουν συνηθίσει και μπορεί να κάνουν ζημιά.Quote:
Originally posted by Anagenisiaki_Thea
Α και δε βγάζουν και τη χολή όπως έχω ακούσει ότι κάνουν σε κάποια άλλα νοσοκομεία.
Και στο μανίκι βγάζουν τη χολή στο Ρίο.
στο ικα πηγα να ρωτισω αν υπαρχουν συγκεκριμενα νοσοκομεια που μπορω να παω να την κανω
αλλα στο ικα μας ειναι αστερια !
παω στον ελεκτη λεει δεν ξερω αντε στην προισταμενη
παω στην προισταμενη λεει αντε στις νοσηλευτριες
παω στις νοσηλευτριες με το χαρτι της εγκρισης και μου λενε
(στην ιδια που ειχα κανει την αιτηση πριν )
< αυτο το χαρτι δεν ειναι τιποτα πρεπει να μας φερετε εξετασεις και γαστροσκοπηση και μετα να περασετε επιτροπη να παρετε εγκριση
ενω το ειχε στα χερια της
τελικα η Απανατιση ηταν ΔΕΝ ΞΕΡΩ!
και το προλημα ειναι ..
παω σε οποιο νοσοκομειο θελω δειχνω το χαρτι και μου κανονιζουν την επεμβαση η χρειαζετε να εχει συμβαση με το ικα ?
και αν ναι πως το ξερω αυτο?
καλιοπη πρωτα θα πρεπει να βρεις το γιατρο που σε αναλαβει κ να μαθεις σε ποιο νοσοκομειο χειρουργει,νομιζω τα κανεις λιγο αναποδα ψαχνοντας πρωτα το νοσοκομειο.
Καλησπέρα ʼννα μου. Δεν το ήξερα αυτό. Χρήσιμη πληροφορία.Quote:
Originally posted by anna65
Επίσης, για παρόμοιο λόγο αφαιρούν και τη σκωλιδοειδίτιδα, γιατί αν υπάρξει πρόβλημα και χρειαστεί επέμβαση, οι χειρούργοι που θα την αναλάβουν δεν θα βρουν το έντερο στην κατάσταση που έχουν συνηθίσει και μπορεί να κάνουν ζημιά.
Συμφωνώ απολύτως. Καλλιόπη, το σημαντικό είναι να βρεις το γιατρό και το νοσοκομείο. Να ενημερωθείς από εκεί, να κάνεις όλες τις εξετάσεις και ότι άλλο σου πει ο γιατρός, και όταν έρθει η ώρα να είναι όλα έτοιμα, ο ίδιος ο γιατρός θα σου εξηγήσει τη διαδικασία του ΙΚΑ. Δεν ξεκινάς από το ΙΚΑ. Το ΙΚΑ είναι το τελευταίο βήμα πριν την εγχείρηση. Ο Στέλιος έχει επίσης δίκιο. Σκέψου πολύ καλα και ενημερώσου. Δες ίσως και διαφορετικούς γιατρούς. Είναι απόφαση που θα την κουβαλάς μια ζωή. Δε θα είναι όλα ρόδινα μετά, από την άποψη ότι θα υπάρχουν κανόνες που θα ακολουθείς μια ζωή. Ενημερώσου πολύ καλά. :thumbup:Quote:
Originally posted by Alina
καλιοπη πρωτα θα πρεπει να βρεις το γιατρο που σε αναλαβει κ να μαθεις σε ποιο νοσοκομειο χειρουργει,νομιζω τα κανεις λιγο αναποδα ψαχνοντας πρωτα το νοσοκομειο.
Σε όποιο δημόσιο νοσοκομείο κι αν πας και βρεις χειρουργό που κάνει βαριατρικές επεμβάσεις,από τη στιγμή που έχεις έγκριση του φορέα σου,σού καλύπτει τα πάντα.Αρκεί,το νοσοκομείο να κάνει επεμβάσεις παχυσαρκίας εννοείται.Αν πας ιδιωτικά,σου καλύπτει ένα μέρος των εξόδων και τα υπόλοιπα τα πληρώνεις εσύ.
Υπάρχουν κάποια δημόσια νοσοκομεία που κάνουν επεμβάσεις παχυσαρκίας.
Μην γελιέσαι όμως πως όπου και να πας,θα γίνει σωστά η επέμβαση και θα χάσεις το επιθυμητό βάρος.Θελει πολύ ψάξιμο.
Πέρασα προσφάτως από επιτροπή στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια). Σχετικά στην ώρα μου και με συνοπτικές διαδικασίες. Με ρώτησαν για ποιο λόγο θέλω να κάνω την επέμβαση και ζήτησαν τα πρωτότυπα. Μου έδωσαν το χαρτί και τέλος. Αν θυμάμαι καλά δε χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο, πέρα από το να το πάω στο Ρίο τη μέρα της εισαγωγής, σωστά;
Ας ελπίσουμε να με φωνάξουν λίγο νωρίτερα από το νοσοκομείο. :smug:
Luna84 πρέπει να πάρεις τηλ στο Ρίο για να σου δώσουν τον αριθμό του φαξ για να στείλεις την έγκριση. Από εκεί και πέρα απλά περιμένεις την ημερομηνία σου :)
:wink2: Σωστά. Ευχαριστώ!Quote:
Originally posted by welldah
Luna84 πρέπει να πάρεις τηλ στο Ρίο για να σου δώσουν τον αριθμό του φαξ για να στείλεις την έγκριση. Από εκεί και πέρα απλά περιμένεις την ημερομηνία σου :)
Είσαι τυχερή luna μου..Και εγώ για την Παρασκευή που μας έρχεται υπολόγιζα να περάσω επιτροπή στην Ομόνοια αλλά δεν μου έδιναν αίτηση γιατί πλέον δεν υπάρχει ΙΚΑ αλλά ΕΟΠΥΥ και η νέα εγκύκλιος δεν αναφέρει τίποτα για τις βαριατρικές επεμβάσεις!!!Πάλι καλά που τα κατάφερες και πρόλαβες να περάσεις...Εγώ να δω τι θα κάνω τώρα!!!!Quote:
Originally posted by Luna84
Πέρασα προσφάτως από επιτροπή στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια). Σχετικά στην ώρα μου και με συνοπτικές διαδικασίες. Με ρώτησαν για ποιο λόγο θέλω να κάνω την επέμβαση και ζήτησαν τα πρωτότυπα. Μου έδωσαν το χαρτί και τέλος. Αν θυμάμαι καλά δε χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο, πέρα από το να το πάω στο Ρίο τη μέρα της εισαγωγής, σωστά;
Ας ελπίσουμε να με φωνάξουν λίγο νωρίτερα από το νοσοκομείο. :smug:
καλή επιτυχία εύχομαι με το χειρουργείο σου!!!;)
καλησπερα σε όλες και όλους..........εγω περασα επιτροπη στην ομονοια αρχες Σεπτεμβρη.......μου ειχε πει ομως ο ιατρος μου να βιαστω γιατι κατι ειχε ακουστει οτι θα σταματησουν την καλυψη σε επεμβασεις παχυσαρκιας...........ευχομαι παντως να μην ισχυει !!!!!!!!!!!!!
Ευτυχώς δεν ισχύει,η ανταπόκριση του υπουργείου ήταν πολύ γρήγορη η αλήθεια είναι και τελικά το θέμα με την επιτροπή παραμένει ίδιο..Πάλι καλά δηλαδή!!!!;)Quote:
Originally posted by elizaasian
καλησπερα σε όλες και όλους..........εγω περασα επιτροπη στην ομονοια αρχες Σεπτεμβρη.......μου ειχε πει ομως ο ιατρος μου να βιαστω γιατι κατι ειχε ακουστει οτι θα σταματησουν την καλυψη σε επεμβασεις παχυσαρκιας...........ευχομαι παντως να μην ισχυει !!!!!!!!!!!!!
Anna20 μπραβοοοοοοοοοοο, πολυ χαιρομαι για σενα !!!!!! ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα......αν θυμαμαι σλιβ θα κανεις?
Αννα βρηκες ακρη δηλαδη; Πολυ ευχαριστο αυτο! Θα ηταν λιγο περιεργο να χαθουν οι εγκρίσεις. Πολυς κοσμος θα ξεσηκωνοταν.
παιδια τι ακριβως καλυπτει το ικα? τον γιατρο τον καλυπτει?
monadiki εφόσον χειρουργηθείς σε δημόσιο νοσοκομείο το ικα καλύπτει τα ΠΑΝΤΑ!!!! Aν ο γιατρός σου ζητήσει έξτρα χρήματα είναι καθαρά για φακελάκι
Eλίζα μου,ναι καλά θυμάσαι,sleeve θα κάνω στα τέλη του Μάρτη και το περιμένω πως και πως!!!!!
Ναι λούνα πέρασα και επιτροπή και όλα πήγαν καλά,ευτυχώς...Έχεις κανένα νέο με το χειρουργείο σου???
Σε δημόσιο νοσοκομείο ισχύει αυτό που είπε η aggeloudaki,σε ιδιωτικό καλύπτει περίπου 2000? που είναι μόνο τα έξοδα του χειρουργείου.Τα υπόλοιπα(χειρουργό,αναισθη σιολόγο,υλικά νοσηλείας και δωμάτιο)τα καλύπτει ο ασθενής.Quote:
Originally posted by monadiki1
παιδια τι ακριβως καλυπτει το ικα? τον γιατρο τον καλυπτει?
Να κάνω μία ερώτηση ????
Το παράρτημα του Ιπποκρατείου είναι δημόσιο νοσοκομείο ε ???
Ελπίζω να μην σας καράφλιασα !!!!
Δημοσιο ειναι. Πόσο καιρο αναμονή σου είπαν εσενα?Quote:
Originally posted by marymary
Να κάνω μία ερώτηση ????
Το παράρτημα του Ιπποκρατείου είναι δημόσιο νοσοκομείο ε ???
Ελπίζω να μην σας καράφλιασα !!!!
παιδια το ποσο χρονο αναμονης για το χειρουργειο εξαρταταει απο τον γιατρο.οταν αδειασει δωματιο θα σας παρουν.αλλα να παιρνετε κ εσεις τηλ. να ρωτατε γιατι γινεται χαμος
Περίπου 1 μήνα πάνω κάτω (ανάλογα με τις απεργίες). Εάν αδειάσει κρεβάτι ίσως πιο νωρίς.
Τι ακριβως μας καλυπτει παιδια το ΙΚΑ?
Και πόσο θα στιχοισει ολη αυτη η επεμβαση?
Αν πάρεις την έγκριση του ικα και την κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο,δεν πληρώνεις τίποτα.Αν την κάνεις ιδιωτικά με την έγκριση του ικα,καλύπτονται μόνο τα έξοδα του χειρουργείου και εσύ πληρώνεις χειρουργό και δωμάτιο στην κλινική.
Kalispera,
Exw paei sto Rio exw kanei oles tis eksetaseis twra k to thema m einai poies tha steilw gt apo to katastima tou IKA mou lene oti den xreiazete na steilw oles autes pou zitaei o giatros! mporeite na m voithisete?
Στο ΙΚΑ θα στείλεις αυτές που εκείνο θέλει και στο γιατρό όλες όσες ζήτησες.Το ΙΚΑ θέλει τις συγκεκριμένες για να σου δώσει την έγκριση ενώ ο γιατρός θέλει όσες ζητάει για α καταλήξει σε τύπο χειρουργείου και για την ασφαλή έκβαση της επέμβασης.
οκ ευχαριστώ πολύ! σου είχα στείλει και στο φβ :saint2::saint2: