sourkouna help! επειδη ειμαι και εγω σε πρωτεινικη διαιτα και επειδη σκεφτομαι να νηστεψω τη Μ.εβδομαδα, μπορεις σε παρακαλω να μου γραψεις μαρκα και διατροφικα στοιχεια της σκανδιναβικης φρυγανιας???? ευχαριστω πολυ πολυ :wink1:
Printable View
sourkouna help! επειδη ειμαι και εγω σε πρωτεινικη διαιτα και επειδη σκεφτομαι να νηστεψω τη Μ.εβδομαδα, μπορεις σε παρακαλω να μου γραψεις μαρκα και διατροφικα στοιχεια της σκανδιναβικης φρυγανιας???? ευχαριστω πολυ πολυ :wink1:
Εννοειται!!!Quote:
Originally posted by polinaki1983
Σουρκουνα αν εχεις κοτοπουλο στηθος έχω να σου προτεινω κατι πεντανοστημο!!!!
Πάντως Βίβιαν ότι και να γίνει μην ακολουθήσεις την δικιά μου διατροφή και προπαντός τις δικές μου ποσότητες!!!!!!!
Για ένα φυσιολογικό στομάχι, οι δικές μου ποσότητες είναι ποσότητες υποσιτισμού
Εγω τις περνω απο το καρφουρ απο το τμημα υγιεινης διατροφης και ειναι γαλαζιο διαφανες η συσκευασια.Ειναι απο πιτουρο και γραφει απο πισω οτι ειναι για οσους ακολουθουν διαιτα χαμηλη σε υδατανθρακες.Ειναι 2ευρω το πακετο,εχει 10μεσα και ειναι 2,9υδατ η καθε μια (γιαυτο τρωω μονο μια το πρωι).Στην αρχη μπορει να σου φανει αηδια αλλα αφου δεν τρωμε καθολου ψωμι, στη πορεια ειναι "βαλσαμο".Quote:
Originally posted by natallia
Λοιπόν θα πάρεις το στήθος από το κοτόπουλο και θα το κόψεις σε λεπτά φιλετάκια. περίπου μισό εκατοστό πάχος.Quote:
Originally posted by sourkouna
Εννοειται!!!Quote:
Σουρκουνα αν εχεις κοτοπουλο στηθος έχω να σου προτεινω κατι πεντανοστημο!!!!
Θα πάρεις ζωμό λαχανικών, κατά προτήμηση σε σκόνη αλλά και ο κύβος κάνει, και θα πάρεις 1 κουταλιά βιτάμ ή 2 κουταλιές ελαιόλαδο και θα ανακατέψεις μέσα τον ζωμό λαχανικών. Θα πάρεις ένα ένα τα φιλετάκια σου, και με ένα μαχαίρι θα τους απλώσεις μια λεπτή στρώση από το μείγμα που έφτιαξες στην μια πλευρά μόνο.
Θα βάλεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεστάνει πολύ καλά και θα τοποθετήσεις μέσα τα φιλετάκια σου από την μεριά που έβαλες το μείγμα. Τα αφήνεισ για περίπου 1μιση - 2 λεπτάκια και τα γυρνάς για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά, και είναι έτοιμα όταν δεις ότι ροδοκοκκίνησαν. Λογικά σε 4 λεπτά είναι έτοιμα και πεντανόστημα, αν τα κόψεις λεπτά όπως σου είπα.
Θα το κάνω και εγώ απόψε αυτό. Χτες έκανα κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι. Αν δικαιούσε πορτοκάλι και μέλι στην ατκινς να σου πω και αυτη την συνταγή. Είναι πολύ νοστημη
Ουτε πορτοκαλι,ουτε μελι δυστυχως.
Μια παρομοια φτιαχνει η μαμα μου με χοιρινο στο φουρνο και θυμαμαι ηταν υπεροχη.
Θα την φτιαξω και θα σου πω αυτο που μου γραψες ομως.
οκ αρα αφήνουμε πίσω το πρτοκάλι και το μέλι!!!!!!
Αν καμιά μέρα δεν ξέρεις τί να μαγειρέψεις, έλα να με βρεις στο τόπικ μου, να μου πεις τι δικαιούσε να φας και να σου πω μια ιδέα!!!!!
Και εσείς κορίτσια, μην ντρέπεστε:P
Εννοειται, γιατί αν η διαίτα δεν έχει φαντασία στο φαγητό καταντάει μονότονη και βαρέτη.Quote:
οκ αρα αφήνουμε πίσω το πρτοκάλι και το μέλι!!!!!!
Αν καμιά μέρα δεν ξέρεις τί να μαγειρέψεις, έλα να με βρεις στο τόπικ μου, να μου πεις τι δικαιούσε να φας και να σου πω μια ιδέα!!!!!
Και εσείς κορίτσια, μην ντρέπεστε:P
Τρελλένομαι για μαγειρική, και ποτέ δεν έχω βαρεθεί να βρίσκω τρόπους που μπορώ να απολάυσω το φαγητό μου νοστημο και ταυτόχρονα διαιτιτικό χωρίς να είναι απαραίτητα της σχάρας!
Και μένα μου αρέσει η μαγειρική(και η ζαχαροπλαστική πιο πολύ)αλλά δυστυχώς δουλεύω συνήθως μέχρι αργά που δεν μπορώ να εμπνευστώ μετά στη κουζίνα και κάνω συνήθως κάτι στη σχάρα :sniffle:Quote:
Τρελλένομαι για μαγειρική, και ποτέ δεν έχω βαρεθεί να βρίσκω τρόπους που μπορώ να απολάυσω το φαγητό μου νοστημο και ταυτόχρονα διαιτιτικό χωρίς να είναι απαραίτητα της σχάρας!
Με την ζαχαροπλαστική άρχισα πιο πολύ να ασχολούμε τώρα που θα φτιάξω μόνη μου την τούρτα των γενεθλίων μου. Συνηθως δεν έχω χρόνο για γλυκά, αλλά τώρα θα φτιάξω μια τούρτα απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!! ΚΑι εγώ δουλεύω, αλλα δεν γίνετε να μην μαγειρέψω. με ξεκουράζει, με αναζωογονεί. Ακόμα και τώρα που τρώω ελάχιστες ποσότητες, δεν περνάει μέρα που να μην μαγειρέψω! Φυσικά εγώ έχω και σύζηγο και μωρό, που δεν θα τους άφηνα νυστικούς!
λοιπον εμενα η διατροφη μου ειναι καπως μονοτονη αλλα με βολευει γιατι ξερω τι θα φαω χωρις να προβληματιζομαι ιδιαιτερα...το πρωι στανταρ αυγα με μπεικον και τυρι το μεσημερι πρωτεινη με σαλατα,το απογευμα αν πειναω καμια φετα γαλοπουλα ή ζαμπον με τυρι και ελιες και το βραδυ παλι πρωτεινη με σαλατα..αν δεν πειναω το βραδυ πολυ ,θα φαω γιαουρτακι με ζαχαρινη και κακαο αλλα οχι καθε μερα....αυτα...:-))
επανηλθα κι εγω.....migg Μου τρωμε σχεδον τα ιδια μονο που εγω σιγουρα τρωω απειροελαχιστεσ ποσοτητες....αληθεια πωσ τα πας?χανεις?ποσο την βδομαδα????
τωρα σε λιγο 8α παω να φαω μπιφτεκια χωρισ ψωμι+ αγγουρι. 8α βαλω και λιγο γκουντα πανω απο τα μπιφτεκια να λιωσει τωρα που ειναι ζεστα!!!
εγω παλι με τη νηστεια τη Μ.Εβδομαδα δεν ξερω τι να κανω.....να νηστεψω η οχι??κα8ε χρονο νηστευα.....αλλα τωρα ειναι για καλο σκοπο αν δε νηστεψω....ειναι για την ψυχικη και σωματικη μου υγεια....:(:(:(:(βλεποντασ και κανοντασ. τι αλλο να τρωμε στη νηστεια??
τα πρωτα δωδεκα τα εχασα τον πρωτο μηνα σχεδον...τα υπολοιπα στους δυο...τωρα τελευταια χανω 1 την εβδομαδα...νηστεια δεν θα κανω...μεγαλη παρασκευη μονο δεν θα φαω κρεας...
katse kale...posa exases???? ωχ! γραφω ελλληνικα κ παλι.... ακομα στην 1η φαση εισαι????
Eγω θα προσπαθησω αλλα θα πεσει σιγουρα πολλη πεινα. Μπορουμε να φαμε Χταποδι,γαριδες,καλαμαρι στη σχαρα,τυρι νηστισιμο,μελιντζανες,αβοκ αντο,κολοκυθακια,ταχινι(με μετρο),σαλατες πρασινες.Quote:
Originally posted by anthi1992
τωρα σε λιγο 8α παω να φαω μπιφτεκια χωρισ ψωμι+ αγγουρι. 8α βαλω και λιγο γκουντα πανω απο τα μπιφτεκια να λιωσει τωρα που ειναι ζεστα!!!
εγω παλι με τη νηστεια τη Μ.Εβδομαδα δεν ξερω τι να κανω.....να νηστεψω η οχι??κα8ε χρονο νηστευα.....αλλα τωρα ειναι για καλο σκοπο αν δε νηστεψω....ειναι για την ψυχικη και σωματικη μου υγεια....:(:(:(:(βλεποντασ και κανοντασ. τι αλλο να τρωμε στη νηστεια??
Θα προσπαθησω και οσο παει.
να σας ρωτησω κατι κοριτσαρες,τους υδατανθρακες τους υπολογιζετε κανονικα η απλα στο περιπου? Εμενα καποιες φορες ανεβαινουν λιιιγο πανω απο τα 20 γρ, πχ σημερα ειναι 21,5.
Λετε να πειραζει πολυ?? Δε με νοιαζει καθολου να μην φαω ψωμι,πατατες,ρυζια κ μακαροναδες,αλλα τη σαλατα μου και τις πιπεριτσες μεσα στα ψαρια κ το κοτοπουλο για νοστιμια,δεν μπορω να μην τα φαω!!!
εγω κανονικα και μαλιστα τρωω γυρω στα 16 γραμμαρια για να μαι κ σιγουρη.... και ειναι υπεραρκετα... αληθεια μακαρι να μπορουσα να φαω οσο εσεις :mad::no:
θα συνηθισει σιγα σιγα το στομαχι σου. Οπως συνηθισε στις διαιτες που εκανες κ καταφερες να το κλεισεις,θα συνηθισει και στην ατκινς,και σιγα σιγα θα τρως κ εσυ κανονικα! Αρκει να μην το αφηνεις και τρως μια φορα τη μερα επειδη δεν πεινας...
οχι προς θεου ηδη με το ζορι τρωω 3-4 φορες την μερα οσο μπορω κι ασ μου ερχεται να τα βγαλω ολα μετα γιατι οντως μου ερχεται....
sourkouna ευχαριστω για την απαντηση/ λεσ να το ριξουμε στισ γαριδεσ και στα χταποδια εε??μαλιστααα.....την τελικη αποφαση 8α την παρω την κυριακη βραδυ!!!αχαχαχχαχαχ!!!!!παντω ς μου εδωσεσ μια ιδεα!να σαι καλα!!:starhit:Quote:
Originally posted by sourkouna
Eγω θα προσπαθησω αλλα θα πεσει σιγουρα πολλη πεινα. Μπορουμε να φαμε Χταποδι,γαριδες,καλαμαρι στη σχαρα,τυρι νηστισιμο,μελιντζανες,αβοκ αντο,κολοκυθακια,ταχινι(με μετρο),σαλατες πρασινες.Quote:
Originally posted by anthi1992
Θα προσπαθησω και οσο παει.
κ εγω πχ αυτη τη στιγμη δεν πειναω καθολου,μα καθολου ομως,αλλα θα βαλω κατω τον κωλο μου να φαω ενα μπουτακι κοτοπουλο,μια τσιλιβιθροντοματα κ ενα αγγουρακι....
Αλλιως....bye bye μεταβολισμε !!!
εγω στο περιπου ειμαι στουσ 20 υδ/ες! σιγουρα μερικεσ φορεσ το εχω ξεπερασει οπως χ8εσ που ειχα φτασει τουσ 19((περιπου)) και το απογευμα ειχα παει για καφε και ειπια φρεντο καπουτσινο!παρ ολα αυτα σημερα ημουν λιγοτερο!
κι εγω χριστινακι δεν πειναω αλλα ψηνω στηθος κοτοπουλου και θα φαω και μαρουλοσαλατα..... εν τω μεταξυ η αδερφη μου παρειγγειλε καρμποναρα και κρεπα σοκολατα μπανανα....την πνιγεις η οχι?????
καλο ειναι να μην ξεφευγουμε στους υδατανθρακες καθημερινα αλλα μια με δυο φορες την μερα...εγω χασει 21 κιλα δημητρουλα...
και απο ποσα ειχεσ ξεκινησει αν επιτρεπεται????
αν σου πω οτι δε μου κανει αισθηση καθολου,τι θα μου πεις??? κ ειναι τα 2 αγαπημενα μου...καρμποναρα,κ οτιδηποτε εχει σοκολατα!!!!!Quote:
Originally posted by dimitroula22
κι εγω χριστινακι δεν πειναω αλλα ψηνω στηθος κοτοπουλου και θα φαω και μαρουλοσαλατα..... εν τω μεταξυ η αδερφη μου παρειγγειλε καρμποναρα και κρεπα σοκολατα μπανανα....την πνιγεις η οχι?????
τι να σου πω...μαλλον συνηθισα στα κοτοπουλα κ τα ψαρια και δε θελω τπτ αλλο! :P
και τη σοκολατα που θα φαω σημερα,δεν ειναι οτι την θελω!
απλα θελω να τη δοκιμασω γιατι δεν εχω ξαναφαει τετοια!
εμενα μου κανει αισθηση ομωσ..............
Eπειδη ειναι αρχη γιαυτο.Εγω οταν ετρωγαν πιτσες και τετοια απλα εμπαινα μεσα στο δωματιο μου για να μην μπω στο πειρασμο.Quote:
Originally posted by dimitroula22
εμενα μου κανει αισθηση ομωσ..............
θα το προσπαθησωωωωωωωωωωω
ειμαι 1,78 ξεκινησα 147 κιλα,εφτασα 130 εκανα διαλλειμα ξαναξεκινησα και τωρα ειμαι 109
1,78?Quote:
Originally posted by migg
ειμαι 1,78 ξεκινησα 147 κιλα,εφτασα 130 εκανα διαλλειμα ξαναξεκινησα και τωρα ειμαι 109
Φτου σου κοπελαρα μου!!!
χαχαχαχα ευχαριστω να σαι καλα...φτυσε φτυσε...χαχαχαχαχα
μα οντωσ φτου σου.... εδω μιλαμε για 1,65 σκαμπο και 93 κιλα....
1.78!!!!!!!!!!!??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ουαουυυυυυυυυυυυυυ φτου σου κούκλα μου!!!!!
Εγώ 1,67 και 111 κιλά!!! αχ και τι δεν θα έδεινα να ήμουνα 10 πόντους πιο ψηλή!!!!
κοριτσια μου να σας ρωτησω κατι???? εχω αρχισει και βγαζω σπυρακια....μπορει καποια να μου πει αν το αντιμετωπισε αυτο και φυσικα τι να κανω???η να μ συστησει καποιεσ βιταμινες????
απο τα τροφιμα της τκινς η μονη που μπορει να προκαλεσει αλλεργιες και ακμη ειναι το αυγο. Ολα τα αλλα με τιποτα! Ισως και καποιο τυρι αν τρως συχνα,αλλα δεν ειναι τοσο συνηθισμενο.... Εγω σπυρακια ειχα λογω σοκολατας αλλα σε 2 εβδομαδες εφυγαν,αφου αρχισα ατκινς!
δεν τρωω τοσο τυρι αλλα με τα τοσα λιπαρα τησ ατκινσ σε συνδυασμο με την ελλειψη βιταμινων ηρθαν και μου καναν κατι σπυρακιαααααααααααα.......
να στε καλα βρε κοριτσια μου...το μονο κακο ειναι στο θεμα του αντρα και το θεμα των τακουνιων που δεν τα χω ευχαριστηθει γιατι ολες οι σχεσεις μου -πλην ενος- ηταν κοντυτεροι(δεν με ηθελαν ποτε οι ψηλοι αντρες κλαψ κλαψ κλαψ).....ακομα και ο αντρας μου λιγο πιο κοντος οποτε και τωρα δεν φοραω τακουνια...........κλαψ κλαψ κλαψ...κανενας ψηλος ρε παιδια????????
ΩΧ ΞΕΧΑΣΑ τωρα ειμαι παντρεμενη..........χαχαχαχαχα χαχαχαχα...
δημητρουλα οσον αφορα τα σπυρακια δεν μου χει τυχει οποτε δεν ξερω να σου πω καθολου....για περιορισε τους κροκους και τρωγε ασπραδια για να δουμε...........