ουαου μαντζουρανα τωρα διαβασα για τη προσπαθεια σου!
μπραβο σου μπραβο σου
μακαρι να το πετυχω κ γω αυτο!
Printable View
μπραβο σου μπραβο σου
Ela μου, σ' ευχαριστώ πραγματικά πολύ για το μήνυμά σου!Quote:
Originally posted by ela
μπραβο σου μπραβο σου
Σου εύχομαι ολόψυχα να φτάσεις σύντομα στο φυσιολογικό σου βάρος και ν' ανακαλύψεις την ευλογία της ποιοτικής διατροφής!
Να είσαι καλά!
:-)
ουάου Ματζουράνα,έβαλες βλέπω καινούριο στόχο για τα 67!! Μπράβο κουκλάραμ :dork:
έτσι δύναμη! χιε χιε
Αίλουρε σ' ευχαριστώωωω! :starhit:
Και η φωτό που έβαλες... όλα τα λεφτά!!! :thumbup:
:smilegrin:
χαχαχαχα :starhit:
Καλημερα!!!
Ματζουρανα, θαυμαζω το σθενος σου και την επιμονη σου! Πολυ χρησιμα ολα οσα γραφεις σχετικα με το να αγαπησουμε τον εαυτο μας πρωτα.
Δυστυχως, εγω ειμαι πολυ αναβλητικη και καθολου συνεπης. Με τους αλλους ναι, με μενα εχω το θεμα. :P
Η διατροφη σου, οντως ειναι γεματη με υγιεινες τροφες. 20 μερες δεν ετρωγα τιποτα επεξεργασμενο, αλευρι ασπρο, ζαχαρη κλπ, τα περισσοτερα γευματα ηταν ωμα, κρεας κ ψαρι δεν εφαγα 20 μερες και ειδα μεγαλη διαφορα. Καταρχην ξεπρηστηκα. Εχασα 7 κιλα. Τωρα γιατι ξαναφαγα οσα δε με βοηθανε, θα σε γελασω. :lol:
Δοκιμασε να φτιαξεις φυτρα απο καρπους. Σουπερ ενεργεια κ πρωτεινη.
Καλησπέρα Άσπα!Quote:
Originally posted by Άσπα
Καλημερα!!!
Ματζουρανα, θαυμαζω το σθενος σου και την επιμονη σου! Πολυ χρησιμα ολα οσα γραφεις σχετικα με το να αγαπησουμε τον εαυτο μας πρωτα.
Δυστυχως, εγω ειμαι πολυ αναβλητικη και καθολου συνεπης. Με τους αλλους ναι, με μενα εχω το θεμα. :P
Η διατροφη σου, οντως ειναι γεματη με υγιεινες τροφες. 20 μερες δεν ετρωγα τιποτα επεξεργασμενο, αλευρι ασπρο, ζαχαρη κλπ, τα περισσοτερα γευματα ηταν ωμα, κρεας κ ψαρι δεν εφαγα 20 μερες και ειδα μεγαλη διαφορα. Καταρχην ξεπρηστηκα. Εχασα 7 κιλα. Τωρα γιατι ξαναφαγα οσα δε με βοηθανε, θα σε γελασω. :lol:
Δοκιμασε να φτιαξεις φυτρα απο καρπους. Σουπερ ενεργεια κ πρωτεινη.
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Μπράβο σου που αποφάσισες να βελτιώσεις την διατροφή σου! Μην στεναχωριέσαι που σταμάτησες για λίγο την ποιοτική διατροφή. Σκέψου πόσο καλό έκανες στον οργανισμό σου αυτές τις 20 μέρες!
Γενικά σ' αυτές τις 20 μέρες αισθάνθηκες ότι καταπιέστηκες; Η διατροφή που έκανες ήταν από καθαρή δική σου επιλογή ή απλά την ακολούθησες επειδή θεωρείται υγιεινή; Έπαιρνες ικανοποίηση από τις τροφές που έτρωγες;
Γιατί αποφάσισες να κόψεις το κρέας και το ψάρι; Για ηθικούς λόγους; Αν δεν είναι ηθικοί οι λόγοι, τότε πρέπει να σου πω ότι το κρέας και το ψάρι είναι βασικά συστατικά στην ανθρώπινη διατροφή εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια! Δεν είναι καλό να τα κόβουμε από την διατροφή μας! (Εκτός βέβαια κι αν γίνεται για ηθικούς λόγους, τους οποίους σέβομαι απόλυτα.)
Το να κάνουμε πισωγυρίσματα είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό! Και μάλιστα, είναι καλό σημάδι ότι αρχίζουμε πραγματικά και θεραπευόμαστε! Μην αγχώνεσαι και μην πτοείσαι λοιπόν! Έχω κάνει άπειρα πισωγυρίσματα στην ζωή μου μέχρι να καταφέρω να πετύχω αυτό που έχω πετύχει σήμερα! Αν δεν τα είχα κάνει αυτά τα πισωγυρίσματα, δεν θα είχα την πολύτιμη και απαραίτητη γνώση ώστε να έχω την σημερινή πετυχημένη πορεία! Ακόμα και χθες έκανα ένα πισωγύρισμα, το οποίο όμως έγινε για να μου διδάξει πράγματα.
Για τα φύτρα με τους καρπούς έχεις δίκιο! Μόλις πριν λίγες μέρες διάβασα γι' αυτά πρώτη φορά και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον! Όμως φοβάμαι ότι τώρα με το κρύο θα δυσκολευτώ να έχω φύτρα. Να φανταστείς έβαλα όλη νύχτα ωμά αμύγδαλα σε νερό και το πρωί είχαν φουσκώσει ελάχιστα (καμία σχέση με όσο φούσκωναν όταν οι θερμοκρασίες ήταν μεγαλύτερες). Εσύ τώρα με το κρύο πώς τα φτιάχνεις;
Καλημερα !!
Οντως, εκανα μια πολυ ωραια αποτοξινωση! Ενιωθα γεματη ενεργεια, κοιμομουν σαν πουλακι και ειχα πολυ καλη διαθεση!Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
Καλησπέρα Άσπα!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Μπράβο σου που αποφάσισες να βελτιώσεις την διατροφή σου! Μην στεναχωριέσαι που σταμάτησες για λίγο την ποιοτική διατροφή. Σκέψου πόσο καλό έκανες στον οργανισμό σου αυτές τις 20 μέρες!
Τη σταματησα επειδη κουραστηκα. Και με επιασε μια επιθυμια για ζαχαρη και για φαγητο μη υγιεινο. Να σου πω την αληθεια, διαβαζα διαφορα αρθρα για υγιεινη διατροφη στο ιντερνετ και ψαξε ψαξε, επεσα σε ενα σαιτ για τα οφελη της ωμοφαγιας. Δηλαδη τρως τροφες που δεν ειναι μαγειρεμενες, οχι κρεας, οχι ψαρι, οχι γαλακτοκομικα. Εστιαζεις τη διατροφη στα φυτρα σπορων, γαλα απο καρπους, στα λαχανικα και φρουτα, smoothies. Πληρως vegan διατροφη. Δεν ξεκινησα σωστα ομως, γιατι δεν ημουν ποτε χορτοφαγος και ετσι το να περασω στη φαση της πληρους αποχης και ωμοφαγιας με κουρασε. Ας πουμε οτι εκανα ενα πειραμα!Quote:
Γενικά σ' αυτές τις 20 μέρες αισθάνθηκες ότι καταπιέστηκες; Η διατροφή που έκανες ήταν από καθαρή δική σου επιλογή ή απλά την ακολούθησες επειδή θεωρείται υγιεινή; Έπαιρνες ικανοποίηση από τις τροφές που έτρωγες;
Μπορω να σου πω οτι οι τροφες ηταν πολυ νοστιμες και ετσι. Υπαρχουν πολλες συνταγες για ωμοφαγους στο ιντερνετ και ακολουθησα μερικες. Ασε που εκανα κ οικονομια στο ρευμα.
Αν σκεφτεις ποσο ορμονιασμενα ειναι τα κρετα και ποσο μολυσμενες ειναι οι θαλασσες... Θα μου πεις, τα λαχανικα δεν ειναι; ισως οχι τοσο αν ειναι βιολογικα. Τις βιταμινες μπορουμε να τις παρουμε κι απο τα λαχανικα και τους ξηρους καρπους. Πιστευω αν ηταν ηθικοι οι λογοι να το εφαρμοζα με περισσοτερη δυναμη.Quote:
Γιατί αποφάσισες να κόψεις το κρέας και το ψάρι; Για ηθικούς λόγους; Αν δεν είναι ηθικοί οι λόγοι, τότε πρέπει να σου πω ότι το κρέας και το ψάρι είναι βασικά συστατικά στην ανθρώπινη διατροφή εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια! Δεν είναι καλό να τα κόβουμε από την διατροφή μας! (Εκτός βέβαια κι αν γίνεται για ηθικούς λόγους, τους οποίους σέβομαι απόλυτα.)
Δεν ξερω Ματζουρανα μου, αν αυτο ισχυει για ολους τους ανθρωπους... Νομιζω οτι θελω ενα δυνατο κινητρο για να παρω παλι μπρος. Ωρες ωρες δε νιωθω τοσο δυνατη στο να τηρησω μια αποφαση που να αφορα εμενα και με κυριευει η αναβλητικοτητα.Quote:
Το να κάνουμε πισωγυρίσματα είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό! Και μάλιστα, είναι καλό σημάδι ότι αρχίζουμε πραγματικά και θεραπευόμαστε! Μην αγχώνεσαι και μην πτοείσαι λοιπόν! Έχω κάνει άπειρα πισωγυρίσματα στην ζωή μου μέχρι να καταφέρω να πετύχω αυτό που έχω πετύχει σήμερα! Αν δεν τα είχα κάνει αυτά τα πισωγυρίσματα, δεν θα είχα την πολύτιμη και απαραίτητη γνώση ώστε να έχω την σημερινή πετυχημένη πορεία! Ακόμα και χθες έκανα ένα πισωγύρισμα, το οποίο όμως έγινε για να μου διδάξει πράγματα.
Αληθεις, εσυ το περασες αυτο; πως κρατησες το οτι ειπες "φτανει, ΩΣ εδω!" Θα ειναι πολυτιμη η συμβουλη σου.
Να σου πω την αληθεια, εφτιαχνα φυτρα απο σπορους. Φακη και ρεβυθια. Απλη η διαδικασια, δεν επηρρεαζει τοσο το κρυο. Απο σπορους δεν εχω φτιαξει.Παντως στις σαλατες ειναι πολυ καλα. Εγω το βαζω και σε χυμους. Μηλο, μπανανα, σπανακι και φυτρες απο φακες. Ακουγεται μπλιαχ αλλα πινεται τελεια και σε κραταει!Quote:
Για τα φύτρα με τους καρπούς έχεις δίκιο! Μόλις πριν λίγες μέρες διάβασα γι' αυτά πρώτη φορά και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον! Όμως φοβάμαι ότι τώρα με το κρύο θα δυσκολευτώ να έχω φύτρα. Να φανταστείς έβαλα όλη νύχτα ωμά αμύγδαλα σε νερό και το πρωί είχαν φουσκώσει ελάχιστα (καμία σχέση με όσο φούσκωναν όταν οι θερμοκρασίες ήταν μεγαλύτερες). Εσύ τώρα με το κρύο πώς τα φτιάχνεις;
:yes:
Καλησπέρα Άσπα μου!
Ζητώ συγνώμη που άργησα τόσες μέρες να σου απαντήσω!
Ήταν καλό που πειραματίστηκες με μία διατροφή. Όλα αυτά είναι πολύτιμες εμπειρίες ώστε ν' ανακαλύψουμε τελικά ποιά διατροφή ταιριάζει στον οργανισμό μας. Υπάρχουν εκεί έξω άπειρα διαφορετικά είδη διατροφής. Ο καθένας μας χρειάζεται ν' ανακαλύψει ποιά διατροφή κάνει καλό, ταιριάζει (και αρέσει) στον οργανισμό του! Και επειδή ο οργανισμός μας είναι μοναδικός, η διατροφή μας θα είναι και μοναδική, πάντα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και τις ιδιαίτερες ανάγκες μας!Quote:
Τη σταματησα επειδη κουραστηκα. Και με επιασε μια επιθυμια για ζαχαρη και για φαγητο μη υγιεινο. Να σου πω την αληθεια, διαβαζα διαφορα αρθρα για υγιεινη διατροφη στο ιντερνετ και ψαξε ψαξε, επεσα σε ενα σαιτ για τα οφελη της ωμοφαγιας. Δηλαδη τρως τροφες που δεν ειναι μαγειρεμενες, οχι κρεας, οχι ψαρι, οχι γαλακτοκομικα. Εστιαζεις τη διατροφη στα φυτρα σπορων, γαλα απο καρπους, στα λαχανικα και φρουτα, smoothies. Πληρως vegan διατροφη. Δεν ξεκινησα σωστα ομως, γιατι δεν ημουν ποτε χορτοφαγος και ετσι το να περασω στη φαση της πληρους αποχης και ωμοφαγιας με κουρασε. Ας πουμε οτι εκανα ενα πειραμα!
Μπορω να σου πω οτι οι τροφες ηταν πολυ νοστιμες και ετσι. Υπαρχουν πολλες συνταγες για ωμοφαγους στο ιντερνετ και ακολουθησα μερικες. Ασε που εκανα κ οικονομια στο ρευμα.
Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι φτιαγμένος να τρώει ζωικές πρωτείνες, είτε αυτές προέρχονται από κρέας, είτε από ψάρι, είτε από οτιδήποτε αλλο. Και μάλιστα, μία από τις αιτίες που εξελιχθήκαμε από πιθηκόμορφους σε νοήμονες ανθρώπους, ήταν το γεγονός ότι εντάξαμε ζωικές πρωτείνες στην διατροφή μας (γιατί για να κυνηγήσει και να καταφέρει να πιάσει ο άνθρωπος το κρέας ή να βρει τρόπο να πιάσει το ψάρι, χρειαζόταν ανεπτυγμένο εγκέφαλο).Quote:
Αν σκεφτεις ποσο ορμονιασμενα ειναι τα κρετα και ποσο μολυσμενες ειναι οι θαλασσες... Θα μου πεις, τα λαχανικα δεν ειναι; ισως οχι τοσο αν ειναι βιολογικα. Τις βιταμινες μπορουμε να τις παρουμε κι απο τα λαχανικα και τους ξηρους καρπους. Πιστευω αν ηταν ηθικοι οι λογοι να το εφαρμοζα με περισσοτερη δυναμη.
Όσον αφορά τις ορμόνες και τα διάφορα χημικά, έχεις απόλυτο δίκιο! Η λύση σε αυτό είναι βιολογικά λαχανικά, φρούτα, κρέας, αυγά και ψάρι. Μπορεί να είναι πιο ακριβά, αλλά αξίζει τον κόπο! Καλύτερα να κόψουμε σε ποσότητα, παρά σε ποιότητα. Επίσης μπορούμε πχ να τρώμε σπανιότερα κρέας, αλλά όταν το τρώμε να είναι καλής ποιότητας. Μια καλή λύση είναι αν έχουμε κάποιο χωριό και κάποιους παραγωγούς που γνωρίζουμε ότι δεν γεμίζουν ορμόνες τα ζώα και δεν βάζουν επικίνδυνα χημικά στα λαχανικά, ν' αγοράζουμε από αυτούς τα τρόφιμά μας ώστε να είναι πιο οικονομικά από τα βιολογικά της αγοράς.
Αν το πέρασα αυτό;! Χρόνια ατελείωτα! Αναβλητικότητα, ενοχές, κατάθλιψη και συνεχής επιδείνωση της παχυσαρκίας μου! Ξεκινούσα δίαιτες και μετά από λίγο καιρό τις σταματούσα και έπεφτα με τα μούτρα στο φαί!Quote:
Δεν ξερω Ματζουρανα μου, αν αυτο ισχυει για ολους τους ανθρωπους... Νομιζω οτι θελω ενα δυνατο κινητρο για να παρω παλι μπρος. Ωρες ωρες δε νιωθω τοσο δυνατη στο να τηρησω μια αποφαση που να αφορα εμενα και με κυριευει η αναβλητικοτητα.
Αληθεις, εσυ το περασες αυτο; πως κρατησες το οτι ειπες "φτανει, ΩΣ εδω!" Θα ειναι πολυτιμη η συμβουλη σου.
Η λύση σε αυτό είναι ΟΧΙ καταπίεση, ΟΧΙ στέρηση, ΟΧΙ πείνα, και κυρίως...
ΟΧΙ ενοχες!
Όταν καταπιεζόμαστε, όταν αισθανόμαστε στέρηση και όταν πεινάμε, βάζουμε τα θεμέλια των μελλοντικών μας βαρβάτων υπερφαγικών!
Και φυσικά όταν νιώθουμε ενοχές δηλητηριάζουμε όλη την ύπαρξή μας και σύντομα επιστρέφουμε σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως τα υπερφαγικά. Ποτέ ενοχές και για κανέναν λόγο στην ζωή μας!
Με βοήθησε πολύ όταν κατάλαβα πόση τεράστια δύναμη έχει η θετική σκέψη και η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε! Αυτά τα δύο πραγματικά είναι δημιουργοί θαυμάτων στην ζωή μας! Σκέψου θετικά, ότι όλα πάνε και θα πάνε καλά, και πίστεψε στον εαυτό σου, και ό,τι θελήσεις θα το έχεις! Ακούγεται απλοϊκό, όμως ισχύει 100%!
Μην αυτομαστιγώνεσαι! Να μιλάς στον εαυτό σου με αγάπη και τρυφερότητα πάντα και να του λες συνέχεια πόσο τον αγαπάς!
Αυτά βοήθησαν εμένα. Δεν έχω ξεφύγει όμως πλήρως από την συναισθηματική υπερφαγία. Έχω αλλάξει ριζικά την ποιότητα της διατροφής μου προς το πολύ καλύτερο (και δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω ως προς αυτό), όμως υπερφαγικά κάνω ακόμα. Πριν 2-3 μέρες πχ είχα μια μέρα με συνεχόμενα υπερφαγικά. Τον συναισθηματικό παράγοντα δεν τον έχω λύσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα ξεμπερδέψω για πάντα και από αυτόν! Και επειδή είμαι τόσο σίγουρη, έτσι ακριβώς θα γίνει!
Πίστεψε στον εαυτό σου!
Καλή επιτυχία!
Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαι εγώ! Απλά μπορεί κάποιες φορές να καθυστερώ λίγο ν' απαντήσω!
:wink1:
Αυτές τις μέρες κάνω τα υπερφαγικά του αιώνα.
Τρώω απίστευτες ποσότητες -υψηλής ενέργειας- φαγητών με αποτέλεσμα να κακοποιώ το στομάχι μου σε απίστευτο βαθμό.
Ειδικά χθες, πόναγα τόσο πολύ και για πολλές ώρες, που φοβήθηκα ότι θα σπάσει η στομάχα μου!
Τέτοια δυσφορία έχω πάρα πολλά χρόνια να νιώσω, πραγματικά.
Καμία οργανική πείνα. Μόνο συναισθηματική.
Η συναισθηματική υπερφαγία είναι εδώ και με κοιτάει αφ' υψηλού.
Νομίζει πως νίκησε.
Αμ δε!
Εγώ θα νικήσω στο τέλος! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Πάω δυναμικά για την καινούρια εβδομάδα που αρχίζει από αύριο!
Όλα πάνε καλά!
Όλα πάνε καλά για όλους μας!
;-)
Μάτι είναι φτυσε τον κόρφο σου, πιάσε ποπό και θα περάσει. Αλήθεια μπορεί να κάνω πλάκα με το μάτι που δεν πιστεύω αλλα μην δινεις εκταση στο περιστατικό μεσα στο μυαλο σου. μια φάση είναι, κράτησε λιγο καιρό, αύριο πέρασε, δεν ειναι συνηθεια σου δεν θα επαναληφθει. Όπως κ τα ενα δυο τσιγάρα δεν κάνουν κάποιον καπνιστή.
έχει δίκιο η Μαντάμ Σου Σου,μην απογοητεύεσαι όλα καλά θα πάνε. Μια ευδομάδα ήταν,πέρασε.
Και εγώ δύο μέρες δούλευα το σ-κ και έφαγα ό,τι βλακεία υπήρχε,απο κούραση και το οτι ήθελα με κάτι να ανταμειφθώ..
Δές και την θετική πλευρά,το οτι τα υπερφαγικά μας δίνουν έναν συναγερμό, να σκεφτούμε το τί δεν πηγαίνει καλά, να το διορθώσουμε
και να ξεκινήσουμε πάλι πιό οργανωμένα!
όλα καλά θα πάνε Ματζού!:bouncy:
Εγώ με τούτα και με κείνα αναρωτιέμαι αν οι τροφές προκαλούν τα υπερφαγικά ή η ψυχολογία....
Σίγουρα υπάρχουν τροφές που διαταράσσουν τους μηχανισμούς της γλυκόζης στον οργανισμό μας (α' ημίχρονο κτλ), αλλά σε παρακολουθώ να κόβεις μία μία τις τροφές (πχ στην αρχή τα ανθυγιεινά, μετά τη βρώμη, τώρα σκέφτεσαι να κόψεις το γιαούρτι) κι αναρωτιέμαι βλέποντας κι εμένα να πράττω παρόμοια αναρωτιέμαι πού θα είναι το τέλος.
Μου έφταιγε όντως το καημένο το ψωμάκι και το κοψα?
Καλώς κάνω και δαιμονοποιώ όλα τα βλαβερά?
Μήπως κάτι άλλο φταίει κι έρχονται οι τροφές (υγιεινές και ανθγιεινές) να γεμίσουν τα κενά....
Είπα κι εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου
αλλά αλήθεια δε θέλω να νιώθεις μόνη σε όλο αυτό
Venceremos Μάντζι μου
όπα όπα τι σχέση έχει το πρώτο ημίχρονο που αναφέρεις με την δαιμονοποίηση των junk και του ψωμιού? το πρώτο ημίχρονο είναι να κοιτάει κάποιος να έχουν καλυφθεί οι ενεργειακές του ανάγκες και να μην πεινάει όταν θα έρθει η στιγμή του υπερφαγικού. γιατί αν εκείνη την στιγμή είναι κάποιος νηστικός ή έχει χαζοφάει μπορεί να είναι πολύ πιο έντονο το υπερφαγικό,ειδικά στις περιπτώσεις των ανθρώπων που καταλήγουν σε βουλιμικά επεισόδια. οι βουλιμικοί ξέρουμε τι θα πει ένα ολόκληρο απόγευμα να παίζεις με την βουλιμία.
όσο για τα junk και τα ψωμιά δύο είναι τα τινά. ή να τα τρως ελεγχόμενα όταν τα επιθυμήσεις χωρίς ενοχές αλλά κ χωρίς να πιάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινής σου διατροφής . ή τα κόβεις μαχαίρι γιατί δεν γίνεται να τα τρως ελεγχόμενα και όσο τα τρως τόσο εθίζεσαι. διάλεξε και πάρε. εγώ δν ξέρω τι να διαλέξω! πειραματίζομαι ανεπιτυχώς.
συμφωνώ οτι πρέπει να υπάρχει έναν περιορισμός στα αποξηραμένα κ στους ξηρούς. 2 χούφτες την μέρα ξηροκάρπια αρκούν ,όπως και τα αποξηραμένα είναι λύση ανάγκης άμα λείπει κάποιος από το σπίτι. επίσης οι ξηροί καρποί συμπληρώνουν την διατροφή, δεν είναι αυτοί τα κύρια γεύματά μας.
όσο για την φιλοσοφία αύριο είναι καινούρια μέρα, ναι δεν είναι το καλύτερο ,εννοούσα μάλλον να μην το γιγαντώνουμε το θέμα στο μυαλό μας γιατί εγώ πχ με το κάπνισμα δεν έχω τέτοια θέματα. ενώ το έχω κομμένο τόσο καιρό ,έτυχε 5-6 φορές σκόρπιες όλο αυτό το διάστημα να κάνω ένα τσιγάρο κ ποτέ δεν θεώρησα οτι θα το ξαναρχίσω ή ότι έκανα κάποιο έγκλημα. σκεφτόμουν, αν πω οτι υπερφαγικά τέλος μήπως με βοηθήσει να τα κόψω. ποτέ δεν το χω πει με σιγουριά στον εαυτό μου.
Κορίτσια καλησπέρα!
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Μου δώσατε δύναμη!
Φιλιά και αγκαλιές και στις 3!
Σίγουρα ήταν κάτι που δεν θα πρέπει να με πτοήσει, αλλά να μου διδάξει πολύτιμα μαθήματα!
Έτσι το βλέπω κι εγώ πια!
Όσο για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων τροφών...
...το να κόψουμε τα junk food είναι κάτι που μόνο καλό θα μας κάνει (οργανικά). Η μόνη περίπτωση για την οποία θα ήταν καλύτερο να τα έχουμε στην διατροφή μας (σε μικρές πάντα ποσότητες) είναι αν αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να τ' αποχωριστούμε εντελώς. Σ' αυτήν την περίπτωση, και μόνο για να μην αισθανόμαστε (την καταστροφική) στέρηση, είναι προτιμότερο να τα έχουμε ως ένα βαθμό στην διατροφή μας. Προσωπικά, όχι μόνο δεν μου λείπουν τ' ανθυγιεινά, όχι μόνο μου προκαλούν αποστροφή, αλλά απορώ με τον εαυτό μου πώς τα έτρωγα τόσα πολλά χρόνια!
Σχετικά με τον αποκλεισμό άλλων -υγιεινών- τροφών, αν γίνεται με πλήρη συνειδητοποίηση του τί κάνει καλό στον δικό μας οργανισμό (και δεν γίνεται εξαιτίας ψυχαναγκασμού), τότε είναι πολύ καλό να συμβαίνει! Πχ συνειδητοποίησα ότι η βρώμη, η μπανάνα και το μήλο μου προκαλούν δυσκοιλιότητα. Είναι υπέροχες τροφές, όμως προτιμώ να έχω ένα πιο ρυθμισμένο πεπτικό από το ν' απολαμβάνω την γεύση τους! (Εξαίρεση ίσως κάνω στα μήλα που τα τρώω κάποιες σπάνιες φορές, επειδή μου αρέσουν πάρα πολύ!) Επίσης, σχετικά με τα γαλακτοκομικά το είχα παρατηρήσει εδώ και καιρό ότι δεν πολυταιριάζουν στον οργανισμό μου (άλλωστε οι άνθρωποι δεν είμαστε φτιαγμένοι για να τρώμε γαλακτοκομικά). Πχ τις ημέρες που είχα περίοδο (και που δεν έτρωγα γαλακτοκομικά για να μην εμποδιστεί η απορρόφηση σιδήρου) αισθανόμουν πιο καλά, πιο ενεργητική! Το έβλεπα στην πράξη ότι νιώθω καλά χωρίς γαλακτοκομικά, απλά έκανα το κορόιδο, επειδή μου αρέσει πολύ το γιαούρτι και επειδή είναι καλή πηγή πρωτεινών. Τώρα που βλέπω ότι το χρησιμοποιώ για να ξεσπάω την συναισθηματική μου πείνα, είναι μια καλή ευκαιρία να το αποχωριστώ έστω και για κάποιο διάστημα, και μετά βλέπουμε.
Ο κύριος λόγος για τον οποίο κόβω τροφές από την διατροφή μου είναι επειδή συνειδητοποιώ ότι δεν κάνουν καλό στον οργανισμό μου. Δεν κόβω τροφές απλά και μόνο επειδή ξεφεύγω σε ποσότητες.
Μαρουλένια, αν αισθάνεσαι ότι το χρειάζεσαι το ψωμί, μην το κόβεις απ' την διατροφή σου!
Δεν είναι καλό να δαιμονοποιούμε τρόφιμα! (Ναι, το λέω εγώ αυτό! :P )
Δεν υπάρχουν τρόφιμα-μπαμπούλες. Υπάρχουν τρόφιμα που σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες κάνουν κακό στον οργανισμό μας και "μας ρίχνουν". Αυτές τις τροφές, για χάρη του οργανισμού μας, καλό είναι είτε να τις βγάλουμε από την διατροφή μας, είτε να τις τρώμε σε τέτοιες ποσότητες που δεν θα έχουν αρνητική επίδραση.
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Τις διάβασα τις ημέρες που τις γράψατε και με βοήθησαν πολύ!
Απλά άργησα λίγο ν' απαντήσω...
Μπραβο κουκλαρα μου για την προσπαθεια σου και κυριως για το μυαλο σου <3 Γιατι αντι να υποβαλλεις τον ευατο σου σε εξαντλητικες διαιτες για να χασεις τα κιλα σε τρεις μηνες,εσυ ειχες την υπομονη να εστιασεις στην υγεια σου :) η ερωτηση μου ειναι:ισχυει αυτο που λενε οτι οταν χασεις κιλα νιωθεις ακομα οτι εισαι παχυσαρκη και αμφιβαλλεις οταν οι πωλητριες σου δινουν το medium για παραδειγμα?πολλοι μου το ειπαν αυτο οτι θα συμβει...
Πόσο λάθος πρόταση: [...]...άλλωστε οι άνθρωποι δεν είμαστε φτιαγμένοι για να τρώμε γαλακτοκομικά...[...]
Με την λογική αυτή καλή μου όταν γεννιέται ο άνθρωπος για δώσε μια ιδέα τι να φάει, εκτός απʼ το γάλα;
Θα σου δώσω μια συμβουλή, γιατί αυτή την στιγμή είσαι σε μια φάση που έχω περάσει κι εγώ πριν πολλά χρόνια που επίσης έκανα υγιεινή διατροφή (με όλη την σημασία της λέξης). Ο οργανισμός μου όταν στα 68 κιλά τότε δεν έλεγε να προχωρήσει πιο κάτω (ήθελα να φτάσω τα 58... τόσο μου ʼκοβε)! Περνούσα την φάση πλατώ. Έβαζα με το μυαλό μου να ανακαλύψω ποιες τροφές ευθύνονταν γιʼ αυτό που συνέβαινε. Άρχισα να κόβω τροφές απʼτο ημερήσιο μενού μου: μείον μια μερίδα γαλακτοκομικά, έξω 1 κουταλιά λάδι που είχα για όλη τη μέρα, έξω το κουταλάκι το γλυκαντικό που έβαζα στον καφέ μου... μείωσα την μερίδα της πρωτείνης πολύ... άρχισα στο τέλος να έχω ζαλάδες, διαταραχές στην περίοδο μου κι εγώ να επιμένω και να αντιδρώ να αλλάξω το σκεπτικό μου. Η διαιτολόγος μου επέμενε να μπω σε διατήρηση βάρους αλλά εγώ εκεί, εμμονή με τα 58! Το αποτέλεσμα; Όταν πλέον κατάφερα κι άγγιξα τα 64 άρχισαν όλοι να μου λένε να μην συνεχίσω άλλο γιατί άγγιζα την εμφάνιση της ανορεκτικής! Για τον σωματότυπό μου τα 64 ήταν σούπερ ιδανικά κιλά! Μέχρι που με κούρασε η επιμονή μου αυτή κι αφέθηκα. Άρχισα τα υπερφαγικά κι έλεγα «δεν πειράζει από αύριο θα συνεχίσω από κει που σταμάτησα». Και τελικά απέτυχα!
Όχι γιατί δεν έφτασα τα 58, αλλά επειδή δεν άκουσα τις συμβουλές τις διαιτολόγου να μπω σε συντήρηση και να συμβιβαστώ με τα 64 που είχα φτάσει. Ψυχολογικά ήμουν χάλια... Είχα κουραστεί!
Και διακρίνω μία κούραση και σε σένα. Μην κόβεις τροφές που κάνουν καλό στον οργανισμό. Ξεκουράσου κι άσε το σώμα σου να φτάσει τον στόχο όπως κι όποτε αυτό μπορέσει. Πρέπει να κρατήσεις τις ισορροπίες ώστε να μην ξανασυμβούν και τα υπερφαγικά. Μην μπερδεύεσαι με πληροφορίες που πολλές από αυτές ίσως είναι και επικίνδυνες. Διατήρησε την ποιοτική σου διατροφή όπως την κάνεις εδώ κι ένα χρόνο. ;)
Μαντζουράνα σε θαυμάζω πραγματικά!Έχω μπει αρκετές φορές σε διαδικασία απώλειας κιλών,με ή χωρίς τη βοήθεια ειδικού και στο τέλος έχω πάρει τα χαμένα κιλά,αν όχι και περισσότερα!Θα βοηθούσες πολλούς γράφοντας για ακόμα μία φορά τα κίνητρά σου,καθώς και διάφορες συμβουλές για την αρχή!
MissMary μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!Quote:
Originally posted by Missmary852
Μπραβο κουκλαρα μου για την προσπαθεια σου και κυριως για το μυαλο σου <3 Γιατι αντι να υποβαλλεις τον ευατο σου σε εξαντλητικες διαιτες για να χασεις τα κιλα σε τρεις μηνες,εσυ ειχες την υπομονη να εστιασεις στην υγεια σου :) η ερωτηση μου ειναι:ισχυει αυτο που λενε οτι οταν χασεις κιλα νιωθεις ακομα οτι εισαι παχυσαρκη και αμφιβαλλεις οταν οι πωλητριες σου δινουν το medium για παραδειγμα?πολλοι μου το ειπαν αυτο οτι θα συμβει...
Έχω κάνει δίαιτες στο παρελθόν αρκετές φορές και όλες κατέληγαν σε μεγάλη αποτυχία. Οπότε έμαθα από τα λάθη μου αυτά και αποφάσισα να προσπαθήσω κάτι πιο ουσιαστικό: ν' αλλάξω τελείως την ποιότητα της διατροφής μου και να προσπαθήσω να δω τί στο καλό συμβαίνει με τα συναισθήματά μου και με οδηγούν στο πολύ φαγητό. Το πρώτο κομμάτι το έχω καταφέρει ευτυχώς, αλλά ακόμα παλεύω με το δεύτερο. Είμαι αισιόδοξη ότι θα το καταφέρω και αυτό πολύ σύντομα!
Όσον αφορά τα ρούχα, όντως δεν πίστευα γι' αρκετό διάστημα ότι εγώ χωράω στο medium! Έλεγα στις πωλήτριες "Δεν μου δίνετε καλύτερα το Large ή το X-Large για να μου κάνει σίγουρα;" :-P Τώρα φοράω medium ή large, ανάλογα το ρούχο. Στις μπλούζες medium και στα παντελόνια περισσότερο large (την έχω την περιφέρειά μου!).
Σου εύχομαι και εσύ σύντομα να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις στις πωλήτριες! :wink1:
:thumbup:
Καλησπέρα Μαρία μου!
Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου!
Πολύ σωστά λες την φράση "όταν γεννιέται ο άνθρωπος...". Μόνο και μόνο τότε ο άνθρωπος είναι καλό να πίνει γάλα. Από την γέννησή του μέχρι και την ηλικία των 3-4 χρόνων. Γιατί τότε ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει την λακτάση, την πρωτείνη που διασπά την λακτόζη του γάλακτος. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος αρχίζει σιγά-σιγά και δεν την παράγει, γιατί τρώει κανονικές τροφές. Η όλη αυτή "μούρλα" με το γάλα και τα "οφέλη του στον ενήλικα άνθρωπο" άρχισε την δεκαετία του '80 και ήταν κατασκευασμένη από γαλακτοβιομηχανίες της Αμερικής για... προφανείς λόγους! Και επειδή πολλούς ενήλικες τους πείραζε το γάλα (λογικό, αφού δεν παρήγαγε λακτάση ο οργανισμός τους), οι γαλακτοβιομηχανίες έφτασαν στο σημείο να βάζουν την λακτάση μέσα στο ίδιο το γάλα για να το πίνουν όλοι! Τα άλλα γαλακτοκομικά (γιαούρτι, τυριά), επειδή έχουν υποστεί ζύμωση, δεν ενοχλούν ιδιαίτερα τους ενήλικες και τα τρώμε χωρίς περιορισμούς. Ο λόγος που θέλω να τα αποφεύγω (όχι να τα αποκλείσω) είναι επειδή έχω συνειδητοποιήσει ότι με χαλάνε λίγο όταν τα τρώω. Όχι όσο με χαλάνε η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες βέβαια, αλλά με χαλάνε. Δεν έχω καταλήξει αν με χαλάνε εξαιτίας των πιθανών χημικών που μπορεί να έχουν μέσα (όπως αντιβιοτικά, συντηρητικά,...) ή αν με χαλάνε αυτά σαν τρόφιμα, πάντως ό,τι και να' ναι, λέω να τ' αποφεύγω.Quote:
Originally posted by Μαρία.
Πόσο λάθος πρόταση: [...]...άλλωστε οι άνθρωποι δεν είμαστε φτιαγμένοι για να τρώμε γαλακτοκομικά...[...]
Με την λογική αυτή καλή μου όταν γεννιέται ο άνθρωπος για δώσε μια ιδέα τι να φάει, εκτός απʼ το γάλα;
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που πέρασες και το ακούω με προσοχή.Quote:
Θα σου δώσω μια συμβουλή, γιατί αυτή την στιγμή είσαι σε μια φάση που έχω περάσει κι εγώ πριν πολλά χρόνια που επίσης έκανα υγιεινή διατροφή (με όλη την σημασία της λέξης). Ο οργανισμός μου όταν στα 68 κιλά τότε δεν έλεγε να προχωρήσει πιο κάτω (ήθελα να φτάσω τα 58... τόσο μου ʼκοβε)! Περνούσα την φάση πλατώ. Έβαζα με το μυαλό μου να ανακαλύψω ποιες τροφές ευθύνονταν γιʼ αυτό που συνέβαινε. Άρχισα να κόβω τροφές απʼτο ημερήσιο μενού μου: μείον μια μερίδα γαλακτοκομικά, έξω 1 κουταλιά λάδι που είχα για όλη τη μέρα, έξω το κουταλάκι το γλυκαντικό που έβαζα στον καφέ μου... μείωσα την μερίδα της πρωτείνης πολύ... άρχισα στο τέλος να έχω ζαλάδες, διαταραχές στην περίοδο μου κι εγώ να επιμένω και να αντιδρώ να αλλάξω το σκεπτικό μου. Η διαιτολόγος μου επέμενε να μπω σε διατήρηση βάρους αλλά εγώ εκεί, εμμονή με τα 58! Το αποτέλεσμα; Όταν πλέον κατάφερα κι άγγιξα τα 64 άρχισαν όλοι να μου λένε να μην συνεχίσω άλλο γιατί άγγιζα την εμφάνιση της ανορεκτικής! Για τον σωματότυπό μου τα 64 ήταν σούπερ ιδανικά κιλά! Μέχρι που με κούρασε η επιμονή μου αυτή κι αφέθηκα. Άρχισα τα υπερφαγικά κι έλεγα «δεν πειράζει από αύριο θα συνεχίσω από κει που σταμάτησα». Και τελικά απέτυχα!
Όχι γιατί δεν έφτασα τα 58, αλλά επειδή δεν άκουσα τις συμβουλές τις διαιτολόγου να μπω σε συντήρηση και να συμβιβαστώ με τα 64 που είχα φτάσει. Ψυχολογικά ήμουν χάλια... Είχα κουραστεί!
Και διακρίνω μία κούραση και σε σένα.
Η περίπτωσή μου όμως δεν έχει κάποια σχέση!
Δεν έχω συγκεκριμένο στόχο ως προς τα κιλά. Και σ' αυτά τα κιλά να μείνω για πάντα, μια χαρά ευχαριστημένη είμαι. Βασικά, ό,τι κιλά κι αν είμαι κάτω από 80, τα θεωρώ φυσιολογικά για τον οργανισμό μου (κι ας είμαι 1.63).
Δεν άρχισα να κόβω τροφές για να φτάσω κάποια κιλά-στόχο. Ούτε θερμίδες μετράω, ούτε στερούμαι, ούτε καταπιέζομαι. Αν κόβω κάποιες τροφές από την διατροφή μου το κάνω μόνο επειδή βλέπω ότι με χαλάνε για κάποιον λόγο. Πχ έκοψα την ζάχαρη γιατί μου άφηνε μια άσχημη αίσθηση μετά και μια πίκρα στον ουρανίσκο. Μάλιστα αν φάω μεγάλη ποσότητα ζάχαρης (πχ ένα κομμάτι σιροπιαστό), εκτός από μεγάλη δυσάρεστη λιγωμάρα και πίκρα στον ουρανίσκο, μπορεί να νιώσω ενόχληση και στο στομάχι για κάποια ώρα. Γι' αυτό και δεν τρώω τροφές που έχουν ζάχαρη. Δεν το κάνω "για να μην παχύνω".
Δεν έχω κουραστεί καθόλου όλο αυτό το διάστημα που κάνω την διατροφή, γιατί δεν καταπιέστηκα, δεν στερήθηκα και δεν πείνασα ποτέ! Επίσης δεν μου επέβαλε κάποιος τρίτος ένα πρόγραμμα... έτρωγα ό,τι ήθελα από μόνη μου. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε ούτε 1 μέρα που να κουραστώ ή να καταπιεστώ από την διατροφή! Δεν έκανα κανέναν "κόπο", γιατί όλα αυτά που έτρωγα τα γούσταρα και τα έτρωγα, δεν τα έτρωγα επειδή "αυτό είναι το σωστό".
Τα υπερφαγικά που κάνω αυτήν την περίοδο δεν είναι ούτε κατά διάνοια αποτέλεσμα της προηγούμενης διατροφής μου, αφού δεν στερήθηκα ποτέ! Τα τωρινά μου υπερφαγικά οφείλονται κατά κύριο λόγο στις έντονες συναισθηματικές ανασφάλειες που νιώθω αυτό το διάστημα. Βάζω και ένα ποσοστό σε κάποιες ορμονικές διαταραχές που έχω (πριν 2 μέρες έκανα εξετάσεις και έδειξαν ότι μάλλον έχω ένα είδος υποθυρεοειδισμού), και μπορεί όλο αυτό να επηρεάζει την όρεξή μου ως ένα βαθμό.
Έχεις απόλυτο δίκιο! Αυτό προσπαθώ να κάνω!Quote:
Μην κόβεις τροφές που κάνουν καλό στον οργανισμό. Ξεκουράσου κι άσε το σώμα σου να φτάσει τον στόχο όπως κι όποτε αυτό μπορέσει. Πρέπει να κρατήσεις τις ισορροπίες ώστε να μην ξανασυμβούν και τα υπερφαγικά. Μην μπερδεύεσαι με πληροφορίες που πολλές από αυτές ίσως είναι και επικίνδυνες. Διατήρησε την ποιοτική σου διατροφή όπως την κάνεις εδώ κι ένα χρόνο. ;)
Να είσαι καλά! Χαίρομαι πάντα ν' ακούω τις συμβουλές σου και τις πολύτιμες εμπειρίες σου!
;)
Καλησπέρα Αρμονία!Quote:
Originally posted by armonia
Μαντζουράνα σε θαυμάζω πραγματικά!Έχω μπει αρκετές φορές σε διαδικασία απώλειας κιλών,με ή χωρίς τη βοήθεια ειδικού και στο τέλος έχω πάρει τα χαμένα κιλά,αν όχι και περισσότερα!Θα βοηθούσες πολλούς γράφοντας για ακόμα μία φορά τα κίνητρά σου,καθώς και διάφορες συμβουλές για την αρχή!
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Η μόνη σκέψη που είχα όταν ξεκίνησα πέρυσι ήταν ότι θα τα καταφέρω. Δεν σκεφτόμουν κάτι άλλο στην αρχή. Απλά είχα μεγάλη πίστη στον εαυτό μου ότι θα καταφέρω ν' αδυνατίσω. Επίσης ήξερα ποιές τροφές με παχαίνουν (ζάχαρη και επεξεργασμένοι υδατάνθρακες) και τις έβγαλα από την διατροφή μου. Στην αρχή τις έκοψα μαχαίρι, κάτι που δεν ήταν και τόσο έξυπνο όπως αποδείχτηκε, αφού 13 μέρες μετά την έναρξη της προσπάθειας έκανα επί 4 μέρες συνεχόμενα υπερφαγικά με αυτά ακριβώς που είχα κόψει. Μετά είπα πάλι μέσα μου "Τέλος! Ξαναξεκινάω!", και έτσι έγινε. Την ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες τα είχα πολύ αραιά -αλλά τα είχα- στην διατροφή μου.
Ίσως θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσει κάποιος πιο ομαλά τις διατροφικές αλλαγές.
Από εκεί και πέρα, χρειάζεται να γίνει φόκους στην ψυχολογία και τον συναισθηματικό παράγοντα.
Όχι καταπίεση, όχι στέρηση, όχι πείνα!
Όχι ενοχές!
Αγάπη, κατανόηση και φροντίδα του εαυτού μας!
Πολλή σημασία έχει η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε!
Επίσης, βοηθάει πολύ το να βάλεις ενδιαφέροντα πράγματα στην καθημερινότητά σου. Πέρυσι είχα πάρα πολλές δραστηριότητες, παρέες, δουλειά, και γενικότερα είχα πολλά πράγματα να κάνω μες στην μέρα. Και πιστεύω αυτός ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που κατάφερα να έχω μια πιο ποιοτική διατροφή, να χάσω τόσα κιλά, να μην κάνω υπερφαγικά και να χορταίνω με μικρές ποσότητες. Αυτήν την περίοδο που δεν έχω πράγματα να κάνω μες στην μέρα (ούτε δουλειά, ούτε παρέες, ούτε δραστηριότητες), για κάποιον "περίεργο" λόγο τα υπερφαγικά επανεμφανίστηκαν. (Το λαμβάνω και αυτό σοβαρά υπ' όψιν, μαζί με τους άλλους παράγοντες που συμβάλλουν και αυτοί στα υπερφαγικά μου.)
Οπότε γέμισε την μέρα σου με δραστηριότητες! Μην μένεις σπίτι, είναι ό,τι χειρότερο! Και αυτά που σου γράφω εδώ, τα γράφω για να τα διαβάζω και εγώ!
Ό,τι άλλο θα ήθελες να ρωτήσεις, με χαρά θα σου απαντήσω!
Να είσαι καλά, να σε αγαπάς και να φτάσεις σύντομα στο φυσιολογικό σου βάρος!
:wink1:
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο τα γλυκά,όσο το ψωμί,τα σφολιατοειδή και τα λοιπά!Σκέφτομαι να ξεκινήσω yoga από εβδομάδα για να μπορέσω να διαχειριστώ πιο εύκολα τις διατροφικές αλλαγές,αλλά δεν ξέρω αν θα είναι τόσο εύκολο λόγω των κιλών...
Καλησπέρα Αρμονία!Quote:
Originally posted by armonia
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο τα γλυκά,όσο το ψωμί,τα σφολιατοειδή και τα λοιπά!Σκέφτομαι να ξεκινήσω yoga από εβδομάδα για να μπορέσω να διαχειριστώ πιο εύκολα τις διατροφικές αλλαγές,αλλά δεν ξέρω αν θα είναι τόσο εύκολο λόγω των κιλών...
Μην νομίζεις ότι δεν τα τιμούσα κι εγώ τα ψωμιά, τα σφολιατοειδή και όλα αυτά τα "όμορφα"... τα τιμούσα δεόντως! Άπειρες πίτες, σουβλάκια, πίτσες, χάμπουργκερ και φυσικά όταν έμπαινα σ' ένα τυροπιτάδικο, απλά το άδειαζα! Δεν έφευγα ποτέ με λιγότερα από 3 τεμάχια (τυρόπιτες, σπανακόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες, κλπ)! Και εμείς του γλυκού δεν γλιτώνουμε από τα αλμυρά junk food!
Είτε γλυκά, είτε αλμυρά, όλα αυτά είναι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στην σημερινή διατροφή του ανθρώπου!
Πιστεύω θ' αποκτήσεις πολλά εφόδια όσον αφορά την ελάττωση αυτών των τροφών αν έβλεπες μερικά ντοκυμανταίρ σχετικά με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Υπάρχουν πολλά στο yt και τα περισσότερα παρακολουθούνται ευχάριστα, χωρίς να βαρεθούμε.
Όσον αφορά την yoga, έχω ακούσει ότι υπάρχουν αρκετές ασκήσεις κατάλληλες για περισσότερα κιλά, αλλά θα πρέπει να είναι καλός και γνώστης ο δάσκαλος και γενικότερα θέλει προσοχή με την άσκηση όσο ακόμα έχουμε τα πολλά κιλά. Εγώ πέρυσι έκανα παραδοσιακούς χορούς 1 φορά την εβδομάδα μόνο και επιβάρυναν πολύ τα γόνατά μου. Λογικό, αφού χοροπηδούσα επί 1 ώρα όντας 130 και 120 κιλά! Ήταν απερίσκεπτο εκ μέρους μου. Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν πήγα σε κανένα άσχετο γυμναστήριο να χτυπιέμαι αρκετές φορές την εβδομάδα και ν' αποκτούσα χειρότερα προβλήματα! Θέλει γενικότερα προσοχή! Για μένα το περπάτημα αποτελούσε (και αποτελεί) την καλύτερη άσκηση!
Νομίζω ότι η χαλαρή γυμναστική αρχικά είναι ό,τι καλύτερο!Το κακό είναι ότι δεν τρώω σχεδόν τίποτα μέχρι τις 3 το μεσημέρι και μετά πεινάω πάρα πολύ!
αχ εγω ευελπιστω να δω και small.ετυχα και το φλουρι οποτε κατι θα γινει χαχα.και γω εχω περιφερεια και μπουτακια.δεν με πειραζει,το λιπος στα μπουτια(οταν εισαι σε υγιες βαρος) ειναι υγεια και δεν προκαλει κανενα προβλημα καθως δεν περιβαλλει τα ζωτικα οργανα.οσο για το small ξερω οτι δεν μπορουμε ολες να ειμαστε μοντελα αλλα επειδη ειμαι αρκετα μικρη θα ηθελα για μια φορα να φορεσω οτι και οι συνομηλικες <3 πιστευεις οτι η μικρη ηλικια παιζει ρολο στο αν θα προσαρμοστει το δερμα?εχω ηδη ραγαδες στο στηθος και στην κοιλια απο τα 16.παντως μπραβο και παλι για την προσπαθεια.Quote:
MissMary μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!Quote:
Έχω κάνει δίαιτες στο παρελθόν αρκετές φορές και όλες κατέληγαν σε μεγάλη αποτυχία. Οπότε έμαθα από τα λάθη μου αυτά και αποφάσισα να προσπαθήσω κάτι πιο ουσιαστικό: ν' αλλάξω τελείως την ποιότητα της διατροφής μου και να προσπαθήσω να δω τί στο καλό συμβαίνει με τα συναισθήματά μου και με οδηγούν στο πολύ φαγητό. Το πρώτο κομμάτι το έχω καταφέρει ευτυχώς, αλλά ακόμα παλεύω με το δεύτερο. Είμαι αισιόδοξη ότι θα το καταφέρω και αυτό πολύ σύντομα!
Όσον αφορά τα ρούχα, όντως δεν πίστευα γι' αρκετό διάστημα ότι εγώ χωράω στο medium! Έλεγα στις πωλήτριες "Δεν μου δίνετε καλύτερα το Large ή το X-Large για να μου κάνει σίγουρα;" :-P Τώρα φοράω medium ή large, ανάλογα το ρούχο. Στις μπλούζες medium και στα παντελόνια περισσότερο large (την έχω την περιφέρειά μου!).
Σου εύχομαι και εσύ σύντομα να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις στις πωλήτριες! :wink1:
Καλησπέρα και καλή χρονια να έχουμε γεμάτη αγαπη και υγεια. Ειμαι 132 κιλά και σημερα 1η του χρόνου αποφάσισα αυτο που λεει η ματζουράνα. Να φροντίσω τον εαυτό μου. Ετσι σερφάροντας στο ιντερνετ επεσΑ στο θέμα αυτο και ειμαι παρα πολυ χαρούμενη. Αγαπημένη μου ματζουράνα σευχαριστω εισαι η έμπνευση που χρειαζόμουν. Γλυκεια αισιόδοξη με καταγεγραμενη κάθε λεπτομερια του άθλου σου.ετσι άρχισα να διαβάζω απο την πρώτη μέρα το διΤροφικο σου ημερολόγιο και θα πορευτώ μαζι του φτιάχνοντας και ενα δικό μου! Απο αύριο λοιπόν θα Τα λεμε!
Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Υγ.Αν και θα διαβάσω όλο το θέμα σου και το ημερολόγιο θελω να σε ρωτήσω αν εχεις κάποιες βασικές συμβουλές ή πραγματΑ που θα έκανες διαφορετικά στην πορεία σου αυτη.
Καλησπέρα MissMary μου!Quote:
αχ εγω ευελπιστω να δω και small.ετυχα και το φλουρι οποτε κατι θα γινει χαχα.και γω εχω περιφερεια και μπουτακια.δεν με πειραζει,το λιπος στα μπουτια(οταν εισαι σε υγιες βαρος) ειναι υγεια και δεν προκαλει κανενα προβλημα καθως δεν περιβαλλει τα ζωτικα οργανα.οσο για το small ξερω οτι δεν μπορουμε ολες να ειμαστε μοντελα αλλα επειδη ειμαι αρκετα μικρη θα ηθελα για μια φορα να φορεσω οτι και οι συνομηλικες <3 πιστευεις οτι η μικρη ηλικια παιζει ρολο στο αν θα προσαρμοστει το δερμα?εχω ηδη ραγαδες στο στηθος και στην κοιλια απο τα 16.παντως μπραβο και παλι για την προσπαθεια.
Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να μοιάζεις στις φίλες σου, όμως μην σου γίνει και εμμονή το να χωρέσεις σε small! Πάνω απ' όλα είναι το να είσαι σε ένα φυσιολογικό για τον οργανισμό σου βάρος! Αν αυτό το βάρος μπαίνει "χωροταξικά" σε medium νούμερο, τότε να είσαι μια χαρά ευχαριστημένη και μην επιδιώξεις να χάσεις περισσότερο βάρος, γιατί δεν θα κάνει καλό στην υγεία σου!
Πρώτα έρχεται η υγεία μας και η ισορροπία του οργανισμού μας!
Μας έχει φάει μια ζωή αυτό το "να είμαι σαν τους άλλους". Ε, όχι! Να είμαι όπως είμαι εγώ! Οι άλλοι ας είναι όπως θέλουν!
Σχετικά με την χαλάρωση στο δέρμα... παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες! Ο βασικότερος πιστεύω είναι το πόσα κιλά είναι το ανώτερο που έχουμε φτάσει στην ζωή μας. Επίσης παίζει ρόλο και το αν έχεις κίνηση στην ζωή σου, αλλά και ο τύπος του δέρματος.
Η χαλάρωση του δέρματος σε εμάς που έχουμε ξεκινήσει από πολλά κιλά (θύμισέ μου αν θες τα ανώτερά σου κιλά... το ξέχασα!) είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα που μας εμποδίζει να κάνουμε μια ουσιαστική προσπάθεια απώλειας του παραπανίσιου λίπους μας. Πολλές φορές παλαιότερα είχα την σκέψη "Γιατί να κάνω τον κόπο να χάσω τα παραπάνω μου κιλά, αφού και πάλι δεν θα έχω ένα σώμα όπως των υπόλοιπων κοριτσιών της ηλικίας μου;". Και έτσι δεν ξεκινούσα καν προσπάθεια, ή ξεκινούσα και μετά από λίγες μέρες σταματούσα, αφού πίστευα ότι όλα "είναι μάταια". Τί καταστροφικές σκέψεις! Άφησα τα χρόνια να περάσουν όντας νοσηρά παχύσαρκη.
Πού είναι γραμμένο ότι το ανθρώπινο σώμα πρέπει να είναι σχηματισμένο με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Ποιός καθορίζει τί είναι όμορφο και τί άσχημο; Τα περιοδικά; Η τηλεόραση; Να τα βράσω αυτά τα πρότυπα! Αγάπησε το σώμα σου όπως είναι! Φρόντισέ το, δίνε του τροφή που του κάνει καλό, έχε το σε κίνηση που επίσης του κάνει καλό και άστο να εξελιχθεί όπως θέλει! Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το αγαπήσεις! Να το αγαπήσεις ακριβώς όπως είναι και όπως θα εξελιχθεί! Άλλωστε, όπως πολύ σωστά έχει γράψει και η Μακ παλαιότερα, το χαλαρωμένο μας δέρμα είναι η απόδειξη του άθλου μας, της μεγάλης αλλαγής που έχουμε καταφέρει εξωτερικά αλλά και εσωτερικά!
Προσωπικά έχω χαλάρωση. Το σώμα μου δεν μοιάζει με τα πλαστικά σώματα των περιοδικών. Αλλά το αγαπάω πολύ, ακριβώς όπως είναι! Μάλιστα το βρίσκω και αρκετά χαριτωμένο!
Μην μολύνεις την σκέψη σου με τέτοιους φόβους!
Φρόντισε το σώμα σου και αγάπησέ το! Και όλα θα γίνουν όμορφα!
;-)
Καλησπέρα Εβελίνα μου και καλώς ήρθες στην παρέα μας!Quote:
Originally posted by Evelina :)
Καλησπέρα και καλή χρονια να έχουμε γεμάτη αγαπη και υγεια. Ειμαι 132 κιλά και σημερα 1η του χρόνου αποφάσισα αυτο που λεει η ματζουράνα. Να φροντίσω τον εαυτό μου. Ετσι σερφάροντας στο ιντερνετ επεσΑ στο θέμα αυτο και ειμαι παρα πολυ χαρούμενη. Αγαπημένη μου ματζουράνα σευχαριστω εισαι η έμπνευση που χρειαζόμουν. Γλυκεια αισιόδοξη με καταγεγραμενη κάθε λεπτομερια του άθλου σου.ετσι άρχισα να διαβάζω απο την πρώτη μέρα το διΤροφικο σου ημερολόγιο και θα πορευτώ μαζι του φτιάχνοντας και ενα δικό μου! Απο αύριο λοιπόν θα Τα λεμε!
Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Υγ.Αν και θα διαβάσω όλο το θέμα σου και το ημερολόγιο θελω να σε ρωτήσω αν εχεις κάποιες βασικές συμβουλές ή πραγματΑ που θα έκανες διαφορετικά στην πορεία σου αυτη.
Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο με συγκίνησε το μήνυμά σου! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Είναι πολύ καλό που ξεκινάς αυτήν την καινούρια χρονιά με την απόφαση να φροντίσεις τον οργανισμό σου! Μπράβο σου! Επίσης καλή ιδέα να φτιάξεις και εσύ ένα ημερολόγιο! Πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ, όπως έχει βοηθήσει και εμένα!
Οι βασικές μου συμβουλές, αν και πιστεύω θα τις έχεις ξαναδεί (αφού τις γράφω συνέχεια :P ) είναι οι εξής:
Όχι καταπίεση, όχι στέρηση, όχι πείνα!
Αν φτάσουμε τον οργανισμό μας σε αυτά τα επίπεδα, θέτουμε τις βάσεις για μελλοντικά (και πολύ χειρότερα) υπερφαγικά επεισόδια!
Όχι ενοχές!
Οι ενοχές είναι άχρηστες και πολύ καταστροφικές για κάθε πτυχή της ζωής μας και ειδικά στο θέμα της διατροφής! Έφαγα πχ μια τούρτα μόνη μου (ή 1 κιλό αποξηραμένα σύκα στην δική μου περίπτωση :P ); Αντί να έχω ενοχές και να πέσω στην κατάθλιψη, λέω: "Καλά έκανα και τα έφαγα! Τα 'φχαριστήθηκα! Τώρα συνεχίζω κανονικά την όμορφη και ισορροπημένη διατροφή μου!"
Αγάπη, φροντίδα και κανάκεμα στον εαυτό μας!
Είναι το πιο σημαντικό! Η αγάπη για τον εαυτό μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε θεραπεία μας, αν θέλουμε να είναι οριστική! Ν' αγαπάμε τον εαυτό μας και να του το λέμε! Να του μιλάμε γλυκά και όμορφα και να του λέμε πόσο περήφανοι είμαστε γι' αυτόν!
Να υιοθετήσουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, όχι γιατί "έτσι πρέπει", αλλά γιατί έτσι κάνουμε στον οργανισμό μας ένα απίστευτο δώρο υγείας, ενεργητικότητας, ζωντάνιας!
Να διαβάζουμε πληροφορίες γύρω από την διατροφή.
Εδώ και πολλά χρόνια ήξερα ότι τα γλυκά και τα ψωμοειδή "δεν κάνουν καλό" και "μας παχαίνουν". Δεν μου είχε εξηγήσει όμως κανείς για ποιό λόγο δεν κάνουν καλό και γιατί μας παχαίνουν. Επίσης δεν ήξερα για ποιό λόγο όσο περισσότερο τα έτρωγα, τόσο ακόμα περισσότερο τ' αποζητούσα. Νόμιζα ότι έχω κάποιο πρόβλημα! Αισθανόμουν ένοχη! Δεν μου είχε μιλήσει κανείς για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες! Δεν μου είχε μιλήσει κανείς για τον κύκλο της γλυκόζης στο αίμα και τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφών! Όλα αυτά μόνη μου τ' ανακάλυψα!
Σιγά μην έκοβα τα γλυκά επειδή απλά "παχαίνουν" (έτσι γενικά και αόριστα)! Όταν όμως διάβασα άρθρα και είδα ντοκυμανταίρ σχετικά με το τί κάνουν τα γλυκά με ζάχαρη στον οργανισμό μας, τότε είχα πολλά κίνητρα να τα κόψω!
Να έχουμε την κίνηση στην ζωή μας!
Είναι πολύ σημαντικό, όσο σημαντική είναι και η διατροφή! (για μένα είναι 50-50) Να κινούμαστε όσο μπορούμε περισσότερο!
(Δεν είναι τυχαίο που την τελευταία περίοδο που σταμάτησα το πολύ περπάτημα μου έχει αυξηθεί η όρεξη και έχω πάρει και τόσα κιλά!)
Πιστεύω δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε "τί θα έκανα διαφορετικά" σε οποιαδήποτε περίπτωση! Είναι μια σκέψη που είναι πιθανότερο να μας βάλει στην κατάθλιψη, παρά να μας βοηθήσει! Όλα αυτά που έκανα από την αρχή της προσπάθειάς μου, έκανα καλά και τα έκανα, και κυρίως τα λάθη μου, γιατί μέσα από αυτά έμαθα πολλά! Από τα λάθη μου κατάφερα να βελτιώσω (και θα συνεχίσω να βελτιώνω) την διατροφή μου. Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι θα έπρεπε να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στο να θεραπεύσω τα ψυχολογικά θέματα που με οδηγούν στην συναισθηματική υπερφαγία, όμως ίσως τελικά να μην ήμουν (ή και να μην είμαι) έτοιμη ακόμα! Όταν έρθει αυτή η ώρα, θα γίνουν όλα όπως πρέπει!
Τέλος, θα ήθελα ν' αναφέρω κάτι που μάλλον είναι αυτονόητο: είναι εντελώς λάθος κάποιος ν' ακολουθήσει την διατροφή που κάνω! Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος ν' ανακαλύψει ποιές τροφές του κάνουν καλό, ποιές όχι και ποιές του αρέσουν, και αναλόγως να προσαρμόσει την διατροφή του!
Αυτά! Ελπίζω να μην σε κούρασα!
Σου εύχομαι καλή αρχή, να σε αγαπήσεις ολοκληρωτικά και σύντομα να φτάσεις στο φυσιολογικό σου βάρος!
Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε εμείς!
;-)
Υ/Γ: Θα χαρώ πολύ να δω το ημερολόγιό σου, αν φυσικά θέλεις να το μοιραστείς!
Με κουρασες; Οχι βέβαια! Νασαι καλα για την γεναιωδωρη απάντηση σου θα έλεγα εγω!
Μηπως μπορεις να μου εξηγήσεις πως έφτιαξες το ημερολόγιο σου;
Παιδιά καλή χρονιά και απο εμένα!
επιτέλους τελείωσαν οι γιορτές!! κουράστηκα βρε παιδί μου να τρώω :P:P:P
Αρχικά έφτιαξα gmail, και από εκεί, πήγα στην επιλογή "blogger" και έφτιαξα το blog μου. Έχει πολλές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείς να φτιάξεις το blog σου όπως θέλεις. Και είναι δωρεάν!Quote:
Με κουρασες; Οχι βέβαια! Νασαι καλα για την γεναιωδωρη απάντηση σου θα έλεγα εγω!
Άλλο site μέσα απ' το οποίο μπορείς να φτιάξεις δωρεάν blog είναι το wordpress.com! Διαλέγεις και παίρνεις!
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, ευχαρίστως να σε βοηθήσω μέσω u2u! Μπορείς επίσης για μεγαλύτερη ακρίβεια να ενημερωθείς και από sites που μιλάνε αναλυτικά για την δημιουργία blog!
;-)
Καλησπέρα και καλή χρονιά!Quote:
Originally posted by ailouros
Παιδιά καλή χρονιά και απο εμένα!
επιτέλους τελείωσαν οι γιορτές!! κουράστηκα βρε παιδί μου να τρώω :P:P:P
Άσε! Κι εγώ τα ίδια!!
:P
Το βρήκα! Κι έφτιαξα ήδη! Μόλις ειναι έτοιμο θα το ανακοινώσω!😍Quote:
Αρχικά έφτιαξα gmail, και από εκεί, πήγα στην επιλογή "blogger" και έφτιαξα το blog μου. Έχει πολλές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείς να φτιάξεις το blog σου όπως θέλεις. Και είναι δωρεάν!
Άλλο site μέσα απ' το οποίο μπορείς να φτιάξεις δωρεάν blog είναι το wordpress.com! Διαλέγεις και παίρνεις!
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, ευχαρίστως να σε βοηθήσω μέσω u2u! Μπορείς επίσης για μεγαλύτερη ακρίβεια να ενημερωθείς και από sites που μιλάνε αναλυτικά για την δημιουργία blog!
;-) [/quote
Ευχαριστω τελικα δεν σε πρόλαβα 😋
ΚΑΙ ΝΑΙ....ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!!!!ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΣ!!!!!!😃
https://plus.google.com/collection/8fnlr
Καλησπέρα Εβελίνα μου!
Χαίρομαι γι' αυτήν την καλή αρχή που έχεις κάνει!
Σου εύχομαι τα καλύτερα!
Ήθελα να σε ρωτήσω, αυτό το λινκ που έδωσες οδηγεί στον google λογαριασμό σου... blog στο blogger έχεις φτιάξει;
Θες να το έχεις έτσι ή θες να κάνεις blog σαν το δικό μου;
Αν θες το δεύτερο, πες μου αν είναι να σου πώ ακριβώς πώς το έκανα!
Πάντως πολύ ωραία η εικόνα που έχεις βάλει!
Σημερα διάβασα το λινκ σου που γράφεις τον λόγο που πήρες τα κιλά. Συγκλονίστηκα.... Αισθανομαι πως η απαντηςη του γρίφου ήρθε στην επιφάνεια μετα απο αυτο, ποσό μου ταιριάζουν τα λόγια σου και ποσό με εκφράζουν...!Χαιρομαι πολυ που σε βρήκα και ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θελεις να με βοηθήσεις !!!Μπηκες κατευθείαν στην καρδιά μου!
Σε σχεση με το ημερολόγιο θα ψάξω τις διάφορες γιατι δεν τις γνωρίζω !
Πρεπει να πω πάντως πως πρώτη μέρα φροντίδας του εαυτού μου ηταν απολαυστική ! Το φαγητό μου έγινε φανταστικό και απόλαυσα που το είδα σαν μοντέλο! 🎀
Πρωτόγνωρη εμπειρία να δώσω σημασία να το σερβίρω ομορφα , να βγάλω μια ωραια φωτογραφία και να το απολαύσω!
Εβελίνα μου καλησπέρα!Quote:
Σημερα διάβασα το λινκ σου που γράφεις τον λόγο που πήρες τα κιλά. Συγκλονίστηκα.... Αισθανομαι πως η απαντηςη του γρίφου ήρθε στην επιφάνεια μετα απο αυτο, ποσό μου ταιριάζουν τα λόγια σου και ποσό με εκφράζουν...!Χαιρομαι πολυ που σε βρήκα και ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θελεις να με βοηθήσεις !!!Μπηκες κατευθείαν στην καρδιά μου!
Δεν φαντάζεσαι πόσο με συγκινούν τα λόγια σου!!
Όταν αποφάσισα να κάτσω να το γράψω αυτό είχα 2 βασικούς στόχους: ο ένας ήταν να το διαβάσουν άνθρωποι που περνάν τα ίδια, και να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους! Είμαστε πολλοί με αυτήν την "ιδιαιτερότητα"! Δεν είμαστε προβληματικοί, απλά για κάποιον λόγο αποφασίσαμε να διαχειριζόμαστε έτσι τα προβλήματά μας. Δεν φταίμε γι' αυτό! Ο δεύτερος λόγος ήταν να καταδείξω πόσο άχρηστες, καταστροφικές και επικίνδυνες είναι οι κάθε είδους δίαιτες, οι οποίες μας χώνουν ακόμα πιο βαθιά στην συναισθηματική υπερφαγία και παχυσαρκία και μας απομακρύνουν πάρα πολύ από την συνειδητοποίηση του προβλήματος και την οριστική του λύση!
Χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτήν την όμορφη αρχή σου!!Quote:
Πρεπει να πω πάντως πως πρώτη μέρα φροντίδας του εαυτού μου ηταν απολαυστική ! Το φαγητό μου έγινε φανταστικό και απόλαυσα που το είδα σαν μοντέλο! 🎀
Πρωτόγνωρη εμπειρία να δώσω σημασία να το σερβίρω ομορφα , να βγάλω μια ωραια φωτογραφία και να το απολαύσω!
Όντως όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ βοηθητική!
Καλή συνέχεια στην διατροφή σου!
Εβελίνα!!!
Δεν μας είχες ενημερώσει για τις μαγειρικές σου ικανότητες!!!
Έμεινα με το στόμα ανοιχτό!
Γιουβαρλάκια χωρίς ρύζι και με τόσα λαχταριστά υλικά;!
Απλά υποκλίνομαι!
Πρέπει να μου κάνεις μαθήματα!!
:-D
Ευχαριστω πολυ!!!😄
Πραγματικά ολα άλλαξαν οταν άρχισα να καταψύχω λαχανικά. Αγοράζω οτι μου αρεσει το κόβω οπως το θελω και εχω πάντα πολλα λαχανικά για τα φαγητά μου! Πριν ξεκινήσω να το κανω αυτο δεν αγόραζα σχεδόν ποτε λαχανικά γιατι χρειαζομαι λιγο και συνήθως οι ποσότητες ειναι μεγαλες.ετσι στο μυαλό μου οταν έβλεπα λαχανικά αυτόματα τα σκεφτόμουν χαλασμένα στο ψυγείο μου και να καταλήγουν στα σκουπίδια.Πολυ πρόσφατα ξεκίνησα να το κανω και μαζι με σένα ματζουράνα μου με την γλυκύτητα και την φιλοςοφια σου ανοίγεται ενας υπέροχος κόσμος μπροστά μου.Ειμαι σίγουρη οτι θα τα καταφέρω. Ειλικρινά!