Και γιατί να πρέπει να συγκρινόμαστε με τους άλλους; Σε αγώνα τρέχουμε και θα πάρει ένας μόνο το έπαθλο;Quote:
Originally posted by Missmary852
εγω παντα νιωθω οτι καποιος ειναι καλυτερος οτι και να κανω.ξερω τρεις γλωσσες,τρια μουσικα οργανα,εχω γραψει τρια βιβλια (μανια με το τρια αλλα ετσι ετυχε ;);) ),ασχολουμαι με την φωτογραφια και κανω και πραγματα για μενα αλλα μετα σκεφτομαι τι νοημα εχει...και μποτε να κανεις και τα μαλλια σου παντα ενα πραγμα ξεχωριζει...το βαρος.και αντε αμα εχεις φιλους και ανθρωπους γυρω σου νιωθεις καλα αλλα αμα δεν εχεις κανεναν?αν εισαι μονη?αν νιωθεις ανεπιθμητη?αν φοβασαι να υποστηριξεις την αποψη σου μονο και μονο απο το φοβο οτι καποιος θα σου απαντησει πισω με καποιο προσβλητικο σχολιο για το βαρος σου μπροστα σε αλλους?εχει γινει.ειναι αδικο εσυ να εισαι καλη και να προσπαθεις να υπερασπιστεις τον εαυτο σου με επιχειρηματα και ο αλλος με ενα σχολιο να σου κλεινει το στομα.και οι γυρω ειτε θα υποστηριξουν τον πιο δυνατο ειτε θα σου φερθουν με οικτο...καλυτερα μονη μου λοιπον.συνδεουν την καλοσυνη με την αβουλια και την ευαισθησια με την αδυναμια...μονο και μονο επειδη δεν θες να κανεις τα ιδια που σου κανουν οι αλλοι.τουλαχιστον εμεις αν αδυνατισουμε δεν θα πληγωσουμε ποτε ανθρωπο ετσι,γιατι το ζησαμε.αν για κατι χαιρομαι ειναι γι'αυτο.
Και ποιός ορίζει τι είναι "ο καλύτερος"; Και σε ποιόν τομέα παίρνει το βραβείο της πρωτιάς του; Έχουμε χάσει τη μπάλα, μου φαίνεται...
Μπράβο σου που ασχολείσαι με όλα αυτά, από τα οποία εύχομαι να παίρνεις ικανοποιήση και να νιώθεις να εκτονώνεται το δημιουργικό σου κομμάτι.
Εύχομαι να μην τα κάνεις για να γεμίσεις το κοινωνικό σου βιογραφικό, λες και είναι το οπλοστάσιό σου στον στίβο της σύγκρισης που ρίχνεσαι.
Το ότι δεν έχεις φίλους ή νιώθεις να μην μπορείς να υπερασπίσεις τον εαυτό σου σε έναν διάλογο, είναι κάτι που δεν πιστεύω πως σχετίζεται
με την εικόνα του σώματός σου. Ίσως βολεύει να το αποδίδεις εκεί κι αυτό κι όλα όσα χώνουν το μαχαίρι πιο βαθιά στο κόκκαλο.
Και όχι! Δεν είναι οι παχύσαρκοι οι καλοί κι ευαίσθητοι άνθρωποι και οι λυγερόκορμοι είναι κακοί κι επιθετικοί χωρίς λόγο.
Αρκετά με τα στερεότυπα! Ο καθένας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που αλληλεπιδρά με άλλες εξίσου μοναδικές.
Δες εσύ τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για σένα κι ας κάνουν κι οι άλλοι την αυτοκριτική και την αντίστοιχη προσπάθεια βελτίωσής τους!
Ίσως ακούγομαι κάπως σκληρή. Σε καμία περίπτωση δε σου τη λέω. Να σε ταρακουνήσω θέλω να δεις λίγο αλλιώς
κάποια πράγματα. Έστω να προβληματιστείς μήπως άλλες είναι οι αιτίες όσων σήμερα δείχνουν να σε ταλαιπωρούν.
Είναι βαρύ να νιώθεις πως είσαι "μόνη" κι "ανεπιθύμητη". Πως ότι και να κάνεις δεν αξιολογείται όπως του πρέπει
και συνεπώς "δεν έχει νόημα". Διάβασε λίγο τα λόγια σου, άκουσε τον εαυτό σου και υποστήριξέ τον, εσύ για σένα!
Άλλος δε θα το κάνει για λογαριασμό σου, να το ξέρεις! Είναι κρίμα να περνούν τα χρόνια και να μην τα χαίρεσαι...
Κάνε κάτι και δεν εννοώ δίαιτα φυσικά! Μην κλείνεις το θέμα λέγοντας "καλύτερα μόνη". Άκου την ανάγκη σου
και μην την υποτιμάς. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, έχει ανάγκη τους άλλους και το καθρέφτισμα του εαυτού του σε κείνους.
Άλλο καθρέφτισμα δείχνεις να χρειάζεσαι, θετικότερο και όχι μοναξιά. Οπότε άλλο είδωλο καλείσαι εσύ να καθρεφτίσεις!
Η απόσυρση κι η παραίτηση δεν έκανε ποτέ κανέναν να νιώσει καλύτερα. Το αντίθετο. Αναλογίσου πώς νιώθεις τώρα.
Έσι θα είναι κι αργότερα αν δεν κάνεις τώρα κάτι για αυτό! Κι ίσως μάλιστα να βαραύνει και περισσότερο ο χρόνος μετά...
Σου ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν σου απευθύνομαι πολύ πιο έντονα απ'όσο νιώθεις να είσαι έτοιμη να ακούσεις.