Σωστααα....
Printable View
Σωστααα....
Γεια και από εμένα. Παρακολούθησα το παρόν θέμα και θα ήθελα να προσθέσω και την δική μου εμπειρία, από την πλευρά του, μη ενημερωμένου για την κατάσταση αυτή, συζύγου. Για να μην τα πολυλογώ, όταν αποκαλύφθηκε η ιδιωτική αυτή πλευρά της συζύγου μου και παρά τις κοινές προσπάθειες επανόρθωσης, ο γάμος μας δέχθηκε σημαντικό πλήγμα και πιθανόν, ολοκληρωτικό. Είμαστε ακόμα μαζί γιατί δεν θέλουμε να βλάψουμε περαιτέρω την οικογένειά μας, αλλά έχουμε και οι δύο πολλά προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα (που δεν προϋπήρχαν). Ο γάμος μας είναι πλέον λειτουργικός, όμως έχει χαθεί η πρότερη μαγεία, η αίσθηση ότι αφού υπάρχει αγάπη όλα μπορούνε να πάνε καλά.
Πραγματικά, σου εύχομαι με την καρδιά μου, καλή τύχη σε ότι και να επιλέγεις.
Λυπάμαι γι αυτή την τροπή...
Όπως ειπα και πιο πριν, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Στη δική σας προφανώς λειτούργησε αρνητικά.
Σου είπε ποτέ γιατί επέλεξε να συνομιλήσει ερωτικά με κάποιον άλλο;
Σε ευχαρηστω πολυ φιλε -επιτελους καποιος ανθρωπος ασχολειθηκε μαζι μου - που μου ελεισες τις οποιες αποριες ειχα για το σεξτινγ, τωρα καταλαβα.τα ξαν
Αρα λοιπον Σισση ηξερες απο την αρχη το τι ηθελες ! δεν γνωρισες καποιον καπου τυχαια σε ενα αθωο φορουμ και με το καιρο πηγε η κουβεντα σε σεξουαλικα, εσυ, εξολοκληρου απο την αρχη μπηκες σε αυτο το φορουμ με σκοπο ανταλλαγη σεξουαλικων μηνυματων και βιντεοκλησεων με οποιον νανε! Αυτο ειναι ακομα πιο κολασημο διοτις το ειχες προμελετησει, το ειχες σκεφτει και το ειχες σχεδιασει το ολον αμαρτημα!
Λυπαμαι που στο λεω Σισση αλλα θα καμεις πολυ καιρο να μεταλαβεις την θεια κοινωνια! ουτε καν αντιδωρο δεν δικαιουσε κοπελα μου! Βεβαια εξαρτατε απο τον ποιμενα σου, ο καθε ποιμενας αποφασιζει και την οποια τυμορια αξιζει στον καθε ενα! Ομως σε εχω συγουρη να λες καθε βραδυ τους χαιρετησμους της Παναγιας και αρκετες σωματηκες μετανοιες, οπου μετανοια εννοειτε η προσευχη και το σκυψημο στα γωνατα καθε φωρα που το χαιρι σταυρωνει το μετωπο! θα εχεις τυμορια και σε νηστια λογικα, αλαδοτο κι χωρις κρεας! , το κοβω για πανω απο 3 μηνες Σισση! Αλλα δεν κανει να προλογιζω εγω τις τιμοριες που θα σου βαλει ο ποιμενας σου η ο εξωμολογιτης σου! αληθεια, πως θα τα αναφερεις στον ιερεα αυτα? κακομοιρα μου σε λυπαμαι κι σε φανταζομαι που θα του τα εξηγεις.
Εσυ Νεφελη? αληθεια νομιζεις οτι εσυ δεν θα εχεις τιμωρια σαν αναφερεις το ποσο συμπαραστεκεσε σε μια αμαρτολη? εκτως κι αν τα κρηψεις κατα την δικη σου εξωμολογηση, ειδαλος και εσυ θα εχεις καθε βραδυ συγουρακι καμια 20αρια μετανοιες - τις μεγαλες,αυτες που σηκωνεσαι κι ξανα ξαπλωνεις - Φανταζομαι οτι και εσυ το εχεις κανει αυτο το πραμα ε? το σεξτρινγ.
Γιωργο τρολλαρεις ε; Παραδεξου το
Εστάλη από SM-A520F στο E-Psychology.gr Mobile App
Επειδή μάλλον δεν διάβασες το άρθρο ολόκληρο,ξαναδιάβασε εκεί που λέει για υγιή σεξουαλική ζωή!!!
Η θρησκοληψία σου σε έχει κάνει να τα βλέπεις τελείως υποκειμενικά.
Για να επικαλείσαι συνέχεια τον Θεό και τα συναφή,σημαίνει πως θες να δικαιολογηθείς για πολλές ''ατιμίες'' σου.
Μακάρι να τρόλαρε...
Εισαι αδικη Νεφελη, μπορει να εχεις πλασει μια εικωνα για εμενα οπου ειναι αδικη,δεν ειμαι φαλοκρατης, απεναντιας αγαπω πολυ τις γυναικες , και τα σκυλια, απο μικρος ειχα σκυλο.
Δεν εχω την εντυπωση οτι ο ανδρας ειναι παραπανω απο την γυναικα! και οι δυο εχουμε δικαιωματα οπως και οι δυο εχουμε υποχρεωσεις! Ουδεπωτες θεωρησα υποδιηστερη του ανδρος την γυναικα!
Το αγαπημενο αυτο φυλο, η γυναικα εχει διαφορετικη σωματικη μορφολογια απο τον ανδρα , ετσι λοιπον δεν μπορουμε να τα βαζουμε -που λενε - στο ιδιο τσουβαλι! θελω να πω οτι οπως η γυναικα δεν μπορει να καταναλωνει τις ιδιες θερμιδες με τον ανδρα ετσι κι σε καποια αλλα θεματα η φυση μας επλασα διαφορετικους!ο Θεος επλασε την γυναικα ικανοτερη του ανδρος σε τομεις οπως η καθαριοτητα, η οπως το να ειναι καλητερη στην φροντιδα ενος νεογεννητου,η στην ακοη, οι γυναικες ακουνε καλητρα!
Ετσι λοιπον Ο θεος επλασε την γυναικα να ειναι ηδανικη για να κραταει ενα νοικοκιριο, να μεγαλωνει παιδια! αντιθετος ο ανδρας λογο σωματικης κι διανοιτικης ικανοτητας ειναι αυτος που θα εργαζετε κι που θα πρεπει να βγει εξω ωστε να βρει πορους να ζησει η οικογενεια!
Η φυση επλσε τον ανδρα πολυγαμικο ον ,σε αντιθεση με την γυναικα που η φυση της την θελει αλλιως - μην βλεπετε τις συγρωνες κοινωνιες οπου τα παντα εχουν γινει παραφυσην ! μονον απο εκτιμηση προς το γυναικιον φυλο δεν εγιναν ολα αυτα! απεναντιας η γυναικα αξιζει, ειναι απερετιτη κατα την γνωμη μου! αλλα δεν επρεπε να εχει για παραδηγμα δικαιωμα ψηφου! διοτις δεν εχει το χαρησμα να αξιολογει το τι ειναι το σωστο πολητικα για μια κοινωνια! ευχομαι να μην πααρεξηγηθω! αν κι νομιζω οτι αν παρατηρησετε οτι απο τωτες που η γυναικες αποκτησαν δικαιωμα ψυφου ,απο τωτες αρχησαν τα λαμογια οι πολητικοι!
Αληθεια ρε παιδια! γιατι οποιος διαφωνει με τις αποψεις σας πρεπει ειτε να τρολαρει, ειτε να ειναι τρελος, ειτε να εει προβληματα η τελος να ειναι καθαρμα!
Αληθεια ,δεν μπορει απλα να ειναι διαφορετικος αποεσας,? αληθεια δεν μπορειτε να αποδεχτητε και μια αλλη αποψη για τα πραματα? Δλδη θα πρεπει να ειμαι της λογικης με την δικη σας αλλιως ειμαι καθαρμα ε?
Καθε αλλο παρα συγχρωνη ειναι αυτη η λογικη , του να συμφωνω μαζι σας! εξαλου σκεφτητε κι λιγο το οτι η διαφορετικοτητα δινει νοημα στην κουβεντα
Δεν δόθηκε ξεκάθαρη εξήγηση, γιατί προφανώς θα πληγωνόμουν περισσότερο. Αρχικά, ξεκίνησε σαν παιχνίδι, στην συνέχεια όμως εθίστηκε στην έξαψη και το hype των σχέσεων μέσω facebook και messenger. Εγώ, υποθέτω ότι έφταιγε η πλήξη, ίσως κάποια μορφής κατάθλιψη και σίγουρα η συνειδητή ή ασυνείδητη ενεργοποίηση μιας διαδικασίας αποδομής δικιάς μου και του γάμου μας, γενικότερα.
Με γελοιότητες κα τρολ δεν ξανασχολουμαι. Exlay θα θέλαμε πιο πολλές λεπτομέρειες.
Μιλάμε για μια σχέση πολλών χρόνων;
Την εμπειρία μου την περιέγραψα στο νήμα "Απόρριψη στο γάμο και ζήλεια", στο τελευταίο ποστ (δεν ξέρω πως να παραθέτω λινκς).
Είμαστε παντρεμένοι 18 χρόνια με 3 παιδιά.
Σε ποια ενότητα. Δεν μπορώ να το βρω
Το είδα το μνμ. Εκεί μιλάς για αποκάλυψη σχέσης..
Από ότι έχω καταλάβει, η όλη κατάσταση ξεκίνησε με sexting στο msgr και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε ρομαντική και ερωτική σχέση, από απόσταση. Δηλαδή, επικοινωνούσαν καθημερινά μέσω viber, fb & msgr και είχαν φυσική επαφή, μυστικά, κατά διαστήματα. Δεν επιδίωξα ποτέ να μάθω λεπτομέρειες. Δεν θα βοηθούσε.
Δηλ βρέθηκαν και από κοντα... Εκει περνάς σε άλλο επίπεδο κι είναι άλλο πράγμα.
Όχι ότι απεχει πολύ το ένα από το άλλο στο να το κανεις,αλλά σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό.
Να σου απαντήσω ένα προς ένα στης ερωτήσεις σου...
Γιατί άλλο ο αυνανισμός μόνος σου και άλλο να εξάπτει τη φαντασίωση σου ένα δεύτερο άτομο..δηλαδή είναι πιο διεγερτικό..
Γιατί το κρύβει??
Γιατί απλούστατα δεν είναι όλοι σε θέση να το καταλάβουν..εδώ υπάρχουν άνθρωποι που τον απλό αυνανισμό το θεωρούν απιστία..πόσο μάλλον το σεξτινγκ..εάν έκανα και το έκρυβαν θα ήταν επειδή η σύντροφος μου δεν θα καταλάβαινε ότι πρόκειται απλούστατα για έναν αυνανισμό και τίποτα άλλο..θα το θεωρούσε απιστία...άρα δεν θα το έκρυβαν επειδή το θεωρώ ένοχο
Θα μου επιτρέψεις ότι πολλοί άνδρες συμφώνησαν με τη Σίσσυ και κάνεις σχεδόν κανείς δηλαδή δεν της την είπε....του εναντίον όμως αν το θέμα το άνοιγε ένας άνδρας όλες θα πέφτατε πάνω του να τον λιτζαρετε...δεν θα έμενε ούτε ένα ζώο στο ζωικό βασίλειο...τι γαϊδούρι θα τον λέγατε τη κτήνος ...τη αναίσθητος. τη ζώο που σκέφτεται μόνο το πουλί του.. τη ουρακοτάγκος και πάει λέγοντας...όπως το ίδιο συμβαίνει και με θέμα απιστίας.. όταν απατά μια γυναίκα της δίνετε ελαφρυντικά....σε σχέση όταν απατά ένας άνδρας...τη γυναίκα τη χτηπατε με το γάντι...ενω στον άνδρα περνετε φτυάρι ολόκληρο να τον θαψετε και πάλι με τα παραπάνω είδη που ανέφερα.....
Ο Ιησούς ήρθε για τους αμαρτωλούς...όχι για τους ενάρετους....ότι δηλαδή εσυ εξασφαλίσες το παράδεισο και τώρα σε έπιασε ο πόνος και για τους άλλους???μα μόνο που νομίζεις ότι έχεις σωθεί διαπρατεις το μεγαλύτερο αμάρτημα... συγγνώμη που σου μιλώ έτσι και δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να στη πω...αλλά με το συγκεκριμένο μήνυμα σου είχες επικριτικό ύφος που δεν αρμόζει σε έναν πραγματικό πιστό του Θεού....ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΗΤΕ......
Ο αμαρτωλός ίσως μπει πρώτος στη βασιλεία του Θεού..και ο ενάρετος μπορεί να μείνει απέξω...
Δεν θέλω να επεκταθεί περισσότερο γιατί θα νομίζει η θεματοθετρια ότι τα λέω για εκείνη...ενώ καμία σχέση με αυτήν...
Έχεις δίκιο giorgos35. Απόλυτο. Σε όλα. Δε θα ρίσκαρα να αποκαλύψω το γεγονός αυτό όχι λόγω ενοχων αλλά από το φόβο της έλλειψης κατανόησης. Δεν έχω ενοχές θα το επαναλάβω.. Δεν είναι κάτι σημαντικό και ήδη έχει αρχίσει και ξεφουσκώνει αισθητά. Όντως καθένας για το φύλο του δείχνει μια σύμπνοια και κατανόηση. Άντρες και γυναίκες. Κακώς αλλά συμβαίνει. Κι όσο για το θεό απέχει πολύ απ τις περιγραφές τιμωρού που διαβάσαμε πιο πάνω. Ευτυχώς..αγάπη εστί και όχι εκδίκηση και τιμωρία.
Και αυτό ηθελα να πω στο Γιώργο...και πολύ χριστιανοί νομίζουν θα σωθουνεονο με το να λένε ότι είναι χριστιανοί...κατανοώ όμως ότι ο Γιώργος ότι και αν είπε στο θέμα σου το είπε καλοπροαίρετα θελωντας να βοηθήσει...και το μήνυμα μου σε αυτόν δεν ήταν επειδή αμφιβάλλω για της πρόθεσης του...αλλά γιατί από ένα σημείο και μετά την είδε ανώτερος.....
Με αρέσει να είμαι αντικειμενικός...αν έχεις άδικο θα στο πω είτε άνδρας είσαι είτε γυναίκα...δεν είδα κάτι στο θέμα σου που να πειράζει άμεσα το γάμο σου...μόνο στη φαντασία γίνετε ότι γίνεται και ξεφεύγεις πιο πολύ απτην καθημερινότητα..(πρόσεξε μην γίνει πράξη)
Χερομε όμως που αρχίζει και ξεφουσκώνει..και όχι επειδή κανείς σεξτινγκ αλλά επειδή κανείς σεξτινγκ με το ίδιο άτομο...ευχόμε όλα να πάνε κατευχην μεσα απτην καρδιά μου...
Ευχαριστώ .. Εύχομαι όλοι να καταφέρουν να έχουν καλές μακροχρόνιες σχέσεις που να κρατούν χρόνια-θα τρομαζατε αν σας ελεγα ποσα- και το ψεγάδι τους να είναι ένα μικρό χαλαρωτικό διάστημα σεξτινγκ
Γιωργο , δεν υπαρχει θεμα,απεναντιας πολυ ευχαρηστα δεχομαι τις επικρησεις σου! δεν με ενοχλει απεναντιας με βοηθας να βελτιωνομαι, να βλεπω τα λαθημου!
Δεν αναφερα πουθενα ομως οτι εγω θα παω παραδησο. Απλα σχολιαζω την θεματοθετρια, εξαλου αυτος ειναι κι ο ρολος του φορουμ, καποιος ανεβαζει ενα θεμα για σολιασμο.
Γιωργο ,ειναι αρκετα αξιολογα τα μηνυματασου, οχι μονον εδω, αρα δεν με ενοχλει.
Οσο γιΑ τον Θεο , ναι μπορει να μην ειναι τυμορος οπως λες αλλα ζητα την ταπυνωση και την μετανοια απο την ηβρη που μπορει να εχεις ξεπεσει.
Η Σισση ομως, οπως βλεπεις οχι μονον δεν δηλωνει μετανοια! αλλα επιμενει σε αυτην! προσβαλει το μεγα μηστυριο του γαμου, και συνεχιζει ακαθεκτη στην αμαρτια! εγω σαν χριστιανος εχω υποχρεωσει να τη καμω συστασεις! αν λοιπον αυτη δεν με ακουει τι να καμω?
Δλδη αν ο Θεος επιτρεψει να βρει ο ανδρας της αυτα που καμει - αφου το ιντερνετ παντα αφηνει ηχνοι- αν το μαθει ο ανδρας της, και τν τσακισει στο ξυλο, μετα η κοινωνια θα κατηγορει την ανδρα τη,,θα τον λεει βιαιο ε?
Μετά δεν θα έχει σημασία τι θα λέει η κοινωνία, μπορεί να βρεθούν και μερικοί έξυπνοι σαν και σένα και να λένε πως είχε δίκιο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως αμα την τσακίσει στο ξύλο θα πάει φυλακή. Γιατί εκεί πάνε οι κουραδόμαγκες που χτυπάνε γυναίκες.
Φτάνει πια με τα μισογύνικα σου! Έλεος!
Της την έκανες την κατήχηση, φτάνει. ¨Εκανες το χρέος σου σαν χριστιανός, μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος.
Χερομε που κατάλαβες όσα είπα η μάλλον την πρόθεση μου. Δεν ανέφερες πουθενά ότι θα πας στον παράδεισο αλλά μιλάς με το ύφος του ενάρετου που κέρδισε το παράδεισο η μάλλον που νομίζει ότι το κέρδισε..όπως ακριβώς κάνανε και αυτοί οι ιερείς που τον σταυρωσανε.. συγγνώμη δεν λέω ότι είσαι σαν αυτούς....αλλά ότι έμοιαζε το ύφος σου σε εκείνο το μήνυμα.
Φυσικά ο θεός ζητάει την ταπείνωση...αλλά ζητάει την ταπείνωση απτους αμαρτωλούς και ενάρετους...οχι μόνο απτους αμαρτωλούς...πόσο ταπείνωση είχε το μήνυμα σου όταν έλεγες...( Ναι αλλά εγώ ζήτησα μετάνοια και συγχώρεση και τα υπόλοιπα που δεν θυμαμε ακριβώς...και μετά συνεχισες επικρίνοντας την Νεφέλη και τη Σίσσυ αν δεν κάνω λάθος....λέγοντας
αληθεια εσύ τι θα πεις στον πνευματικό σου στην εξομολόγηση??θα μπορείς να του πεις τα όσα εκανες??
Κάτι τέτοιο τελοσπαντων είπες...λες και σκοτοσε όλοι την ανθρωπότητα καμία αμαρτία δεν είναι ασυγχώρητος αρκεί να ζητήσεις συγγνώμη ΜΕΣΑ ΑΠΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ..
Ο θεός τους δέχεται ΟΛΟΥΣ γυναίκες άνδρες άσπρους μαύρους κοντούς ψηλούς..τα κορίτσια και όλοι μας ξέρουμε τι θα πούμε στην εξομολόγηση μας και ο θεός ξέρει αν πρέπει να μας συγχωρέσει η όχι...
Όσο για τη Σίσσυ ότι κάνει περιορίζεται ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.αρα δεν πιάνεται για αμαρτία... τουλάχιστον δεν πιάνεται για αμάρτημα μοιχείας-απιστιας...δεν έχει δείξει σημεία του σώματός της σε ξένο ανδρα...και ότι κάνει περιορίζεται μόνο σε γραπτό λόγο και άκρως ανώνυμο...γιατί φαντασία μας δεν μπορεί να μας κατηγορείση κάνεις...διότι είναι ΜΟΝΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑ..
Άρα δεν προσβάλει κανένα μυστήριο...
Κατάλαβα της προθέσεις σου και το ειπα...σε αυτό σε παραδέχτηκα όσο αφορά της προθέσεις σου...δεν αμφεβαλα καθόλου και κατάλαβα ότι ένιωσες την υποχρέωση να την (αφύπνισης) και να την προειδοποίησης για τα επακόλουθα θρησκευτικά κρητιρια....γι'αυτό και δεν μιλούσα ...αλλά μίλησα μόνο όταν είδα ΌΤΙ ΘΕΩΡΗΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟ..
τουλάχιστον εγώ αυτό αντιληφθηκα....αν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη..αν και δεν νομίζω ότι έκανα λάθος...
Αλλά σου λέω ότι αυτά τα κριτήρια αφορούν όσο αφορά της ΠΡΑΞΕΙΣ δεν νομίζω ότι ισχύουν σε περιπτώσεις φαντασίας...
Εγώ δεν θα τον κατακρίνω τον άνδρα της ως βίαιο ..αλλά ως ένας άνδρας που δεν ξέρει να φερθεί στη γυναίκα του αν την τσακίστη στο ξύλο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞΤΙΝΓΚ...αφού όπως είπα είναι μόνο φαντασία....
Γιώργο Πάνου η συζήτηση μαζί σου ήταν επικοδομιτικη και σε ευχαριστώ που με την ευκαιρία ξεθάψες μια πλευρά του Γιώργου(εμένα εννοώ)είχα πάρα πολλά χρόνια να μιλήσω για το θεό...η μάλλον καλύτερα για το δικό μου θεό....που δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους σε άσπρους μαύρους κοντούς ψηλούς αδύνατους χόνδρους χριστιανούς η μη..σε αμαρτωλούς και ενάρετους τουλάχιστον όπως το εννοούν μερικοί.
Και θα βάλει στο παράδεισο του ανθρώπους με βάση το χαρακτήρα τους και της πράξεις τους..ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ..Η ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΟΥΝ.. αλλά με της ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ...
Σε αυτό το θεό πιστεύω και ελπίζω....τους άλλους θεούς κρατήστε τους εσείς όσοι πιστεύετε ότι θα σωθείτε με το να πιστεύετε ότι είστε χριστιανοί..-λευκοι μόνο με το να πηγενετε εκκλησία και την άλλη μέρα να κατεβάζετε Χριστό παναγιες...
Υ.γ
Γιώργο Πάνου δεν τα λέω για εσένα...απλά μου έδωσες μια ευκαιρία να απευθυνω ένα μήνυμα που ήθελα χρόνια να το πω σε όσους πιστεύουν και πορεύονται με τα παραπάνω
Και κάτι τελευταίο φίλε Γιώργο...και δεν θα σας κουράσω άλλο....
Με τόσες αμαρτίες που έχω κανει
δυστυχώς έχω κλείσει θέση VIP στη κόλαση..
Γιώργο, αν πάρουμε τους κανόνες και τις εντολές και όλα αυτά της μετρητής ακριβώς τότε δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν θα πάει στην κόλαση. Προσωπικά δεν τα πιστεύω αυτά με τα καζάνια της κολάσεως κτλ Το θέμα είναι να μην βλάπτουμε τους ανθρώπους και να βοηθάμε όσο γίνεται. Είναι πιο απλά απ οτι νομίζουμε. Τι να το κάνω να τρέχω στις εκκλησίες όλη μέρα και μέσα μου να έχω κακία και φθόνο για κάθε άνθρωπο γύρω μου και ταυτόχρονα να παρουσιάζομαι σαν ήπιος, γλυκομίλητος και χαμογελαστός. Και πάρα πολλοί έτσι είναι. Συμφωνώ με το μήνυμα σου. Αλίμονο αν ο Θεός λειτουργεί σαν γραφειοκράτης και έχει κατάλογο με πόσες μετάνοιες πρέπει να κάνεις για το τάδε πράγμα κτλ
Δεν ξέρω αλλά προσωπικά πιστεύω στα καζάνια δυστυχώς και στη κόλαση....
Στα υπόλοιπα που ειπες σύμφωνο το ίδιο λέμε ...
Υ.γ
Γιώργο Πάνου στο ξανά λέω δεν τα είπα όλα αυτά για εσένα απλά μου έδωσες μια πολύ καλή πάσα για να τα πω...και σε ευχαριστώ...
Εσύ ότι είπες το είπες από καλή πρόθεση να βοηθήσεις.
Προσωπικα το βρισκω νοσηρο το sexting ( το μαθαμε κι αυτο ! ) και καποτε που μιλαγα για δυο μηνες με μια κοπελα στο φορουμ , αρκετα μικροτερη μου , αποφασισαμε και συναντηθηκαμε , και μαλιστα με το που μπηκε στο αυτοκινητο μου ( αφου βεβαιωθηκα οτι ειναι η κοπελα που μιλαω ! ) την περιεργαστηκα , και την φιλησα στο στομα , και ανταποκριθηκε ......ηταν μια σχεση που κρατησε 4 - 5 μηνες ......
sexting και νοσηρες μοδες της εποχης .....για τους νεους μονον .......
Ας γράψω και εγώ τη γνώμη μου, μιας και έχω άδεια σήμερα.
Λοιπόν, τα ζητήματα ηθικής και φιλοσοφίας τα αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος με βάση το δικό του τρόπο. Για το λόγο αυτό είναι κάποιες φορές τόσο δυσδιάκριτο το να εντοπίσεις την ορθή ή την εσφαλμένη άποψη, συμπεριφορά κοκ.
Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ένα ρητό που διάβασα πριν μερικά χρόνια κάπου και πραγματικά μου έκανε εντύπωση.
Πρόσεχε τι σκέφτεσαι. Οι σκέψεις γίνονται λόγια.
Πρόσεχε τι λες. Τα λόγια γίνονται πράξεις.
Πρόσεχε τι πράττεις. Οι πράξεις γίνονται συμπεριφορά.
Πρόσεχε πως συμπεριφέρεσαι. Η συμπεριφορά γίνεται χαρακτήρας.
Πρόσεχε τον χαρακτήρα σου. Ο χαρακτήρας γίνεται πεπρωμένο.
Τι μήνυμα περνάει το παραπάνω ρητό; Ότι όλα μετράνε στην ζωή. Από το ποιο μικρό ως και το ποιο μεγάλο σφάλμα που δύναται κάποιος να διαπράξει, υπάρχει πάντα μια κοινή αφετηρία. Η σκέψη που έκανε το άτομο αυτό ώστε να διαπράξει την όποια εσφαλμένη συμπεριφορά.
Αγαπητή θεματοθέτρια,
Προφανώς και δεν απάτησες τον άντρα σου.
Όμως επέλεξες να εκφράσεις την σεξουαλικότητα σου, σε επίπεδο διαδικτυακής επικοινωνίας, με άλλον άντρα. Δεν έχω κανένα δικαίωμα να κρίνω το ηθικό σου υπόβαθρο. Άλλωστε και εγώ έχω διαπράξει τα λάθη μου, όπως και όλοι μας. Για εμένα όμως υπάρχει πρόβλημα. Και το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι είχες την ανάγκη να βρεις κάτι, ακόμα και σε επίπεδο φαντασίωσης, εκτός της συζυγικής σχέσης. Θεωρώ πως αυτό κάτι δείχνει.
Ξέρω ότι είναι κάτι μικρό και φαινομενικά αθώο. Αλλά πολλές φορές πολλές μικρές "παραβατικές" συμπεριφορές μετασχηματίζουν τον ίδιο τον άνθρωπο και τον οδηγούν σταδιακά σε μεγαλύτερες "παραβάσεις".
Αγαπητή φίλη,
Εύχομαι να βρεις πραγματικά ότι έχεις ανάγκη. Είτε αυτό είναι μέσα στον γάμο σου. Είτε εκτός.
Αυτό λέω και εγώ από την αρχή που γράφω, σε αυτό το θέμα. Δεν είναι θέμα sexting μόνο, αλλά και το ότι γίνεται κάτι εκτός σχέσης. Ναι όπως είπες φαινομενικά φαίνεται αθώο, όμως ποιος ξέρει που μπορεί να οδηγήσει. Όλοι όμως και η Σίσυ, έμειναν στο καθ'εαυτό θέμα του sexting, κανείς όμως για τις αιτίες που οδήγησαν εκεί. Εγώ πάντως έγραψα το τι πιστεύω πάνω στις αιτίες...
Οι αιτίες είναι κι αυτές ποικίλες. Καθε άνθρωπος διαφορετικός που σέρνει πίσω του τη δική του ιστορία και τα δικά του θέματα/κολλήματα/προβλήματα.
Κάποιος που καταφεύγει να κάνει sexting μπορεί να το κάνει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Καταρχάς δεν είναι μόνο οι παντρεμένοι όπως η sissy που το κάνουν. Μπορεί να είναι ελεύθεροι η σε κάποια σχέση.
Μπορεί να γίνεται γιατί δεν τους καλύπτει ο/η σύντροφος. Μπορεί να χωλαίνει η σχέση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία και μέσα από αυτό να βοηθιεται αυτός που το κανει. Υπάρχουν ζευγάρια που δέχονται σαν άσκηση/συμβουλή από τον ειδικο που βλέπουν να προβούν σε κάτι τέτοιο για να σώσουν τη σχέση τους. Με η χωρίς να έχει απαραίτητα γνώση ο άλλος.
Υπάρχουν ζευγάρια που το κάνουν και το γνωρίζουν και οι δυο και η σχέση τους εκτοξεύεται μέσα από αυτο.
Άλλος λόγος που μπορεί να το κάνει κάποιος είναι το ενδεχόμενο ανάγκης απελευθερωσης σεξουαλικης/ερωτικής συμπεριφοράς απέναντι στο άλλο φύλο. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ούτε το κάνουν για τους ίδιους λόγους.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ικανοποίηση, αίσθημα χαλάρωσης και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.
Το λυπηρό είναι ότι έχουμε φτάσει να δαιμονοποιούμε οτιδήποτε κάνει τον άνθρωπο να περνάει ομορφα.
Και προσοχή εδω! Πριν πέσετε να με φάτε, να συμπληρώσω ότι ο μόνος ηθικός κανόνας που θα έπρεπε να μας γίνει κτήμα, είναι ότι η ελευθερία μας σταματάει εκει που αρχιζει η ελευθερία του άλλου.
Όλα τ’αλλα είναι μαλακιες που δυσκολεύουν τις ζωές των ανθρώπων.
Γεια σου Νεφέλη.
Όντως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που για διάφορους λόγους θα μπορούσαν να κάνουν sexting.
Αν ένα ζευγάρι (παντρεμένο ή μη) το κάνει (αναμεταξύ τους - όχι με τρίτους) ώστε να βελτιώσει την σχέση και την επικοινωνία, τότε ναι είναι όντως αποδεκτό.
Σε περίπτωση επίσης που ένας άνθρωπος δεν έχει δυνατότητα να συνάψει σχέση με το άλλο φύλο (για διάφορους λόγους) τότε και πάλι να το καταλάβω. Αν και σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι αυτό το άτομο έχει θέματα να επιλύσει.
Όταν όμως γίνεται μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης (πόσο μάλλον σε έναν γάμο) από ένα από τα δύο μέλη κρυφά, τότε αυτό κάτι δείχνει για την ποιότητα της σχέσης μεταξύ των συζύγων εντός του συζυγικού πλαισίου.
Σε σχέση με την αποστροφή του λόγου σου για τον ορισμό της ηθικής, οφείλω να συμφωνήσω επί της αρχής.
Όμως,
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιος είναι αυτός που καθορίζει τα όρια. Ποιος δηλαδή μπορεί να αποφασίσει-διακρίνει πότε μια πράξη του δεν παραβιάζει την ελευθερία του άλλου;
Θέλω να πω, ότι καλό είναι να υιοθετούμε τέτοιου είδους προσεγγίσεις ως προς την ηθική. Αλλά πρέπει να μπορούμε να κατανοήσουμε το περιεχόμενο τους σε βάθος. Όχι απλά να κάνουμε μια επιδερμική ανάγνωση.
Στην περίπτωση της θεματοθέτριας λοιπόν, ποιος μπορεί να διακρίνει τα όρια στο δικαίωμα της να ενεργεί και να εκφράζεται ελεύθερα με βάση τις επιθυμίες της και στο δικαίωμα του αντρός της να έχει μια ειλικρινή σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη;
Τροφή για σκέψη....
Λοιπόν κοιτάξτε τώρα να δείτε τι γίνεται. Αφού λοιπόν η πιθανή διάγνωση είναι πρόβλημα στη σχέση αρχίζω σοβαρά να σκέφτομαι κι εγώ χωρισμούς και άλλες παρόμοιες λύσεις.. Γιατί να παραμένω σε μια τόσο χάλια σχέση που με οδηγεί σε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές; Ας είμαι λοιπόν ειλικρινής κι ας τα "ξερασω" όλα στο σύζυγο κι όποιον πάρει ο χάρος.
[QUOTE=giorgos35;1021565]Γιώργο Πάνου η συζήτηση μαζί σου ήταν επικοδομιτικη και σε ευχαριστώ που με την ευκαιρία ξεθάψες μια πλευρά του Γιώργου(εμένα εννοώ)είχα πάρα πολλά χρόνια να μιλήσω για το θεό...η μάλλον καλύτερα για το δικό μου θεό....που δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους σε άσπρους μαύρους κοντούς ψηλούς αδύνατους χόνδρους χριστιανούς η μη..σε αμαρτωλούς και ενάρετους τουλάχιστον όπως το εννοούν μερικοί.
Και θα βάλει στο παράδεισο του ανθρώπους με βάση το χαρακτήρα τους και της πράξεις τους..ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ..Η ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΟΥΝ.. αλλά με της ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ...
Σε αυτό το θεό πιστεύω και ελπίζω....τους άλλους θεούς κρατήστε τους εσείς όσοι πιστεύετε ότι θα σωθείτε με το να πιστεύετε ότι είστε χριστιανοί..-λευκοι μόνο με το να πηγενετε εκκλησία και την άλλη μέρα να κατεβάζετε Χριστό παναγιες...
Υ.γ
Γιώργο Πάνου δεν τα λέω για εσένα...απλά μου έδωσες μια ευκαιρία να απευθυνω ένα μήνυμα που ήθελα χρόνια να το πω σε όσους πιστεύουν και πορεύονται με τα παραπάνω[/QUOT
Φιλεμου, οτι κι να γραψεις δε σου κακιζω,διοτις εισαι πολυ ευγενικος κι διοτις μου αρεσουν οι αντιλογοι .
Ισως παρεξηγησες κατις, ουδεπωτες ειμουν ρατσιστης! απεναντιας στα νεανικαμου χρονια ειχα δρασει σε αντιφασηστικες οργανωσεις ,απλα τωτες δεν πηστευα στον Θεο ,ειχα ιδεολογια τετοια που ησαν αντιθετη στις θρησκιες, απο τωτες ομωςμου συναιβησαν πολλα -οπως κι ενα χτυπημα στο κεφαλι μου- πολλα πραματα που μου εχουν αλλαξει την προσωπικη μου κοσμοθεωρια.
Επισης δεν υπαρχουν πολλοι αθαεοι, ο δικος μου η ο δικος σου, ενας ειναι ο Θεος κι ενας ο Ιος του κι ενα το Αγιο Πνευμα,ολα τα αλλα ειναι λαθος στην καλητερη τωνπεριπτοσεων τους δικαιολογουμε λογο αγνιας, αλλα οσοι εχουν γνωση κι παραμενουν να αποκαλουν τον Θεο αλλιως τωτες ειναι εκ του πονηρου και ειτες ειναι ερετικοι ειτε ειναι κατις αλλο κακο!
Δεν γνωριζω αν θα παω στο παραδησο η οχι, ουτες ξερω την συνταγη, απλα προσπαθω κι ακολουθω αυτα που μου λενε αυτοι που γνωριζουν, αυτους που εχουν αφιεροσει ολη την ζωη τους στον Θεο, και αυτοι μου λενε οτι η εξωμολογιση ειναι η λυτρωση των αμαρτιων, κι φονο να καμεις εαν το εξωμολογηθεις και μετανοισης τωτες γταφει παλυ λευκο. Αυτο συνηστω και στην Σισση να καμει, να βρει εναν πνευματικο και να την βοηθησει για το γαμο κι για οτι αλλο εχει τυψεις! αλλα δυστυχως ο "πονηρος" δεν την αφηνει, της βαζει ιδεες οτι ειμαι κανενας βλακας, η οτι δεν ειναι της μοδας να πηγαινεςι σε παπαδες .
[QUOTE=giorgos panou;1021652]Όχι όχι δεν σε είπα ρατσιστή..γι'αυτό είπα ότι αυτά που λέω δεν τα λέω για εσένα...τα λέω γιαυτους που έχουν φέρει τη θρησκεία και το θεό στα μέτρα τους όπως τους βολεύει και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου λιγοι..
Φυσικά είναι και ένας ο Θεός αλλά όπως προ είπα ο καθένας μας τον έχει φέρει στα μέτρα του...και πρώτα πρώτα οι Παπάδες...
Έχω ακούσει από πολλούς παπάδες ιερείς ότι όποιος δεν είναι χριστιανός δεν θα μπει στο παράδεισο..
Και απαντάω εγώ..εάν ένας άνθρωπος είναι αλλοθρησκος... ινδουιστής η μουσουλμάνος η οτιδήποτε άλλο και βοήθεια συνανθρώπους του..δεν έχει ζήλια κακιά..δεν μισει...δεν απατάει τη γυναίκα του..απλά δεν είναι χριστιανός αυτός δεν θα πάει στο παράδεισο απαντήσει αφού δεν είναι χριστιανός όχι δεν θα πάει.
Εγώ...άρα ο θεός είναι ρατσιστής???αυτό μου λέτε??
Ιερέας και υποτιθέμενοι πιστοί...
Όχι δεν είναι ρατσιστής...
Ε πώς δεν είναι ρατσιστής αν σας λέω ότι ο Χ άνθρωπος κάνει εργα βοηθάει δεν μισει..έχει καλές προθέσεις για τους συνανθρωπους του.και με λέτε ότι δεν θα σωθεί άρα τον κατατάσσεται ρατσιστή αυτό στα αυτό σημενεί..
Δεν το παραδεχοντουσαν....
Απλώς σου μεταφέρω ένα διάλογο με δήθεν χριστιανούς πιστούς που πήρανε κάποια λόγια του Χριστού και το παρερμηνευσε όπως θέλανε η όπως τους βολεύει..δεν μιλάω για εσένα Γιώργο...
Το παράδοξο του θέματος αυτού. Οι μισές απαντήσεις αφορούν το sexting κι οι άλλες μισές θρησκεία.. Γιατί άραγε;
[QUOTE=giorgos35;1021657] Δυστυχως στο ονομα του χριστιανησμου εχουν γινει πολλα λαθη κι εγκληματα ακομα! Δεν ξερω ποιοι θα πανε στο παραδησο αλλα συγουρα δεν θα πανε οι παππαδεςπου εχωντας την γνωση παρερμηνευουν ταλογια, η εκμεταλευοντε τη πιστη για ιδιον οφελος.
Το παραδηγμα που φερνεις με εναν ανθρωπο που ειναι καλος αλλα δεν ειναι χριστιανος ,μπορει να υπαρξη ακομα κι για αθεο! .Η απαντηση που ειχα παρει εγω ηταν οτι εννοειτε κι θα πανε στον παραδησο.
Εξαλου το τι πηστευει ο κθε ενας ειναι προσωπικο του θεμα ,δεν εχει καποιοαντικτυπο στους γυρο του. Σε αντιθεση με το τι πρατει στην καθημερινοτητα του ο καθε ενας που εχει δραση στους γυρο του!
Παντος η Σισση αν δεν μετανοιση δεν νομιζω να δει τους κυπους του παραδησου¨)