Συνεχίζεις να το αναλύεις. Ξεκόλλα πια, πέρασε το σκηνικό, τελείωσε! Πάρτο απόφαση!
Printable View
Συνεχίζεις να το αναλύεις. Ξεκόλλα πια, πέρασε το σκηνικό, τελείωσε! Πάρτο απόφαση!
Sonia προσπαθω πίστεψε με
Αν πηγαινες τελικα σε ψυχιατρο, και ειχε μια λυση να προτεινει ωστε μη σε βασανιζουν αυτες οι εμμονες, θα τη δεχοσουν; Θα δεχοσουν να κανεις μια προσπαθεια, η απλως αποκλειεις "τα χαπια" γιατι κατα βαθος φοβασαι να αλλαξεις τη ζωη σου; Διαβασα και τα παλιοτερα θρεντ σου και απ' ολο αυτα που περιγραφεις αναδυεται σχεδον ενας εθισμος σ' αυτες τις παραλογες σκεψεις, που τα διαφορα ξεσπασματα σου που ακολουθουν δεν καταφερνουν να εκτονωσουν. Κι οταν καταλαγιαζει "η κριση", ειναι απλως θεμα χρονου να κανει κατι αθελα του ο αντρας σου και να πυροδοτησει τον επομενο κυκλο. Οταν εχουμε κολλησει με κατι τοσα χρονια, δεν ειναι ευκολο να το αφησουμε. Μηπως για αυτο αντιστεκεσαι στην ιδεα του ψυχιατρου τελικα, επειδη οσα εχεις δοκιμασει δεν πιανουν και μπορει αυτο να ειναι καποια λυση;
Είμαι φαρμακοποιός οπότε θέμα με τα χαπια δεν έχω.αν χρειαστεί θα πάρω σαφως.
Εγώ μπήκα εδώ για να μου πείτε πως το εκλογικευετε εσείς οι τρίτοι το γεγονός γιατί εγώ είμαι μέσα στο θέμα και συναισθηματικά δεν μπορώ να το αντικειμενικά..Επίσης αυτό που έγινε τώρα έγινε πριν 4.5 μήνες.οχι χρόνια.πριν χρόνια έγινε κάτι άλλο.. συγγνώμη που έχω αισθήματα κ πληγώνομαι ????
Αν και θετικο οτι δεν εισαι προκατελειμμενη αρνητικα απεναντι στα φαρμακα, η επαγγελματικη ιδιοτητα σου δεν εχει τοση σχεση μ' αυτο που ελεγα. Δεν ειναι τοσο το φαρμακο σαν τεχνικη εννοια αλλα οι νεες παραμετροι που μπορει να βαλει στη ζωη σου στον ψυχικο τομεα. Ξερεις, ακομα και ψυχιατρος να μου ελεγες οτι εισαι στο επαγγελμα, δε θα αλλαζε κατι σ' αυτο που λεω. Ακομα και οι ειδικοι ψυχικης υγειας οταν ζητουν βοηθεια, το κανουν σαν πασχοντες, οχι σαν επαγγελματιες, και ειναι οι συναισθηματικες πλευρες της ζωης τους που ειναι στο επικεντρο της θεραπειας, οχι το γνωστικο κομματι. Αν μπορει να περιορισει δραστικα ας πουμε τις εμμονες σου καποιο φαρμακο, εσυ θα το δεχοσουν; Θα 'σουν διατεθειμενη να το προσπαθησεις;
Επίσης έχει αλλάξει το σεξ.εχει λιγοστέψει.αυτη η ιστορία μας έχει ρίξει και τους 2 φοβάμαι δεν θα σας πω ψέματα..
Δεν ξέρω εάν πιστεύετε στο θεο..Εγώ πιστεύω.. νορμαλ..φοβάμαι λοιπόν ότι αν στο σπίτι σου δεν βρίσκεις ήρεμια αγαπω σεξ κ.ο.κ τότε αργά ή γρήγορα θα τα αναζητήσεις αλλού . Φοβάμαι πολύ μέχρι να συνέλθω θα τον έχω χάσει...
Μακάρι σε λίγο καιρό να μπω να σας γράψω ότι περιμένω παιδάκι που τόσο πολύ το θέλουμε και οι 2 ..
Αρα οντως φοβασαι πως θα τον χασεις. Αυτο που εγραφε ο νικ στο προηγουμενο μηνυμα του δεν πιστευω πως το ελεγε τυχαια. Μηπως περα απ' τη φυσιολογικη επιθυμια να αποκτησετε παιδι ελπιζεις οτι ετσι αυτο θα σας φερει πιο κοντα και θα απομακρυνει το ενδεχομενο ο αντρας σου να σε εγκαταλειψει;
Φυσικά αν απογινει η κατάσταση θα τα καταπινα όλα.πρωτα απ όλα για να ηρεμήσω Εγώ.. Εγώ πήγαινα στη δουλεια και πετούσα . Πήγαινα λες κ θα κάνα φωτογράφιση.. Τώρα μια κοτσίδα και τέλος.. φροντίζουν φουλ.νυχια μαλλια τώρα δεν ξεντινομαι για να πέσω για ύπνο...έχω ηρεμήσει η αλήθεια ειναι τον πρώτο καιρό τον ξυπνούσα 3 το βράδυ να μιλήσουμε κ εκλαιγα
Προσπαθούμε 1.5 χρονο .το παιδί δεν θα καλύψει τα προβλήματα.
Θα ήθελα να Μην υπήρχε κανένα θέμα και τώρα να ήμουν έγκυος η να είχαμε το παιδάκι μας.να μαστε ευτιχισμενοι να ζούμε φυσιολογικά..
Και χωρίς παιδάκι.. αρκεί να μην επικρατεί αυτή η κατασταση
Για να κάνεις παιδί πρέπει να κάνεις και προσπάθειες Εμείς εδώ κ 5 μήνες το χουμε αφήσει.. το παιδί μας μάρανε.. σε τι περιβάλλον θα ρθει..
Εγώ μιλάω ιδανικά τι θα ήθελα.
Στο τελευταιο ποστ που σου εκανα για το φαρμακο δε μου απαντησες ομως... Γενικα μου φαινεται πως το αποφευγεις το θεμα.
Μακάρι να υπάρχει κάποια φάρμακο να εμποδίζει τις εμμονές.. πιθανόν να είναι κάποιο αντικαταθλιπτικό.. αλλά δεν ξέρω δεν είμαι γιατρός..
Ε ωραια, γιατρος ειναι ο ψυχιατρος. Γιατι δεν κλεινεις ενα ραντεβου να ενημερωθεις για το τι δυνατοτητες υπαρχουν; Εδω προφανως φαρμακευτικες προτροπες δε γινονται αλλα απ' την αλλη για να επιμενουμε τοσοι στο θεμα ψυχιατρου κατι θα ξερουμε. Συν τοις αλλοις συνολικη αντιμετωπιση και εικονα για ψυχικα θεματα δεν μπορει να υπαρξει αν δεν δει κανεις και ψυχιατρο.
Έχω ξεκινήσει για τον ίδιο λόγο ομοιοπαθητική μια βδομάδα δεν είναι πολύ καιρό.. όταν δω ότι δεεεεν βοηθά σίγουρα θα απευθυνθώ αλλού.
Πάντως τι χρειάζομαι πάνω κάτω το ξέρω ...
Αλλά εγώ για άλλο λόγο ήθελα τις απόψεις σας..
Και σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε.
Μπήκα για να ακούσω πιο τρίτες απόψεις πάνω στο θέμα.λιγο πολύ μου τα είπατε αλλά επικεντρώθηκατε στο δικό μου πρόβλημα ενώ εγώ ξέρω τα δικά μου θέματα.. μιλάω από τη μεριά του άντρα μου..εκεί ήθελα απόψεις.
Σου απαντήσαμε μινα και από την πλευρά του άντρα σου και το υπεραναλυσαμε κιόλας......μην ανακυκλώνουμε τα ίδια 200 σελίδες πάλι τα ίδια .....
Δεν ήταν τπτ εκ μέρους του εσένα θέλει. αλλά πρέπει να προστατεύσεις το γάμο σου από συμπεριφορές που τον φθείρουν ....
Ούτε ότι μου το πε τη ώρα ενός λάθους μηνύματος;αν δεν ερχόταν κανένα μήνυμα θα το μαθαινα;;δεν ξέρω..
Τι να σου πουμε για την πλευρά του άντρα σου; Στο είπαμε ΟΛΟΙ αλλά ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ! Δεν βρέθηκε ούτε ένας να σου πει οτι ναι...λίγο ύποπτη η συμπεριφορά του άντρα σου...ούτε ένας!
Μίνα παρατήρησε τι κάνεις. Όποιος σου πάει την κουβέντα στο δικό σου θέμα κι ότι χρειάζεσαι βοήθεια από ψυχίατρο ....αλλάζεις θέμα και επανέρχεσαι στα του άντρα σου. Σε ρώτησα πολλές φορές κι απάντηση δεν πήρα. Σε ψυχίατρο γιατί δεν πας; Τι φοβάσαι ακριβώς;
Υγ. Συγγνώμη αυτό το περιστατικό με το τηλέφωνο είναι 5 μήνες τώρα ή αναφέρεσαι σε άλλο;
Ελισσαβετ είναι 5 μήνες τώρα....Και το μυαλό της γυρνάει εκεί κολλημένο...
Δεν τρώει έχει χάσει 5 κιλά...
Δεν μπορεί να ηρεμήσει....πρώτη της πρότεινα να πάρει την γνώμη ενός ψυχιατρου γτ μου φάνηκε τρομακτικό αυτό να γίνεται τόσους μήνες και μας αγνοεί προσπάθησα να τη ρωτήσω με ρι ακριβώς ασχολείται στη δραστηριότητα της και αν είναι λειτουργική Αλλά απάντηση δεν πήρα και φοβάμαι ότι είναι κολλημένη στος εμμονές της μόνο
ειτε το μαθαινες, ειτε δεν το μαθαινες, ο λογος θα ηταν ο ιδιος: για να μην του πρηξεις τα συκωτια.
οχι επειδη ειναι ενοχος, ουτε επειδη ειναι αθωος.
θα μπορουσε να στο κρυψει και μονο επειδη εχεις τοσο μεγαλο προβλημα.
δεν σημαινει οτι ειναι ενοχος αν στο εκρυβε.
5 μήνες??? Α συγγνώμη δεν το είχα καταλάβει, νόμιζα ότι είναι πρόσφατο το σκηνικό και είναι ακόμα σε σοκ.
Τότε παίρνω πίσω αυτά που είπα για τον άντρα της. 5 μήνες να κάθεται και να υπομένει αυτά...τα θέλει ο οργανισμός του.
Επίσης Μίνα μου, εδώ και 5 μήνες που κάθεσαι και τρώγεσαι με το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ, αν όντως αγαπούσες και ενδιαφερόσουν για τον άνθρωπο σου, θα είχες πάει ήδη σε ψυχίατρο. Το ότι δεν έχεις πάει, επιβεβαιώνει αυτό που σου είπα νωρίτερα. Ο εαυτούλης σου μόνο. Πώς θα ηρεμήσεις τις εμμονές σου κιας τον πρήζεις τον άλλον, κι ας ξέρεις πως θα τον χάσεις. 5 μηνες προσπαθείς να τον τσακώσεις κάπου και φρικάρεις που δεν επιβεβαιώνεσαι πουθενά. Είμαι σίγουρη οτι θα γινόσουν πολύ ευτυχισμένη αν κάποιος από δω σου έλεγε : "τι έκανε ο άντρας σου; δικιο έχεις κοπέλα μου, μάλλον σε απατάει." Αυτό θες να ακούσεις. Είμαι σίγουρη πως αν έρθει τώρα ο άντρας σου και σου παραδεχτεί ότι όντως κάτι έκανε με την κοπέλα και με πονηριά της έδωσε το τηλέφωνο, κατά βάθος θα χαρείς και θα ηρεμήσεις γιατί δεν θα χρειάζεται να παραδεχτείς ότι ΕΣΥ έχεις το πρόβλημα. Θα τον συγχωρέσεις βεβαίως και θα συνεχίσεις να θες να είσαι μαζί του. Απλά μετά θα είσαι από πάνω. Γιατί αυτός θα χει κάνει την μαλακία και εσύ θα σαι η καλή που τον συγχώρεσες. Αυτό θες κατά βάθος.
Ρε κοπελα μου τα θελει και σενα ο κωλος σου οχι του αντρα σου. Αφου εχεις εμμονες πηγαινε σε ενα ψυχιατρο να σωσεις τον εαυτο σου και τη σχεση σου και μην ακους τι σου λενε εδω μεσα. Απο καλοσυνη εχει ελλειψη αυτος ο κοσμος τι θες κι εσυ να τα ακους συνεχεια; Εχουν δικιο που σου λενε να πας σε εναν ψυχιατρο αλλα δεν μου αρεσει ο τροπος τους. Εσυ ομως τι θες και μπαινεις και δεν κανεις κατι να θεραπευτεις η ζωη ειναι εκει εξω οχι εδω μην κοιτας καποιοι που μπαινουμε γιατι εχουμε σοβαρο προβλημα και αλλοι που μπαινουνε για να τη λενε στους αλλους. Αν θες τη γνωμη μου κανε κατι ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
Αυτό μου το λέει και ο Νίκος ..ότι θέλω ντε και καλά να παραδεχτεί τα δικά μου.. αλλά δεν το κάνω γι αυτό.αληθεια.
Ξαναλέω εγώ στο σκηνικό μπροστά δεν ήμουν πάω βάση του τι μου είπε ο άντρας μου είτε είναι αλήθεια η ψεμα.η αλήθεια είναι ότι θέλω να πιστεύω αυτά που μου χει Πει.. ότι της έριξε άκυρο.. απλά εγώ πειράχτηκα γιατί ενώ της έριξε άκυρο ..στο τέλος τσουπ πάρε το τηλ άμα θες προσφορά...μου δώσε την εντύπωση πως απλά ήθελε να δώσει συνέχεια με την ευκαιρία της δουλειάς.εμενα εκεί μου πήγε το μυαλό.
Επίσης 5 μήνες δεν ειμαι ετσι..Στις αρχές.. οκ δεν βλέπομουν. Τώρα σιγα σιγα πάρα πολύ σιγα συνερχομαι
Πωω κοπελα μου δεν παλευεσαι εχουνε δικιο που σου τη λενε. Εδω κοιταω να σε βοηθησω και εσυ κοιτας να απαντας στα αρνητικα σχολια
Δεν απάντησα σε κάποιον.
Λουλούδι δεν μου την λένε.λενε την άποψη τους.δεκτη.εμενα απλά ο λόγος που μπήκα δεν είναι για μένα.. οκ..Ο καθένας ότι θέλει. Τους ευχαριστώ όπως και να χει
1.το περιστατικο που πολυ αναλυτικα και πολλες φορες μας περιεγραψες ειναι δυσαναλογα ασημαντο σε σχεση με την τεραστια ενοχληση που σου προκαλεσε.
γι αυτο και πρεπει να πας σε ψυχιατρο, αν σε ενδιαφερει η ψυχικη σου υγεια και ο γαμος σου.
2, αυτο που σε τρελαινει ειναι οτι ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να εχεις τον πληρη ελεγχο οσων ΜΠΟΡΕΙ και να συμβουν στην σχεση σου, οπως κανεις μας δεν τον εχει, γιατι κανεις μας δεν ελεγχει 100% το μυαλο ενος αλλου ατομου, ακομα κι αν ειναι ο συντροφος μας.
εσυ αυτο δεν μπορεις να το ανεχθεις κι εισαι ικανη να φτασεις στην τρελα για να μην το ανεχθεις.
απο οσα λες τπτ δεν ενοχοποιει τον ανδρα σου οτι ειχε κατι πονηρο στο μυαλο του.
ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ. κανεις δεν μπορει να το ξερει αυτο.
αυτο ειναι που σε τρελαινει. θελεις αποδειξεις για κατι που μονο εκεινος το ξερει κι ΑΝ θελει σου λεει την αληθεια, αν δεν θελει δεν στην λεει..
εκπληξη: δεν κατεχεις το μυαλο κανενος, ακομα κι αν τον παντρευτεις.
deal with it, η κανε θεραπεια...
Remedy δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο πολλών πραγμάτων φυσικα.απαιτω ειλικρινια. Κάθε τη ιδέα ότι ίσως κάτι από αυτά να μην είναι αλήθεια φρικαρω..Ναι .
Γιατί το κάνεις τότε; Να στο πω και χύμα. Αν δεν πιστεύω τον άνθρωπο μου για τον α β λόγο, τον χωρίζω. Αν δεν του έχω εμπιστοσύνη και θεωρώ/νιώθω πως με δουλεύει τον διαολοστέλνω και αποχωρώ.
Εσύ δεν φεύγεις. Μένεις και θες να αποδείξεις πως έχεις δίκιο και να τον συγχωρέσεις. πες μου ειλικρινά αν έρθει και σου παραδεχτεί οτι με πονηρό σκοπό έδωσε το τηλέφωνο και σου ζητήσει συγγνώμη δεν θα τον συγχωρέσεις;
Είναι αυτό που σου είπε και η Ρεμεντυ, Θες να έχεις τον απόλυτο έλεγχο πάνω στον άλλον αλλά αυτό δεν γίνεται.
Μπορεις να απαιτεις οτι θελεις.
Ο αλλος ΑΝ θελει στην λεει, ομως.
Αυτο δεν θελεις να δεχτεις. Ότι επειδη εσυ απαιτεις, ο αλλος δεν ειναι υποχρεωμενος να ειναι ειλικρινής.
Γι αυτο λεμε οτι στην σχεση σου η εχεις εμπιστοσυνη και προχωρας πιστευοντας τον αλλον (αν δεν προκυψει κατι, που σε σενα δεν εχει προκυψει. Απ τα μαλλια το τραβάς), η ΔΕΝ εχεις εμπιστοσυνη και το διαλυεις. Δεν καθεσαι να παιδευεις κι εσενα και τον αλλον μεχρι να σηκωθει να φυγει απο την αγανακτηση, η να βρει αλλη για να εχεις κατι αληθινο να τον κατηγορεις...
Αν αποδεικνυόταν το αντίθετο θα έφευγα ναι
Λοιπόν συνοψίζοντας 12 άτομα ( διαφορετικης ηλικιας και φυλου και ιδιοσυγκρασίας) που μπήκαμε να σου απαντήσουμε βγάζουμε τα εξής συμπεράσματα:
1) ότι ο σύντροφός σου είναι εντάξει απέναντι σου ( σύμφωνα με όλες τις περιγραφές και με όσα εκείνος σου είπε και με όσα εσύ φαντάζεσαι) απορριψαμε κάθε σενάριο να είναι ένοχος και να κρύβει κάτι
2) όλοι σου λέμε ότι δεν δέχεσαι την άποψη μας που γι αυτήν μπήκες στη τελική και ότι κολλάς και ανάμασας τα ίδια...
3) όλοι σου λέμε ότι οχι μόνο ειναι αθωος ο συντροφος σου αλλα οτι εχεις κολλη σε τετοιο σημειο και εισαι εμμονικα επιμονη που καλό θα ήταν να κοιτάξεις ψυχίατρο
(άμα ήταν ένοχος ο Νίκος οχι μόνο θα σου λέγαμε ότι έχεις δίκιο αλλά δν θα κάναμε κανένα απολύτως λογο για ψυχιάτρους και για το ότι έχεις προβλημα)
Όλοι σου λέμε ότι έχεις πρόβλημα εσύ
Άρα ο σύντροφός σου είναι αθώος...
Αυτές είναι οι 3 αναντιρρητες και αδιαπραγματευτες κοινές αλήθειες ...μη σε ξανακουσω να ξαναρωτας ή να αμφιβάλλεις
Και αν θες να γράψεις κάτι παραπάνω επειδή ακόμα σε τρώει σου προτείνω να πάρεις τηλέφωνο τον ειδικό να του τα πεις καλύτερα θα ξέρει πως να σε βοηθήσει
Στη αρχή έλεγε μακαρι να πάρει η κοπέλα να δεις και συ ότι δεν λέω ψέματα και ότι της απάντησα όπως ακριβώς σου τα είπα.και αμ ελέω ψέματα να σαι σίγουρη τόσο πολύ που με έχεις κουράσει θα στα λεγα όλα να σηκωθώ να φύγω
το σεξ, αραιωσε απο οταν ξεκινησε αυτο το θεμα, η ειχε αραιωσει ηδη, απο πριν;
Πριν μου πει το σκηνικο είχε πεθανει ο θείος μου και είχα απομακρυνθεί. Πχ από τις 10 φορές είχε πέσει στο 5.και με είχε ρωτήσει αν έχει συμβεί κάτι. Επειδή κοιμήθηκα 2 φορές στον καναπέ.και μάλιστα σκεφτόμουν. Ότι θα βρει άλλη..
Εκείνος δε το επιδίωκε οχι όταν μου πε την φάση..μετά από καιρο που του σαν σπάσει τα νεύρα.