Καλα κανεις και φοβασε την αγωγη γιατι αυτη επηρεαζει τον ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Printable View
Καλα κανεις και φοβασε την αγωγη γιατι αυτη επηρεαζει τον ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Ο αγγειολογος σου εξηγησε γιατι ειναι τοσο εμφανεις οι φλεβες αρα βγαλε απο το μυαλο σου οτι εχεις θεμα. Επισης οσο παρατηρεις τους παλμους θα σου φαινονται περιεργοι συμβαινει και σε εμενα και το βαρος δεν σημαινει κατι. Ασχολεισαι με κατι βγαινεις καθολου η ολη μερα καθεσαι μεσα και παρατηρεις παλμους φλεβες κτλ? Ειναι σημαντικο να απασχολεισαι με κατι Αντωνη.
Δε κατάλαβα Έλενα του είπα πως καλά κάνει και φοβάται την αγωγή γιατί επηρεάζει τον εγκέφαλο και γω ότι επηρεάζει τον εγκέφαλο το φοβάμαι και μου φένεται λογικο τα νευροδιαβιβαστικα συστήματα είναι κρίσιμα για τη λειτουργία του και με τη χημεία αλλάζει η λειτουργία τους.
Απασχολουμαι με πολλα πράγματα μεσα τη μερα,δεν είναι απο αυτό.
Τώρα είχα πιεση 8 η μεγαλη , επτα η μικρή. Σας φαίνεται νορμαλ ολο αυτό?
Τι νόμιζεις πως είναι η χημεία κουβας και ειναι γεματος ή είναι αδειος. Ο φιλος δε δειχνει να εχει εγκεφαλικη βλαβη εγω καλά το βλέπω μιλάει και σκεφτεται, απλα τρομοκρατημενος είναι και έχει αγνοια της επιστημης που θα το κάνει να ξετρομοκρατηθει.
Εσυ είπες πως η χημεια του εγκεφαλου είναι διαταραγμενη, αυτό δεν ισχυει ή αν ισχύει δε μπορείς να το ξέρεις. Αυτός βγάζει μάτι ότι δε ξέρει πως δουλεύει ο οργανισμός γι αυτό και έχει αυτό το δευτερο που λες αγχωδει διαταραχή αν το έχει και αυτό και αν το έχει δε σημαινει πως εχει προβλημα με τον εγκεφαλο δηλαδη τη χημεια που ειπες. Απλα η χημεια δεν είναι δοκιμος όρος μιας και ο εγκεφακος δεν είναι κουβας να εχει η να μην έχει χημεία. Ο όρος χημική ανισορροπια δεν είναι ειναι δόκιμος.
Η θερμοκρασία μου όντως δεν είναι νορμαλ, έχω υποθερμια τις περισσοτερες ώρες της ημερας.
Το ξέρω ότι δεν με βοηθούν οι μετρήσεις αλλά τι να κάνω. Χθες τελικά καλεσα τον παθολογο μου να έρθει να με δει στο σπιτι. Μάλλον μπερδευω τις κινήσεις του στομαχιού και του οισοφάγου με καρδιά. Εχω και ΓΟΠ οποτε επηρεαζει. Νιώθω δηλαδή κάτι σαν γαργαλητο και κίνηση στο στερνο το οποιο νομίζω ότι είναι έκτακτη ενώ ισως είναι απο την γαστροοισοφαγικη. Σήμερα έχω και πολλες σουβλιες απο μπροστα στο στήθος στο υψος της καρδιάς και στην πλατη πάνω αριστερά. Προσπαθω να ηρεμησω και να το εκλογικευσω ,ότι είναι πχ μυοσκελετικο.
Τελικά ο καρδιολογος δεν προλαβε να με δει σήμερα και ειπε να περασω αύριο για να δούμε το χολτερ. Ηθελα να ξανακανω και τριπλεξ :( Και να μου πει κι εκείνος τη γνώμη του για τις φλέβες μου. Συν, ότι ποναω στις αρθρωσεις σήμερα.
Ο τελευταίος υπερηχος που έκανα ήταν πριν είκοσι μέρες και έκανα και τεστ κοπωσεως πριν δυο βδομάδες. Λέτε να έχει αλλάξει κάτι; Μου φαίνεται ότι η καρδιά μου χτυπα περιεργα,σαν να έχει δυο κανονικούς κτυπους και μετά εναν τρίτο πιό αδύναμο.
Η μελανιά μεγαλώνει. Νομίζω ότι έχω κάποια πάθηση του αίματος. Θα ξανακάνω μια προληπτική εξέταση αίματος.
Α ρε φιλε δε μου χεις δωσει λιγο προσοχη και τυρανιεσαι αδικα. Δε θα καταφερεις τιποτα με την εξετασει αιματος και κοιτα μια φορα να κανεις πληρεις και τοξικολογικες γιατι δε ξερεις και τι εχει το νερο που πινουμε αλλα να πας για γενικη τζαμπα θα πας παλι. Βρες καποιον να σου μαθει πεντε πραγματα για υον οργανισμο.
Αστο φιλε εγω πιστευω θες δουλεια να μαθεις γι αυτο τρελενεσαι. Εξετασεις αιματος πληρεις οχι μονο γενικη. Δεν ειναι θεμα ποιον ειναι πιο μαγκας αλλα κανεις σφαλματα στις συνεπαγωγες που κανεις. Εχεις μια υποθεση και μετα το συμπερασμα που βγαζεις δεν εξηγηται. Αν θες σκεψου αυτο που σου λεω αν δε θες τι να σου πω εγω δε ξερω τι αλλο να σου πω. Αλλο να ξερεις και να φοβασαι και αλλο νη μη ξερεις και να φοβασαι, για εμενα εισαι στη δευτερη περιπτωση. Το να εχεις ας πουμε 8 μεγαλη 5 μικρη πιεση τι σημαινει; Εσυ εχεις απαντηση χωρις να ξερεις ομως. Οσο για το υπερηχο τι νομιζεις κανει θαυματα και καθε μερα να κανεις τι νομιζεις η γιατροι αμα το δουν φυσιολογικο το ψαχνουν και τις λεπτομερειες μετα. Κανε ενα τσεκαπ φουλ ομως 20 πραγματα λες και εισαι του θανατα παρε γνωμε μαθε πως λειτουργει ο οργανισμος και τι σημαινουν οι εξετασεις τι κατεγραψαν και μετα βγαζε συμπερασματα. Εσυ φιλε βλεπεις τις φλεβες και λες εχω προβλημα, γιατι εχεις προβλημα; Η απαντηση που μπορεις να δωσεις ειναι γιατι ετσι. Οσο για την ακτινοβολια και τι κανει πρεπει να ξερεις για να λες μην εχω παθει απο εξετασεις και ακτινοβολια. Αλλα ουτρ μας εχεις πει απο που πηρες ακτινοβολια ουτε εχεις κανει καμμια εξεταση να εππηρεαζςι τον οργανισμο. Δε θελω να σς ζαλιζω αλλα για μενα το προβλημα σου ειναι οι λαθος συνεπαγωγες. Ολοι οι οργανισμοι δε σφιζουν απο υγεια αλλα δε σημαινει κιολας πως το προσδοκιμο τους ειναι μικρη ηλικια.
Ναι λες πολλα αλλά δεν απαντας και σε αυτά που σε ρωταω . Σε ξαναρωταω λοιπον, τι εννοεις πληρεις εξετάσεις; Γιατί δεν απαντας; Τι εννοεις πληρες τσεκ απ; Δεν απαντας. Ναι, έχω καποιες φορες χαμηλή πιεση, το λογικό είναι να τσεκαρω αν προέρχεται απο κάτι παθολογικο.
Απο κει και περα έχω νοσοφοβια, OCD και άγχος, για αυτό γράφω σε αυτό το φόρουμ. Ναι, χθες ο παθολογος μου μου είπε λόγους για τους οποιους μπορει να φαίνονται οι φλέβες μου και να μην είναι παθολογικο, χαιρω πολύ. Σήμερα μεγάλωσε η μελανια, ξαναγχωθηκα, δεν με καθυσυχάζουν λόγια γιατρών, θέλω να το εξακριβώσω με εξετάσεις.
Δεν ειμαι γιατρος αλλα αμα ρωτησεις ενα σωστο γιατρο μπορει να σε βαλει κατω και να σου κανει ποσες εξετασεις, μαγνητικοι ας πουμε παντου να αναλυσεις τελεσπαντων την κατασταση που εισαι αλλα μη νπμιζεις οτι καθεται ο καθε γιατρος να μελετησει μαγνιτικες αν δεν εχει καποιος προβλημα μονο και μονο για να δει πως ειναι φτιαγμενος ο αλλος. Οι εξετασεις ειναι πολλες αλλοι αμα εχουν προβλημα τους βαζουν χειρουργιο και τους ανοιγουν για να καταλαβουν. Πως εβαλες τα χολτερ αντιστοιχα εχει ποσα πραγματα. Τοξοκολογικες ειναι οι εξετασεις στο αιμα που κανουν. Οταν συμβαινει κατι καινουργιο δε μπορεις να τα ξερεις ολα θα πρεπει να πηγαινεις να ρωτας να σου εξηγουν. Οι εξετασεις δεν εξηγουνται μονοσημαντα η εχεις η δεν εχεις παθολογικο. Γενικα μαζεψε οτι περιεργο σου φενεται πως εχεις και ρωτα γιατι το χω ετσι. Ας πουμε ρωτα αμα βγω απο το μπανιο και εχω κοκκινα ματια τι σημαινει. Ο τροπος που σκεφτεσαι δεν ειναι παραλογος καποια φενομενικα ασημαντα πραγματα μπορει να υποδηλωνουν πολλα για την υγεια.
Τελικά μετά απο τα αποτελεσματα του χολτερ πιεσης είμαι και επισημα υποτασικος. Ο καρδιολογος μου ειπε ότι πιθανον είναι ιδιοσυγκρασιακο αλλά αν θέλω να το ψαξω με τον παθολογο μου περαιτέρω.
Αυτό που με ανησυχεί εμένα είναι ότι απο χθες ενιωσα δυο πολυ δυνατες έκτακτες και της ενιωσα στο κεντρο ακριβώς του στερνου ενώ αλλες φορες είναι πιό ηπιες και τις νιώθω σαν ελαφρύ φτερουγισμα στο πλαι. Εσεις πού τις νιωθετε; Μηπως σημαίνει κάτι το ότι άλλαξε το σημείο κ η ενταση που τις νιώθω;;;
Αδερφέ αυτό που λες το εχω νιώσει 3-4 φορές αλλα πολυ δυνατά και οι δυο πιο δυνατές ήταν την ωρα που οδηγούσα.. πραγματικά μου χάλασαν τις μερες μου αυτές οι έκτακτες.. ήταν ακριβώς στο κέντρο στο στέρνο και έπειτα ένιωθα σε όλο μου το σώμα σαν ρεύμα κατι αλλα μπορεί να ειναι επειδή τρόμαξα.. πραγματικά με φοβίζουν και εμένα.. εχει μολις 15 μερες που πηγα καρδιολόγο και έκανα όλες τις εξετάσεις (χολτερ,καρδιογράφημα,τεστ κοπώσεως κ.α) και δεν μου βρήκε τιποτα.. εγω εξακολουθώ να μην ειμαι καλα πολλές φορές με ταχυπαλμίες βάρος στο στήθος σφιξιματα και ζαλάδες και γενικά δεν με άφησε και ήσυχο ολη αυτή η κατάσταση.. χολτερ δεν μου έβαλε γιατι μου ειπε οτι δεν το παθαίνω συχνά άρα ειναι φυσιολογικό αλλα αν τις νιώθω καθημερινά τοτε να παω να βάλω. Ακομα και τωρα που σου μιλαω φιλε εχω βάρος στο στήθος κούραση κακή διάθεση γενικά ενα συσσωρευμένο κακό συναίσθημα και άγχος! Αλλα αυτο με τις δυνατές έκτακτες με τρόμαξε παρά πολυ εμένα.. ταλαιπωρούμε εδω και αρκετό καιρο με τέτοιες καταστάσεις αλλα προσπαθώ να το παλέψω μονος.. βγαίνω εξω να ξεσκασω όσο κ αν αυτο με εμποδίζει να μη περνάω καλα.. προσπαθώ αλλα και παλι δύσκολη η κατάσταση φιλε μου! Εύχομαι να βρεθεί λύση στο θέμα σου και ολα να πάνε καλα!
Φίλε πρέπει να με παραδεχτείς μπορεί να σε φωνάζω συνέχεια αλλά για τη πίεση σου πα έχεις δίκιο και βγήκε. Για τις έκτατες αν συνεχίζω μα σε διαβάζω και γω θα εμφανίσω. Κοίτα να τα ψάξεις και ενημερωθείς για να ηρεμήσεις. Η διαίσθηση μου λέει πως είναι ιδιοσυγκρασία αυτά που αντιμερωπίζεις.
Έλεγξε καλού-κακού κι έναν θυρεοειδή αν δεν το έχεις κάνει κι από εκεί και πέρα άσε τους γιατρούς στην άκρη. Δεν έχεις κάτι. Τα έχω νιώσει πολλές φορές κι εγώ αυτά με την καρδιά εδώ και χρόνια κι ακόμα εδώ είμαι. Δεν βοηθάς τον εαυτό σου με τόσο άγχος ότι κάτι έχεις.
Έλεγχο καρδιολογικό κάνω κάθε 5 χρόνια προληπτικά γιατί όσο να ΄ναι καπνίζω πολύ και έχω και πολλά κιλά πάνω από το κανονικό, ο τελευταίος έλεγχος πέρισυ. Κάθε φορά τα ίδια μου λένε όταν τους περιγράφω ταχυκαρδίες κτλ, κόψε τους πολλούς καφέδες, μη καπνίζεις, να περπατάς...
Υποτασικός είναι πολύ κόσμος, δεν είναι ανησυχητικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μάνα μου, πρέπει να της έχουν γίνει τα νεύρα τσατάλια για να έρθει η μεγάλη πίεση στο 9μιση στο τσακίρ κέφι... Ε, 60 χρόνια δεν έπαθε και τίποτα. Χαλάρωσε!
Ναι, κι εγώ τα ίδια ακριβώς. Και νιώθω κι αυτό που λες με τον ηλεκτρισμό και παλμούς παντού. Και τρομερή κούραση.
Πήγα πάλι σε καρδιολόγο σήμερα, όλα καθαρά βγήκαν. Μου έγραψε μόνο μαγνήσιο. Μου είπε ότι θα μπορούσε να μου γράψει και κάτι για τις έκτακτες, υπάρχουν δηλαδή μερικά ελαφριά καρδιολογικά φάρμακα που τα δίνουν πολύ εύκολα όπως μου είπε, αλλά συνήθως ρίχνουν και την πίεση και με την υπόταση που έχω δεν μπορεί να μου τα γράψει.
Πήγα και στον παθολόγο για τις μελανιές (έχω τουλάχιστον τέσσερις στα πόδια πλέον, εκτός από τη μία τη μεγάλη) και μου ειπε μόνο εφόσον βγουν κι άλλες ή μεγαλώσει κάποια από αυτές, να έρθω να μου γράψει εξετάσεις για πήξη του αίματος κ.ά.
Τον έχω ελέγξει, στις τελευταίες βγήκε κάπως στο όριο, οπότε μου είπε ο παθολόγος να το ξαναδούμε σε κανέναν μήνα, μήπως και ανέβει η τιμή. Αλλά γενικά όσες φορές έχω κάνει ήταν πάντα μέσα στο όριο.
Είχα και το smart watch σήμερα στον καρπό μου και έγραψε ότι έκανα οκτώ χιλιόμετρα περίπου. Είναι φυσιολογικό να είμαι τοσο κουρασμένος τώρα; Μήπως υποδηλώνει κάτι; Το βράδυ κοιμάμαι γύρω στις 11.30 και ξυπνάω περίπου 7.45.
Κόψτο το τσιγάρο ρε, κι εγώ κάπνιζα μέχρι τα 24 και μετά το έκοψα. Καφέδες και τέτοια δεν πίνω.
Η μητέρα σου είναι απλώς υποτασική ή η υπόταση προκύπτει από άλλο πρόβλημα υγείας; Εγώ αυτό φοβάμαι.
Ναι, όντως, αυτό με την πίεση βγήκε. Το πιθανότερο είναι να είναι γενικά του οργανισμού μου, αλλά νιώθω ανεξηγητη κούραση αυτό το διάστημα, ενώ παλιότερα δεν ένιωθα. Το καλοκαίρι να φανταστείς δουλεύω 12 ώρα, περπατάω πολύ, κοιμάμαι λιγότερο και δεν νιώθω σχεδόν καθόλου κουρασμένος. Για αυτό υποψιάζομαι ότι κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Και παράλληλα είναι το θέμα με τις φλέβες και τις μελανιές. Και νιώθω συνέχεια κάτι σαν ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή της καρδιάς.
Κανε εξετασεις, ο αγγειολογος σου ειπε ελα σε δυο χρονια δε σου πε μην ερθεις ποτε. Καθε οργανισμος δεν ειναι ιδιος τωρα για τη πιεση καλυτερα να μην εβγαινα αλλα φιλε ειναι και υγεια αυτο λιγοι παλμοι μικρη πιεση ειναι στανταρ αμα ειναι μεγαλη η πιεση και πολλοι οι παλμοι φοβασαι. Κανε εξετασεις μαθε για το οργανισμο και βρες καλα υλικα οχι απο σουπερμαεκετ για φαγητο και μαγειρευετα με το πιο υγειηνο τροπο. Καλα τα ψυχολογικα που λενε ολοι αλλα η μορφωση να εχειςβαντιληψει τι συμβαινει στον αργονισμο ειναι το νουμερο 1.
Καλημέρα.
Εσύ κάπνιζες μέχρι τα 24 κι εγώ καπνίζω 24 lol . Έχεις απόλυτο δίκιο, πρέπει να το κόψω, έχω αρχίσει και το σκέφτομαι τελευταία.Δεν το έχω πάρει ακόμα απόφαση για τα καλά όμως...
Η μητέρα μου είναι απλά υποτασική από όσο θυμάται τον εαυτό της. Δεν νομίζω ότι προέκυψε από κάτι, απλά έτσι είναι ο οργανισμός της.
Για θυρεοειδή σου έγραψα διότι επηρεάζει τη διάθεση και συχνά έχει συμπτώματα ταχυκαρδίες, τρέμουλα, μια γενικότερη αναστάτωση στον οργανισμό... Φυσικά αν έχεις άγχος κτλ από μόνος σου αυτό τα κάνει πολύ χειρότερα...
Επειδή έχει και η γιαγιά μου και η μητέρα μου εγώ τον ελέγχω κάθε χρόνο, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι ως τώρα. Πως αυτοί οι γιατροί σου λένε για τόσο τακτικές εξετάσεις κάθε λίγο και λιγάκι; Μήπως απλά θέλουν να σου τρώνε τα λεφτά; Ο παθολόγος τις τιμές στα αντισώματα στις εξετάσεις αίματος εννοεί φαντάζομαι όταν λέει ότι βγήκαν κοντά στο όριο. Όπως κι ένα σωρό άλλες μετρήσεις, έτσι κι αυτές δεν είναι συνεχώς εντελώς σταθερές, μην αγχώνεσαι όλη την ώρα. Δεν είναι καλό ρε ΄συ να τρυπιέσαι κάθε λίγο και λιγάκι για εξετάσεις αίματος, δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο να ηρεμήσει, κάντο έστω σαν δοκιμή. Π.χ. πες ότι για ένα εξάμηνο δεν πας σε γιατρούς καθόλου, θα πας για επανέλεγχο από το φθινόπωρο.
Όχι, δεν είναι ότι μου τρώνε τα λεφτά, ίσα ίσα, πολλές φορές πλέον δεν μου παίρνει καν λεφτά. Μου είπε απλά να μην ξανακάνω άμεσα εξετάσεις και το μόνο που να τσεκάρω αν θέλω, να είναι πάλι μια γενική σε κανένα δίμηνο για να δούμε πάλι και τον θυροειδή που ήταν στα όρια.
Και μου είπε αν βγάλω κι άλλες μελανιές, να πάω. Ε, έβγαλα σήμερα, έχω ακόμα τρεις, μικρές και ανώδυνες. Στις εξετάσεις είχα κάπως χαμηλό φολικό οξύ και διάβασα ότι μπορεί να σχετίζεται, αλλά και πάλι υπερβολικό μου φαίνεται να βγάζω μόνο από αυτό. Και αισθάνομαι ζαλάδα παρά το γεγονός ότι η πίεση μου είναι καλή για τα δεδομένα μου αυτή τη στιγμή. Κάτι έχω. Μπορει να έχω λευχαιμία ή κάποια άλλη ασθένεια του αίματος (διαταραχή πήξεως αιμοπεταλιων) ή καρκίνο στο έντερο.
Εχω και συχνοουρια. Κάτι συμβαίνει. Θα παω σε άλλο ππαθολόγο.
Συμφωνώ απόλυτα δοκίμασε Αντώνη τον σωστό γιατρο και πάνε σε ψυχίατρο. Ίσως να σου φαντάζει δύσκολο αλλά πες στον εαυτό σου θα προσπαθήσω 2 μήνες και αν δεν είμαι καλά να δω πάλι για κάτι παθολογικό. Όσο πας σε άλλους γιατρούς συντηρείς το ανχος και πίστεψε με δεν έχει τέλος η αναζήτηση θα γίνεις πειραματόζωο. Είναι σαν να σου πονάει το δόντι και να ζητάς από ουρολογο να σου βρει τι έχει το δόντι σου. Μην χάνεις χρόνο.
Αγχος έχω μήνες τώρα, συχνοουρια πρωτη φορά. Τις μελανιες πώς τις εξηγεις;
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μπορω να μετρησω τον παλμο μου ακόμα και απο τα δαχτυλα μου, σχεδόν παντου στο σώμα μου. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Το σκέφτομαι για αντικαταθλιπτικα αλλά 1. Θέλω να βεβαιωθω ότι δεν έχω κάτι 2. Θέλω να βεβαιωθω ότι δεν θα επηρεασουν αρνητικά την υγεία μου (δεν θα με κάνουν υποτονικο, δεν θα επιταχυνουν ή επιβραδυνουν τον καρδιακό παλμο μου, δεν θα ρίξουν κι άλλο την πιεση μου, δεν θα επιβαρυνουν το στομάχι μου κλπ)
Και εγω παλεύω με την ΓΑδ μου ένα χρόνο και 2 μήνες τώρα και συχνόουρια άρχισα να έχω από Γενάρη που εμφανίστηκαν πάλι τα συμπτώματα. Το ότι μπορεί να μην έχεις κάτι τώρα δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί αργότερα. Επιπλέον όπως σου έχω ξαναπεί και εγώ τον νιώθω παντού. Κεφάλι, πόδια, δάχτυλα. Όπως και να κάτσω ότι και να κάνω τον νιώθω έντονα. Μελανιές μπορεί να εμφανιστούν για χίλιους δυο ασήμαντος λόγους από την στιγμή που ούτε οι αιματολογικές ούτε οι άλλες εξετάσεις που έκανες δείχνουν κάτι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Η χαμηλή πίεση στην ηλικία σου δεν είναι καθόλου επικίνδυνη.
Τα αντικαταθλιπτικά έχουν παρενέργειες αλλά δεν αποτελεί κανόνα. στην αρχή θα νιώσεις ίσως χειρότερα αλλά μετά θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο λειτουργικός ,δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την καθημερινότητα σου. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι όλοι με πρόβλημα άγχους πρέπει να χαπακωνονται αλλά περιπτώσεις όπως η δική μου που δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι και σαν την δική σου που σαι φουλ στις ιδεοληψίες χρίζουν φαρμακευτικής υποστήριξης. Όπως θα έπαιρνες το χαπακι αν είχες κάτι οργανικό έτσι θα το πάρεις και τώρα που έχεις παθολογικό άγχος. Από το να τρέχεις σε τόσους ειδικότητες πηγαί ε καλύτερα σε έναν ψυχίατρο να σου εξηγήσει τι και πως.
Η ψυχολόγος μου μέχρι τώρα μου ειπε να μην παρω, αλλά τόνισε πως είναι δική μου επιλογη. Ο καρδιολογος και ο παθολόγος που με βλεπουν μου προτειναν να κάνω έναν κύκλο με αντικαταθλιπτικά μέχρι να σταματήσει η έξαρση του άγχους. Θα πρεπει να το συζητησω εκτενώς με τον παθολογο για να δω τι παρενέργειες μπορει να έχουν. Φοβαμαι πολυ τα χαπθα, δεν μου είναι εύκολο να παρω.
Τι εννοείς ότι θα νιωσω χειρότερα μολις τα ξεκινησω; Εσύ τι παρατηρησες στον εαυτό σου; Σου έχει περάσει πληρως η νοσοφοβια; Πόσο διάστημα τα παιρνεις αν επιτρεπεται;
Δεν θα έλεγα ότι σε έχει βοηθήσει ιδιαίτερα η ψυχολόγος μέχρι στιγμής. Επίσης ο παθοκογοε δεν μπορεί να σου μιλήσει για τα αντικαταθλιπτικά. Πήγαινε σε ψυχίατρο, σε αυτό ειδικεύονται. Και εγώ ήμουν πάντα κατά των φαρμάκων και τα φοβάμαι πολύ ακόμα αλλά όταν δεν έχεις επιλογή πρέπει να τα πάρεις.
Ένιωθα δυσφορία, άγχος χωρίς λογο, υπερένταση και το βράδυ ξυπνούσα και ένιωθα ότι το αίμα μου έβραζε στον κορμό η κάτι τέτοιο. Αλλά δεν είναι τίποτα μετά από 15 μέρες είσαι κομπλέ. Όχι δεν την έχω ξεπεράσει, ούτε τα ψυχοσωματικά πλήρως αλλά σκέφτομαι πιο λογικά και δεν έχω πια τις ιδεοληψίες που είχα παλαιότερα. Έχει βελτιωθεί ο ύπνος και η καθημερινότητα μου γενικά. Μην περιμένεις να εξαφανιστούν τα συμπτώματα πιθανότατα να τα κουβαλάς πολύ καιρό. Η δύσπνοια π.χ και οι έκτακτες εμένα δεν έφυγαν ποτέ.
Δεν έχω πειστεί ότι δεν έχω κάτι οργανικό. Αλλά το σκέφτομαι σοβαρά πλέον για αντικαταθλιπτικά. Με φοβίζουν όμως οι παρενέργειες που λες. Δέκα μέρες με τέτοια συμπτώματα συνέχεια στα επείγοντα θα είμαι.
Έκτακτες νιώθω συνέχεια τον τελευταίο καιρό. Και τώρα την τελευταία ώρα έχω νιώσει ένα σωρό, λέω να ξαναβάλω χόλτερ.
Πιστεψε με θα περάσουν χωρίς να το καταλάβεις αυτές οι μέρες και πραγματικα παίζει να μην νιώσεις τίποτα.
Οι έκτακτες θα ελαττωθούν κατά πολύ και όταν νιώσεις καλύτερα θα πειστεις ότι δεν έχεις τίποτα.
Και εγώ μέχρι να δοκιμάσω πρώτη φορά τα χάπια φώναζα και τσακωνομουν με όλους τους γιατρούς γιατί τους θεωρούσα ανίκανους να βρουν το πρόβλημα μου. Την δεύτερη φορά που έπαθα πάλι το ίδιο αφού πήγα 2 φορές επειγοντα και σε μια καρδιολόγο έτρεξα μόνη μου στην ψυχίατρο. Εννοείται έχω αμφιβολίες συνέχεια αλλά τουλάχιστον τις περισσότερες φορές ηρεμώ και σκέφτομαι πολύ πιο λογικά και καθαρά.
Παιδια ΣΟΣ, ακουμπησα κατά λάθος πισω απο το αυτί μου και εχω μια σκληρή μάζα, ένα μικρό ογκιδιο. Τι μπορει να είναι; Καρκίνος; Μηπως για αυτό ακούω παλμους; Μηπως σκάσει και παθω εσωτερικη αιμορραγία; Σε γιατρο να παω?
Αντώνη, εγώ νόμιζα ότι παθολόγος, καρδιολόγος κτλ ακόμα σου πρότειναν εξετάσεις είτε για οικονομικούς λόγους είτε μπας και ηρεμήσεις από μόνος σου, ωστόσο βλέπω ότι κι αυτοί στο έχουν πει ξεκάθαρα ότι έχεις ψυχολογικό πρόβλημα. Γιατί δεν τους εμπιστεύεσαι; Δηλαδή σπάει ο άλλος τα κέρατα του χρόνια και χρόνια να σπουδάσει ιατρική κι εσύ επιμένεις ότι ξέρεις καλύτερα από εκείνους; Κι εντάξει, ένας να είναι σκάρτος, μία εξέταση να βγήκε λάθος, όλοι μα όλοι είναι φάουλ κι εσύ ο σωστός; Όπως σου έγραψα και πιο πριν, παραλογίζεσαι εντελώς. Αν συνεχίσεις έτσι, θα τρελαθείς για τα καλά και το ξέρω ότι είναι πολύ βαριά κι άσχημη κουβέντα αυτή που λέω. Το έχεις τερματίσει εντελώς.
(Αν πάλι είσαι τρολ: Το έχεις παίξει πολύ καλά, αλλά και τι καταλαβαίνεις τώρα;)